Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Črpalke pri Hoferju v avstriji

Napisal/-a lisko Če okt 11, 2012 10:14 pm

Dobro je vcasih prebrat take teme....
Dejansko pa mene ne more doletet ta usoda :D Še nikoli nisem placal s kartico. Če na kteri črpalki ne gre plačat s kešem me ne vidjo.
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Pe okt 12, 2012 7:47 am

lisko je napisal/-a:Dejansko pa mene ne more doletet ta usoda :D Še nikoli nisem placal s kartico. Če na kteri črpalki ne gre plačat s kešem me ne vidjo.
Zakaj pa to? Nosiš s sabo par 100€ za nakupe ali pa greš pred tankanjem še na bankomat?
Jaz se pa ne spomnim, kdaj sem zadnjič plačal z gotovino na črpalki. Sploh na petromatih je fino, ker se ti ni treba it gužvat notr v štacuno.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe okt 12, 2012 11:58 am

Energetik81 je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:Dejansko pa mene ne more doletet ta usoda :D Še nikoli nisem placal s kartico. Če na kteri črpalki ne gre plačat s kešem me ne vidjo.
Zakaj pa to? Nosiš s sabo par 100€ za nakupe ali pa greš pred tankanjem še na bankomat?
Jaz se pa ne spomnim, kdaj sem zadnjič plačal z gotovino na črpalki. Sploh na petromatih je fino, ker se ti ni treba it gužvat notr v štacuno.

Vedno delam tako kot lisko. Keš v roki pa v trgovino/bencinsko/whatever.. Če gre tank proti koncu imam ponavadi 50eur v denarnici in grem tankat (ker zaenkrat malo pred rezervo še napolnim tank do konca), če denarja ni v žepu, grem prej na bankomat. Nikoli pa ne grem na bencinsko pa tankat pred dvigom denarja. Se mi je tudi že to zgodilo na prejšnji firmi. Z magno.. kartica ni potegnila, ker so račune prepozno plačali, bankomat zunaj ni delal.. potem smo pa denar skupaj nabirali :lol:

kdensa
Nov uporabnik

kdensa
Nov uporabnik

Napisal/-a kdensa Pe okt 12, 2012 3:43 pm

kdensa je napisal/-a:
kdensa je napisal/-a:
hrošč je napisal/-a:
kdensa je napisal/-a:Pozdravljeni!
Tudi jaz imam slabe izkušnje s Hofer BS.
V soboto, 06.10.2012 sem točil gorivo pri Hoferju v Kranju. Točil sem za 20€.
Ko se vsedem v avto mi priletita dva SMS-a zaradi transakcije na kartici in tam vidim da so mi knjižili 20€+80€. wtf??? oops
Ko sem danes še gledal na e-banki so mi 20€ trgali , 80€ pa še vedno držijo kot rezervacijo.....in to že 5 dni :?: ....
Sem pisal na mejl (fe-trading) še nič feedback-a. Jutri jih pokličem in sporočim kaj bodo povedali.

Me pa več ne vidijo na njihovih črpalkah in tudi mojim kolegom odsvetujem.
Naj zaračunajo toliko kolikor sem točil!!!!

LPK

No, če kaj zveš, deli z nami. Bi blo zanimivo zvedet, čemu taka politika. Saj če se denar na začetku rezervira in je na računu, ne vem zakaj bi ga držali en teden.. :roll:

Danes sem večkrat klical na FE-TRADING (upravljavci BS) ampak brez uspeha.....noben se ni javil?! le zakaj??!! :shock:
Potlej sem klical na gorenjsko banko (kartica je bila maestro), kjer so mi povedali, da si teh 80€ rezervirajo za 15dni!!! JA, celih 15 dni. :shock: :shock:
Mi je rekla, da pridem na njihovo banko in da mi bodo rezervacijo stornirali, saj so mi znesek za točenje goriva knjižili že včeraj!
No tolko, da veste! Odloči naj se vsak sam, če želi kreditirati nekoga za celih 15 dni. :roll:
Mene več ne vidijo. In ja šel sem iz firbca, da vidim njihov sistem. Poleg tega pa nimajo nobenih obvestil (ne na pumpi, ne na www strani), da se ti bodo ˝zasegli˝ 80€ za celih 15dni.
LP Klemen

Oj!
Sem mal prej gledal mejle in so mi iz FE-Tradinga odgovorili.

Napisali so: ˝Za točenje goriva smo podali le eno številko za rezervacijo 80,00 EUR ter to stornirali, nato pa knjižili dejanski znesek točenja 20,01 EUR (zraven so poslali izpiske iz računovodske knjige). Vaša banka vam je dolžna vrniti znesek rezervacije ter vam knjižiti le znesek točenja goriva, tako da se prosim obrnite na vašo banko, kjer vam naj znesek rerezervacije stornirajo. Lahko jim posredujete tudi naše sporočilo kot dokazilo. Glede te težave se obračamo tudi na različne banke, kjer poskušamo problem čimprej rešiti. Zagotovo pa morate prejeti znesek rezervacije nazaj.

Očitno se zgleda zatika tudi pri bankah, kot je napisal uporanik klemen1981 so rezervacijo pri NLB držali 8dni, Gorenjska banka pa ima očitno to 15 dni.
Grem na banko jutr pa da vidim to čudo v 21. stoletju.
LP Klemen

Danes sem šel na banko in so mi ročno stornirali rezervacijo v višini 80€.
Na banki pravijo, da kao oni niso krivi, ampak........pa sej se mi ne da več. :o
lpk

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe okt 12, 2012 6:06 pm

tristan01 je napisal/-a:Fantje ne pluvat kar preko vsega...

V tem primeru BS ni kriv nič. Bančna pravila so kakršna so si banke napisale in po njih se ravnajo. Če komu ni všeč kako se vrtijo take rezervacije mu ne ostane drugega kot da menja svojo banko.

Zakaj pa npr. od MaxEn-a (oz. prej 24/7) ni slišat nobenih takih problemov kot jih imajo ljudje na Hoferjevih črpalkah?
Slika

hrošč
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a hrošč Pe okt 12, 2012 7:04 pm

A je kdo plačeval z SKB Maestro kartico na teh pumpah? Sam sem zadnjič probal, pa mi je napisalo System Malfunction. Sicer je od tega že več kot 1 mesec, od takrat pa nisem več probaval. Sem pa potem poslal na FE Trading mail in dobil odgovor kar hitro. Zato pa sprašujem, če so kaj urihtali tacajt..

SKB banko smo glede te težave že kontaktirali ter se dogovorili, da težavo uredijo. Upamo, da bo to čimprej, da lahko tudi vi, komitenti banke SKB, pri nas točite gorivo.
Svetujemo vam, da se obrnete na vašo banko in povprašate v čem je težava.

Sicer se na naših bencinskih črpalkah opravi tudi predavtorizacija v znesku 100,00 EUR, ko vstavite vašo bančno kartico v naš avtomat in vnesete PIN kodo, tako da morate imeti dnevni limit 100,00 EUR, če želite pri nas točiti gorivo. Če je težava v tem, se obrnite na vašo banko, kjer vam lahko zvišajo dnevni limit.

Za vprašanja smo vam na voljo.

Lep pozdrav,

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe okt 12, 2012 7:50 pm

Par sto evro še nikoli nisem mel oz. mogu met, ker jih nimam :D

20-50 mam pa vedno.
Pa še filing mi je bolši, ker imaš dejansko neki živi stik ( pa po možnosti še kako dobro prodajalko) ;)
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
klemen1981
Nov uporabnik

Kraj: Okolica Ljubljane

Napisal/-a klemen1981 Ne avg 04, 2013 1:50 pm

Se je kar dosti spremenilo pri njih, npr. plačaš toliko kot natankaš nič več nimajo 80€ za rezervacijo,
cena je vseskozi 3 cente ceneje nič več v soboto ter v sredo 5 centov.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Kvaliteta goriva

Napisal/-a emozul Sr sep 10, 2014 7:25 pm

Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme, me zanima koliko kaj tankate pri Hoferju?
Kakšna naj bi bila tam nafta?

Hvala in LP.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Kvaliteta goriva

Napisal/-a crxdelsol Sr sep 10, 2014 8:08 pm

Mi je hecno kak ste eni občutljivi na gorivo, sam pa sem v avto vlil 20l mešanice z dvotaktolom in se ni nič poznalo pri vožnji in porabi.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Sr sep 10, 2014 9:07 pm

emozul je napisal/-a:Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme, me zanima koliko kaj tankate pri Hoferju?...

Zakaj "odpirat novo temo", če bi z iskalnikom takoj videl, da tema o Hoferju (in nekaj odgovorov na tvoja vprašanja) že obstaja.
Sem preselil...

Uporabniški avatar
LaMike
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a LaMike Če sep 11, 2014 11:37 am

crxdelsol je napisal/-a:Mi je hecno kak ste eni občutljivi na gorivo, sam pa sem v avto vlil 20l mešanice z dvotaktolom in se ni nič poznalo pri vožnji in porabi.

A to pri tisti toyoti, ko je motor riknil??
"this is so euro its asian" by Sam B.

Uporabniški avatar
emozul
Poznavalec foruma

Napisal/-a emozul Če sep 11, 2014 7:15 pm

esem je napisal/-a:
emozul je napisal/-a:Pozdravljeni.

Da ne odpiram nove teme, me zanima koliko kaj tankate pri Hoferju?...

Zakaj "odpirat novo temo", če bi z iskalnikom takoj videl, da tema o Hoferju (in nekaj odgovorov na tvoja vprašanja) že obstaja.
Sem preselil...

Sem najdu to temo, vendar nič ni bilo napisano konkretno za kakovost.
Zato sem dal pod kakovost goriva.

Verjetno ni neke razlike v kakovosti ampak, da samo kompliciram?

Gasilec Samo
Nov uporabnik

Kvaliteta nafte v SLO

Napisal/-a Gasilec Samo To dec 23, 2014 5:45 pm

Pozdravljeni,

nikjer na netu trnutno ne najdem kakšne (novejše) teme o kvaliteti nafte v SLO. Predvsem me zanima kvaliteta Hoferjeve nafte? Na kakšnem nivoju je? Se kdo spozna na to? Nekateri jo hvalijo, drugi spet govorijo drugače... kaj je res?

Hvala!

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Re: Kvaliteta nafte v SLO

Napisal/-a odprti clio To dec 23, 2014 5:52 pm

Za začetek naj bi ustrezala standardu EN 590. Standard sicer ne zajema mazalnih sposobnosti, se pa dotika zelo opevane vode, ki pregovorno poganja naše avtomobile - sodeč po vseh debatah na forumih.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Re: Kvaliteta nafte v SLO

Napisal/-a Ivan36 To dec 23, 2014 5:55 pm

Ma glede na to kako naudušen je bil sosed, ko je sončnično olje not sipal je res veliko VODE v naši nafti :lol:

Uporabniški avatar
darkside
Stalni uporabnik

Napisal/-a darkside Če jan 01, 2015 11:45 pm

sašo5 je napisal/-a:
Jaz pa tam nabavljam za polovično ali celo četrtinsko ceno hrane v Mercatorju in se ti smejem.

mogoče, na račun kvalitete.....

PS. a ni nič lokalpatriotizma v tebi? Nisi slišal za reklamo "kupujmo slovensko".....

Evo da komentiram tole s prejšnje strani. sicer gre za off ampak upam da ne bo kdo odstranil.

ni ujno da na račun kvalitete, tudi ta reklama "kupujmo slovensko" ima ogromno s Hoferjem opraviti. Namreč blagovna znamka Milfina, ki je Hoferjeva blagovna znamka prodaja to kar kupi od slovenskih kmetovalcev ;)

edit: nisem zaposlen v Hoferju, niti noben od mojih sorodnikov ali znancev
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov