Patrik_A3 je napisal/-a:no ja, včasih sem med temi, včasih pa kdo meni tako za ritjo vozi.
jaz se nabijem sprednjemu v rit , ko vidim da se vozi 60km/h , tam kje je 90km/h. par dni nazaj se je presmec peljal v naselju 80, kjer je bla omejitev 50, izven naselja pa 60 -70km/h. dobiš popizditis, pa še ponavadi ne moreš potem prehitet.
če pa se meni nekdo nabije za ritjo, ko se že jaz peljem 20 km/h ali pa še več nad omejitvijo, pa me tudi dvigne. v tem primeru, grem na stran oz. ga spustim mimo in potem vozim dalje svoj tempo.
=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati"Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju.
Če me dohaja hitrejše vozilo se ob prvi primerni priložnosti umaknem. A je to res tako težko nekaterim, da bo počasi lahko iz tega nastala že kakšna diploma?
@gustelj, sem že mislil da si sposoben normalne debate, vendar očitno še nisi prišel do te ravni. S tvojim ignoriranjem vprašanj, citiranjem samo tebi všečnih delov odgovorov in podobno, kažeš lastno nedoraslost konstruktivni debati. Bo treba še malo odrasti (mentalno?), do takrat pa odstopam od te debate, ker ne vodi nikamor.
Lp
=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati"Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju. Če me dohaja hitrejše vozilo se ob prvi primerni priložnosti umaknem. A je to res tako težko nekaterim, da bo počasi lahko iz tega nastala že kakšna diploma?
Lp
gustelj je napisal/-a:=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati"Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju.
No, natančno tako, kot že ves čas trdim. Kampiraš na levem pasu na nevarno prekratki varnostni razdalji za vozilom pred teboj in si domišljaš, da imaš neke višje pravice. Če sem recimo jaz pred tabo, potem vozim z najvišjo možno hitrostjo, to je ali 130 km/h ali pa toliko kolikor vozi vozilo pred mano. Seveda držim do njega ustrezno varnostno razdaljo, ki je vsaj 70m, tečnež za menoj, pa si domišlja da je to kilometerska praznina, do katere ima on neodtuljivo pravico.
Boš kar lepo še dalj časa čakal, da se vsi, ki smo pred teboj razvrstimo kamor pač gremo. Če slučajno vidiš kaj prostora na desni, se pa tja lepo umakni, če te kaj moti. Jaz bom seveda nadaljeval vožnjo po levem pasu v skladus 3.odstavkom 37.člena ZVCP, tak kot na destine vozil pred menoj in na desetine tečnežev za menoj.
Če se mi boš pa zalimal direktno na rit, pa se ti niti pod točko razno ne umaknem. Prvič zaradi moje varnosti, drugič zaradi varnosti drugih udeležencev in tretjič zato, ker nasilnežem v nobeni stvari v življenju ne popuščam. Pa seveda zato, ker kršiš zakon in to tisti del, ki si ga rdeče podčrtal. Ne zmoreš doumeti, da sem jaz vozilo, ki prehiteva in da mi moraš ti zadaj obvezno omogočiti ustrezno varnostno razdaljo in ne jaz tebi.
gustelj je napisal/-a:=ZiAn= je napisal/-a:Se ti delaš butastega ali zanalašč bereš po izbiri? Daj preberi si z rdečo označen del... Ne maram lepljenja na rit, veliko raje uporabim levi smernik vendar dajva razčistiti eno hipotetično situacijo o kateri ti pišeta dom3n in tommy. Torej na avtocesti nekdo po prehitevalnem pasu prehiteva neobstoječe vozilo (zrak) nekaj kilometrov, desni pas je seveda POPOLNOMA PRAZEN,
KAJ PA DELAŠ ZA RITJO VOZILA PRED SEBOJ, ČE JE DESNI PAS POPOLNOMA PRAZEN ??? POTEM DELAŠ ENAK PREKRŠEK, KOT VOZILO PRED TEBOJ.in se lahko brez problema človek umakne brez zmanjšanja hitrosti preden naleti na naslednje vozilo na voznem pasu. Vredu vklopiš levi smernik, čez kakšno minuto morda poblendaš kaj pa potem? Obstaneš za njem, ki vozi 110 na 130 omejitve, se mu malo približaš ali pa "najboljša" opcija prehitiš po desni? Prosim razloži mi kaj bi ti naredil, glede na to, da v vsaki taki temi "soliš pamet" kot poosebljen svetnik.
Sploh pa je brihtna izjava, "Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!" Na rit sta nalepjena verjetno ker želita voziti hitreje od vozila pred seboj, vendar ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni (beri 5. odstavek 36. člena ZVCP). Saj poznaš pravila prehitevanja, ko že tako veselo citiraš zakon? Zdaj pa si preberi še 3. odstavek 37. člena ZVCP, glede na to, da z njem očitno nisi seznanjen, te prijazno opozarjam, da neupoštevanje le tega lahko pripelje lepo kazen 200€.
Lp
Ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni, želita pa delati prekršek s prekratko varnostno razdaljo, kar je seveda 100× bolj nevarno ???
Nimaš ravno razjasnjenih pojmov, dragi moj.
Sicer pa pokliči policijo in ji razloži tvoj vidik problema!
cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.
Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil!V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine
R 26 je napisal/-a:Pa da še js neki napišem. Zaenkrat za avto še ni izpita, tako da je moje prevozno sredstvo skuter. Vedno vozm varno kukr se le da in ne ogrožam drugih v prometu, ampk kadar pred sabo zagledam tovornjak al pa avtobus si ne morm pomagat in ne gre drugače kot pa da vozm 2m za njim. Tisti k še niste probal ne veste ker hud filing je ko se prbližuješ in te zavetrje kar naekrat potegne za avtobus in skuter kar leti, brez da bi držal gas. Se pa zavedam je to ZELO nevarno ampk je pa tako hudo k za mamilaša droga, js si ne morm pomagat pa me lahko zdej napadete po dolgem in počes.
Aja pa še to. To počnem samo za avtobusi in tovornjaki, tako da ogrožam le sebe, ko bom imel avto tega zagotovo ne bo.
cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Ne spomnim se, da bi kdaj naletel na koga, ki bi po prehitevalnem pasu vozil prepočasi in se mi nebi umaknil, če je bil desni vozni pas prost. Res je, da nikoli nisem in ne vozim prav hitro, ponavadi nekje med 100-130km/h le kdaj pa kdaj bolj pritisnem na plin. Se pa zgodi, da kdaj nekdo prehiteva pa gre vseeno počasnej, kot jaz. In kaj naj zdaj??![]()
Naj se mu nalepim za rit in blendam?
Naj vendar prehiti tista še počasnejša vozila in potem se bo zagotovo umaknil na vozni pas! Še vedno se je vsak in to kljub temu, da nisem blendal in mu vozil za ritjo!! Priznam, da me razjezi, če me nekdo "zmoti" pri moji idelani hitrosti s tempomatom, ampak vseeno raje obdržim varnostno razdaljo in počakam, da se umakne.
Na prehitevalni pas pa zapeljem samo kadar prehitevam počasnejše vozilo. Velikokrat se zgodi, da se mi kdo zalepi na rit in živčno blenda. In kaj naj naredim? Naj kar takoj desno zapeljem v prehitevano vozilo? Ali kaj pričakujejo ti "pomebneži", ki se jim tako zelo mudi. Vedno se umaknem nazaj na vozni pas takoj, ko prehitim počasnejše vozilo in to neglede ali je vozilo za mano čisto za ritjo in živčno blenda ali pa, če za mano sploh ni nikogar. Kadar je daljša kolonca vozil, ki jih prehitevam (ponavadi so to dva ali trije šleparji) se vrnem na vozni pas, ko prehitim vse. Menda ne mislite, da se bom tlačil med šleparje samo zato, ker mi nekdo blenda? Velikokrat se mi pa zgodi, da nas je več na prehitevalnem pasu in vsi enako hitro prehitevamo vozila na voznem pasu in kadar sem zadnji v tej kolonci se mi spet nekdo zalepi in blenda. Pa kaj naj v tem primeru naredim? Naj pohodi plin in rinem vse pred mano?
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.
Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil!V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine
a4 je napisal/-a:tu je pa en trik
cesto moraš dobro poznat, ker sicer nimaš pregleda kakšen ovinek sledi !
jaz sem enkrat tudi probal "gorivo šparat" v zaveterju za tovornjakom, pol pa je cesta naenkrat zavila desno, jaz pa skoraj na nasprotni pas
ena neumnost ki jo če se ponesreči, ne moreš več ponovit (ker lahko umreš)
Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov