Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Slovenski avto leta naj bo...?

VW Golf 6
70
24%
Renault Megane 3
78
27%
Audi Q5
29
10%
Seat Ibiza
18
6%
Mazda 6
92
32%

Skupaj glasov : 287

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Pe jan 09, 2009 9:43 pm

To ravno ni presenečnje, kljub temu, da gre zgolj za "faceliftano" petko...presenečenje pa je, da so uspeli na RTV-ju iz izbora za avto leta napraviti skropocalo, ki se mu le stežka reče oddaja.

lp
J

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jan 09, 2009 9:45 pm

očitamo jim lahko profesionalnost in predvsem več bi lahko pokazali avte ne pa neke filmčke...

MMNeo
Novinec

Napisal/-a MMNeo Pe jan 09, 2009 9:46 pm

Vse lepo in prav, vendar ne mi rečt, da je golf res tako dober, da je pri vseh glasujočih zmagal.

Ne vem no, pobiram besede kolega, ki je v enem od prejšnjih člankov dejal, da je možnost "podkupovanja" prisotna.

Še enkrat menim, da bi vsaj v enem glasovanju lahko zmagala tako mazda6, ki je na naših cestah vse bolj prisotna, tudi novo ibizo vidiš, pa megane se že pojavlja. Tako opevana in resnično dobra mazda si je zaslužila vsaj eno zmago (čeprav vozim reno :D)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 09, 2009 10:07 pm

No sej to je tudi mene zmotilo... ok naj zmaga Golf v skupnem samo, da zmaga čisto pri vseh medijih je pa mal nenavadno... al pa drži tisto, da v Sloveniji samo ko slišijo besedo Golf ratajo že vsi medeni.

Prireditev je pa bila... hmmm kaj naj rečem... sramota in polizdelek. in taki TV plačujemo TV naročnino :evil:

Uporabniški avatar
berlonso
Uporabnik

Napisal/-a berlonso Pe jan 09, 2009 10:09 pm

ma podkupovanje dvomim, je pa kot je reku eden od predstavnikov da je Slovenija ratala Golf-landija. se bi strinjou, čeprou je žalostno. nikoli pa ne podvomim v kvaliteto vozila, mogoče si je tudi zaslužilo zmago, čeprou ne s takimi točkami.

Uporabniški avatar
Zmaj78
Novinec

Kraj: Mazda Mx-6 2.5i 24v LPG

Napisal/-a Zmaj78 Pe jan 09, 2009 10:16 pm

So pač ti avtomobilski eksperti zelo ozkogledno usmerjeni, sicer smo pa že vnaprej vedli kak bo razplet! :lol: :twisted:

Je pa morda res tudi to, da je bilo kakšno finančno ozadje oz. "motivacija", ker Golf se ne prodaja lih neki fenomenalno, vsaj V. se ni, pa je treba nekak na silo zdej folk spet pridobit, magari s takimi pocen triki, pa da se pol takšen osebek lahko pohvali, evo jaz vozim avto leta, ti pa nekega brezveznega Maligana! :lol: :? :D
Zadnjič spremenil Zmaj78, dne Pe jan 09, 2009 10:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
niksson_
Nov uporabnik

Napisal/-a niksson_ Pe jan 09, 2009 10:17 pm

Hja, tale žirija nima nobenega smisla za dramatiko... zehhhh...
Finale bi lahko bil bolj zanimiv, ne pa, da golf pobaše same šestice.
Ok, zanimivo je bilo od drugega do četrtega mesta, kar pa itak nič ne šteje.

Očitno je golf res najboljši...

(kot smo pričakovali... in še nekaj, kar sem tudi vedel, da bo. Cena. V teh gospodarsko negotovih časih se ta besedica sploh ni omenila. (tega sicer ne morem 100% trditi, ker sem med oddajo dosti prestvaljal drugam, (reklame, glasba) tako da sem morda zgrešil.
Aja, oddaja je bila res poden od podna... Lahko bi opisovali in predstvaljali avtomobile, ne pa nekih bednih "skečev" :? )

ps. Eno vprašanje. A je podvozje v mazdi res tako trdo, napram npr. golfu, ali sem dobil samo tak občutek?
jst guvurim tku de me ldje zastuopjo

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi Pe jan 09, 2009 10:22 pm

BBoss je napisal/-a:No sej to je tudi mene zmotilo... ok naj zmaga Golf v skupnem samo, da zmaga čisto pri vseh medijih je pa mal nenavadno... al pa drži tisto, da v Sloveniji samo ko slišijo besedo Golf ratajo že vsi medeni.

Prireditev je pa bila... hmmm kaj naj rečem... sramota in polizdelek. in taki TV plačujemo TV naročnino :evil:

Ravno zaradi tega sem nehal gledat oddajo po prvih petih minutah. Samo na koncu sem poškilil da vidim zmagovalca. Sram naj jih bo. :noro

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb Pe jan 09, 2009 10:26 pm

Kak drek tale oddaja, vsi ki imajo karkoli zraven pri izdelavi le te bi morali nemudoma dobiti nogo. Kaj to plačujemo, prokleta golazen rtv-jevska :shock:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 09, 2009 10:33 pm

niksson_ je napisal/-a:ps. Eno vprašanje. A je podvozje v mazdi res tako trdo, napram npr. golfu, ali sem dobil samo tak občutek?

Tole ti lahko odgovorim iz prve roke. Z letnim kompletom 18 colskih je šestka resnično med bolj trdimi športnimi nastavitvami podvozja. Z zimskim kompletom na 16 colskih je precej mehkejši občutek.

Glede na to, da zgleda testirajo in ocenjujejo avte v zadnjem času vse bolj starejši atati (sodeč po sodelujočih v studiju ;) ) je to za njih definitivno pretrdo, za nas malo mlajše al pa vsaj mlajše po duši pa je to tisto pravo :twisted:

Uporabniški avatar
Templar
Poznavalec foruma

Kraj: Savinjska regija

Napisal/-a Templar Pe jan 09, 2009 10:39 pm

BBoss je napisal/-a: Golf je zmagal... :?

Told ya...
Če lahko bereš tole si preblizu! Drži varnostno razdaljo!

Uporabniški avatar
GT_Turbo17
Poznavalec foruma

Kraj: Zasavje

Napisal/-a GT_Turbo17 Pe jan 09, 2009 11:03 pm

Mazda bi mogla zmagat...To je avto, ne pa golf :roll:
Fiat Uno 1.5 SX i.e. & Alfa Romeo 166 2.0 V6 Turbo & Alfa Romeo 145 Twin Spark

Slika

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Pe jan 09, 2009 11:25 pm

Dvomim, da ste vsi tukaj že vozil tako Golfa kot Megana in Mazdo 6, zato komentirate takole mal v luft. In potem so bli kr vsi podkupljeni :) . Pač je Golf zmagal, mogoče ima malo prednosti zaradi zgodovine pri novinarjih, a vendarle je bila zmaga tako čista, da tukaj ne more biti dilem. Te vsi novinarji so avte temeljito sprobali, tako da bolj vedo kot mi, ki tukaj debatiramo in smo vozili v večini le kakšnega izmed teh. Po mojem mnenju je Golf zmagal zaradi tehnologij TSI, DSG in DCC. Zase vem, da bi to troje pretehtalo pri meni, če bi kupoval avto tega razreda. Čeprav mi je novi Megane navzven kar poravnan z Golfom.

Kar se pa oddaje res tiče, je pa še mene sram, da sem fan avtomobilizma v Sloveniji. Sramota. Glasbena točka, tista dva zajebanta (kao), neki froci, ki so Mazdo 6 oblatili z nekimi popusti (namesto, da bi ji naredili pozitivno propagando), za ubit se glasbene točke in ... , da o Mavčevi ne bi kaj preveč rekel, bom raje tiho. Skratka slabše ne bi moglo biti.

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Pe jan 09, 2009 11:36 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Mazda bi mogla zmagat...To je avto, ne pa golf :roll:

:EE :bonk
[size=75]Volvo. For life.[/size]

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jan 09, 2009 11:54 pm

GT_Turbo17 je napisal/-a:Mazda bi mogla zmagat...To je avto, ne pa golf :roll:

Kaj piješ? ;)

Uporabniški avatar
MaTe0
Poznavalec foruma

Kraj: MB

Napisal/-a MaTe0 So jan 10, 2009 12:04 am

Ne vem no, brez veze met neke podelitve če se itaq da ve da v sloveniji vidijo vsi le v VW in v tem golfu. Oslarija. Sam sem glasoval za mazdo 6 kateri golf ne pride niti blizu.

chevy
Poznavalec foruma

Napisal/-a chevy So jan 10, 2009 12:17 am

Zelo sem zadovoljen z izidom rezultata...

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a bass So jan 10, 2009 12:35 am

Ja, golf je dober all-rounder, te nagrade so pa vseeno smešne.

Pri nas je pač tako, da clueless množica kupuje golfe in med to maso spada večina prebivalstva, ki pač nima pojma kaj sploh pričakuje od avta (GTI in R32 fahrerji izvzeti).
Očitna izbira za ta FOLK je FOLKswagen. ("Ti, moj je bil pa avto leta!" je K.O. v debati, kjer se krešejo vozniška mnenja.)

Tisti, ki zaradi kateregakoliže razloga ne marajo nemških vozov pa v večini vzamejo renoja in se počutijo super, ker ima reno tudi tovarno v Sloveniji.
("Veš, twingota delajo pa pri nas!" je prav tako nezanemarljiv argument v gostilniški debati, ko teče beseda o avtomobilih.)

Eni in drugi pa hočejo le, da bo avto dober (karkoli že pač mislijo da to je), da bo zanesljiv, pa da bo malo pil na tisti poti od doma do šihta, aja, pa da ne bo grd.
In prav na tej zadnji fronti golf pobere ogromno kupcev, ima namreč tako obliko, da se za njo ne more reči ali je grda ali lepa.
Povprečna formula za najbolj povprečen avto na svetu.
Kar se tega tiče je golf avto stoletja. Ljudje pa so pač povprečni po Gauss-u...tudi tisti, ki dajejo take nagrade. ;)
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo So jan 10, 2009 1:01 am

korupcija...ni šans da bi Golf drgač zmagu...

Uporabniški avatar
_YUGO-GVX_
Poznavalec foruma

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a _YUGO-GVX_ So jan 10, 2009 1:09 am

sej kaj pa češ pričakovat od kmetavzarjev, kmetavzarski avto....
litr bencina, litr olja ;)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov