Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 09, 2008 12:54 am

Psepi je napisal/-a:...
Ma jok , šele zdaj videl da sem oviralec in oviran :lol: :lol: Ma bom pustil za smeh :P
....

Če pustiš za smeh, te bom moral prehitet dvakrat?

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 12:59 am

esem je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:...
Ma jok , šele zdaj videl da sem oviralec in oviran :lol: :lol: Ma bom pustil za smeh :P
....

Če pustiš za smeh, te bom moral prehitet dvakrat?

mene načeloma ni treba oziroma ponavadi prehitevam jaz :P V tej zgodbi pa me lahko prehitiš dvakrat :lol:

EDIT:

Mislim da sem prav napisal:

:lol:

Sem ti pa še označil, da če se gremo po zakonu in se recimo ta 3ja oseba pelje 70km/h namesto 90km/h, zato ker se ne čuti dovolj lagodno (to nekako ni upravičen razlog, kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno) , in pridemo zadaj jaz,bass in esem ter mactron je ta 3ja oseba v prekršku.

Kajti če zbrišeš oklepaje dobiš to :P (še dobro da grem preverit kaj napišem :lol: :
Sem ti pa še označil, da če se gremo po zakonu in se recimo ta 3ja oseba pelje 70km/h namesto 90km/h, zato ker se ne čuti dovolj lagodno in pridemo zadaj jaz,bass in esem ter mactron je ta 3ja oseba v prekršku.

Vsekakor pa malo smeha ob tej uri ne boli :tomidelej: :lol:
Zadnjič spremenil Psepi, dne To dec 09, 2008 1:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To dec 09, 2008 1:11 am

belkaena je napisal/-a:AndrejD: tvoje mnenje je popolnoma izmišljeno.

Sicer ti je že Psepi napisal. Pa še ti bom enkrat:

http://www.uradni-list.si/1/content?id= ... light=zvcp

Hitrost vožnje

30. člen

(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.

(6) Z globo 120 eurov se kaznuje za prekršek voznik, ki ravna v nasprotju s tretjim ali četrtim odstavkom tega člena.

Glede na to da praviš da je to popolnoma izmišljeno. Bi bilo mogoče najbolje da vrneš vozniško, in ne ogrožaš ostalih.

Lp
Andrej
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To dec 09, 2008 1:23 am

Saj tega velika večina ne ve, nekateri poznajo samo del člena o hitrosti, manjši kot 50 % mejitve. In Belkaena je napisal, da tako ne vozi, da daje samo primer! Za to, da nekdo ne ve celega ZCPP na pamet, pa kar vrnit vozniško? Bodimo bolj strpni, no....

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena To dec 09, 2008 6:19 am

Samo še nekaj mi povejte. Kdo si dovoljuje pravico ugotavljati upravičen razlog oz. neupravičen razlog za vožnjo počasnejšo od predpisane najvišje? Sicer pa si kaznovan v primeru, ko voziš počasneje in se te ne da prehiteti kajne?

AndrejD: jaz vozniške takoalitako nimam.

Lp

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To dec 09, 2008 6:59 am

belkaena je napisal/-a:Samo še nekaj mi povejte. Kdo si dovoljuje pravico ugotavljati upravičen razlog oz. neupravičen razlog za vožnjo počasnejšo od predpisane najvišje? Sicer pa si kaznovan v primeru, ko voziš počasneje in se te ne da prehiteti kajne?

jaz vozniške takoalitako nimam.

Upravičeni razlogi so vsakemu normalnemu vozniku jasni. Recimo vremenske razmere, ozke zaparkirane nepregledne ulice, kjer ne veš kdaj ti bo otrok, ki ga ne boš videl skočil na cesto...

Sicer pa - le čevlje sodi naj kopitar.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 09, 2008 7:34 am

Psepi je napisal/-a:
kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno)

Glih včeri zvečer sem šel iz lj v nm in je na tem delu mimo trebnjega en avto z BG (beograd) registrsko vozu 50-60 km/h in ustvaril kar dolgo kolono. :lol:

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To dec 09, 2008 9:44 am

Najverjetneje zaradi visokih kazni pri nas. :lol:
Nazadnje, ko sem se vozil po Beogradu smo se namreč kolektivno vozili 100km/h pri (sicer malo nesmislno postavljeni) omejitvi 60.
In če odmislim nemogoče luknje po cestišču je Beograd užitek za vožnjo.
Pešci so sploh pazljivi, to mi je najbolj ostalo v spominu. Se spomnem, ko sem pri prehodu ustavil enemu penzionističnemu paru, najprej nista mogla verjeti, potem sta se pa tako podvizala čez, da se je kadilo za njima, visoki starosti navkljub. Pri nas pa pešci še podrkavajo in se namenoma vlečejo čez prehod, se ustavljajo...sploh v okolici kakšne srednje šole. Čeprav ga ni takega problema, ki ga dolge-druga-gas nebi rešili... :lol:
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Jaka156
Novinec

Napisal/-a Jaka156 To dec 09, 2008 9:54 am

bass je napisal/-a:Najverjetneje zaradi visokih kazni pri nas. :lol:
Nazadnje, ko sem se vozil po Beogradu smo se namreč kolektivno vozili 100km/h pri (sicer malo nesmislno postavljeni) omejitvi 60.
In če odmislim nemogoče luknje po cestišču je Beograd užitek za vožnjo.
Pešci so sploh pazljivi, to mi je najbolj ostalo v spominu. Se spomnem, ko sem pri prehodu ustavil enemu penzionističnemu paru, najprej nista mogla verjeti, potem sta se pa tako podvizala čez, da se je kadilo za njima, visoki starosti navkljub. Pri nas pa pešci še podrkavajo in se namenoma vlečejo čez prehod, se ustavljajo...sploh v okolici kakšne srednje šole. Čeprav ga ni takega problema, ki ga dolge-druga-gas nebi rešili... :lol:

Prehod za pešce? Misliš prehod čez pešce.

Zaradi takih, ki se vlečejo bi mel jaz posebno hupo ki bi normalno rekla: Dej zmigi že tisto debelo rit, mogoče jo boš malo še izgubila obenem.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Kraj: Laibach / Mengeš

Napisal/-a Kritik To dec 09, 2008 10:24 am

Mislim da smo/ste/so slovenci porazni vozniki.... ne vsi, večina pa. Tako pač govorijo moje 10+ letne izkušnje na cesti... ne bom našteval vsega, ker so predhodniki že kar dobro zajeli in popisali neumnosti, ki se vsakodnevno izvajajo na cesti in se z njimi strinjam. Predvsem se mi pa zdi da je vsakodnevno dogajanje na cesti odraz posameznikove osebne zrelosti in nekateri vozniki so žal na stopnji 3 letnih otrok.

@Jaka156: Pešci so najšibkejši člen v prometu in njim je dodeljene največ prednosti.... obravnavaj jih tudi temu primerno in ne trapaj otročarij z hupami in ne vem še čim.

Lp
Hyundai - drive your way
Avto z šibkim motorjem je kot sex z kondomom - sej je, ampak ni pa užitek!

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass To dec 09, 2008 10:31 am

Kritik je napisal/-a:
@Jaka156: Pešci so najšibkejši člen v prometu in njim je dodeljene največ prednosti.... obravnavaj jih tudi temu primerno in ne trapaj otročarij z hupami in ne vem še čim.

Lp

Ravno zato, ker so zaščiteni kot kočevski medved, se pešci (glede na to kako šibkejši so) še najbolj imbecilno obnašajo. V LJ so totalno brain-less, dokler se jim ne bo nehalo bremzat, bodo izsiljevali in izzivali. Verjemi, da bo vsak odskočil, če pohodiš gas, nagon samoprezevacije pač. Če lahko 70 letna babica in dedek v Beogradu LAUFATA čez prehod, potem lahko tudi 15 leten smrkavec hitro pride čez, samo ne bo, ker je preveč zaščiten in bo raje frajaril.
Kolega je s skuterjem zbil pešca, ki je šel pri Nami (najbolj kritično območje v LJ) čez rdečo. Uničil mu je motor, počila mu je čeljust, ker je pribil z brado v beton, tistemu baksuzu ni bilo pa nič.
Po drugi strani maš pa idiote, ki stojijo pred prehodom za pešce, ker pač tam nekoga čakajo, ali pa malo bluzijo. Takemu ustavim, počakam 2 sekundi, seveda ni reakcije, potem pa odpeljem čez prehod, pa naj on sanja naprej na pločniku. In seveda to naredi vsak drugi, kar pomeni, da ta i**** na pločniku ustvarja še večjo gnečo.

Tako da ne mi preveč sanjat kako moramo biti kulturni do pešcev, dokler bodo tako izzivali lahko pozabijo na solidarnost, vsaj z moje strani. Folk pozablja, da jih zakon zavezuje tudi, ko so na dveh kolesih/nogah.
In ravno prekomerna toleranca s strani avtomobilistov jim daje potuho. Jih je vsake toliko treba malo opomnit, da ima avto 1 tono, oni pa ne.

Daš prst, gre roka - situacija s pešci je tipičen primer.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To dec 09, 2008 10:57 am

@bass: in kaj točno je poanta tega tvojega posta? Da te pešec, ki ga morda vidiš prvič, zadnjič in nikoli več spravlja ob živce ker gre čez prehod bolj počasi? Takega človeka dojemaš da te izziva, da pred teboj frajari? Kaj če bi ti raje vrnil izpit, ali pa šel na kakšno terapijo samokontrole? Ne napadam te, ne tako razumet, ampak imam občutek da si za volanom zelo živčen voznik....

... in ravno o tem govorim, ne vem kaj se dogaja v glavah večine voznikov, ampak če se kaj podobnega kot se bassu potem me skrbi, resnično skrbi. Tako zdravljenje furstracij ne sodi na cesto in zaradi tega smo/ste/so slovenci porazni vozniki. Ne vem kaj bi moral pešec narediti na cesti da bi me spravil z tira.... res ne vem, pa če se mi uleže na havbo, naj mu bo, morda pa reveža zebe.

Lp
Hyundai - drive your way

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn To dec 09, 2008 11:22 am

Sam tudi to opažam predvsem pri mlajši populaciji. Bom karikeral za boljši opis... Se približujem prehodu in zagledam mladino, ki hodi z enakomerno hitrostjo 4-5km/h. Ker sem dostikrat uvideven do pešcev se začnem ustavljati. Ko mladina to zagleda stopi na prehod in se preko njega giblje 2-3km/h. Ob tem se zna še kdo ustaviti, gledati nazaj sredi ceste in se s kom pogovarjati. Nato počasi nadaljujejo sprehod preko ceste.

V bližini srednjih šol in semaforiziranih križišč znajo dobit čredni nagon in se ne ozirajo na to, da že sveti rdeča za pešce in zelena za avtomobile... stopajo čez, kot bi bili na počasnih tirih.

Sam se sicer ne razburim zaradi tega... ni pa to neka normalna kultura. Si pa mislim svoje... predvsem ko zagledam kakšno 12 letno zavaljeno dečvo, ki se vleče in si mislim... če se sedaj že takšna.. kakšna boš čez nekaj let.

Morda bi se dalo tukaj vzporednico potegnit. Vozniki na naših cestah so neodgovorni egoisti brez spoštovanja do drugih. Dejansko pa je na nek način ta vzorec že dobro viden pri bodočih voznikih.

A je kakšen pshijater tukaj, ki bi lahko kakšno dodal na to? :P

realman
Nov uporabnik

Napisal/-a realman To dec 09, 2008 11:33 am

Zato pa tudi nima problema priti iz notranjega pasa ven v krožnem :)
Saj sem že rekel,slovenci smo preveč živčni na cesti in to enostavno ne gre.Če bi hotel napisati vse pripetljaje,ki sem jih že doživel v sloveniji, bi lahko napisal roman.Kolikokrat sem že preprečil nesrečo,zaradi raznih komandosov :roll:
Glavni problem slovenskih voznikov,je še vedno po mojem,kronična neuporaba smerokazov in ogledal.Tisti, ki jih pa uporabljajo,pa ga dajo v trenutku ko zavijajo,velika korist od tega.Velikokrat doživim recimo,da dohitim avto,se vozim za njim ene 2km.Pa vem,da voznik spredaj še vedno ni opazil,da ima avto za sabo.Takšni žal niso za na cesto.Imam prijatelje motoriste,pa jih večkrat hecam,kako imajo j***a se vozit po sloveniji :D Saj vem, da pretiravam,vendar motoristi v slo, so res ogrožena vrsta,prav zaradi takšne neuporabe smerokazov in ogledal.Saj mislim,da je več kot 50% nesreč prav zaradi tega,bolj kruto,da je vedno motorist kriv,ker je prehiter.PA ne,da bi motoriste zagovarjal,dejstvo je,da so prehitri.Vendar,če bi slovenski vozniki malo bolj uporabljali smerokaze in ogledala,verjamem da bi bilo veliko manj mrtvih motoristov in tudi drugih.Tako, da poznavanje krožišč,je kapljica v morje,proti temu.Tam,če že pride do nesreče,ponavadi samo pločevina trpi.

Uporabniški avatar
Psepi
Stalni uporabnik

Napisal/-a Psepi To dec 09, 2008 11:34 am

Upam, da veste naslednjo statistiko ki je ne bom označil kot katastrofalno ampak kot žalostno:

V EU vsako leto umre 8000 pešcev. Od tega čez 50 v Sloveniji.Od tega kolikor gre sklepati iz kronike, glede na to da pri nas ta statistika ni javno dostopna glede koliko jih je bilo na prehodu za pešce in koliko ne, recimo vsaj 20 ljudi da stoji na prehodu za pešce , ga poizkusi prečkati, umre. 980 se jih tako poškoduje , da morajo iti na zdravljenje v bolnišnico. Zopet vzamimo manj kot pol. 350 samo recimo, torej vsak dan mora nekdo v bolnico zato ker je prečkal cesto na prehodu za pešce...

V razmislek, četudi nisem zadel pravi odstotek...

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 09, 2008 11:58 am

In vedno več je pobegov s kraja nesreče, ravno včeraj je spet nekdo zbil pešca in pobegnil, vendar so ga policaji kmalu našli.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To dec 09, 2008 12:10 pm

ban je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:
kajti potem se bi jaz mimo trebnjega lahko peljal in ustvaril 10km kolone z 55km/h (kar je malo več kot polovica omejitve da ne kršim 4. odstavka) in preprosto policistu povedal da se ne čutim danes lagodno)

Glih včeri zvečer sem šel iz lj v nm in je na tem delu mimo trebnjega en avto z BG (beograd) registrsko vozu 50-60 km/h in ustvaril kar dolgo kolono. :lol:

glihkar sem šel iz Lj proti Nm in mi je na odseku pri Jezeru z gozdne poti na hitro cesto skočil ven kombi in potem fural 60 celo pod do Nm :evil: :twisted: folk ni normalen
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
Kritik
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kritik To dec 09, 2008 12:14 pm

ban je napisal/-a:In vedno več je pobegov s kraja nesreče, ravno včeraj je spet nekdo zbil pešca in pobegnil, vendar so ga policaji kmalu našli.

To je pa cvetka vseh cvetk.... da pobegneš s kraja, ne da bi preveril če je soudeleženec sploh še živ..... na takih in podobnih zadevah se kaže zrelost osebe.... tistega ki pobegne z kraja nesreče pa samo v keho za 10 let in doživljenska prepoved vožnje vozil nad 10 kg....
Hyundai - drive your way

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban To dec 09, 2008 12:17 pm

gecco je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:

glihkar sem šel iz Lj proti Nm in mi je na odseku pri Jezeru z gozdne poti na hitro cesto skočil ven kombi in potem fural 60 celo pod do Nm :evil: :twisted: folk ni normalen

So bli zihr cigani ki so v hosti drva kral, pa potem tist kombi več kot 60 ni mogel it :har

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To dec 09, 2008 12:23 pm

ban je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:
ban je napisal/-a:
Psepi je napisal/-a:

So bli zihr cigani ki so v hosti drva kral, pa potem tist kombi več kot 60 ni mogel it :har

ne, je bil po moje kar en privatnik, vsaj tko mi je delval ko sem ga pol na avtocesti prehitu...pa še pol na avtocesti je pa lepo potegnu na ene 120...k****n blesavi
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov