Debate, ki niso vezane na ostala področja...

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Po jan 12, 2009 12:59 pm

naliM je napisal/-a:.

Se vam zdi, da je v Accordu vse OK? Kam naj da otrok noge? Kaj se z nogami otroka dogaja že ob rahlem trku?

točno to sem hotel jaz izpostavit. če je taka situacija se mi otrok tako smili da ni res. sej niti nog ne more premakniti oz. je najbrž že zanimivo kako ga sploh spraviti notri. če bi imel jaz tako situacijo bi razmišljal najprej v smeri drugega sedeža...
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Po jan 12, 2009 1:09 pm

Vozim tri vratnega Golfa 4, mam otroka na otroškem sedežu in sopotnik zraven sedi čist normalno otrok zadaj tudi, pa tud na morje smo šli čist normalno sam strešni kovček na streho. kar se pa tiče umazanega sedeža z zadnje strani se pa dobi za 4 € zaščito za sedež v določenih trgovinah ne bom delal reklame.
8)
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
heretic_
Nov uporabnik

Kraj: wasteland

Napisal/-a heretic_ Po jan 12, 2009 1:27 pm

(cinizem on!) Ja ampak nisi pa najboljši očka če svojemu otroku ne privoščiš tri kvadratne metre placa zadi pa 4 airbage pa kajstvemkaj še vse! (cinizem off!)

Nikoli ne podcenjujte moč medijev in oglaševalskega aparata!

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Po jan 12, 2009 1:27 pm

Z BX-om (4,22 m, ne karavan) sem imel več kot dovolj prostora za večji sedež in vso prtljago za nas, otroka + voziček, a se vseeno ne bi branil enoprostorca (če bi obstajal hidravličar :P ). Novodobni avti 420-440 imajo v povprečju vsaj 150 l manjši prtljažnik kot enoprostorci iste dolžine (vsi okoli 320-370 l, Xsara Picasso - 550 l, Scenic 480 l), karavani te razlike še zdaleč ne izničijo, razen če so podaljšani.

Vsi pozabljate na razne predale, ki jih ima npr Scenic vse polno (tudi dva večja v tleh za prednjimi sedeži), kamor lahko daš marsikaj uporabnega (igrače, svetilke, Atlas Slo, orodje in še in še), medtem ko pri sedanjem ne gre lepo v predal niti najosnovnejša avtokarta. Morda odlagališč nekateri ne potrebujete, jaz jih raje imam - vsaj kot možnost.

Poleg tega pozabljate na drugačen pristop k bivanju v enoprostorcu, kjer kljub višjemu sedenju ostaja še vedno več prostora nad glavo - občutek je bolj, kot da smo v enem prostoru skupaj in ne razporejeni (razdeljeni!) po vrstah - zato je enoprostorec odličen in natančen izraz. Tega noben karavan ali navaden avto ne ponuja - razen P 307/8 SW in verjetno Stilo MW. Kakšne so pa izkušnje glede odlagališč in predvsem tega občutka, tudi v teh dveh avtih?

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 12, 2009 1:40 pm

naliM je napisal/-a:
Medtem, ko ste pisali, sem jaz obesil še eno sliko sedeža, kateri preverjeno ne gre v naslednje avtomobile brez, da si ženska pod 165cm ne postavi sedeža tako naprej, da je s stališča airbaga nevarno:

- Lancia Dedra Integrale,

O postavitvih tega sedeža za vozinka, ki je nad 180cm, pa lahko samo sanjaš.

Več vas ne mislim prepričevati, me pa zanima, kako dolgo boste istega mišljenja, ko boste dobili svoje otroke. Boste še vedno pripravljeni sklepati kompromise na račun varnosti svojega otroka? Upam, da ne , čeprav v atomobilih videvam precej neprevezanih otrok, ki skačejo po zadnjem sedežu, medtem, ko so njihovi starši/stari starši na sprednjih zavarovani s pasovi in zračnimi vrečami! :jao:

LP,

Milan

Sam imam dedro in čez lansko poletje sem posodil avto sestri za 3 mesece, ker je pač njihov mondeo odpovedal. 2 otroka 6 in 2 leti, oba v obavtnih sedežih.

Ponavadi jim je bil mondeo karavan letnik 2001 komaj dovolj, za tisti čas pa so se prevažali z mojo dedro in vmes šli tudi na morje. Res da so meli težave s prtljago, ampak s prostorom na sedežih pa ne. Oba sta visoka, on 190, ona 178cm, pa tudi nista suhe postave. Tak da pretiravat pa tudi ni treba. Je pa res bolj na tesno vse skupaj, pa včasih dobiš kako brco v hrbet od tamalega zadaj.

Glede nepripasanost otrok, pa tudi men ni jasno kaj sploh razmišljajo odrasli
LP Rok

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM Po jan 12, 2009 2:05 pm

Drocky je napisal/-a:Sam imam dedro in čez lansko poletje sem posodil avto sestri za 3 mesece, ker je pač njihov mondeo odpovedal. 2 otroka 6 in 2 leti, oba v obavtnih sedežih.

Ponavadi jim je bil mondeo karavan letnik 2001 komaj dovolj, za tisti čas pa so se prevažali z mojo dedro in vmes šli tudi na morje. Res da so meli težave s prtljago, ampak s prostorom na sedežih pa ne. Oba sta visoka, on 190, ona 178cm, pa tudi nista suhe postave. Tak da pretiravat pa tudi ni treba. Je pa res bolj na tesno vse skupaj, pa včasih dobiš kako brco v hrbet od tamalega zadaj.

Glede nepripasanost otrok, pa tudi men ni jasno kaj sploh razmišljajo odrasli

Slika

Dve leti nazaj sem imel Dedro preko zime (Intgrale :) ) in na srednjem delu je bil par dni gornji sedež za dojenčka z bazo (pritrditvena konzola, ki ostane privezana v avtu z dvotočovnim pasom): obe naslonjali sedežev spredaj sta bili v nenaravnih položajih, privezovanje otrok na levem in desnem mestu (vsak na svojem sedežu skupine 2-3, torej že manj nerodnem) pa je mejilo na ginekološki poseg. Med sedeži ni bilo nič prostora, obojna vrata zadaj so se pri zapiranju naslonila na zgornji rob sedežev. Za silo se da s tem preživeti, a kot trajna rešitev za družino obstajajo boljše rešitve.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
M4rko
Novinec

Kraj: Bled

Napisal/-a M4rko Po jan 12, 2009 2:07 pm

no pa da še jaz podam svoje mnenje. Doma smo vozili več ali manj majhne avtomobile, dvoseda, matiza, opel astro, roverja.. No ravno zaradi zaradi barchette sem seveda navijal za bolj športne avtomobile.. kakšni enoprostorci neki - nikoli.. No dokler ni prišel stric (ki živi v Braziliji) in si tukaj v slo kupil peugeot 806. Ko se je vrnil v Br je avto pustil pri nas. No in od takrat sem se vozil več ali manj s tem avtom. Čeprov je kripa stara se je bilo prov užitek voziti. Visoko sedenje, prostornost, velike šipe, lahko se sprehajaš po avtu.. Res sem od takrat čist drugače začel gledat na te "večje" avte.. Sem šel na morje s punco sem šel valda s tem. na hitro malo v prtljažnik nametal pa je blo to to.. In lepo udobna vožnja res 1A. Otrok gor ali dol prostorni avti so zakon :) In pa priznam sem bolj lene narave, da bi moral voziček razstavljati vsakič - ne hvala :) Že sestavlenga v prtlažnik pa je :) Nevem no zakaj se gužvati.. sej verjamem da se da vse nabasati v en clio ipd.. po možnosti mora voznik še zic naprej čist dat :P hvala za tako udobno vožnjo. Meni pač školke ne sedejo več :)
Zadnjič spremenil M4rko, dne Po jan 12, 2009 2:18 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 2:18 pm

hec je v tem, da nekateri ne pokapirate, da stroški ne narastejo z velikostjo avta (vsen k*** al je espace al laguna, senic al megane, clio al modus)
tko da ja da se preživet tudi z majnim avtom, samo zakaj bi, če lahko za praktično isti denar kupiš bolj komot avto, pa stroški niso nič večji (malce več porabijo predvsem zaradi večjega zračnega upora)
lp

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Napisal/-a kljukec Po jan 12, 2009 4:23 pm

lenivec je napisal/-a:
kljukec je napisal/-a:samo zakaj bi, če lahko za praktično isti denar kupiš bolj komot avto, pa stroški niso nič večji (malce več porabijo predvsem zaradi večjega zračnega upora)
lp

zato ne kupiš da te potem 4 članska familija v getzu al pa klijotu gleda tak kot da te bo ubila. ker si mislijo lej ga pedra kak se udobno pelje mi se pa tu gužvamo. navzven pa eh nam nič ne manka se mamo radi prav fajn je... v glavah si pa ne upajo priznat da so kreteni ker so dali isti dnar za cliota ali podobno sranje. čeprav bi lahko dobili nekaj kar si zasluži ime avto.

lol

T.I.X
Nov uporabnik

Napisal/-a T.I.X Po jan 12, 2009 5:06 pm

lenivec zadel si bisto razmišljanja nekaterih :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Po jan 12, 2009 8:27 pm

@naliM: ja za dva sedeža še greta, če pa tole lupinico češ dat na sredo moreš bit pa res umetnik, da se vrata zaprejo.
Za dva sedeža ja, trije pa je potem enoprosorec nuja. Tu se strinjam.

Vem pa za človeka, ki je ime tri otroke za v otroške sedeže in so imeli trivratni golf 2.
Potem pa so nabavili jumpy, ko je prišel še 4 otrok
LP Rok

Uporabniški avatar
kiki13
Novinec

Napisal/-a kiki13 Če jan 15, 2009 7:19 pm

Imam dva otroka in smo se do zdaj vozili v cliotu in petki. Moram reči, da je šlo. Imeli smo strešni kovček. Zdaj pa je petka odslužila svoje in smo kupili megana karavana. Razlika je očitna. Tako v udobnosti, mirnosti vožnje in seveda v prostornosti. Prostora je zelo veliko na zadnjih sedežih, kot tudi v prtljažniku. Ker se vozim daleč v službo, pa mi tak avto pride prav tudi zaradi varnosti.

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Po jan 19, 2009 12:41 am

90% nesreč se zgodi v bližini doma, kjer si bolj sproščen, ker poznaš ulice. Verjamem pa, da bolj udobno prideš v službo kot prej.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
comfortably numb
Novinec

Napisal/-a comfortably numb So jan 24, 2009 1:16 pm

Sam sem kupil tudi karavana samo zaradi prihajajočega otroka in zaradi morja.
Na morju sem bil naprimer lansko leto 3 tedne plus še kakih 7 vikendov, tako da je to kar nekaj prevoženih kilometrov.
Kolega ima tudi majhnega otroka in bili smo skupaj v kampu in parkrat smo šli pač na kak izlet v kako mesto na kavo in podobno, kako bi to počeli 4 odrasli ljudje, otrok v sedežu in voziček v Cliu mi ni jasno. Poletje, dopust, izleti meni ogromno pomeni in s takih avtom je lažje.

Poznam kar nekaj primerov znancev katerim so ljudje prileti v rit na semaforju, in tega si ne želim da imam otroka v Lupotu (kar je nekdo rekel da popolnoma zadostuje za družino z enim otrokom) in to se meni šteje pod varnost, bolj kot abs, asr, eps in podobna navlaka, seveda če je zraven ni nič narobe. Sploh pa natovorjen malček s kakimi 60imi konji, ne gre nikamor, ne se varno uključevat, ne ustavi se, ruži po raznih luknjah in plava po cesti brez nadzora, sem dal to predlani čez v naloženem Puntu po Jadranki po dežju...NIKOLI VEČ!

Najbolj trapasta je primerljivost "včasih smo s fički hodili na morje in je bilo čisto normalno"
- včasih si lahko kupil samo fičota in par podobnih trug, nisi imel niti izbire
- hitrosti so bile precej višje
- ceste so bile počasnejše kot tudi celo odvijanje prometa
- način življenja je bil drug (sem spada tudi materializem nažalost in posledično 2 kufra več)

Ko govorite da enkrat na leto pa že lahko vržeš trugo na avto, nekateri je nimamo kam dat ko ni avtu, tako da ne pride v poštev.

Prevažanje otroka v Clio proti kakemu enoprostorcu, je enostavno nevarnejše in tukaj sploh ne bi smelo biti debate.

Parkiram avto enako, in doma in v službi, pregleden je še veliko bolj kot Xsara katero sem vozil prej.

Lp

bostjan73
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a bostjan73 Pe feb 06, 2009 1:43 pm

Pozdravljeni !
Sem nov na forumu, a ga že kar nekaj časa prebiram. Ker teče debata ravno o družinah in enoprostorcih, me zanima, kaj predlagate za nakup. Namreč sedanji avto Renault Scenik je postal premajhen ( družina se je povečala še za 2 člana, tako da nas je sedaj 6 ). Odločam se med enoprostorci in kombiji. Kaj predlagate ?
Hvala za vaša mnenja.

Uporabniški avatar
M-jack
Novinec

Napisal/-a M-jack Pe feb 06, 2009 1:49 pm

ford galaxy ali ford s-max

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Pe feb 06, 2009 1:57 pm

Mercedes Vito.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

cordo
Novinec

Napisal/-a cordo Pe feb 06, 2009 2:28 pm

bostjan73 je napisal/-a:Pozdravljeni !
Sem nov na forumu, a ga že kar nekaj časa prebiram. Ker teče debata ravno o družinah in enoprostorcih, me zanima, kaj predlagate za nakup. Namreč sedanji avto Renault Scenik je postal premajhen ( družina se je povečala še za 2 člana, tako da nas je sedaj 6 ). Odločam se med enoprostorci in kombiji. Kaj predlagate ?
Hvala za vaša mnenja.

Boštjan ČESTITAM tebi, še bolj pa tvoji ženki za veliko družino. :D:D:D:D + :D:D
Avto: Vito.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost