cruiser1 je napisal/-a:Jaz se s teboj popolnoma strinjam!
OFF
Sta mi pa smešna tale dva, ki tako hvalita mercedesa kaj vse je imel prvi pa jih moram skoraj pri vsaki drugi stvari popravit pa še večkrat bi ju lahko, če se mi bi dalo! Zraven pa še pljuvata po drugih znamkah!! Če bo šlo tko naprej bomo kmalu ugotovili, da je mercedes navaden šrot!
Sem se pa spomnil, nekega možakarja, ki na AC prodaja mercedese in si je za vsak dan in za v službo vozit kupil FORD THUNDERBIRD let.1982 ker ima več udoja in opreme kot marsikera novejša merčka

!! Baje je njegov šef čist penast.
Adijopamet...
Sicer sem rekel, da ne bom več pisal v tole temo, ker ste vsi tako pametni, da se vam že kadi iz ušes...
Rekel sem tudi, da se potem takem ša naprej vozte v svojih kantah, bodite ponosni na to in kadar vidite nas ''mercedes-fan-e'' v ''šiptarskih kolah'' si pač mislite, da se vozmo v avtih,kateri imajo izume ki so jih itak (po vašem mišljenju) izmul drugi..boli me falus
Cruiser dobesedeno lažeš na forumu! Sam sem delal na AC-Intercaru, še sedaj poznam čisto vse prodajalce tam in tut EDEN ne vozi Ameriških j**c ala Thunderberd! Saj lažte se ne po forumih no, a ste res že tok nizko padl??
Aja? a moraš me popravlati pri vsaki stvari?..no pa poglejmo:
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel abs?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel esp?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airbag?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel avtomatski rolbar pri cabriu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel varnostno kletko?
-si me moral popravit, da je kdo pre mercedesom imel sofclose automatik za vsa vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel električna prtljažna vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel mehanski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel elektronski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel key-less-go?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel comand?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel linguatronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel distronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dvojno zasteklitev?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel ogledala s samodejno zasenčitvijo?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tire-fit?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel pre-safe system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tele-aid system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel integriran pas v sedežu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel podajalec pasov?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel nightvision?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel inteligent light system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airmatic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel hlajene in masažne sedeže?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dynamic sedeže,ki se napihujejo odvisno v kateri ovinek zaviješ?
NO POVEJ MI PRI KATERI OD TEH STVARI SI ME ''MORAL'' POPRAVITI? PROSIM!
IN ŠE GLEDE VAŠEGA PAMETOVANJA OD KJE MENI OSNOVA DA KLE PAMETUJEM.
DOMA SMO IMELI SLEDEČE MERCEDESE, V OKLEPAJU PIŠEM ŠTEVILO KOLK SMO JIH MEL:
-S Klassa 300 SE
-S Klassa W116 (2)
-S Klassa W126 (1)
-S klassa W140 (2)
-E Klassa W123 (2)
-E Klassa W124 (2)
-E Klassa W 210 (1)
To je skupaj 11 Mercedesov. Vsi so bili takrat ko so bili aktualni, kupljeni novi od očeta oz. od firme katere je predsedoval. Edino jaz sem imel 2 ki sta pač stara, ostale vse nove takrat. Torej 11 Mec.
Jih je mel še kdo od tistih, ki me toliko zajebavate od kje lahko jes tok govorim in pametujem o tej znamki, več doma? Prosim naj se javi!
Poleg tega sem več let delal na Mercedesu, se pravi:
-bil več x v tovarni v Nemčiji na šolanjih
-spoznal njihova načela, standarde, načine gradnje, inovacije, design,testiranja etc.
-dal čez vse takrat aktualne modele
-dejansko lahko tudi videl koliko ljudi je dejansko prišlo nazaj, kok se jih je pokvarl,kok blo vpoklicov etc.
Zato mam res mislim da tukaj na forumu (pa ne gre za samohvaljenje) največ OSNOVE da lahko karkoli trdim in vem o tej edinstveni avtomobilski firmi.
Zato me prosim za božjo voljo ne učite in ne popravljajte, ker se smešite pred mano. resnično.
IN JA HVALIL BOM MERCEDES-BENZ, JA, BOM GA! KER SEM JIH PREVOZIL IN SMO JIH IMELI DOMA TOK, KOT JIH MARSIKDO OD VAS ŠE V CELEM ŽIVLJENJU SKUPAJ NI VIDEL!
EVO! ZEJ MAM PA RES DOST NO! NE ME UČIT O MERCEDESIH NO! PA ALO!?
off: se pa strinjam z makyjem, da se globalizacija (torej izdelava vozil ali delov po drugih kontinentih,državah) pozna tudi pri MB in kazi njihovo tako znano in priznano kvaliteto. Preveč so rataili (kot tudi ostale firme) požrešni na denar in iščejo samo kje bodo ceneje nardili, tudi če kvaliteta pri tem pade. Normalno da pri makyju niso bili zadovoljni z ML-om, škoda, ampak očitno so imeli že tistega od 99 naprej ki so ga delala v Tuscalousi v USA, kjer je bila kvaliteta mizerna. Tisti ki so ga kupili 98 in začetek 99, pa so zadovoljni ker je bil narejen pir SteyerPuchu v Grazu.
Problem je seveda, če delajo števce za a-klasso v Vietnamu, Vitota v Španiji in novega CLC v Braziliji. Ja res je in nisem ponosen da je temu tako. Je pa res, da vse več firm dojema da to ni ok in se vrača nazaj v D, ker vidi da ni to to in da so stranke nezadovoljne. Zato pa tudi jaz vozim W140, si bi lahko kupil tudi novejšo S-klasso (ne ker jo rabim ampak tko pač) pa jo ne, ker je slabše narejena kot moja, ki je bila dejansko še vsa made in germany. Tko pač je. Ampak s tem problemom se srečujejo vse Nemške premium znamke in imajo problem z upadom kvalitete. Upam, da se bo stvar počasi izboljšala in da bodo avti zopet bolj na nivoju glede na visoko ceno za katero se prodajajo.
To je to..čis mal intermezzo blo zej
Nazaj na izume. Nikoli nisem trdil da je Mercedes izumil VSE, daleč od tega. Zelo tudi cenim Švede glede inovacij v varnosti. Ampak Amerikancev pa ne, ker so narejeni še bolj pošastno kot Evropejci in ker tudi če naredijo kaj novega je to potem v tako grozni obliki ali pa slabo dela, da ga nikoli nebi kupil. Ko sem prvič videl Chryslerja 300C sem si mislil kok je lep, ko sem se vsedel vanj, me je skoraj kap! Siva plastika, pri sivi plastiki, volan kot iz tovornjaka, tanek za mizinec, ceneno delujoč aluminij po konzoli in gumbi v njej. Ne hvala, raj dam še 15, 20 jurjev pa mam e-klasso, pa se bom saj domače in fajn počtut k se bom vsedel vanj, zavohal prečudovit vonj kvalitetnega usnja in mi bo zaigralo moje srce ob otipu resničnega lesenega furnirja ter kvalitetne gume,usnja,plastike po cockptiu. Tko je pač. In če se vrnem, nism mislu da so vse izuml pri MB, so pa procentualno sigurno največ od ostalih tekmecev. Nobeden nima tako globoke in pestre zgodovine in nobeden si ni mogel ustvariti tako prestižnega imena kot si ga je Mercedes! Za to so bila potrebna desetletja, matranja, študiranja, urejanja, razvijanja ipd. Še sedaj je tako, lahko imaš nevem kakšno 7ico, ampak če se pripelješ z s-klasso, še kr vsak reče ''u ta ma pa meco''..pa je loh una 7ica ful dražja pa novejša, pa še kr...tko je, taki smo ljudje, še vedno ma Mercedes najbolj statusni simbol in tega ni dobil kr brez veze, kr tko mal in kr čez noč! Dojemte že to vendar no.
Mercedes-Benz ni sveti, je pa zares nekaj posebnega, izjemnega in dejansko edinstvenega, da ga nebi mogel zamenjati za nobem drug avto. Moje mišljenje pač. In takšno bo ostalo najbrž za vedno.
LP