Daedalus je napisal/-a:lisko je napisal/-a:Daedalus je napisal/-a:cruiser1 je napisal/-a:lizard je napisal/-a:In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto.
Res je! Problem je pogovor, ki zmanjša zbranost na vožnjo in promet. Razna prostoročna telefoniranja, aut. menjalnik...res olajšajo telefoniranje vendar to vseeno ni 100% zanesljivo!!
Tudi pogovor z sopotnikom je lahko zelo moteč za šoferja, to je dokazano. Ampak ponavadi se šofer s sopotnikom ne pogovarja tako skoncentrirano, kot po telefonu zato ni tako nevarno.
O ja, mam slabe izkušnje.
Ti tudi? Iz tega razloga sem jaz dobil kazen za prekoračeno hitrost.....enostavno se zagovoriš in pozabiš na števec

Ne. Izsilil prednost na semaforiziranem križišču...ubistvu jo je delno tudi tisti pred mano, js sm sam za njim vozil, in debatiral, in bum. Ni blo nič hudga, sam zadost glupa stvar da se zamisliš...

No, tole se čisto strinjam. Kolegico sem v Lj peljal, jaz sem potem nadaljeval pot proti MB-ju, ko sva padla v smešn pogovor in v trenutku ko sem jo pogledal, se je iz ovinka prikazal traktor in vsi avti pred menoj so zabremzali iz 90km/h na 20-30, nevem koliko je šel. V tistem trenutku, ko je kolegica pogledala naprej ni niti zaupila samo z glavo je migla in mi je bilo jasno. Na bremzo sem tako stisnil, da sem se upru nazaj na sedež. Čutil sem oprijem gum v tistem trenutku, kako se vlečejo po asvaltu ko en čigumi. Za sekundo prekasno, pa bi priletel v cliota pred menoj.
Tudi pogovor po bluetooth slušalki, kakršen koli pogovor, vpliva na skoncentriranost. Ker v tistem trenutku, ko razmišlaš kaj bi odgovoril ali povedal, se ti enako dogaja na cesti, ko je treba nekako odreagirat. Nekdo je zmožen tega, nekdo pa pač ni.