Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To dec 29, 2009 10:41 pm

Sharona055 je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Ja, vilice so obremenjene v menjalniku in to ni dobro. Za več pa pogooglaj :)

off: ampak to ni neka obremenitev, imaš pač naslonjeno roko... nisem se nikoli s tem obremenjevala :)

on: tu pa tam cigaret :D

Opozorilo o tem, da to ni dobro, se da najti tudi v samih navodilih avtomobila. Vsaj pri golfu 4 vem da je bilo...

Uporabniški avatar
svizc
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a svizc Sr dec 30, 2009 1:04 am

Danes sem se vozil po avtocesti A1 proti Kopru. Levo pred menoj je s hitrostjo 130 km/h, v popolnoma novem BMW-ju,

vozila neka ženska, z obrazom čisto blizu vzvratnemu ogledalu in si urejala make-up.

Za moment sem se obrnil stran in, ko sem zopet pogledal naprej, je bila ženska z avtom že na polovici mojega voznega pasu,

pri tem pa se je še vedno ukvarjala z make-up-om. In čeprav sem dokaj moža, sem se res tako ustrašil,

da mi je iz ene roke odletel moj brivski aparat iz druge pa sendvič. Ko sem skušal s koleni zopet uravnati avto,

mi je z ušesa padel prenosni telefon in to direktno v vročo kavo, ki sem jo držal med nogami.

Kava je pljusknila čez rob, opekla moje intimne dele, uničila moj prenosni telefon in prekinila zelo pomemben pogovor.

Čik v ustih sem še ravno uspel zadržati. O, groza, obupne so ... te ženske za volanom!

:D

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 30, 2009 9:43 am

Daedalus je napisal/-a:
lisko je napisal/-a:
Daedalus je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:In pri telefonskih klicih je še vedno največji problem, da si skoncentriran bolj an pogovor kot na cesto, in je bluetooth slušalka ali pa telefon v roki in avtomatski menjalnik skorajda isto.

Res je! Problem je pogovor, ki zmanjša zbranost na vožnjo in promet. Razna prostoročna telefoniranja, aut. menjalnik...res olajšajo telefoniranje vendar to vseeno ni 100% zanesljivo!! Tudi pogovor z sopotnikom je lahko zelo moteč za šoferja, to je dokazano. Ampak ponavadi se šofer s sopotnikom ne pogovarja tako skoncentrirano, kot po telefonu zato ni tako nevarno.

O ja, mam slabe izkušnje. :?

Ti tudi? Iz tega razloga sem jaz dobil kazen za prekoračeno hitrost.....enostavno se zagovoriš in pozabiš na števec :)

Ne. Izsilil prednost na semaforiziranem križišču...ubistvu jo je delno tudi tisti pred mano, js sm sam za njim vozil, in debatiral, in bum. Ni blo nič hudga, sam zadost glupa stvar da se zamisliš... :roll:

No, tole se čisto strinjam. Kolegico sem v Lj peljal, jaz sem potem nadaljeval pot proti MB-ju, ko sva padla v smešn pogovor in v trenutku ko sem jo pogledal, se je iz ovinka prikazal traktor in vsi avti pred menoj so zabremzali iz 90km/h na 20-30, nevem koliko je šel. V tistem trenutku, ko je kolegica pogledala naprej ni niti zaupila samo z glavo je migla in mi je bilo jasno. Na bremzo sem tako stisnil, da sem se upru nazaj na sedež. Čutil sem oprijem gum v tistem trenutku, kako se vlečejo po asvaltu ko en čigumi. Za sekundo prekasno, pa bi priletel v cliota pred menoj.
Tudi pogovor po bluetooth slušalki, kakršen koli pogovor, vpliva na skoncentriranost. Ker v tistem trenutku, ko razmišlaš kaj bi odgovoril ali povedal, se ti enako dogaja na cesti, ko je treba nekako odreagirat. Nekdo je zmožen tega, nekdo pa pač ni.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 30, 2009 11:25 am

Kolega je stal s samaro pred rdećo lučjo in gledal v ogledalo, kako se mu približuje clio. Notri se je ženska šminkala in se gledala v ogledalo, tako da ni niti bremzala. S polnim šusom je priletela v samarino kljuko. Clio je dobesedno razpadel, samara pa je imela škode za par 1000 tolarjev. Ko sta stopila iz avta, in se začela pogovarjat, je ženska še vedno pljuvala šminko iz ust, ker jo je dobesedno požrla.

Uporabniški avatar
simply
Mojster foruma

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a simply Sr dec 30, 2009 11:31 am

V tvojih zgodbah zmeraj nastopajo USA oziroma ruski avtomobili - seveda vsaj 10 let stari VS evropskim škatlam ( PSA, VAG ) - seveda novejšega letnika - ptp preplačani in prav zmeraj prvi zmagajo.

No mogoče je kdaj pa kdaj v ospredju tudi kakšna petka ( Renojeva seveda, - da ne bo pomote ).

;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 30, 2009 1:38 pm

nebivedu je napisal/-a:Kolega je stal s samaro pred rdećo lučjo in gledal v ogledalo, kako se mu približuje clio. Notri se je ženska šminkala in se gledala v ogledalo, tako da ni niti bremzala. S polnim šusom je priletela v samarino kljuko. Clio je dobesedno razpadel, samara pa je imela škode za par 1000 tolarjev. Ko sta stopila iz avta, in se začela pogovarjat, je ženska še vedno pljuvala šminko iz ust, ker jo je dobesedno požrla.

Kle sem se prou nagnil naprej proti enkranu. Popolnoma enako se je zgodilo fotru (pa jz sem bil tud v avtu) ene 16 let nazaj. Samara je imela kljuko, ji ni blo nič, avto zadaj je bil čist out. :D :lol:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 30, 2009 1:48 pm

Ja sej skoraj ene tok časa nazaj je ta kolega imel nesrečo, clio je bil pa clio1, tista prva verzija.
Nesreča je bila pa v kranju na križišču proti delavskem mostu (tam kjer je sedaj zraven qlandija). Kolega je pa stal na križišču, da bo šel naravnost na most. (ti je kaj znano - mogoče pa poznam tvojega očeta).

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr dec 30, 2009 1:54 pm

Ne verjamem, da se poznamo, to je blo v centru Cerknice. :pop:

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Kraj: prekmurje-bistrica pa vse okoli

Napisal/-a neznan Sr dec 30, 2009 2:01 pm

moja razvada v avtu pa je naglas muzika pa kaki smsji pa pogledat obvezno kaj je novega na facebooku lai na netlogu pa seveda naslon za roko brez tega res več nemorem bit

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Sr dec 30, 2009 2:06 pm

neznan je napisal/-a:moja razvada v avtu pa je naglas muzika pa kaki smsji pa pogledat obvezno kaj je novega na facebooku lai na netlogu pa seveda naslon za roko brez tega res več nemorem bit

Čutim sarkazem? :)

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Napisal/-a neznan Sr dec 30, 2009 2:37 pm

Gosic je napisal/-a:
neznan je napisal/-a:moja razvada v avtu pa je naglas muzika pa kaki smsji pa pogledat obvezno kaj je novega na facebooku lai na netlogu pa seveda naslon za roko brez tega res več nemorem bit

Čutim sarkazem? :)

zakaj le? samo pravim kaj delam med vožnjo in brez česa nemorem

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr dec 30, 2009 2:41 pm

Kk staromodn si hah :lol: Netlog je out, zdej smo vsi na Fejsu hahahaha
A nardimo skupino Člani Avtomobilizem.com? :rofl

Uporabniški avatar
neznan
Nov uporabnik

Napisal/-a neznan Sr dec 30, 2009 2:43 pm

NejcZ je napisal/-a:

Kk staromodn si hah :lol: Netlog je out, zdej smo vsi na Fejsu hahahaha
A nardimo skupino Člani Avtomobilizem.com? :rofl

netlog tak samo 1x na mesec pogledam če je kaj pametnega.
lahk naredimo skupino!!

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr dec 30, 2009 2:46 pm

No naj naredi vodstvo foruma.. da si bomo meli s čim krajšat čas med vožnjo :)

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr dec 30, 2009 2:49 pm

neznan: off: Verjetno nisi dojel sporocila uporabnika Gosic glede sarkazma. Namrec, ce
bi dobro preletel temo, imas nekje nazoren posnetek kaj se lahko pripeti...

NejcZ, tebe pa prosim, da odnehas vleci pogovor o striktnem opozorilu v drugo smer
namrec lepo smo povedali, da to ni le nevarno, ampak tudi smrtno nevarno. Nikakor se
ne bo dopustilo, da se stvar pozene v smesne vode.

Poleg tega, ko se ze pogovarjata - Skupina ze obstaja dlje casa:
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=66643
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Sr dec 30, 2009 3:58 pm

Tole na koncu je blo mal sarkazma ja hehe.. no hvala za info :)

Uporabniški avatar
2kwik4ya
Novinec

Kraj: Zasavje

Napisal/-a 2kwik4ya Sr dec 30, 2009 9:54 pm

Moja razvada je glasna glasba, pa mogoče kakšen krajši klic.

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Uporabniški avatar
AudiBoy
Poznavalec foruma

Kraj: Severna Primorska

Napisal/-a AudiBoy Če dec 31, 2009 12:13 pm

Samo glasba naglas, morda kak telefonski klic. Ja, naslon za roko pa mora bit :lol: .

Kajenje v mojem avtu je pa strogo prepovedano. :ne
[size=75]Volvo. For life.[/size]

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Če dec 31, 2009 12:18 pm

Moje razvade, podnevi kadim v avtu (brez skrbi, ne mečem čike čez okno), ponoči pa ko grem s šihta pa še zraven glasno muziko, da ostanem 100% buden.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov