Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
smile4me
Novinec

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a smile4me To nov 25, 2008 1:23 pm

miko je napisal/-a:
C4V4L13R je napisal/-a:avtocesta pa katastrofa. sicer brezveze, da se razburjam, ker jit takoaltako vsako leto preseneti. samo sramota pa je za državo...

popluženo sam v okolici lj, potem naprej okol ivančne tud sipano ni blo, ravno tako na primorski strani, kaj šele da bi blo pluženo...pa je blo dost snega tud za plužit

Cestarje sneg ne preseneti !Navajeni so že,da se med močnim sneženjem pojavljajo idioti z neustreznimi gumami , ki potem zablokirajo promet.
Pri nas je zakon o zimski opremi zelo butast.Zimska oprema je tudi to : letne gume + verige v prtljažniku.Kaj jim bo to v prtljažniku, če potem tega ne uporabljajo .Marsikdo verig sploh ne zna ali se mu ne ljubi montirat ali pa ima v prtljažniku neustrezne verige.
Neodgovorne voznike , bi morala zavarovalnica kaznovati. V primeru nesreče z neustreznimi gumami ,zavarovalnica nebi smela kriti škode.Na ta način , bi imeli hitro red. Baje je v Avstriji tako.

če imaš kasko in nimaš ustrezne zimske opreme ti zavarovalnca nč ne krije ;)
Slika

nitro1
Uporabnik

Napisal/-a nitro1 To nov 25, 2008 2:52 pm

@Nebivedu,a gremo u soboto mal na Sorco pogledat kolk ga je gor kej nasul?? 8)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 3:56 pm

dejte ga no srt. ucer ni blo take krize da bi rabil ketne.

sploh pa ketne na avto dt je precej tesko. torej ce je tm ena 18 letna cespla z dolgimi nohti, smotana k ruska zajla kar se tice tehnicnih stvari, ki nimajo falicne oblike in ji policaj rece, da da ketne gor, avtomatsko dobi kazen tut ce ma pravo dimenzijo ketn?

al mora svoje care uporabt v tem primeru?

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 5:24 pm

nitro1 je napisal/-a:@Nebivedu,a gremo u soboto mal na Sorco pogledat kolk ga je gor kej nasul?? 8)

Ja bi bilo zanimivo.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 6:48 pm

Voith je napisal/-a:dejte ga no srt. ucer ni blo take krize da bi rabil ketne.

sploh pa ketne na avto dt je precej tesko. torej ce je tm ena 18 letna cespla z dolgimi nohti, smotana k ruska zajla kar se tice tehnicnih stvari, ki nimajo falicne oblike in ji policaj rece, da da ketne gor, avtomatsko dobi kazen tut ce ma pravo dimenzijo ketn?

al mora svoje care uporabt v tem primeru?

v tem primeru naj kupi zimske gume. siple as that.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 7:20 pm

diskriminacija torej.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 25, 2008 9:07 pm

kakšna diskriminacija? Če ma češplja letne gume in v kufru ketne in jih ob takih razmerah, kot je bilo včeraj npr. v Kranju (in okolici), ne natakne oz. ne zna "nataknit" gor, je ravno tako, kot da jih nima.
Slika

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 9:12 pm

Voith je napisal/-a:diskriminacija torej.

pač njen problem. če smo kritični torej niti ni sposobna za na cesto oz. nima izpravnega avta...

potem smo tukaj spet pri naših avtošolah. me zanima kolkim vam je kdo praktično pokazal kako se ketne nataknejo al pa žarnca zamena. punca v tem primeru posredno nebi bla nč kriva, ker je po vseh zakonih pripravljena za na cesto...

priznam, tud js jih nisem še nikol natikal, samo stavim da kolikor sem tehničnega tipa (malo pa že) bi jih nekak spravu gor, sam bi bla pa kolona do zagreba vrjetno že za mano...

samo to je že druga tema...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 9:17 pm

torej punca je po vseh zakonih za v promet, ampak dobi lahko kazen zato ker ne nudi spolnih vslug?

cist po slovenski zakonodaji disi tole.

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Napisal/-a C4V4L13R To nov 25, 2008 9:19 pm

žalostno, samo več al manj resnično...

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To nov 25, 2008 9:27 pm

Voith je napisal/-a:torej punca je po vseh zakonih za v promet, ampak dobi lahko kazen zato ker ne nudi spolnih vslug?

cist po slovenski zakonodaji disi tole.

Kakšna diskriminacija?
Dečva nima tehnično izpravnega avtomobila - ravno tako dobi kazen, kot jo je dobilo kar nekaj ljudi tukaj gor, ko so imeli namesto gum 195/55/15 na avtomobilu 195/50/15.

Tukaj se jaz čisto strinjam s tem in prav je tako. Že brez takih so ceste hudo polne in se vse premika počasi, ker se par ljudi ne da premaknit v njihovem prepričanju, da če pada sneg, je treba po avtocestah voziti 40 in potem vsi vozimo celih 40 po ljubljanski obvoznici.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To nov 25, 2008 9:37 pm

nebivedu je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:torej punca je po vseh zakonih za v promet...

Dečva nima tehnično izpravnega avtomobila...

Samo to in čisto enostavno. Če invalid brez noge ne more upravljat navadnega avtomobila, ga mora pač priredit (ali kupit avtomatika). In če punca ne more uporabit rok za nataknit verige, mora tudi priredit avto (ko se zahteva zimska oprema) - torej imet zimske gume. Tu, Voith, malo pretiravaš...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To nov 25, 2008 9:58 pm

prou nic ne pretiravam. natikanje ketn je tehnicno, fizicno in logicno tesko opravilo.

avto z zimsko opremo pa je definirano kot avto z letnimi gumami primernega profila in verigami v prtljažniku.

punca al pa tip, kokrkol, ki je opravila/o vozniski izpit in ima po zakonu zadostne izkušnje za samostojno vožnjo v prometu, ima lahko tudi tuj avto, recimo moj, tvoj ali od neke tretje osebe. kar je popolnoma v skladu z zakonodajo.

ni pa zakonsko predpisano, da mora biti tak voznik tehnično vsposobljen za to opravilo, kljub temu pa se to lahko od njega zahteva in v primeru neznanja kaznuje.

po tej logiki lahko kaznujemo tudi 64 let staro nepismeno čistilko, če nezna narest querry za restore sql baze na drugo lokacijo v T-SQLu..

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To nov 25, 2008 10:09 pm

taka bo pač sql management uporablala brez transakcije :lol: 8)

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n To nov 25, 2008 11:20 pm

Voith, mešaš jabolka in hruške ;)

Drgač pa, če se odločiš za varianto letne gume + ketne, nekak potrjuješ, da ko bodo ceste zasnežene, boš pripravljen tud nataknt ketne gor. Čeprov ma marsikdo v avtu ketne zato, sam d bodo za kapse dobr. Če ti je to težko, nabaviš zimske gume, pa je stvar rešena.
Slika

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr nov 26, 2008 12:02 am

Katere budale se vozijo sredi zime z letnimi gumami. :roll:

Če jaz nebi imel novih zimskih gum lahko, kar parkiram avto do spomladi doma.

Letne sem imel samo enkrat, čez zimo gor pa nikoli več. To je bilo takrat, ko sem naredil izpit za prvi avto reg.pa sem kupil škodo favorit matr sem jo 5 km tiščal po snegu pa je čist počas lezu avto, ko pa sem prišel domov je pa vse po zažganem smrdelu.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr nov 26, 2008 12:13 am

jup za 2 dni snega bom placal 900 evrov za nove zimske gume :) pametno ja.

če bi res snežilo pr ns celo zimo se nebi prou nič obotavljal, sam tko k pa snega praktično ni, pa nebom kupoval zimskih gum. so mal predrage.

polek tega pa znam namontirat ketne, če niso prezapletene..

Uporabniški avatar
trust
Stalni uporabnik

Kraj: Nad Žirmi

Napisal/-a trust Sr nov 26, 2008 12:35 am

Voith je napisal/-a:jup za 2 dni snega bom placal 900 evrov za nove zimske gume :) pametno ja.

če bi res snežilo pr ns celo zimo se nebi prou nič obotavljal, sam tko k pa snega praktično ni, pa nebom kupoval zimskih gum. so mal predrage.

pri nas je bilo dobrih 20 cm snega.

V LJubljani pa par centimetrov.

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Sr nov 26, 2008 8:32 am

Voith je napisal/-a:jup za 2 dni snega bom placal 900 evrov za nove zimske gume :) pametno ja.

Ker imajo zimske gume edino prednost na polnem snegu :?: :/:o:/

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Sr nov 26, 2008 8:42 am

Namontirati ketne pa res ni neko hudo fizično delo. V zadnjih parih letih sem jih natikal recimo 2x na zimo in to na zimske gume, ker so na čistem ledu odpovedale. Zdaj za vsako rabim okoli 1-2min. Spneš zadaj tisti obroč, potegneš spredaj ketnico skozi zanke in konec zatakneš. Simpl ko pasulj. Nobene hude sile ni treba, samo rokavice so priporočljive.
Se strinjam, če folk ni sposoben dat ketn gor, naj ima zimske gume.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov