Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Pe jul 04, 2008 12:08 pm

blazp je napisal/-a:Bi pa včasih z veseljem komu dal za brisalce obvestila redarstva in svoj trr na položnici :P :P :P

x2

:tomidelej: dobro si se spomnil :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Pe jul 04, 2008 12:18 pm

blazp je napisal/-a:ali je mogoče kje napisal, da je lomil brisalce in delal črte? drugače pa se to tudi meni zdi dosti grdo in brez veze. Dvigneš brisalec in to je to (da se lastnik na daleč, ko vidi avto malo zasekira), ne vem pa zakaj bi uničeval avto.

Tudi ne vem, zakaj bi klical redarje. S tem samo pomagaš služit državi. Raje lastniku pač na lep način poveš.

Bi pa včasih z veseljem komu dal za brisalce obvestila redarstva in svoj trr na položnici :P :P :P

jst mam za take primere lepo v avtu listke sprintane, kjer piše:
Oglej si svoj avto na www.avtomobilizem.com/forum v temi Parkirani butci
Lep Pozdrav!
:lol:
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 04, 2008 12:44 pm

a_sist je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Mah, te parkirne probleme je treba na flegma reševat.
Če kdo peš "rezervira" parking lepo počasi parkiram z malo več gasa, da je glasen avto, pa je. Ni rezervacij. Tisti stoječi tam se pa itak umakne.

Bolj mi gre na živce (sem iz centra LJ), ko mi folk iz cele Slovenije parkira pred blokom. Nekateri celo zaparkiravajo razne dovoze... tudi v takih situacijah je treba ohraniti nivo.

Vprašam kaj delajo tam in jih kulturno opozorim, da je to parking za stanovalce in da je pri maximarketu garažna hiša.

Večina se takoj umakne in gre ta en evro prišparat drugam, nekateri pa pametujejo in nabijajo. Take lepo počakam, da parkirajo in jih neposredno zaparkiram, ter flegma odkorakam. Do sedaj je bil le eden, ki je pametoval, da ma nevemkake veze na policiji pa da se mi bo zaletel v avto pa nevemkaj...tudi tega je sicer kmalu pamet srečala in se ne vrača. Ostali pa zbegano gledajo, ter molče stojijo poleg avta, ko jih šok mine pa počasi in oziraje se nazaj odkorakajo kamorkoli že. :D
V večini primerov lepa beseda lepo mesto najde. Pa privzdignjeni brisalci in podobno.

Debili so pa povsod in nekateri bi prav rabili eno lekcijo...

9 let sem živel v ljubljani, 5 let od tega v centru. Moj avto je velikokrat nasrkal zarad takih pametnjakovičev kot si ti.. in to direkt pred hišo, kjer sem živel.. Nekako kar predvidevaš, da če avto nima LJ tablic, da je nekdo prišel na pivo in parkiral v 'tvoji' ljubljani. Ko je bil kak koncert v križankah tudi jaz nisem mogel parkirati pred bajto,pa kaj potem.. nisem šel s ključem okoli in okoli avta, potem pa še polomil brisalcev.. it happened to me tho :?

Umiri no konje pa malo bolj pozorno beri, saj vem da je petek. ;)
Jaz za svoje sosede točno vem kaj vozijo, ostali pa pač zelo očitno nimajo kaj tam parkirat. Sicer se vandalizma še nisem posluževal, moram pa priznati, da je včasih prav svinjsko mikavno. In tudi zaslužili bi si.
Raje povem, pokažem, narišem, kot pa komu poškodujem avto, saj avto ni nič kriv, da ima neumnega (škrtega) lastnika. :P
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Pe jul 04, 2008 12:51 pm

Se opravičujem.. mogoče sem res malo preveč udaril 'na prvo žogo'.. Ampak kar ne morem pozabiti prizora, ko sem takrat prišel do avta.. Eh.. Gremo na vikend, pa se dobro met :-P

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe jul 04, 2008 12:51 pm

jaz sem enkrat pred šolo parkiral tam pri vhodu v kuhno (ker drugje ni bilo placa), in pridem čez 2h nazaj, pa mam listek na šipi:

ste lastnik zelo lepega avtomobila, sklepamo da imate vozniški ispit, verjetno znate tudi dobro vozi, VENDAR O PARKIRANJU NIMATE POJMA.

sem tisti listek gledal enih 5 min, pa mi ni blo jasno od kod, kdo, kje, ... pa sem si mislo svaka čast onemu ko si je to zmislo... od takrat naprej, vedno pazim da ne parkiram pred vrati.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jul 04, 2008 1:07 pm

Pred blokom je ploščad namenjena parkiranju. Nekega lepega dne pridem do avtomobila in ugotovim, da mi je nek nadebuden sosed čez celo havbo z grobim šmerglom napisal "NE PARKIRAJ!". :roll:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 04, 2008 1:10 pm

Senad je napisal/-a:jaz sem enkrat pred šolo parkiral tam pri vhodu v kuhno (ker drugje ni bilo placa), in pridem čez 2h nazaj, pa mam listek na šipi:

ste lastnik zelo lepega avtomobila, sklepamo da imate vozniški ispit, verjetno znate tudi dobro vozi, VENDAR O PARKIRANJU NIMATE POJMA.

sem tisti listek gledal enih 5 min, pa mi ni blo jasno od kod, kdo, kje, ... pa sem si mislo svaka čast onemu ko si je to zmislo... od takrat naprej, vedno pazim da ne parkiram pred vrati.

To si bom sprintal in imel ene 10 izvodov v avtu za zatikanje za brisalce. :D
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jul 04, 2008 4:18 pm

Kaj pa porečete na "zabojčkarje", glede na to, da je že toliko govora o parkiranju.

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jul 04, 2008 4:59 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Kaj pa porečete na "zabojčkarje", glede na to, da je že toliko govora o parkiranju.

To so pa pacijenti tretje vrste :P .

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Pe jul 04, 2008 5:21 pm

kdo ali kaj pa je "zabojčkar"?
LP Rok

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Pe jul 04, 2008 5:48 pm

Drocky je napisal/-a:kdo ali kaj pa je "zabojčkar"?

x2?
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Pe jul 04, 2008 5:49 pm

tist k si gajbico(zabojček) nastavi na parking :roll:
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jul 04, 2008 6:02 pm

el_diablo je napisal/-a:tist k si gajbico(zabojček) nastavi na parking :roll:

EUREKA - Priča smo evoluciji.

Avstralopitek - postavlja gajbice
Neandertalec - pošilja ženo
Homo erectus - želi povoziti žene neandertalcev
Homo sapiens - gleda in se čudi v kakšnem svetu živi :P

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Pe jul 04, 2008 6:02 pm

el_diablo je napisal/-a:tist k si gajbico(zabojček) nastavi na parking :roll:

Haha. Teh je povsod dosti. Jaz v takem primeru parkiram drugje, ker imam to srečo da ponavadi je še kje v bližini prosto. Vem pa da, če bi bil prostor z gajbico edini prosti, bi jo pobasal, vrgel v kanto za smeti in parkiral.
Slika

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jul 04, 2008 6:04 pm

bass je napisal/-a:Umiri no konje pa malo bolj pozorno beri, saj vem da je petek. ;)
Jaz za svoje sosede točno vem kaj vozijo, ostali pa pač zelo očitno nimajo kaj tam parkirat. Sicer se vandalizma še nisem posluževal, moram pa priznati, da je včasih prav svinjsko mikavno. In tudi zaslužili bi si.
Raje povem, pokažem, narišem, kot pa komu poškodujem avto, saj avto ni nič kriv, da ima neumnega (škrtega) lastnika. :P

kaj pa če je prišel k meni na obisk, ki stanujem tam, moj avto pa je na servisu? malo prehitro se tkole sklepa.. sicer pa če boš suvereno zaparkiraval avte, se kar pripravi in potem ne jokat, ko ti bo kdo kaj avtu naredill. se pa strinjam, s tem parkiranjem je jeba, pred pisarno nam stalno zaparkiravajo dovoz na zasebno parkirišče, da ne omenjam ljudi v župančičevi jami. če se le malo znajdeš se da parkirati v roku par minut in nekaj krogov okoli (ob največji gužvi), a nekateri še vedno flegma puščajo avte zaparkirane. Zanč je en k****n z volvotom CX90 lepo suvereno zaparkiral avto od punce (njej se mudilo na izpit, čakala ga je vsaj 15 minut.), jo pridem iskat, peljem, in ko prideva nekje 2 uri kasneje nazaj uganite kaj? tisti volvo lepo še vedno parkiran sredi ulice, na istem mestu. (v takih primerih - tudi sam nisem vandal - pa tudi mene ma, da bi mu šel narest rajse okol in okol avta pa še kako sporočilo bi mu nalimal na pleh s kakim trdovratnim in razžirajočim lepilom). Človeku se seveda ni dalo hodit (ko sem prišel po punco sem videl vsaj 5 primernih mest za parkiranje v radiju 50m)..

pa vsi ki poznamo župo vemo kako je tam s parkiranjem, parkira se tudi na neoznačenih mestih, ampak VEDNO tako, da imajo avti prost prehod (pač je parkirna kriza, tudi redarstvo nikol ne tala listkov..)

lp
Slika

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Pe jul 04, 2008 6:10 pm

eclipse_R je napisal/-a:
pa vsi ki poznamo župo vemo kako je tam s parkiranjem, parkira se tudi na neoznačenih mestih, ampak VEDNO tako, da imajo avti prost prehod (pač je parkirna kriza, tudi redarstvo nikol ne tala listkov..)

lp

Rizik je pustit avto pri stigmi na strani stigme. Tam se dopoldan/opoldan zna zgoditi, da zaparkirajo celo linijo avtomobilov in vsem se gladko j**e. Mislijo samo na dope press.

Se pa zna tudi po pol ure iskat prostor v dopoldanskih urah. Vsako leto je precej slabše.

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Pe jul 04, 2008 7:14 pm

danes sem bil priča nečemu butastemu, za boga da sem pozabo registersko, je pa mel renault laguno karavan srebrno, bilo pa je na obvoznici ptuja, natančneje na na krožnem proti gruškovju in sicer me to tele iz krožnega proti novim mosto proti ptuju preko polne črte prehiti v škarje, nakoncu pa to tele v laguni ki je ogrožal nasprotivozečega mu je pokazal sredinca. jaz sem sicer bil v šleparju in če bi do čega prišlo bi še ga povozo če bi blo treba.
Upam da to tele mamino gleda oz bere ta forum.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Pe jul 04, 2008 8:32 pm

eclipse_R je napisal/-a:
bass je napisal/-a:Umiri no konje pa malo bolj pozorno beri, saj vem da je petek. ;)

kaj pa če je prišel k meni na obisk, ki stanujem tam, moj avto pa je na servisu? malo prehitro se tkole sklepa.. sicer pa če boš suvereno zaparkiraval avte, se kar pripravi in potem ne jokat, ko ti bo kdo kaj avtu naredill. se pa strinjam, s tem parkiranjem je jeba, pred pisarno nam stalno zaparkiravajo dovoz na zasebno parkirišče, da ne omenjam ljudi v župančičevi jami. če se le malo znajdeš se da parkirati v roku par minut in nekaj krogov okoli (ob največji gužvi), a nekateri še vedno flegma puščajo avte zaparkirane. Zanč je en k****n z volvotom CX90 lepo suvereno zaparkiral avto od punce (njej se mudilo na izpit, čakala ga je vsaj 15 minut.), jo pridem iskat, peljem, in ko prideva nekje 2 uri kasneje nazaj uganite kaj? tisti volvo lepo še vedno parkiran sredi ulice, na istem mestu. (v takih primerih - tudi sam nisem vandal - pa tudi mene ma, da bi mu šel narest rajse okol in okol avta pa še kako sporočilo bi mu nalimal na pleh s kakim trdovratnim in razžirajočim lepilom). Človeku se seveda ni dalo hodit (ko sem prišel po punco sem videl vsaj 5 primernih mest za parkiranje v radiju 50m)..

lp

Župa je milina v primerjavi z mojo lokacijo. Ne moreš pa gledati tiste mafiozarske ulice, tam je bolje ne parkirati, je vedno promet takšne in drugačne sorte. :roll:
Zato tudi redarji in policaji ne hodijo v ta kvart.
Jaz sem v centru-centru. Samo še v stari ljubljani je huje s parkiranjem, pa še tam so jim po nabrežjih zrihtali prepustnice in pomične količke.
Mi pa smo še vedno "zastonj parking" za škrtuhe iz cele jebene SLO.
No sicer sem k sreči po dolgem iskanju dobil garažo in je moja alfica že par mesecev pod streho...da ne omenjam, da so cene za najem garaže pri nas med 80 in 120€ na mesec-to ti pove koliko primanjkuje parkingov.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe jul 04, 2008 8:53 pm

Svojčas sem stanoval v centru Maribora. Enkrat se je tudi meni ZELO mudilo na izpit (kakšne 5 km daleč), pa hočem z avtom ven z dvorišča, pa pred dvoriščem stoji en BMW. Seveda sem hupal, pa še živčen sem bil zaradi izpita.. Pa pride en tip in se usede v tisti BMW, pa ne, da bi ga hitro umaknil. Odpre en poslovni kovček in nekaj bere in ignorira to, da me je zaparkiral in da mu jaz trobim. Potem pa sem stopil ven in mu rekel, da se mi zelo mudi in če lahko umakne avto. Tip stopi ven z avtomobila in mi pokaže izkaznico ZASEBNEGA DETEKTIVA in začne, da naj grem z njim, da se bova "pogovorila". WTF? :D :D Je mogoče mislil, da je policaj in to po tem, ko je ON mene zaparkiral. Takrat sem pa šel okoli njegovega avta in si zapisal registrsko (mobitelov takrat še ni bilo - razen NMT-ji), da bi iz bližnje govorilnice poklical policijo.. No, takrat se je tip odpeljal...
Ma, povsod se najdejo svakojaki! :)

In še drug doživljaj.. Ko sem odhajal enkrat iz službe, stojim v koloni, ki se premika na intervale (zaradi semaforja kakšen km naprej) in ponesreči zaprem pot (on je speljeval z dvorišča) nekemu taksiju znamke "ciganske sanje" (kakšnih 10-15 let star mercedez). Tip mi potrobi, da naj se umaknem, kar bi rade volje storil, če me zadaj ne bi zaparkirala tudi ena ženska (nazaj nisem mogel), spredaj pa sem bil preblizu avtomobilu. Tako sem mu nakazal, da ne morem, ker imam zadaj zaparkirano. Takrat pa tip začne divje speljevati v mene in zdelo se mi je, da me je malce butnil. No, potem sem šel pogledati ven, če me je butnil in takrat tudi on stopi ven, pristopi k meni in me s pestjo poskuša udariti (ker sem se mu umaknil, je namesto mojega obraza zadel spodnji del vratu). Seveda sem bil šokiran, vendar nisem reagiral nazaj, ampak sem se odpeljal z avtom do najbližje policije in povedal, kaj se je zgodilo. Odgovor policaja, ki sem mu to povedal je: "Če boste to prijavili, vam dam takoj 250 eurov kazni za kaljenje javnega reda in miru, tistemu drugemu pa, če ga bomo našli..." (In btw.. ON je MENE udaril, pa tudi registrsko sem jim povedal njegovo, imel sem vsaj kakšne 4-5 prič tudi iz kolone, ki je stala pred menoj in za menoj itd...) Tako se imamo pač.... :D

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 05, 2008 6:58 pm

bass je napisal/-a:.......... Mi pa smo še vedno "zastonj parking" za škrtuhe iz cele jebene SLO. .....

Še eden tistih, ki si privatizira javno dobro. Koliko plačuješ za parkirna mesta, ki so "namenjena stanovalcem"? ..... Ne slišim. ..... A, nič! Torej dragi moj, to so vozne površine, ki so financirane iz javnih sredstev, torej namenjene vsem in nikakor ne samo "stanovalcem". Saj sam praviš, da si plačuješ garažo. Zakaj le, ko pa imaš parkirna mesta namenjena stanovalcem?
No, da ti povem. Vedno si bom dovolil parkirati na JAVNIH POVRŠINAH in noben mali tajkunček mi tega ne bo preprečil. Če pa bo poskušal, ga lahko tudi kaj neprijetnega doleti.

Toliko o grožnjah privatizatorjev javnega dobrega, ki jih je po Ljubljani vse polno.
Kupite si garažo, če vam kaj ni prav! Tudi jaz imam svojo.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov