Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So mar 20, 2010 10:07 pm

Jaz bi še nekaj dodal.. Lahko da je kdo že omenil..
Poleg tega, da se naučte gledat znake, se med drugim naučite parkirat tako, da neboste čohal drugih avtomobilov.. Če pa že, pa ne stisnt rep med noge in pustite kako sporočilo vsaj. :roll:

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe So mar 20, 2010 10:12 pm

a je blo hudo?
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So mar 20, 2010 10:47 pm

Glede naslova... malprej mi je en model izletil na cesto (je mel stop znak) v dravlju pri avtohisi Porshe pa Audi... normalno zabremzal na polno, malo je manjkalo da nebi sla moja novo pridobljena xsara po gobe

d**** v suzukiju staremu 20let pa sam gleda, kao kaj mi ni jasn da mu trobim... Se tok spostovanja nima da bi dvignil roko pa se zamislil... on bi se tepu pa bil mocn... k****n

Pazite se ga. V temi in hitri reakciji nisem mogel razbrati registerskih, ampak eno rdeco jajce staro 20 let ogroza zivljenje na Siska-Dravlje podrocju
Imam letno vinjeto!

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj So mar 20, 2010 10:48 pm

H2 je napisal/-a:Jaz bi še nekaj dodal.. Lahko da je kdo že omenil..
Poleg tega, da se naučte gledat znake, se med drugim naučite parkirat tako, da neboste čohal drugih avtomobilov.. Če pa že, pa ne stisnt rep med noge in pustite kako sporočilo vsaj. :roll:

Se strinjam! Bi pa dopolnil, da tistim, ki parkirajo avtomobil čez dva parkirna mesta ne puščajte nobenege listka, če pa že, pa napišite, da je bilo to opozorilo, ker ne zna parkirati!
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

Uporabniški avatar
lexus02
Novinec

Napisal/-a lexus02 So mar 20, 2010 10:55 pm

Zakaj ne javni prevoz?
1. Nevarnost teroristicnega napada; nekontrolirani ljudje vztopajo in iztopajo iz avtobusa neomejenokrat, hkrati pa imajo pri sebi torbe, nahrbtnike, akte in izgledajo kot da jih loci par sekund do 70 devic v nebesih

2. Nevarnost bolezni; se spomnite se ne vec tako aktualne svinjske gripe? Zdaj mi je jasno da je to ena navadna umazana igra farmacevtskih druzb, vendar vsako kihanje in kasljanje starejsih (tudi mladih) poveca vaso okuzbo

3. Nevarnost od dobijanja po tazadnji; ce si normalen se bos vsedel na sedeze, ki so na sredini avtobusa, saj je zadnji del rezerviran predvsem za močne čefurje (beri male srbe), ki preko svojih mobilnih aparatov producirajo balkansko glazbo (beri Mitra Mirića). Bog ne daj da bi jih pogledal, a kje sele zaprosil za en Vol na minus, kajti namesto da bi pil kavo v sluzbi, jo bos na urgenci po slikanju glave.

Moji trije razlogi zakaj je dobro biti sam svoj prevoznik
Imam letno vinjeto!

Uporabniški avatar
Walker_P
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Walker_P Ne mar 21, 2010 12:16 am

noj je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:Jaz bi še nekaj dodal.. Lahko da je kdo že omenil..

Se strinjam! Bi pa dopolnil, da tistim, ki parkirajo avtomobil čez dva parkirna mesta ne puščajte nobenege listka, če pa že, pa napišite, da je bilo to opozorilo, ker ne zna parkirati!
kar se tice cohanja tujih avtov na parkingu tut mend moti. Zej sm zacel eno zadevo prakticirat. Zapisem registrsko od avta ki je avto pocoha, se prepricam da je taprav, izsledim naslov lastnika teh registrskih, pol naprej pa lahka sami sklepate kak zgleda. Fer ali nefer, nekatere je treba reda naucit.

Uporabniški avatar
RENO911
Stalni uporabnik

Kraj: Mb

Napisal/-a RENO911 Ne mar 21, 2010 12:18 am

Komu se da še znake gledat.

Uporabniški avatar
mastr1
Novinec

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a mastr1 Ne mar 21, 2010 11:56 am

lexus02 je napisal/-a:Zakaj ne javni prevoz?
3. Nevarnost od dobijanja po tazadnji; ce si normalen se bos vsedel na sedeze, ki so na sredini avtobusa, saj je zadnji del rezerviran predvsem za močne čefurje (beri male srbe), ki preko svojih mobilnih aparatov producirajo balkansko glazbo (beri Mitra Mirića). Bog ne daj da bi jih pogledal, a kje sele zaprosil za en Vol na minus, kajti namesto da bi pil kavo v sluzbi, jo bos na urgenci po slikanju glave.

Moji trije razlogi zakaj je dobro biti sam svoj prevoznik

:lol: :lol: :lol:
Se čist strinjam strinjam s tem napisanim, poleg tega pa bi omenil še ljubljanske gospodične in gospodiče, kateri se derejo kot "gujdek", tik pred klanjem. Ne morejo skapirat, da večini ljudi na troli ne ustreza tisto cviljenje navsezgodaj zjutraj. Pa časssssss, katerega porabiš, da se pripelješ od točke A do točke B. Bicikl je zakon za po Ljubljani.
Danes je težko biti glup-je prevelika konkurenca!!

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Sr mar 24, 2010 10:26 am

Danes se mi je zgodilom naslednje. Slika pove več kot tisoč besed. Znaki so za to, da lahko drugi hitreje pridejo skozi križišče. Modri avto prihaja s spodnje strani in se pelje po nasprotnem pasu skozi rdečo. Na ta način prehiti kolono čez neprekinjeno črto in prevozi rdečo luč. Na ta način je profitiral 5 minut.
Priponke
barjanska.JPG
Zadnjič spremenil Malner, dne Sr mar 24, 2010 10:37 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos Sr mar 24, 2010 10:33 am

Sej tam malo prej je cesta dveh cesarjev če se ne motim, tako da je dejanje povsem logično :roll:

mateichk
Nov uporabnik

Napisal/-a mateichk Sr mar 24, 2010 8:27 pm

Malner je napisal/-a:Danes se mi je zgodilom naslednje. Slika pove več kot tisoč besed. Znaki so za to, da lahko drugi hitreje pridejo skozi križišče. Modri avto prihaja s spodnje strani in se pelje po nasprotnem pasu skozi rdečo. Na ta način prehiti kolono čez neprekinjeno črto in prevozi rdečo luč. Na ta način je profitiral 5 minut.

a je blo to danes dopoldan mogoče ali včeraj ne vem točno? okol pol 9h

Uporabniški avatar
Malner
Nov uporabnik

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Malner Sr mar 24, 2010 10:45 pm

To se je zgodilo približno 10 minut čez 7.
Slika

tauko
Nov uporabnik

Napisal/-a tauko Če mar 25, 2010 8:18 pm

Dva dni nazaj pri vožnji proti domu, mimo žal proti tomačevem, se mi je zgodil neljubi pripetljal, ki ga venomer pričakujem v tem križišču in sicer, ko zaviješ proti rondoju Tomačevo po tako imenovanem prednostnem ovinku. Iz Tomačeva sta se približevali dve vozili. Seveda sem jih opazil, znižal hitrost vožnje, dal žmigovc za v levo in zavil. Takoj, ko sem zavil pa se, glej ga zlomka, prvo vozilo ni imelo namena ustaviti ampak se je meni nič-tebi nič zapeljalo na OČITNO prednostno cesto. Drugo vozilo se je kakor sem zasledil s kotičkom očesa že pred tem skoraj ustavil in mi dal prednost. Sam ta psiho v prvem vozilu se je pa le odločil, da se mi bo izmaknil in da mi ni odpeljal zadnjega dela avtomobila s sabo. Na srečo se je vse dobro končalo. Ker v drugačnem primeru ne bi imel niti trohice razumevanja. Ker včasih mi pa res že presedajo ti "j*** veter" vozniki! Sploh če je alko prisoten! To pa že pike dobim!
Ne bom trdil, da sem alfa in omega za volanom, samo včas se vprašam, če je vredno riskirat tiste dve ali tri sekunde, ki jih bp počakaš za ceno, ki jo potlej plačuješ celo življenje, če imaš smolo (delni invalid, paraplegik oz tetraplegik)! In žalostno je, da je takih pacientov odločno preveč na cesti! Skratka na splošno: očitno pomanjkanje vozniške kulture na naših cestah oz. če drugače povem Goljat pred Davidom ( prevlada močnejšega) Žalostno a žal resnično!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Če mar 25, 2010 8:42 pm

Pa tam je že od nekdaj prednostna preko mosta na levo proti rondoju, zato je še bolj čudno da kdaj kakšen kar pelje nasproti (tudi jaz že doživel)
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

recept
Novinec

Napisal/-a recept To apr 06, 2010 1:18 pm

Zgodbica o znakih za ta teden:

Peljemo se iz Ljubljane proti Vrhniki, pred cestninsko postajo Log zmanjšamo najprej na 100, potem na 80, potem na 60 in potem na 40 in zapeljemo skozi hišice.

Sledi presenečenje. Znak za konec vseh omejitev manjka. Sin, ki se pri meni pripravlja na izpit za avto: "Oči, vozi 40 do prvega križišča, spotoma pa bomo poklicali policijo, kako vsi divjajo". ;-)

Smo se sicer smejali, j**c, da bi upošteval cestnoprometno signalizacijo (beri omejitev 40 na AC od Loga do Vrhnike) pa v tem primeru tudi jaz nisem imel.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

recept
Novinec

Napisal/-a recept Po apr 12, 2010 12:45 pm

Če vas v industrijski coni Rudnik kaznujejo, ker ste vozili 59km/h in vam povedo, da ste vozili 9km/h prehitro, bodite srečni in plačajte. Čisto lahko se vam namreč zgodi, da - ob dovolj ozaveščenem policistu - plačate kazen za prepočasno vožnjo in oviranje prometa.

Ljubljanski postavljavci prometne signalizacije so znani po svoji površnosti. Ena od njih je prav gotovo tudi vstop v industrijsko cono Rudnik neposredno iz izvoza Ljubljana-Jug. Če namreč iz avtoceste zapeljete na tem izvozu in se potem naravnost preko proge zapeljete v industrijsko cono, ne boste nikjer srečali prometnega znaka "ime naselja" (III-14, z obrobo). Posledično je za vas omejitev v celotni industrijski coni 90 km/h.

Sedaj pa podrobnosti. Če vozite omenjenih 59km/h, je kazen za prehitro vožnjo v naselju 80 EUR (brez popustov), če pa vam zaračunajo prepočasno vožnjo (in oviranje prometa) pa je kazen 120 EUR. Skratka dražje je biti prepočasen.

Vendar pa naj vaša odločitev ne bo vezana samo na strogo spoštovanje (sicer neumno) nepostavljenih prometnih znakov, ampak predvsem na varnost prometa. Tu pa imajo prednost počasnejši.
Mobilni telefon v avtu?
http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Hitro je hitro prehitro!
http://www.youtube.com/watch?v=Y7lCM9ElUqQ

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po apr 12, 2010 1:44 pm

recept je napisal/-a:Če vas v industrijski coni Rudnik kaznujejo, ker ste vozili 59km/h in vam povedo, da ste vozili 9km/h prehitro, bodite srečni in plačajte. Čisto lahko se vam namreč zgodi, da - ob dovolj ozaveščenem policistu - plačate kazen za prepočasno vožnjo in oviranje prometa.

Ljubljanski postavljavci prometne signalizacije so znani po svoji površnosti. Ena od njih je prav gotovo tudi vstop v industrijsko cono Rudnik neposredno iz izvoza Ljubljana-Jug. Če namreč iz avtoceste zapeljete na tem izvozu in se potem naravnost preko proge zapeljete v industrijsko cono, ne boste nikjer srečali prometnega znaka "ime naselja" (III-14, z obrobo). Posledično je za vas omejitev v celotni industrijski coni 90 km/h.

Sedaj pa podrobnosti. Če vozite omenjenih 59km/h, je kazen za prehitro vožnjo v naselju 80 EUR (brez popustov), če pa vam zaračunajo prepočasno vožnjo (in oviranje prometa) pa je kazen 120 EUR. Skratka dražje je biti prepočasen.

Vendar pa naj vaša odločitev ne bo vezana samo na strogo spoštovanje (sicer neumno) nepostavljenih prometnih znakov, ampak predvsem na varnost prometa. Tu pa imajo prednost počasnejši.

kokr js wem je tam,no usaj biu je znak omejitve 30 km/h ...pa v tem primeru ki si ga opisal si odstel 5km/ja tolerance?

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Po apr 12, 2010 2:35 pm

Pred kratkim sem bil v Avstraliji, kjer sem naredu po cestah 10.000km. Če je 110km/h omejitev, pol se vozi 110km/h in niti 1% ne več! Edino kakšen roadtrain leti 120km/h ker ima napravce za radar zaznat.

Znake imajo zato da se jih strogo upošteva. Imajo 20mio prebivalcev, na cestah jih letno umre 200 ljudi, kar je več ko 10x manj kot pri nas.

Prvi dan, ko sem prišel domov, grem lepo v Ivančni gorici na ac, se vključim na vozni pas, kjer smo vozili cca 110. 1m za mano je vozila ena blonda z vw eosom, pokala na odstavnega ter začela prehitevat... Bravo baba zmešana, ona pa je đek!!

Nivo na naših cestah je za 100% slabš kot npr v Au. Zgleda da pri nas veljaš za đeka, če znaš po desni prehitevat in šponat 200km/h, s Kresalko in Vlačičom na čelu! Super zgled mamo, ane?

Lp, J

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po apr 12, 2010 2:50 pm

mr.ramo je napisal/-a:kokr js wem je tam,no usaj biu je znak omejitve 30 km/h ...pa v tem primeru ki si ga opisal si odstel 5km/ja tolerance?

Ki pa velja do ... prvega križišča. Tako da potem lahko mimo Leklerka že 90 pelješ, haha. :D
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Po apr 12, 2010 3:22 pm

Energetik81 je napisal/-a:
mr.ramo je napisal/-a:kokr js wem je tam,no usaj biu je znak omejitve 30 km/h ...pa v tem primeru ki si ga opisal si odstel 5km/ja tolerance?

Ki pa velja do ... prvega križišča. Tako da potem lahko mimo Leklerka že 90 pelješ, haha. :D

to je pa res :D ..tm se pa itk skoz pele več k 80,pol pa tm na kroznem bremzam k zmesan da ja ne splezam na robnik..heh ..mal so teli znaki ratal čudni oz. so postavljeni na cudnem mestu :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 6 gostov