PiWPiW je napisal/-a:lizard, ti se ne zavedaš da vedno ko se premakneš lahko umreš. se zavedaš da lahko koga ubiješ z pol manjšo hitrostjo kot vozim jaz na popolnoma neumen način? ti se ne zavedaš da obvladaš avto pol manj kot jaz in da v prvi resni situaciji boš naredil smrtno žrtev jaz pa ne. se zavedaš tega? se tudi zavedaš tega da jaz ne vozim vsak dan 200 po kopru? se ti zavedaš da meni je primarno da imam sebe, avto ter ostale cele? se ti zavedaš da jz ne delam NIČ kar bi bilo brez nadzora? se ti zavedaš da bom jaz dal 310mm diske na civica zato da bom bolj varen in ne zato da bi se bahal pred pišk**? se ti zavedaš da vse kar bo na mojem avto, bo zato da bo moje početje še bolj varno?
mislim da je bilo dovolj tega zavedanja.
asfalt je napisal/-a:Moj oči ma pa bolši avto k tvoj,moja mami je pa lepša od tvoje,jst mam pa bobnbone ti pa ne,mi mamo pa modernejšo hišo kot vi,jst mam pa več keša k ti,jst mam pa avto ti pa ne,stari jst mam še motor heh to ni nč men je pa fotr zrihtu šiht pr Avstralski turistični organizaciji da bom pazu na otok za 80 000 evropskih.WTF? Kaj je to za en folk tle na forumu??A smo u vrtcu??
PiWPiW je napisal/-a:lizard, ti se ne zavedaš da vedno ko se premakneš lahko umreš. se zavedaš da lahko koga ubiješ z pol manjšo hitrostjo kot vozim jaz na popolnoma neumen način? ti se ne zavedaš da obvladaš avto pol manj kot jaz in da v prvi resni situaciji boš naredil smrtno žrtev jaz pa ne. se zavedaš tega? se tudi zavedaš tega da jaz ne vozim vsak dan 200 po kopru? se ti zavedaš da meni je primarno da imam sebe, avto ter ostale cele? se ti zavedaš da jz ne delam NIČ kar bi bilo brez nadzora? se ti zavedaš da bom jaz dal 310mm diske na civica zato da bom bolj varen in ne zato da bi se bahal pred pišk**? se ti zavedaš da vse kar bo na mojem avto, bo zato da bo moje početje še bolj varno?
jaz sem motorist kot prvo. avto je samo zato da me ne zebe pozimi. kot motorist moreš pazit na ostale udeležence 5x bolj kot z avtom. zakaj? ker vsaka najmanjša napaka se lahko plača z bolnico ali kaj več. zato jaz sem tip kateri se trudi ne delat napak in se uči napak od ostalih zato da sam ne bi delal iste. smo ljudje in je razumljivo da se jih dela. jaz napak ne sprejemam. naredil sem jih en par in iz vseh sem se uspešno rešil ker nisem vozil do meje sposobnosti. vedno vozim tako da se bom lahko ustavil ali še kaj drugega predvidel.
morilec reči kaki glupi mamici ki vzame prednost, starčku ki ne vidi 5m pred sabo, ali kakemu malemu paketarju z bemfo ki misli da je boga za j***a primil. tem reči moreilec ne meni! jaz vem kaj dela!
mišek, pijanec nima kaj delat na sredi ceste. če pa se že znajde sorry, je njegov problem. če ga ne bom povozil bo samo zaradi njegove sreče.
voznik rellya bi bil takoj, kaj ko ni keša
JEREMIJA79 je napisal/-a:street racer je napisal/-a: kazni niso dovolj velike mogle bi biti višje minimalna kazen 500 eur za prekoračenih 10km/h.tako bi vsazga dirkača odarlo po žepu
Ni problem v višini kazni,ker v primerjavi z Nemčijo imamo trikrat višje kazni.Srž problema je v mentaliteti ljudi ...
el_diablo je napisal/-a:glede norenja
omejitve so enake kot v času fičkotov,yugecov in stoenk. in ko si takrat v recimo v nek ovink prletu 80 in je bla to skrajnost se je takrat to smatralo kot norenje.
danes,s sodobnim avtom,se recimo v isti ovinek pripelješ 120,čist normalno brez pretiravanja. pa je to vseeno norenje? gre se za to,da so avti zmerej bolj zmogljivi in zmerej bolj na cesto prlepljeni.
in pojem norenje je zelo relativen. nekdo ki ga z enim cliotom po avtocesti žge do konca,recmo 170,180,je meni bolj nevaren kot nekdo z recimo z audijem RS6 pri 240,ker ma tak avto miljonkrat boljšo lego na cesti,da o zavorah ne govorim. ampak nekdo ki vozi eno staro kripo,tega ne bo razumel.
se pa strinjam,večja kot je hitrost,manjše so možnosti da preživiš
PiWPiW je napisal/-a:dask je napisal/-a:@jerch
Če narediš isto napako npr. v ovinku pri 90 km/h ali pa pri 130 km/h, kaj misliš, kdaj imaš več šans da se rešiš? Menda da pri 90, ane?
Hitrost tudi v tem primeru ne ubija?
ne, tako razmišljajo otroci ki nimajo pojma. vse je odvisno od ovinka in napake ki narediš ter od velikosti napake. zgodi se tudi da pri 130 lažje uloviš avto kot pa pri 90. tako da ti raje vozi po omejitvah da ne boš koga ogrožal.
Nekaj ne razumeš, ogrožate me vi toliko ki drvite 160-180 da jaz ne morem varno prehitet vozila pred mano ki vozi 110 in bi jaz rad vozil 140. (pa imam spodobno močan avto)In s tem ogrožate varno vožnjo po naših vijugastih avtocestah. Če bi imeli 3 pasove, mogoče že opravičim vožnjo 170kmh sem ter tja. Tudi sam sem se v Nemčiji vozil prilagojeno prometu in sem tudi probal koliko je šel avto, ampak še vedno tretiram to kot nevarno!Jerch_ je napisal/-a:el_diablo maš prav..
nevem kaj klobasate eni, da 200 se ne vozi in da če smo malo nori tisti ki to počnemo..
15let bo kmalu minilo ko sem se z očetom in mamo, ki se sicer boji hitrosti s službenim peugotom 605 SRTi al kaj je že bil vozil 240, po števcu v Nemčiji. brez pretiranih šumov, bojazni.. in moj oče je zelo umirjen in tudi zaenkrat še čist tako kar se tiče nesreč kot kazni. pa NI DIRKAČ.
seveda se to ne bo zgodilo v sloveniji, ker je že vožnja s 150km/h nemogoča, kljub temu da ob odbitku in priznani toleranci ni kazniva. da ne rečem še, da vsi števci (vsaj starejši) pri taki hitrosti lažejo.. in zakaj je nemogoča? ker obstajajo lokalni šerifi s kamioni, ki imajo radi konjske dirke in predvsem ker obstajajo ovce, ki to rade mirno gledajo in se jim tudi pridružijo z osebnimi avti.. poleg tega gre še za zavist drugih, neupoštevanje voznega in prehitevalnega pasu ter izsiljevanje. izsiljuje se vsakič ko se postavi na prehitevalni pas, brez, da bi vozilu za sabo omogočil držanje varnostne razdalje. in ne sedaj izreči slavnih besed.. od kje pa nekomu pravica da vozi 150+.. ker to so besede zavistnih ljudi! kaj vas je že kdaj ogrožal kdo, če ste po voznem pasu vozili 100? ne ker z vašo potjo sigurno ni imel nič skupnega.
o naselju pa nima smisla zgubljat besed. ve se zakaj je nekje omejitev 40, drugje 30 itd.. enostavno je treba upoštevati, da je v naselju preveč rizično in je verjetno edino področje kjer bi bilo treba poostriti nadzor. ampak ne, rajše se kupuje touarege, octavie RS in prevaža šefe gor pa dol..
dask je napisal/-a:...
Sedaj mi utemelji, kako boš pri 130 enako ujel avto kot pri 90 ?
Sicer pa ne vem, kaj sprašujem, ti si s Civicom najjači, maš verjetno šank gor zadaj in maš tak downforce, da ti led pri 130 v ovinku sploh ne dela problemov.
...
dask je napisal/-a:Halo, pa kaj ti ni jasno?
Evo, da ne bo odvisno od napake in ovinka : greš skozi isti ovinek, na obeh straneh je ograja, sredi ovinka je led.
Sicer pa ne vem, kaj sprašujem, ti si s Civicom najjači, maš verjetno šank gor zadaj in maš tak downforce, da ti led pri 130 v ovinku sploh ne dela problemov.
Glede pripombe o otrocih - verjetno imam dalj časa izpit, kot si ti star, glede na tvoje postePa brez skrbi, da tudi precej kilometrov in različnih avtov, pa do sedaj brez nesreče...
PiWPiW je napisal/-a:dask je napisal/-a:Halo, pa kaj ti ni jasno?
Evo, da ne bo odvisno od napake in ovinka : greš skozi isti ovinek, na obeh straneh je ograja, sredi ovinka je led.
Glede pripombe o otrocih - verjetno imam dalj časa izpit, kot si ti star, glede na tvoje postePa brez skrbi, da tudi precej kilometrov in različnih avtov, pa do sedaj brez nesreče...
jaz tako sploh ne bi vozil!! 90 v ovinke katerega ne poznaš, da je še mokro in led ... ne, počasneje bi vozil. kr na blef ne mislim delat ovinkov.tako da bi vozil enih 70 in če bi me čisto slučajno ulovil led bi probal avto rešit. če pa ti voziš 130 v nepregleden ovinke pa kr. jaz ne delam samomorjev.vozim hitro, ma nisem neumen!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov