H-FReAK je napisal/-a:p.s.: esem, tisti link, ki ga je dal miko pa je vse drugo kot brezvezen. Daj si ga preberi še enkrat od začetka do KONCA.
Vmes sem že zbrisal moj post. Brezvezen je link zato, ker ne pove čisto nič novega, kar ni bilo v tej temi povedano že vsaj trikrat. Ob tem ponavljajo isto napako, ki jo je naredil zakonodajalec oz postavljalec znakov.
To ponavljamo že skozi celo temo in se seveda vsi strinjamo, da na koncu, ko sta oba pasa zasedena, deluje princip zadrge. Smo pa prišli precej naprej od tega, kar piše na linku. Naj gremo torej spet od začetka (ker je lep link, ali kaj?)?
Nič ne piše o bistvenem momentu v vsej zadevi - namreč, kako zapolnit oba pasova, če je znak prepovedi prehitevanja, hkrati pa na levem ni kolone in torej znak velja ter kako ob tem tretirat padalce (stil Nebiveduja ni najbolj na mestu, čeprav ima tudi nekaj soli).
Reno911, tudi mene zanima, kje so tiste napake, o katerih si govoril. Morda pa je kaj zanimivega, kaj čakaš?
na linku pravijo
Dars: Upoštevajte pravilo "zadrge"
Na Darsu vsem voznikom sporočajo, da bi bile pred zaporo manjše kolone vozil, če bi se vozniki do zapore pripeljali po obeh pasovih, neposredno pred zaporo pa bi izvajali pravilo ?zadrge?. To pomeni, da niso same zapore krive za zastoje, ampak da zastoje ustvarjajo vozniki sami, pravijo na Darsu.
"Zadeva je preverjena letos v Nemčiji, kjer so problem testirali na terenu in se je pokazalo, da če vozila upoštevajo zadrgo, razdaljo in hitrost, promet poteka tekoče. Velik problem pa so vozila (večina tovorna), ki zaprejo npr. prehitevalni pas že na veliki razdalji pred zaporo (češ, mene že ne boste prehiteli). Tako se kolona/zastoj bistveno podaljša, ker so vsa vozila na voznem pasu, prehitevalni pas pa je do zapore prazen," pojasnjujejo.
Kot vidimo, sploh ne opazijo, da direktno pozivajo h kršenju predpisov ali pa le-teh ne poznajo. Ves problem izvira zaradi postavitve znaka "prepovedano prehitevanje" in tega, da v ZVCP ni izrecno opisano, kdaj vseeno lahko peljemo mimo kolone, tudi če sami "nismo kolona". Še ena mala blamaža več...
Kaj torej, se vrnemo na začetek in pustimo, da nam raznorazni "strokovnjaki" z Darsa solijo pamet ali ne?