Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
dominic
Stalni uporabnik

Napisal/-a dominic Sr sep 09, 2009 10:23 am

ja, potrebno pa se je vprasati, zakaj ne dobis prostora na AC ???... ker tisti, ki pelje cca. med 100km/h in 120km/h ni tolko intelegenten da bi vedel da ima njegov avto ogledala in da so ta postavljena na tocno dolocenih mestih z namenom, pa da ima avto smerokaze, ki bog nedaj, se jih ljudje na AC sploh ne poslozujejo...kaj sele ogledal...se dosti vozim mb + fram + slo. bistrica...katastrofa...par x sem ze skoraj nabasal kaksen avto, ker se ni preprical ce se kdo pripelje za njim, brez smerokaza mimo tovornjaka...itd...

jaz pravim tako, ce gres mimo, pol idi z malo vec energije...ce ne. ostani za kolono, pac za bilo kom se vozis, kot da pol lezes mimo kot polz...

ista zadeva je v kriziscih, eni dobesedno spijo, na telefonih, gledajo prospekte itd, itd...da ne govorim o kolturi parkiranja...

lep primer, euro park mb...pa lepo jih prosim, kdo od invalidov vozi razne bmw-je, audije, in ostalo visjo klaso...sram jih je lahko, da si clovek ki zivi visji standard, prilasti vec pravic kot jih zakon dodeljuje nam povprecnezem...no, takim iz moje strani ce jih vidim prileti krepka doza besed...eni se jezikajo, samo ko povecini imajo intelegence samo z6a scepec in se potopijo v svoj svet domislije...naj vecja zalega je tukaj sincekov, ki rabijo za preovozno sredstvo ockov, oz. mamin avtek, da se pobahajo pred svojo punco, ces, mam pa bmw-ja x5 pa se postavim na praking ki je namenjan za invalide...poleg pa 80% fraj prakirnih mest, ki so mogoce samo malo vec oddaljena od vhoda...take komade pa nemorem prebavit...

no kar se pa tice policajev...tam so kjer niso potrebni, tecnarijo tistim ki imajo porihtane avte (in pol izjava dneva, fant, ce hocem bom najdo nekaj, pol ves koliko je ura) in seveda tehnicno izpravne...kje so takrat ko so na cesti avti za na odpad, kjer se nekdo vozi brez izpita, pijan, dela zmedo na cesti...ne to jih ne gane...ganejo jih stvari ki jih sami nemorejo imeti...nem reko za vecino...ampak so pacienti, ki ne prenesojo avta, ki je malo predelan, to govorim iz lastnih izkusenj...

aja, pa opazka na postavitev omejitev na cestah, govorim nasplosno, naselja, relecije med njimi, kraji, mesta...mislim, tukaj bi se pa morali tisti ki te zadeve postavljajo malo zamisliti...?? no malo, kar zelo...

lp, domininc...
..::"Burn Ruber....Keiichi Tsuchiya.... Not Your Soul"::..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Kraj: Slovenia / Stajerska

Napisal/-a Kael Sr sep 09, 2009 10:30 am

nebivedu je napisal/-a:Ja, sam jst jih tudi ne bom vodil. Naj se sami znajdejo. Ko jim bo pa kdo otroka ubil zaradi premajhne varnostne razdalje naj se pa spomnejo, da bi bilo bolje tistih par kamnov vreči na havbo avta za njimi, da bi se umaknili ali prehiteli, kot pa to kar bodo doživeli.

Problem je tudi policija, ker tega ne sankcionira. Bi bilo prav zanimivo videt, ko bi se več civilnih avtomobilov (policijskih) vozilo naokoli in bi posneli take izpade ljudi s temi premajhnimi varnostnimi razdaljami. Recimo v ponedeljek, ko sem vozil proti sežani, se mi je pri 130km/h na avtocesti človek postavil toliko za moj avto, da ni bilo več videt havbe od avta, ampak samo streho, kar pomeni da je imel razdaljo okoli dveh metrov (ali manj). Pa to na voznem pasu, ne na prehitevalnem. Ko sem se mu umaknil skoraj cel na odstavni pas, je prehitel po VOZNEM pasu, kljub temu, da bi komot lahko zapeljal na prehitevalni pas, ker ni bilo toliko prometa.

To da mora kdo kej podobnega naredit kot @nebivedu, se čist strinujam, ker pri nas ne dosežeš drugače ničesar. Ko se eden odloči, da ti bo fural za ritjo, se ti bo fural za ritjo, pa če se na glavo postaviš. Npr. učiri se peljemo iz čez Gornjace k punci domov. Najprej sem se zajebavu, da sem prehitel enega osla, ki je vsakič, ko sem ga hotu prehitet, stopil po gasu, vsak ovinek pa peljal pred tem 30 - ko sem pa s Šumaher manevrom prehitel v en skoraj 90 stopinjski ovinek kjer se lepo vidi cesta skos navzgor (manjka ograja) ja pa tip čisto ponoru :). No se znebim tega idiota in nadaljujem s kolikor se da hitro vožnjo do vrha hriba (kuker pač lahk s 105 KM motorčkom, polnim avtom ter dvomesečnim otrokom) in se začnemu spuščat - očitno je blo za moje gume to vseeno preveč, saj je avto začel v blagih ovinkih že pri 70 - 80 na uro drset iz ovinkov (očitno pregrel gume ali nekaj podobnega), zato je blo treba upočasnit. Se iz lune pojavi nek pametnjakovič v golfu in se mi pele pol metra za ritjo - prva ravninca ko je mu prižgem vse štiri, upočasnim na 40, tip se mi še vedn pele za ritjo pa trobi k nor, pelemo naprej, pržgem luči, meglenke, vse 4 žmigavce, tip še kr pol metra za ritjo in trob - naslednja ravnina sredi ravnina še enkrat pržgem vse štiri in se ustavim sredi ravnine - tip stoji in trobi k budala - nakar mu pom minuti dopizdi in z potegnjeno špuro čez pol ravnine odpele mimo - mislim, boh ti pomagi... nekaterim očitno ne pomaga niti to, da jih v prvi priliki naprej spustiš...

Kar se tiče pa pisanja kazni, se pa čisto strinjam z nebivedu - nastavljene so tako, da s čim manj dela, zaslužijo največ karseda in veselo polnejo slovenski proračun iz katerega naveliko kradejo. Sej tudi če spremljamo akcije policistov - kakšne pa so: hitrost in vinjenost. Dobro sej morajo bit, se strinjam, vendar pa. Zakaj ni nikoli akcije uporaba žmigovca v krožišču, akcije držimo varnostjo razdaljo, akcije vozimo dovolj hitro glede na omejitve (stari cepci s pol izpravnim avtom pri s hitrostjo 60 pri omejitvi 90), akcije preverjanja sposobnosti upravljanja vozila in še bi lahko naštevali. Pa tudi ko merijo hitrost, je to v večini primerov dobesedno zajebavanje folka v glavo - npr. med zadnjo akcijo veriga v Celju, če kdo pozna cesto Celje - Laško so stali en dan na koncu tabel za kraje - dobesedno zajebavanje. Ko pa že merijo hitrost, jo itak vedno merijo na enih in istih mestih, tak da z mal pameti, lahk furaš tut 100 po mestu, ko enkrat veš vse lokacije. Spet banalen primer, še nikol v Celju pa jih nisem vedi v bližini našega vrtca kjer dnevno pičjo 70+ mimo, prav tako ne v Mariboru v bližini dveh šol kjer se vedno mim pelem in še bi lahko našteval. Podobno mi nikoli ne bo jasno, kako je lahko kazen za vožnjo v napačno smer na avtocesti par € - to je za odvzem vozniške... ampak važn da služmo tam, kjer se da najlaže.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr sep 09, 2009 11:03 am

@keal: ti se greš schumacher manevrov z dvo-mesečnim otrokom v avtu ...bi pričakoval vsaj bolj umirjen slog vožnje glede na to, da imaš otroka

Uporabniški avatar
graal
Novinec

Kraj: Štajerska

Napisal/-a graal Sr sep 09, 2009 11:14 am

Kael je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ja, sam jst jih tudi ne bom vodil. Naj se sami znajdejo. Ko jim bo pa kdo otroka ubil zaradi premajhne varnostne razdalje naj se pa spomnejo, da bi bilo bolje tistih par kamnov vreči na havbo avta za njimi, da bi se umaknili ali prehiteli, kot pa to kar bodo doživeli.

Problem je tudi policija, ker tega ne sankcionira. Bi bilo prav zanimivo videt, ko bi se več civilnih avtomobilov (policijskih) vozilo naokoli in bi posneli take izpade ljudi s temi premajhnimi varnostnimi razdaljami. Recimo v ponedeljek, ko sem vozil proti sežani, se mi je pri 130km/h na avtocesti človek postavil toliko za moj avto, da ni bilo več videt havbe od avta, ampak samo streho, kar pomeni da je imel razdaljo okoli dveh metrov (ali manj). Pa to na voznem pasu, ne na prehitevalnem. Ko sem se mu umaknil skoraj cel na odstavni pas, je prehitel po VOZNEM pasu, kljub temu, da bi komot lahko zapeljal na prehitevalni pas, ker ni bilo toliko prometa.

To da mora kdo kej podobnega naredit kot @nebivedu, se čist strinujam, ker pri nas ne dosežeš drugače ničesar. Ko se eden odloči, da ti bo fural za ritjo, se ti bo fural za ritjo, pa če se na glavo postaviš. Npr. učiri se peljemo iz čez Gornjace k punci domov. Najprej sem se zajebavu, da sem prehitel enega osla, ki je vsakič, ko sem ga hotu prehitet, stopil po gasu, vsak ovinek pa peljal pred tem 30 - ko sem pa s Šumaher manevrom prehitel v en skoraj 90 stopinjski ovinek kjer se lepo vidi cesta skos navzgor (manjka ograja) ja pa tip čisto ponoru :). No se znebim tega idiota in nadaljujem s kolikor se da hitro vožnjo do vrha hriba (kuker pač lahk s 105 KM motorčkom, polnim avtom ter dvomesečnim otrokom) in se začnemu spuščat - očitno je blo za moje gume to vseeno preveč, saj je avto začel v blagih ovinkih že pri 70 - 80 na uro drset iz ovinkov (očitno pregrel gume ali nekaj podobnega), zato je blo treba upočasnit. Se iz lune pojavi nek pametnjakovič v golfu in se mi pele pol metra za ritjo - prva ravninca ko je mu prižgem vse štiri, upočasnim na 40, tip se mi še vedn pele za ritjo pa trobi k nor, pelemo naprej, pržgem luči, meglenke, vse 4 žmigavce, tip še kr pol metra za ritjo in trob - naslednja ravnina sredi ravnina še enkrat pržgem vse štiri in se ustavim sredi ravnine - tip stoji in trobi k budala - nakar mu pom minuti dopizdi in z potegnjeno špuro čez pol ravnine odpele mimo - mislim, boh ti pomagi... nekaterim očitno ne pomaga niti to, da jih v prvi priliki naprej spustiš...

Kar se tiče pa pisanja kazni, se pa čisto strinjam z nebivedu - nastavljene so tako, da s čim manj dela, zaslužijo največ karseda in veselo polnejo slovenski proračun iz katerega naveliko kradejo. Sej tudi če spremljamo akcije policistov - kakšne pa so: hitrost in vinjenost. Dobro sej morajo bit, se strinjam, vendar pa. Zakaj ni nikoli akcije uporaba žmigovca v krožišču, akcije držimo varnostjo razdaljo, akcije vozimo dovolj hitro glede na omejitve (stari cepci s pol izpravnim avtom pri s hitrostjo 60 pri omejitvi 90), akcije preverjanja sposobnosti upravljanja vozila in še bi lahko naštevali. Pa tudi ko merijo hitrost, je to v večini primerov dobesedno zajebavanje folka v glavo - npr. med zadnjo akcijo veriga v Celju, če kdo pozna cesto Celje - Laško so stali en dan na koncu tabel za kraje - dobesedno zajebavanje. Ko pa že merijo hitrost, jo itak vedno merijo na enih in istih mestih, tak da z mal pameti, lahk furaš tut 100 po mestu, ko enkrat veš vse lokacije. Spet banalen primer, še nikol v Celju pa jih nisem vedi v bližini našega vrtca kjer dnevno pičjo 70+ mimo, prav tako ne v Mariboru v bližini dveh šol kjer se vedno mim pelem in še bi lahko našteval. Podobno mi nikoli ne bo jasno, kako je lahko kazen za vožnjo v napačno smer na avtocesti par € - to je za odvzem vozniške... ampak važn da služmo tam, kjer se da najlaže.

Glede na to, da si iz štajerskega konca.... A se menimo o zlatem golfu, alu felne in mladenič 20let?

lp, Aleš.
Slika

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr sep 09, 2009 11:16 am

adis je napisal/-a:@keal: ti se greš schumacher manevrov z dvo-mesečnim otrokom v avtu ...bi pričakoval vsaj bolj umirjen slog vožnje

Potem mi pa lepo prosim povej, kaj češ naredit s človekom, ki tako voz, da ne veš, al je pjan, al se norca dela, al prov išče prometno nesrečo. Vsak ovinek - pa je bil to tak, da ga lahko spelješ s 100 ali pa 50 je zabremzal na 20 do 30 na uro - niti en ovinek se nismo peljali več. Med nami in tem cepcom je vozu tip z BMW 1 s očitno bol švoh motorjem, saj vsakič, ko ga je že ta hotel prehitet, je že njemu stopu po gasu - vendar je tip po nekaj km prišel do doma, tak sma pa midva pršla na vrsto, da se ga losama. Tak sem pač počaku na prvi dovolj oster ovinek, kjer se je tak tip skoraj ustavil (to sem ugotovil že ko smo za BMW-jem vozl, ko smo se pakrat pelal manj ko 10), da se je naprej po hribu gor vidlo in na izstopu iz ovinka tipa presenetil tipa in stopil po gasu in smo bili mimo. Preden mu je potegnalo, kaj se zgodilo, smo bili mimo :). Temu js pravim Šumaher manever :).

Drugače pa brezskrbi: poglej si podatek o povprečni porabi s tem tankom: 5.9 l / 100km in polnonaložen avto + truga na strehi. Prvič s tem motorjem in obteženim avtom težko voziš hitreje od umirjeno v hrib, drugič pa tudi poraba pove svoje. Če nisem 100% in ne vidim, ne prehitevam. Tok nor, da bi šel pa v nepregleden ovinek na slepo prehitevat pa nism :).

@graal: če si dobro prebral, je bilo to v vožnji navzdol po Gorjancih v smeri Novega mesta. Drugače pa je bil Golf IV novomeške registracije, alu felge ter sive ali zlate barve + usran ko p*****a. Vem sam da je bil tip čist prpalen, ker je z tem golfom preostale ovinke, dokler smo ga še vidl, dobesedno predriftal - česa takega še nisel videl v živo - kr postran, posredi ceste čez ovinke. Če nadaljuješ po tej poti. prideš od unih ful ostrih "Črni kal like" ali "kača like" ovinkov - so se lepo špure vidle :)
Zadnjič spremenil Kael, dne Sr sep 09, 2009 11:25 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr sep 09, 2009 11:25 am

Kael, take kot si ti tega z golfom srečal, jaz srečujem vsak dan na obvoznici v ljubljani in tudi na navadnih cestah. Zato pa sem začel uporabljat manever, ko na navadni cesti zapeljem na pesek, da se tip odstrani (ali prehiti ali pa ima potem večjo varnostno razdaljo.

Nekaterim pač ne pomaga niti to da se ustaviš, se še oni in ti trobijo, namesto da bi se spokali mimo. Jim pa zelo pomaga pesek in kamenje. Takrat te prehitijo po hitem postopku ali pa vzamejo 100m varnostne razdalje - očitno je to edina zadeva za take kretene.

Se pa strinjam, da bi policaji morali malo bolj nadzirat;
- rondoje - uporaba smernikov, menjava pasu in ustavljanje (ma koji ku*ac se imaš za ustavljat v rondoju in čakat, da se bo pas sprostil???? Vozi še en krog in pojdi ven, ko bo izhod frej!!!)
- križišča - rdeča luč (ravno včeraj je osebek v citroen pikasotu nastradal - peljal skozi zeleno luč in v bok mu je priletel avto skozi rdečo luč - pikaso je končal na strehi)
- obvoznice in avtoceste - prehitevanja preblizu tvojemu avtomobilu, vožnja pol metra za ritjo
- prepočasno vožnjo (povsod razen na avtocestah - tam je 90km/h za enim kamionom milina vozit)
- prehitro vožnjo na odsekih, kjer je to potrebno (šole, vrtci, bolnišnice...), ne pa na ravnih obvoznicah z omejitvijo 70km/h, kjer bi vsi brez problemov vozili 90km/h
- varnostno razdaljo - mislim da bi tukaj moral biti poudarek zelo velik. Še posebej pozimi, ko se težji avtomobili na drseči podlagi ustavijo veliko počasneje in jim ljudje z vrivanjem manjšajo varnostno razdaljo in s tem možnost, da bi se pravočasno ustavili.
Zadnjič spremenil nebivedu, dne Sr sep 09, 2009 11:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr sep 09, 2009 11:29 am

ravno sm se menu s kolegom...

ima za diplomo PREVENTIVA V CESTNEM PROMETU...

prvi v zgodovini slo ima tako temo, to pove vse koliko damo slovenci na preventivo..

zadnič sem nekaj spraševal na ministrstvu..

i je žlender lepo povedal da pri nas so samo 4 na tem področju v angliji pa 54..

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr sep 09, 2009 11:33 am

nebivedu je napisal/-a:Kael, take kot si ti tega z golfom srečal, jaz srečujem vsak dan na obvoznici v ljubljani in tudi na navadnih cestah. Zato pa sem začel uporabljat manever, ko na navadni cesti zapeljem na pesek, da se tip odstrani (ali prehiti ali pa ima potem večjo varnostno razdaljo.
Nekaterim pač ne pomaga niti to da se ustaviš, se še oni in ti trobijo, namesto da bi se spokali mimo. Jim pa zelo pomaga pesek in kamenje. Takrat te prehitijo po hitem postopku ali pa vzamejo 100m varnostne razdalje - očitno je to edina zadeva za take kretene.

Verjem, da sem se takoj na tvoj post spomnu, ko se mi je na rit nalimal :). Če bi bil sam, bi tako ali tako verjetn zdej mel fajn nov odbijač na avtu, ker sam trenutnega malo podrajsal na morju z ležalnikom. Ampak z dvomesečnim otrokom v avtu, pa nisem tvegal česarkoli, ne bankine (zarad tega me je odnesl enkrat pozimi pri 20 na uro na travnik brez škode) ne kakšnega zaviranja močnejšega od tistega če uporabiš tempomat, ker kljub najdražji jajci na trgu, še vedno so kosti premehke, da bi prenesele kak konkreten sunek od zadaj. S tega vidika in dejstva, da je bla moja že na skoraj na telefonu 113, sem ga raje spustil naprej, ampak očitno je tip mislu, da bo dirkal z mano...

Drugače je ideja s peskom ali čim podobnim dobra, samo kaj ko nimam niti dost močnega motorja, niti XDS, niti ESP, preslabe pnevmatike in navadno podvozje ne športno, da bi si kaj privoščil kej podonega. Namreč če kdo pozna cesto Celje - Slovenske konjice, me je pred Frankolovim dohitel en pametnjakovič z BMW 5 jasno in se mi nalimal za rit - peljem 50, nato pride konec kraja in ravnina počasi posšujem tip še kr na riti, poblinkam z meglenko nič, dvakrat spustim gas, nič, prtisnem bremzo pa gas (realno pospeševal) se tip "ustraši" in na polno prehiti in nato zapele pol metra pred mano in bum po bremzi, se komi ostavim na sosednjem pasu (k sreč nobenga nasprot). Nato stop po gasu in se odpele naprej, da ga ne vidmo in se v nepreglednem ovinku ustavi z ugasnjenimi lučmi (kdor ve una soteska kmalu za Frankolovim) - verjetno je mislu, da ga bom nabil od zadaj. Zato je bolš takiga b***** naprej spustim s čim manj dela :). Kje boš ti z enim ubogim Seatekom konkuriral po katerikoli karakteriski BMW 5 z M paketom... ?
Zadnjič spremenil Kael, dne Sr sep 09, 2009 11:41 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Sr sep 09, 2009 11:40 am

@keal: vsak zase ve najbolje a dejstvo je, da kljub temu, da imaš otroka v avtu vozi z umirjenimi živci pa naj tisti pred tabo dela kar če, obdrži svojo varnostno razdaljo in o tem govorim jaz že ves čas - VARNOSTNA RAZDALJA

ko pa si sam pa gasa na polno itd....

saj razumeš.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 09, 2009 11:46 am

Kakorkoli pogledaš, se ne splača da bi pustil, da se ti zaleti v rit. Samo en napačen trenutek, pa te na taki cesti, kot je ta z gorjancev lahko odnese s ceste, pa imaš potem mnogo večje probleme.
Sej pleha ni škoda, pride drugi, ampak da se pa ti polomiš je pa tragedija.

Uporabniški avatar
Kael
Uporabnik

Napisal/-a Kael Sr sep 09, 2009 11:47 am

@adis: ja vem kaj misliš, da bi bilo mogoče res še bolj pametno počakat tistih 15 km pa se peljat za tem cepcom, kot ga it prehitet. Čeprov ko smo se v parih ovinkih ustavl skor, se nebi nič čudu, če bi tip še v rikverc dal, tak čudn je furu pa se mi je zdel v tistim trenutku najbolj pametn, čeprav mogoč res ni blo ;).

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Sr sep 09, 2009 11:54 am

Kael je napisal/-a:Drugače je ideja s peskom ali čim podobnim dobra, samo kaj ko nimam niti dost močnega motorja, niti XDS, niti ESP, preslabe pnevmatike in navadno podvozje ne športno, da bi si kaj privoščil kej podonega. Namreč če kdo pozna cesto Celje - Slovenske konjice, me je pred Frankolovim dohitel en pametnjakovič z BMW 5 jasno in se mi nalimal za rit - peljem 50, nato pride konec kraja in ravnina počasi posšujem tip še kr na riti, poblinkam z meglenko nič, dvakrat spustim gas, nič, prtisnem bremzo pa gas (realno pospeševal) se tip "ustraši" in na polno prehiti in nato zapele pol metra pred mano in bum po bremzi, se komi ostavim na sosednjem pasu (k sreč nobenga nasprot). Nato stop po gasu in se odpele naprej, da ga ne vidmo in se v nepreglednem ovinku ustavi z ugasnjenimi lučmi (kdor ve una soteska kmalu za Frankolovim) - verjetno je mislu, da ga bom nabil od zadaj. Zato je bolš takiga b***** naprej spustim s čim manj dela :). Kje boš ti z enim ubogim Seatekom konkuriral po katerikoli karakteriski BMW 5 z M paketom... ?

Pri pesku je problem drugje. Jaz imam gume napolnjene na 1.6 bara ali še manj(pozimi na 1.1 do 1.4, da se guma razlije po podlagi in da ima največji oprijem) . Ko zapelješ iz asfalta na makadamsko podlago sploh ne čutiš da si zamenjal podlago, samo slišiš, ko začne pesek udarjat ob blatnike. Tudi oprijem je s tako gumo, kot jo imam na avtu na pesku zelo zelo dober. Z običajnimi gumami in napolnjenimi na 2.0 ali več bara, pa te na pesku hitro odnese in končal boš v obcestnem jarku, ali pa še huje, v tebi ko te bo odneslo, bo končal i****, ki je vozil za tabo. Pri teh stvareh je treba biti zelo pazljiv.

Resnično razmišljam o kameri, ki bi jo v takem primeru prižgal, na zadnji del avta pa bi dal nalepko z dobro vidnim napisom "Obveščam vas, da ste snemani, policija bo ta posnetek dobila v roke še danes.". Pol grem pa še pričat proti takemu.

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr sep 09, 2009 12:08 pm

Kael je napisal/-a:@adis: ja vem kaj misliš, da bi bilo mogoče res še bolj pametno počakat tistih 15 km pa se peljat za tem cepcom, kot ga it prehitet. Čeprov ko smo se v parih ovinkih ustavl skor, se nebi nič čudu, če bi tip še v rikverc dal, tak čudn je furu pa se mi je zdel v tistim trenutku najbolj pametn, čeprav mogoč res ni blo ;).

Čisto te razumem kaj misliš in zakaj si ga tak prehitel. Večina nekoliko počasnejših voznikov vozi kolikor toliko predvidljivo, tako da se je za njimi peljati počasi mogoče (pač zgubiš kakšno minutko), ampak nekateri vozijo tako nepredvidljivo, da se jih je najboljše čimprej znebit (al prehitet, čeprav nisi 100% da ne bo šel čez črto in te butnu, ali pa se ustavit na kavi).

Uporabniški avatar
bass
Mojster foruma

Napisal/-a bass Sr sep 09, 2009 12:15 pm

Žalostno je vse tole skupaj. Že skoraj vsak svoje frustracije sprošča na cesti in je do ostalih totalno ignorantski. Zanimivo, da ob izstopu iz vozila na rdeči 99% takih slabičev izgubi dar govora. Kakšna maloprej prepotentna mamica pa se celo dela da ne obstajaš, medtem, ko lula v hlačke...

ENOSTAVNE REŠITVE NI!
Vlado lahko do penzije čakamo, a nas bodo samo še bolj nategovali, policija je že tako podhranjena in inkasantska...redkim zdravim posameznikom ostanejo le "Nebivedu style" ukrepi, žal. Marsikateri voznik bi si zaslužil še kakšno po betici, pa tudi to nebi pomagalo...

V RITI SMO.
Jeremy Clarkson je napisal/-a:You can not be a true petrolhead until you have owned an Alfa, until you have experienced that roller-coaster of pain, disappointment and agony for that brief moment, when everything works.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr sep 09, 2009 2:41 pm

No, pa še ena "zgodba" iz pred slabega meseca, ko smo šli s kolegi na morje na Pag (Novalja). Ker smo se mal lovili z iskanjem tapravega apartmaja, smo počakali na enem makadamskem parkingu nasproti bencinske črpalke in diskontnih trgovin (tist, k pozna, ve katerega mislim). Nakar naenkrat na ta parking s kr konkretno hitrostjo prinori en temno zelen (?) BMW 5 Touring slovenskih registracij (če sem uspel pravilno videt) in tam polkrožno zadrifta, da je okol njega letelo kamenje, in s tem kamenjem lepo "poškropil" kolegov avto. Velka sreča je bila tud, da je kamenje letelo le do šipe, če bi še višje, bi koga v avtu še kr pošteno poškodoval (res pa, da so se sklonili). Jst in tadrug kolega sva imela srečo, da sva bila mal bolj oddaljena.

Pi**a, a je en folk res tok debilen, pa ne gleda okol sebe, kaj dela, pa tud če koga (mal mn k) ubije!? Sicer je kolega takrat, ko sem ga vprašal, če se kaj pozna na plehu, rekel, da nič. Kaj pa če bi se, in da bi šlo za mal več vreden avto (da ima kasko)? Bi se lahko uveljavljal parking?
Slika

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Napisal/-a Jerch_ Sr sep 09, 2009 2:57 pm

uveljavljaš lahko vse, samo priznali nebi, če nima plačanega še vandalizma.
iscer pa tipičen pojav na pagu, poleg tega da te ko hodiš iz plaže ponoči skoraj povozijo motoristi z odpetimi srajcami brez čelad in stalno na blokadi.. verjetno pa je povprečje alkohola v krvi <1promil

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Sr sep 09, 2009 10:39 pm

nebivedu je napisal/-a:Kael, take kot si ti tega z golfom srečal, jaz srečujem vsak dan na obvoznici v ljubljani in tudi na navadnih cestah. Zato pa sem začel uporabljat manever, ko na navadni cesti zapeljem na pesek, da se tip odstrani (ali prehiti ali pa ima potem večjo varnostno razdaljo.

Ok, se ne mislim več kregat s tabo. Počni to, če je to potrebno za tvoj EGO. Ampak lepo bi bilo od tebe, da se potem na prvem primernem mestu ustaviš, vzameš metlico in greš pomest pesek s ceste.
Drugače pa še vedno čakam na tvoj odgovor, zakaj sem d**** in s čim podpiram tiste, ki se ne držijo varnostne razdalje.

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Sr sep 09, 2009 10:59 pm

zajbel je napisal/-a:Pa da ne boš mislil, tudi ti delaš prekršek s takim ravnanjem. Tole piše v ZVCP (113. člen):
... razsipati po njem sipek material...

To v zakonu je mišljeno, če nekdo pripelje prikolico šodra in ga skipa po celi cesti. Kar je pa neprimerljivo več kot pa nekaj zrnc ki jih kolo zmeče iz bankine na cesto. In tega ne boš nabral skupaj za eno lopato. In še manj je, da bi zaradi tega kdo z avtom letel ven. Še z mopedom ne moreš, če ravno ne polagaš ovinka kot Rossi.
Policist bi se ti pa tudi smejal, ko bi mu povedal da nekdo posipava cesto z gumami iz bankine :lol: .

Brati med vrsticami je danes že umetnost. :cry:
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard Sr sep 09, 2009 11:07 pm

zajbel je napisal/-a:

Ok, se ne mislim več kregat s tabo. Počni to, če je to potrebno za tvoj EGO. Ampak lepo bi bilo od tebe, da se potem na prvem primernem mestu ustaviš, vzameš metlico in greš pomest pesek s ceste.
Drugače pa še vedno čakam na tvoj odgovor, zakaj sem d**** in s čim podpiram tiste, ki se ne držijo varnostne razdalje.

Ti bom probal razložit kako to gre. Nebivedu se pelje po lokalni cesti s svojim terencem, na zadnjem sedežu sedi njegov 3 letni sin. Njuna vožnja poteka mirno in zabavno, se smejita, pogovarjata in veselita življenja. Nakar od nikoder priteli črn BMW 5 in se njima zalepi na rit, in tako vozi ves čas. Ker ima Nebivedu neizmerno rad svojega sina in tudi svoje življenje in predvsem ker se zaveda posledic če pride do nesreče, ker ta voznik BMW-ja ne drži primerne varnostne razdalje, spusti pedal za plin in vklopi desni smerokaz. Iz normalnim ljudem neznanega razloga voznik BMW-ja začne trobit in blendat. Ker se tako počasi oba ne moreta peljati zaradi ostalih udeležencev v prometu Nebivedu spet pospeši na dovolejneo hitrost, a BMW še vedno vozi 2 metra za njim. Nato se Nebivedu, ki se še vedno boji za svojega sina, spet vklopi desni smerokaz in se popolnoma ustavi, a voznik BMW-ja spet bledna in trobi in ne dojame tako enostavne želje voznika pred njim, kot je to, da ga pušča predse.

A na srečo ima za take zakompleksirance in zafrustrirance Nebivedu skriti adut.To je njegov avto, terenec, ki brez problema vozi po bankinah in s tem dvgne kamenje direkt na voznika za sabo. Voznik črnega BMW-ja, ga je zaradi svoje motene osebnsti prisilil, da ta adut uporabi, saj ljubi sebe, otroka in se zaveda, kakšne travme bi preživljala njegova žena, ob izgubi moža in edinega sina.

Upam, da ti je zdaj bolj jasno zakaj je včaih nekdo prisiljen v uporabo skrajnih dejanj.

Ena svar mi pa pri teh voznikih, ki se lepijo na rit ni jasna, pa čeprav dostikrat razmišljam o tem. Namreč zakaj za vraga trobi, blenda in preklinja če ga hočeš spustiti naprej? A se mu zdi pač normalno, da se pelje en meter za tvojo ritjo in pričakuje da se boš tako peljal normalno naprej?

Jaz sem se enkrat peljal po Ižanski cesti v Ljubljani, za mano pa gospa srednjih let. Že sam sem kršil dovljeno hitrost za 5 km/h, a ona v svoji turkizni Škodi Fabii vozi 2 metra za mojo ritjo, kot češnja na smetani pa ob tem še veselo kramlja po telefonu. Namenoma sem vklopil desni smerokaz in močeneje zabremzal. In vidiš ti njo kako je lovila z rokami volan in menjalnik, telefon ji je verjetno padel dol, a glavno da mi je ene par krat poblendala, namesto, da bi me prehitela. Nato sva kot dva b***** vozila 5 km/h še nadaljnih 10 sekund, potem sem pa pospešil nazaj na 50 km/h. Takrat sem si iz vsega srca želel, da bi se na naslednjem križišču vklopila rdeča luč, da bi se šel z njo malo pogovorit. A ravno ko rdečo najbolj potrebuješ je ni bilo.

P.S. Se opravičujem ozaveščenim in prijetnim voznikom BMW-jev, ker je ta znamka bila uporabljena v moji zgodbi.

P.S.2: Se poplnoma strinjam z kael-om in Nebivedu-jem glede predlogov za Policijo. A žal je v naši državi denar precej pomembnejši od varnosti in tako počasi zgubljam upanje, da bi lahko rešili mizerno situacijo na naših cestah.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Sr sep 09, 2009 11:40 pm

Lizard, kaj bi pa naredil, če bi svetila rdeča? Ji šel težit?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov