Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr nov 26, 2008 7:55 pm

Car-t-maN je napisal/-a:Zej ni več debata o inovacijah ampak pogovor o MB? Vseeno če se zapre tema. Če sm se pri enih par stvareh zmotil se globoko opravičujem. Samo je pač tako da mi je MB najbolj pri srcu in ga bom vedno zagovarjal.

LP

Saj je to že od začetka pogovor o MB - oz slavljenje le-tega! Tistih par izumov drugih znamk v prvem postu je bilo bolj zaradi lepšega oz da se konkretno vidi, koliko je MB spredaj.
Glede na pretirano slavljenje - celo na podlagi napačnih podatkov (ki se jih je zagovarjalo kljub dokazom) - pa ne čudi, da se je tema tako obrnila - v kregarijo o tem, kaj je res od MB in kaj ne.

Še vedno pa je možno, da se tema "normalizira" in da soustvarjamo bazo, ki bi bila koristna in zanimiva. Samo več reda, preglednosti in linkov.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 26, 2008 9:23 pm

Pero je napisal/-a:Tukaj imaš sliko iz kataloga leta 1990. Katerega leta točno se je pojavim se ne spomnim, ampak ni bil hudo tržno uspešen in so nehali delat.
Torej ta motor ima identične specifikacije kot poznejši motorji 1.9td v tipotu, tempri, dedri,delti ducatotu ali je to dejansko ta motor?
Js mam sliko iz crome, ampak ima plastiko preko in se motorja ne vidi. To kar se pa vidi pa je zelo podobno in tudi cevi za zrak so speljane na isto stran motorja. Vidna razlika je samo druga lokacija odprtine za nalivanje olja.
Priponke
fiat_croma_2.0td_i.d..JPG
LP Rok

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Sr nov 26, 2008 9:41 pm

zato sem vprašal, ker edina razlika je ta, da ima ta tdi motor za 1000 obratov višje isto konjev in 1000obratov višje isto navora. hod bata in premer pa je identičen.
LP Rok

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Če nov 27, 2008 11:51 am

tudi mercedez ni več to kar je bil. smo imeli preveč let ML-a pa takega šrota od avta za tako ceno nikakor ne moreš pričakovati. da ti crkne veleopevani board computer za takratnih nevem koliko dem po 40ih dneh, da se ti polomijo stikala za zapiranje oken in je potrebno menjati celo konzolo s stikali vred,da je gumica na strešnem oknu tako prepararela po 4ih letih da je začelo zamakat, da so amortizerji po 100kkm tako hin da se jih tudi obnoviti ne da(po razlagi uradnega serviserja seveda, levega smo kupili, desnega pa obnovili-razlika v ceni skoraj 600€),... da o veleopevanem ac intercar sploh ne govorim. 1 teden po servisu na 120kkm da ti avto zakuha ker je odtrgalo jermen zaradi zablokiranega šponarja, da traja popravilo letega skoraj 2 tedna ker ni nič delov na zalogi (kar je nasploh praksa),... toliko o tem...

nazaj na temo: kaj je pa kdo izzumil pa blage veze nimam in me iskreno tudi ne zanima. meni je važno da jaz lahko to uporabljam, pa naj bo to tempomat, bixenon, dnevno stikalo ali pa fakin spojlerček na brisalcih. bi bila pa dobra študija ugotoviti, kater proizvajalec uporabi največ inovacij v svojih vozilih pa četudi jih je nekdo pred njimi predstavil. ampak zame uporabiti pomeni, da je v vseh modelih se pravi tudi tistih v "šrot klasah".
SlikaSlika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če nov 27, 2008 12:48 pm

Templar je napisal/-a:Prosim dajte se že nehat preservat čigava znamka je izumila/dala na trg ali karkoli ker je brezveze.

Logično je da so tehnološke napredke najprej predstavili dali v prodajo premium proizvajalci ker so novo drago tehnologijo lažje zaračunali kot nekdo ki je delal avte za destino cene. Tudi lažje se preseravajo z takimi eksotičnimi dodatki ker jih ločijo od drugih premium znamk da lahko direktorji tako kot fantki na igrišču primerjajo svoje igrače in čigava je boljša.

Je pa naivno neumno trdit da ima vsaka tovarna za vsak del(motor, elektronika, svetila itd.) svoj neodvisen inhouse razvoj.
Vzamimo magari LED svetila.
Za razvoj tehnologije rabiš strokovnjake ki ne čakajo na borzi da jih bodo pri audiju zaposlili jih vrgli v opreljen laboratorij kjer bojo začel prčkat z diodami. Taki strokovnjaki že delajo za podjetje ki proizvaja svetilne elemente za raznorazne namene. To podjetje je ali samo pristopilo k proizvajalcu avtomobilov ali verjetno pogosteje pridejo avtomobilskih proizvajalci k njim in rečejo meli bi to in to cena more bit taka kvaliteta taka, specifikacije take. Oni rečejo lahko to naredimo poiskusimo naredit in potem se to naredi.

Da bi šel nekdo to razvijat iz čiste nule je stroškovno in tudi razvojno neučinkovito, saj bi morali najprej pridobit patente in tehnologijo, ki že obstaja si pridobit infrastruktur.... Cena para takeih žarometov bi bila karikirano taka da bi moral imeti zraven še cel avto kot darilo.
Jasno je da bo podjetje ki to proizvaja kasneje ponudilo to tehnologijo tudi drugim zainteresiranim strankam, ki so pripravljene plačat ceno oziroma tudi za njih razvit podoben izdelek.

Jaz se s teboj popolnoma strinjam!
OFF
Sta mi pa smešna tale dva, ki tako hvalita mercedesa kaj vse je imel prvi pa jih moram skoraj pri vsaki drugi stvari popravit pa še večkrat bi ju lahko, če se mi bi dalo! Zraven pa še pljuvata po drugih znamkah!! Če bo šlo tko naprej bomo kmalu ugotovili, da je mercedes navaden šrot!
Sem se pa spomnil, nekega možakarja, ki na AC prodaja mercedese in si je za vsak dan in za v službo vozit kupil FORD THUNDERBIRD let.1982 ker ima več udoja in opreme kot marsikera novejša merčka :EE !! Baje je njegov šef čist penast.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 27, 2008 3:33 pm

cruiser1 je napisal/-a: kupil FORD THUNDERBIRD let.1982 ker ima več udoja in opreme kot marsikera novejša merčka :EE !!

dvomm, da je velik americanov k bi rajs mel tbirda kot mecko.

sam je pa tbird generacije 1 hudoben avto ni kej(ostale generacije so grde k svina).. se en avto k ma svoj komad :) fun fun fun till the daddy takes the tbird awaaaay :D

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Če nov 27, 2008 3:37 pm

cruiser1 je napisal/-a:Jaz se s teboj popolnoma strinjam!
OFF
Sta mi pa smešna tale dva, ki tako hvalita mercedesa kaj vse je imel prvi pa jih moram skoraj pri vsaki drugi stvari popravit pa še večkrat bi ju lahko, če se mi bi dalo! Zraven pa še pljuvata po drugih znamkah!! Če bo šlo tko naprej bomo kmalu ugotovili, da je mercedes navaden šrot!
Sem se pa spomnil, nekega možakarja, ki na AC prodaja mercedese in si je za vsak dan in za v službo vozit kupil FORD THUNDERBIRD let.1982 ker ima več udoja in opreme kot marsikera novejša merčka :EE !! Baje je njegov šef čist penast.

Adijopamet...
Sicer sem rekel, da ne bom več pisal v tole temo, ker ste vsi tako pametni, da se vam že kadi iz ušes...
Rekel sem tudi, da se potem takem ša naprej vozte v svojih kantah, bodite ponosni na to in kadar vidite nas ''mercedes-fan-e'' v ''šiptarskih kolah'' si pač mislite, da se vozmo v avtih,kateri imajo izume ki so jih itak (po vašem mišljenju) izmul drugi..boli me falus

Cruiser dobesedeno lažeš na forumu! Sam sem delal na AC-Intercaru, še sedaj poznam čisto vse prodajalce tam in tut EDEN ne vozi Ameriških j**c ala Thunderberd! Saj lažte se ne po forumih no, a ste res že tok nizko padl??

Aja? a moraš me popravlati pri vsaki stvari?..no pa poglejmo:
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel abs?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel esp?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airbag?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel avtomatski rolbar pri cabriu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel varnostno kletko?
-si me moral popravit, da je kdo pre mercedesom imel sofclose automatik za vsa vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel električna prtljažna vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel mehanski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel elektronski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel key-less-go?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel comand?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel linguatronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel distronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dvojno zasteklitev?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel ogledala s samodejno zasenčitvijo?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tire-fit?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel pre-safe system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tele-aid system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel integriran pas v sedežu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel podajalec pasov?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel nightvision?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel inteligent light system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airmatic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel hlajene in masažne sedeže?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dynamic sedeže,ki se napihujejo odvisno v kateri ovinek zaviješ?
NO POVEJ MI PRI KATERI OD TEH STVARI SI ME ''MORAL'' POPRAVITI? PROSIM!

IN ŠE GLEDE VAŠEGA PAMETOVANJA OD KJE MENI OSNOVA DA KLE PAMETUJEM.
DOMA SMO IMELI SLEDEČE MERCEDESE, V OKLEPAJU PIŠEM ŠTEVILO KOLK SMO JIH MEL:
-S Klassa 300 SE
-S Klassa W116 (2)
-S Klassa W126 (1)
-S klassa W140 (2)
-E Klassa W123 (2)
-E Klassa W124 (2)
-E Klassa W 210 (1)

To je skupaj 11 Mercedesov. Vsi so bili takrat ko so bili aktualni, kupljeni novi od očeta oz. od firme katere je predsedoval. Edino jaz sem imel 2 ki sta pač stara, ostale vse nove takrat. Torej 11 Mec.
Jih je mel še kdo od tistih, ki me toliko zajebavate od kje lahko jes tok govorim in pametujem o tej znamki, več doma? Prosim naj se javi!

Poleg tega sem več let delal na Mercedesu, se pravi:
-bil več x v tovarni v Nemčiji na šolanjih
-spoznal njihova načela, standarde, načine gradnje, inovacije, design,testiranja etc.
-dal čez vse takrat aktualne modele
-dejansko lahko tudi videl koliko ljudi je dejansko prišlo nazaj, kok se jih je pokvarl,kok blo vpoklicov etc.
Zato mam res mislim da tukaj na forumu (pa ne gre za samohvaljenje) največ OSNOVE da lahko karkoli trdim in vem o tej edinstveni avtomobilski firmi.
Zato me prosim za božjo voljo ne učite in ne popravljajte, ker se smešite pred mano. resnično.

IN JA HVALIL BOM MERCEDES-BENZ, JA, BOM GA! KER SEM JIH PREVOZIL IN SMO JIH IMELI DOMA TOK, KOT JIH MARSIKDO OD VAS ŠE V CELEM ŽIVLJENJU SKUPAJ NI VIDEL!
EVO! ZEJ MAM PA RES DOST NO! NE ME UČIT O MERCEDESIH NO! PA ALO!?

off: se pa strinjam z makyjem, da se globalizacija (torej izdelava vozil ali delov po drugih kontinentih,državah) pozna tudi pri MB in kazi njihovo tako znano in priznano kvaliteto. Preveč so rataili (kot tudi ostale firme) požrešni na denar in iščejo samo kje bodo ceneje nardili, tudi če kvaliteta pri tem pade. Normalno da pri makyju niso bili zadovoljni z ML-om, škoda, ampak očitno so imeli že tistega od 99 naprej ki so ga delala v Tuscalousi v USA, kjer je bila kvaliteta mizerna. Tisti ki so ga kupili 98 in začetek 99, pa so zadovoljni ker je bil narejen pir SteyerPuchu v Grazu.
Problem je seveda, če delajo števce za a-klasso v Vietnamu, Vitota v Španiji in novega CLC v Braziliji. Ja res je in nisem ponosen da je temu tako. Je pa res, da vse več firm dojema da to ni ok in se vrača nazaj v D, ker vidi da ni to to in da so stranke nezadovoljne. Zato pa tudi jaz vozim W140, si bi lahko kupil tudi novejšo S-klasso (ne ker jo rabim ampak tko pač) pa jo ne, ker je slabše narejena kot moja, ki je bila dejansko še vsa made in germany. Tko pač je. Ampak s tem problemom se srečujejo vse Nemške premium znamke in imajo problem z upadom kvalitete. Upam, da se bo stvar počasi izboljšala in da bodo avti zopet bolj na nivoju glede na visoko ceno za katero se prodajajo.

To je to..čis mal intermezzo blo zej

Nazaj na izume. Nikoli nisem trdil da je Mercedes izumil VSE, daleč od tega. Zelo tudi cenim Švede glede inovacij v varnosti. Ampak Amerikancev pa ne, ker so narejeni še bolj pošastno kot Evropejci in ker tudi če naredijo kaj novega je to potem v tako grozni obliki ali pa slabo dela, da ga nikoli nebi kupil. Ko sem prvič videl Chryslerja 300C sem si mislil kok je lep, ko sem se vsedel vanj, me je skoraj kap! Siva plastika, pri sivi plastiki, volan kot iz tovornjaka, tanek za mizinec, ceneno delujoč aluminij po konzoli in gumbi v njej. Ne hvala, raj dam še 15, 20 jurjev pa mam e-klasso, pa se bom saj domače in fajn počtut k se bom vsedel vanj, zavohal prečudovit vonj kvalitetnega usnja in mi bo zaigralo moje srce ob otipu resničnega lesenega furnirja ter kvalitetne gume,usnja,plastike po cockptiu. Tko je pač. In če se vrnem, nism mislu da so vse izuml pri MB, so pa procentualno sigurno največ od ostalih tekmecev. Nobeden nima tako globoke in pestre zgodovine in nobeden si ni mogel ustvariti tako prestižnega imena kot si ga je Mercedes! Za to so bila potrebna desetletja, matranja, študiranja, urejanja, razvijanja ipd. Še sedaj je tako, lahko imaš nevem kakšno 7ico, ampak če se pripelješ z s-klasso, še kr vsak reče ''u ta ma pa meco''..pa je loh una 7ica ful dražja pa novejša, pa še kr...tko je, taki smo ljudje, še vedno ma Mercedes najbolj statusni simbol in tega ni dobil kr brez veze, kr tko mal in kr čez noč! Dojemte že to vendar no.
Mercedes-Benz ni sveti, je pa zares nekaj posebnega, izjemnega in dejansko edinstvenega, da ga nebi mogel zamenjati za nobem drug avto. Moje mišljenje pač. In takšno bo ostalo najbrž za vedno.

LP
Mitsubishi Sigma 3.0 V6 24V & Mercedes-Benz S 420 V8 32V
Slika

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy Če nov 27, 2008 3:54 pm

OFF:
Ojooj si se pa razpisal :roll: Prvič čujem, da je ''merđo šiptarski avto'' :lol: Evo ti še moje mnenje: jaz ne bom imel nikoli MB-ja ali kakršnenkoli nemški avto zato, ker so zame nemški avti če***ski avti - to je moje mnenje in ga ne bom spremenil...pa brez zamere in se opravičujem za to besedo.
Drgač pa ''100 ljudi, 100 čudi. Isto je pri ženskah :-P
Kaj bi bilo, če bi vsi imel isti okus. Zame je avto samo prevozno sredstvo in se mi zdi nesmiselno veliko vložit v kak avto, ki je konec koncev isti pleh kot Daewoo/Chevrolet (ki ga vozim) ali MB z izjemo, da boš pri MB-ju plačal npr. 5× več za pleh ali kot je (se mi zdi) @nebivedu napisal v eni temi, da veliko denarja dat za avto je kot da bi metal denar v WC školjko.
Tako, da ti se vozi v svojem MB-ju z nasmehom na obrazu s porabo magari 30 l/100 km in pusti druge kaj pišejo - važno, da si ti zadovoljen. Brezveze se kregat ;)

LP

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Če nov 27, 2008 4:07 pm

chevy je napisal/-a:OFF:

Tako, da ti se vozi v svojem MB-ju z nasmehom na obrazu s porabo magari 30 l/100 km in pusti druge kaj pišejo - važno, da si ti zadovoljen. Brezveze se kregat ;)

LP

TAKO SE GOVORI, BRAVO! TOČNO TAKO JE ;) :!:
Slika

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 27, 2008 4:25 pm

chevy je napisal/-a:konec koncev isti pleh kot Daewoo/Chevrolet

hehe jamie oliver tut konec koncev iz istih paradadajzov dela hrano, k vsi mi :lol:

tko, da je krivicno, da ce se js opecem v tica o tem nobena revija ne pise, ce se pa on, je pa to top news na svetu :lol:

Monito.r srčnega utripa
Prav ste slišali. Volvovi monitorji lahko v potniški kabini zaznajo slepega potnika. Ta izum je prav strašljiv, saj v vozniku lahko vzbudi hude paranoične občutke.
Zadnjič spremenil Voith, dne Če nov 27, 2008 5:23 pm, skupaj popravljeno 2 krat.

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Če nov 27, 2008 5:07 pm

imeli smo enega prvih ML-ov v sloveniji, prvega z 7 sedeži in prvega s kljuko (o teh kolobocijah raje ne bom). toliko o kvaliteti prvih ML-ov...

nazaj na temo: mi lahko kateri pove, kdo je IZZUMIL (glede na to da je to NASLOV teme) kaj? ne kdo je prvi uporabil-kdo je pogruntal neko stvar. naprimer abs, servo, rikverc luč, samozatemnitveno ogledalo, reduktor, turbo, what eva... torej kdo ali kater proizvajalec je kaj novega pogruntal kar prej še ni bilo znano pa četudi ni prišlo v serijsko proizvodnjo še n let.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Če nov 27, 2008 5:25 pm

@Mitsubishi :tomidelej: :tomidelej:
OFF: Tako kot je on napisal tudi mi smo imeli in še vedno imamo doma MB in oče se že 20 let vozi samo z mercedesi čeprav je še v YU imel avtomobile za katerim ga je poznala cela juga (med njimi 1. Pontiac TransAm) in ostala paleta(med njimi Porscheji, Messeratiji, Ferrari-ji) vendar je sam priznal da ga čez MB ni. In sedaj prosim ne nabijajte z raznim A, B, CLC,.. - ker to zame niso MB! In tudi to je res da je kvaliteta MB med leti 98 in 2003 padla, razlog? Chrysler - vsako leto je moral MB iz lastnega žepa pokrivati dolge od američanov in to se je moralo nekje poznati!

ON: http://inventors.about.com/library/week ... rsgasa.htm - od motorjev malo zgodovine
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Če nov 27, 2008 5:33 pm

Ameriški avtomobilistični portal cars.com je objavil najbolj strašljive in trapaste tehnološke rešitve, ki jih je avtomobilska industrija predstavila v zadnjem času. Gre za novosti, ki pri uporabnikih vzbujajo več strahu in nelagodja kot užitka ob uporabi. Oglejte si torej seznam desetih ne preveč posrečenih izumov in ocenite, če se strinjate z Američani.

10. Tipalo za dež
Brisalci s tipalom za dež so od luksuznih različic kmalu našli pot do vsakdanjih avtomobilov. Njihova uporabnost pa žal ne navdušuje veliko voznikov. Preveč občutljivo tipalo za dež namreč velikokrat povzroča težave, saj se lahko nenadzorovano ali prevečkrat vklaplja. Poleg tega brisalci med vožnjo delujejo z največjo hitrostjo brisanja, ko bi zadostovala osnovna stopnja.

9. Hlajen predal
Veliko avtomobilskih proizvajalcev ponuja hlajen predal za pijačo in hrano. Ta ponavadi deluje v kombinaciji s klimatsko napravo. Ko pa avto poleti pustite na soncu, se bodo dobrote v tem predalu pogrele prav tako hitro, kot če jih pustite na sedežu. Proizvajalci se branijo, da predali pač niso narejeni, da bi nadomestili hladilnik.

8. Smartov menjalnik
Svojo kategorijo med trapastimi izumi si je prislužil tudi SmartForTwo. Avtomatiziran ročni menjalnik z elektronsko sklopko bo vožnjo približal izkušnji na divjem rodeu. Prestavljanje v tem malčku poteka med jecljanjem in drgetanjem, elektronika pa se večkrat tudi tako zmede, da med eno in drugo prestavo porabi več sekund.

Električno pomična drsna vrata velikokrat tako pazijo, da vas ne bi priprla, da se sploh nočejo zapreti!

7. Električno pomična drsna vrata
Drsna bočna vrata na kombijih imajo raznovrstne sisteme za preprečevanje prehitrega zapiranja. Če pa bodo delovala šele, ko boste stali tri metre stran od vozila, raje ostanite pri ročnem zapiranju. Bo priročneje, hitreje in ceneje.

6. Priročniki za uporabnike
Že dejstvo, da morate pred prvo vožnjo prebrati navodila za uporabo avtomobila, je zastrašujoče samo po sebi, kadar pa vozilo spremlja več priročnikov, se zadovoljstvo ob nakupu lahko sprevrže v nočno moro. Če ne gre drugače, si raje pomagajte z navodili na spletu ali pa vprašajte avtomobilskega zastopnika.

5. Sistem samoparkiranja
Novi avtomobili imajo že možnost samoparkiranja, ko vozilo ob pomoči kamer ali laserja parkira tako rekoč samo, voznik mora na koncu le pritisniti zavoro. Pri tej tehnologiji Američane moti predvsem uporaba kamer, saj se bojijo prevelikega nadzora.

4. Sistem iDrive
Računalniški sistem iDrive, ki ga že uporabljajo Audi, Mercedes in BMW, ponuja cel kup funkcij. Vrtljiv gumb sicer deluje kot popoln pripomoček v vozilu, a je na žalost za mnoge uporabnike prezapleten. Poleg tega, da je nabor funkcij prevelik, je v mnogih modelih nemogoče priti nazaj v prejšnji meni, uporaba bližnjic je nelogična, prav tako pa boste morali dobro preučiti logiko navigacijskega sistema.

3. Glasovna navigacija
Trg so preplavili glasovni navigacijski sistemi, ki se trudijo z izboljšavami in večjo uporabnostjo za voznike. Z izjemo land roverjeve navigacije z očarljivo angleščino večina navigacijskih sistemov uporablja glas Američanke, ki je s svojo intonacijo bodisi dolgočasna ali pa prav nadležna. Zanimivo, da je Američane zmotil prav njihov naglas, poleg tega pa so se pritožili tudi nad nerazločnostjo, zaradi katere voznik velikokrat zgreši ulico.

2. Moni.tor srčnega utripa
Prav ste slišali. Volvovi monitorji lahko v potniški kabini zaznajo slepega potnika. Ta izum je prav strašljiv, saj v vozniku lahko vzbudi hude paranoične občutke.

1. Preveč agresivni sedeži
Nekateri avtosedeži so že tako izpopolnjeni in ergonomski, da se ne prilegajo več dobro vozniku. Masažni sedeži so večkrat podobni slabi operaciji kot sproščujoči masaži. Mercedesov model pa se voznika v ovinkih tako oprime, da ga celo zaboli trebuh. Priporočljivo je, da pred tako vožnjo vsaj ne jeste začinjene hrane.

Uporabniški avatar
Car-t-maN
Novinec

Napisal/-a Car-t-maN Če nov 27, 2008 5:45 pm

So objavili že nakaj časa nazaj. Vendar ta seznam se mi zdi popolnoma nesmiselen.
- Tiplao za dež - dobra zadeva(saj zame)
- Hlajen predal - NI NADOMESTILO ZA HLADILNIK
- Smartov menjalnik - resnična bedarija
- Električno pomična drsna vrata - bedarija se strinjam
- Priročniki za uporabnike - Se pravi ne rabiš nobenih navodil v avtu(se pravi boš skos klical mehanika ko ti crkne kakšna luč, ali pa kje natankati vodo za šipe)
- Sistem samoparkiranja - američani glupi...
- Sistem iDrive - sedaj brez tega ne gre več(odlična zadeva)
- Glasovna navigacija- pljuvajo v svojo skledo?
- moni.tor sr. utripa - totalna bedarija(mogoče ti pa reši življenje - sr. kap:D)
- Preveč agresivni sedeži - če imaš 250 kg te mogoče res malo stisnje v ovinku vendar je pa to za športno vožnjo odlična zadeva:

Če povzamem: AMERIČANI SO ZABITI DO FUNDAMENTA :)
Avto ni avto če nima trikrake zvezde na nosu

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če nov 27, 2008 5:56 pm

Mitsubishi je napisal/-a:[
Cruiser dobesedeno lažeš na forumu! Sam sem delal na AC-Intercaru, še sedaj poznam čisto vse prodajalce tam in tut EDEN ne vozi Ameriških j**c ala Thunderberd! Saj lažte se ne po forumih no, a ste res že tok nizko padl??

Aja? a moraš me popravlati pri vsaki stvari?..no pa poglejmo:
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel abs?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel esp?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airbag?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel avtomatski rolbar pri cabriu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel varnostno kletko?
-si me moral popravit, da je kdo pre mercedesom imel sofclose automatik za vsa vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel električna prtljažna vrata?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel mehanski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel elektronski parktronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel key-less-go?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel comand?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel linguatronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel distronic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dvojno zasteklitev?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel ogledala s samodejno zasenčitvijo?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tire-fit?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel pre-safe system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel tele-aid system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel integriran pas v sedežu?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel podajalec pasov?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel nightvision?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel inteligent light system?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel airmatic?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel hlajene in masažne sedeže?
-si me moral popravit, da je kdo pred mercedesom imel dynamic sedeže,ki se napihujejo odvisno v kateri ovinek zaviješ?
NO POVEJ MI PRI KATERI OD TEH STVARI SI ME ''MORAL'' POPRAVITI? PROSIM!

NIČ NE LAŽEM ! To o Thunderbirdu je čista resnica!! Če ga ti ne poznaš mi dol visi! Pa spet si žaljiv do drugih znamk! Ne bit tak otrok!! "ameriška j***a ala thundrbird" a to je vse kar znaš povedat :roll: ???
Za tele zgoraj naštete inovacije ne vem na pamet kdo jih je imel prvi. Morda jih je res imel mercedes ali pa tudi ne. Sem pa že pri prvem postu opozoril na nekaj napak in tudi kasneje za kater pač vem iz glave. Preverjat vse ostale se mi pa res ne da! Apmpak ti se zgleda ravno na to zanašaš saj kar vse izume pripisuješ MB in upaš, da te noben nebo odkril! Ne vem zdaj kdo tukaj laže?

pa še odgovro VOITHu
Jaz ne mislim, da bi kar vsak raje imel thunderbirda kot pa MB. Omenil sem pač en hecen primer. Ker je boljši nima veze! Se pa morate zavedat, da za ceno enega MBja dobiš najman 3 t-birde!! Grd ali lep avto je pa stvar okusa posameznika.

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Če nov 27, 2008 6:32 pm

Safrane, kaj nisi omenjal svojega dragocenega časa... Pišeš pa kilometrske poste. In ne piši z CAPSlock on :!: To bi že lahko vedel!

In če se bo tema nadaljevala v hvalo Mercedesu jo bom lepo zaklenil, ker je v temi polno nepotrebnega balasta in ne daje pametnih informacij... Oz. informacije so, ki pa se porazgubijo v neprimernih postih!

Da pa grem na on topic je pa renault prvi v nižjem razredu v vrnosti dosegel 5 zvezdic :P
Slika

Uporabniški avatar
Mitsubishi
Novinec

Napisal/-a Mitsubishi Če nov 27, 2008 7:40 pm

@maky: ja čak mal a je bil narjen v A al v USA ? ker to je res velika razlika v kvaliteti izdelave.
In ja se pardoniram, morda sem malo napačno uporabil naslov teme, ker sem bolj ali manj res mislil na to, kera fimra je PRVA kakšno inovacijo ponudila kot plačljivo opcijo tržišču.

@car-t-man: ja tko je, ko imaš dolgo časa eno znamko, katera ti ne dela težav (to je odločilnega pomena), se navežeš nanjo pozitivno in jo zagovarjaš. Vsak jo, nima veze kera je.

@voith: hehe..zanimivo tole odkritje američanov ja...ampak jaz lahko ocenim da se ne strinjam povsem, večina stvari res niso življensko potrebna in je hudič (predvsem finančn) če ti crkne, ampak če pa dela pa da maš možnost da to maš, je pa uživancija :)

@cruiser: sory, ampak lažeš...samo 2 možnosti sta, da se ne:
-da ne gre za firmo AC-Intercar, ampak za kakšno filialo od AC-ja (KP,NG,MB..) ki pa se ne imenuje intercar
-ali pa da gre za kakšnega uslužbenca ac-intercara, ki ni prodajalec ampak ima kakšno drugo funkcijo v tej firmi
Če se ne strinjaš mi po pm pošlji ime in priimek.
Se opravičujem, nisem želel izpasti kot otrok, ampak men teli amerikanci res niso všeč no...sory, res...ni ga modela ki bi me pustil odprtih ust (v pozitivnem smislu) in tudi nisem še slišal nekih dobrih besed o kvaliteti vozil iz ''ono oceanstva''...
Cruiser na nič se ne nanašam. Imam čisto vest, da so te stvari, ki sem ti jih sedajle takšno kolono naštel, dejansko prvič PREDSTAVILI TRŽIŠČU KOT PLAČLJIVO OPCIJO pri Daimlerju. Za tem stojim in zarad mene pejd tut preverjat. Napisal sem ti pa to zato, ker si se prej tko trepljal po prsih in govoril kao ''ho moram ga popravljati pri vsaki stvari'' zato sm ti sedajle še 1x naštel vse stvari za katere sem jaz zagovarjal, da sm ti zaprl usta in da si vidu da mi v bistvu niti pri 1 izmed teh stvari ne morš popravt. ;)

@kilah: sem omenil moj čas, vendar ne morm, enostavno ne morm da neki ne napišem, k morm mal ene k realnosti spravt. In Kilah..: ne s***! K sm bil že 2 leti pred tabo na avto..com in ko sm te mogu kot soustanovitelj in podpredsednik reno kluba sprejet in potrdt v nš klub, si bil vs tih pa prjazn...zej mi boš pa kle grozil da boš zaklepal mojo temo? pa alo! zresn se mal dec!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov