Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Re: Pravokotne niše v AC tunelih

Napisal/-a 2Fast&2Furious Če mar 15, 2012 2:09 pm

Ma meni je blazno čudno če so že niše pravokotne izvedbe, da ne postavijo diganalnega betonskega bloka oz neke močne ograje postavljene diagonalno, da ni možnosti čelnega trka. Naprimer od Gradca proti Linzu je kar nekaj tunelov, kjer je na koncu niše diagonalno postavljen betonski blok, nekaj kilometrov naprej pa ne duha ne sluha o tem in spet vse pravokotno...Glede na stroške izgradnje tunelov, bi bila montaža ograje/bloka na koncu čisto vsake niše v vseh predorih zanemarljiv strošek.

LP

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Če mar 15, 2012 3:16 pm

ma_hi je napisal/-a:V enem od obalnih predorov (mislim da Kastelec) so sedaj na pravokotno nišo postavili odbojno ograjo, ki onemogoča direktno čelno trčenje v zid. To če se ne motim je prav na tistem mestu, kjer sta že 2 v zadnjih letih treščila v steno. In če bo ta ograja preprečila eno samo smrtno žrtev je to velik uspeh in potrebno bi jih bilo dodati v vsak tunel. In če bi bil "verjetno" švicarski tunel opremljen s takio varovalo menim, da toliko žrtev ne bi bilo..... Grozno

to je res, tak kos ograje so postavili v Kastelcu (na mestu kjer sta bili dve nesreci). tam kjer je bila samo ena nesreca pa se jim ni splacalo ograje postavit, da ne govorim za ostale 4 nise ki so tudi brez ograje. :roll:
zgleda da v te ostale se ne more noben zaletet ali kako :|
turbo inside

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če mar 15, 2012 6:28 pm

-res ne vidim pametne razlage,zakaj so niše takšne kot so :?:
-pomurska avtocesta nima uporabnega dovoljenja,vinjeta na njej pa je obvezna,ni to malo skregano s logiko :?:
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

NoFear85
Novinec

Napisal/-a NoFear85 Če mar 15, 2012 6:58 pm

Prav mi polepsate dan, ko take pisete :D

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne mar 18, 2012 7:43 pm

Pomurska avtocesta se imenuje avtocesta zaradi tega ker so spremenili zakon. Po starem zakonu je to namreč cesta rezervirana za motorna vozila... in kot takšna ima omejitev 110km/h
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne mar 18, 2012 8:47 pm

AndrejD je napisal/-a:Pomurska avtocesta se imenuje avtocesta zaradi tega ker so spremenili zakon. Po starem zakonu je to namreč cesta rezervirana za motorna vozila... in kot takšna ima omejitev 110km/h

Kakor je meni znano je še vedno tako... le del ima odstavni pas in tam je AC z normalno omejitvijo ostalo je pa recimo tako kot vipavska HC.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe Ne mar 25, 2012 7:25 pm

Tole bo težko kaj drugega kot samomor po mojem mnenju. Ali pa res res res nesrečen splet okoliščin da je priletel ravno v odstavno nišo.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Ne mar 25, 2012 8:05 pm

sodec po temu da je Audi TT zmeckan na cca. 1 meter ... :huh:
turbo inside

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne mar 25, 2012 10:25 pm

Načrtovanje in gradnja tunelov je praksa z dolgo tradicijo razvoja in z številnim visoko usposobljenim kadrom. Menim, da gre tej stroki in njenim ljudem zaupati v varnost in namen postavitve zasilnih niš, take oblike, kot jih poznamo......

še kr naprej trdim, da so niše nepotrebne oz. bi bile lahko take, kot je "energetik81" na prejšnji strani narisal...

sebaveh je napisal/-a:Še na marsikaterem drugem področju imamo takšne "strokovnjake in inžinerje na baterije", ne samo v prometu, žal

tudi to je popolnoma točno.................se mi zdi, da tisti pregovor "bolj šolan, bolj bedast" ni daleč od resnice....

PS. a se ve kdo in od kje je bil :?:
PS.1 in ne verjamem v samomore :!: na tak način sigurno ne...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Ne mar 25, 2012 10:43 pm

Sam sem imel to sreco, da sem se ravno po nesreci peljal iz Portoroza proti Mariboru in kot vsi moral AC zapustiti na izvozu za Kastelec. Ko smo izvedeli vzrok sem tudi sam najprej pomislil na samomor.

Kaj se dogaja z vami primorci, da izbirate take dramaticne nacine...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
HardGain
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a HardGain Po mar 26, 2012 7:20 am

kakšni primorci, prejšnji je bil ljubljančan...
As modas passam, o que é belo permanece.
406 Coupé Slovenija

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po mar 26, 2012 7:32 am

HardGain je napisal/-a:kakšni primorci, prejšnji je bil ljubljančan...

pa v trojanah ni bil primorec, za tega zdej se pa itak se ne ve kdo, kaj, zakaj ...
turbo inside

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Po mar 26, 2012 7:40 am

Najbolj žalostno je pa to, da so v prvo nišo v tunelu lahko zmontirali diagonalno ograjo (po zadnji takšni nesreči) v drugo pa ne....pa sta v razmaku mogoče 500m? :evil:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po mar 26, 2012 9:55 am

sašo5 je napisal/-a:

Ti kr verjem - tisti, ki pregledujejo kamere skupaj s policijo na posnetkih teh nesrečnikov najdejo, da tak naredi tudi več krogov predno zbere "pogum" :huh:

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Napisal/-a _furby_ Po mar 26, 2012 5:25 pm

BBoss je napisal/-a:
sašo5 je napisal/-a:

Ti kr verjem - tisti, ki pregledujejo kamere skupaj s policijo na posnetkih teh nesrečnikov najdejo, da tak naredi tudi več krogov predno zbere "pogum" :huh:

z okoli 200 km/h se ni ponesreci zapeljal v predor :huh:
turbo inside

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To mar 27, 2012 5:02 am

sašo5 je napisal/-a:PS.1 in ne verjamem v samomore :!: na tak način sigurno ne...

Na tvojo žalost je teh samomorov vedno več in vedno bolj so priljubljeni.

Verjami, pa da v tem letu bo še ogromno samomorov. Tut kak bolj znan slovenec ga bo naredil. Trenutno še nismo na dnu krize, šele lezemo navzdol, ker teli naši "vrli in sposobni" politiki zadeve ne bodo zajezili, ker je niti ne znajo, niti se ne lotevajo na pravih koncih. Ko pa bomo na dnu, bomo precej na slabšem kot Grčija, njim vsaj pomagajo, nas bodo izključili, ali pa bodo vlado pripeljali iz bruslja, kar pomeni razprodajo vsega vrednega, ogromne davke in hlapčevstvo vsaj naslednjih par let.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To mar 27, 2012 12:08 pm

To, kar je nebivedu napisal, si zapomnite. Jaz se čudim, da sploh še dajo plače. Skratka ja, že pet let nazaj je bilo katastrofalno in že takrat ni bilo rešitve, ma zdej .......

Najbolj mi je butasto, ko v današnjih časih nekdo oropa pošto, mimoidočo, whatever,... vsak takoj, za nekaj gramov bo. Jaz pa menim, da ni več ravno tako. S tem, da vlačjo delovno silo iz neevropskih držav in potem tulijo, da se brezposelnost veča. Pa sej to moreš bit eden izmed njih, da ne poštekaš. Skratka, .... fucked up. Big time. Ljudje ne vejo več kako bi rešili svoje življenje, enostavno ne vidijo več rešitve in grej iz tega sveta.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Bojanxe To mar 27, 2012 4:16 pm

Ampak temu izgleda ni bilo finančno nekaj zelo hudo, sodeč na znamko in tip avta...kriza v Sloveniji tu ni igrala nobene vloge. Si pa ne predstavljam kaj vse bi moralo iti narobe, da bi jaz pomislil na kaj takega.
Alfa Klub Slovenija

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To mar 27, 2012 4:34 pm

Bojanxe je napisal/-a:Ampak temu izgleda ni bilo finančno nekaj zelo hudo, sodeč na znamko in tip avta...kriza v Sloveniji tu ni igrala nobene vloge. Si pa ne predstavljam kaj vse bi moralo iti narobe, da bi jaz pomislil na kaj takega.

pa saj to sem tudi jaz hotel povedat_v našem koncu je bolj priljubljen štrik =P .........kaki "teteji" megani in ne vem kaj vse(predzadnji, ki je "ljubil" nišo je koliko se spomnim bil z novim meganom).......pri nas so dejansko norci (ala Maček) in kdo ve vse za kake stave se gre................leta nazaj, če se spomnite je na Hrv Pulič prevozil Rok z 265km/h komplet vseh 5,5km pa ma tunel 12 niš......se pravi da seda, le vedet je treba kako se zadevi streže, pa nekaj "jajčk" je logično treba met....
nebivedu je napisal/-a:
Ko pa bomo na dnu......

bo to že kamalu :?: :?: :?: Da 1x končno zavemo kje smo....

Jaz sem pa kr srečen, samo da smo se losali prejšnjih - lakše se diše :mrgreen:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov