Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
marko01
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a marko01 Pe jul 09, 2010 10:00 pm

Kake pa eni strelate tu gor, da človeka lahko samo .... stisne. Dajte se skulirat malo, eni bluzite o nekih koritih pa koga kurca to zanima a je tema o tem ali kaj ( kdo je pri koritu kdo ni ), pol drugi se boji da če se bo umaknil onemu zadaj bo se skotal, ubil pa nevem kaj še vse. Dajte se malo zamislit in priznat da vsi grešimo vsi vozimo kdaj pa kdaj preko 130 km/h na avtocesti. Osebno vozim stalno od 140 pa do 150 in kaj zato bom zdaj kr nekoga ubil ali kaj. Ljudje nismo več v času zastave 101 in valda če mi bo en spredaj cjazo 110 pa desni fraj da mu bom jebal vse po spisku, naj se spravi na desni pas in vozi svojih 110.

Tisti ki pa bluzi z nekimi prijavami na policijo pa nekimi slikami pa se naj malo skulira ker jih bo enkrat krepko prek kepe dobo. Pa človek ne moreš ti kr nekaj slikat drugih ljudi pa avtov kaj si zmešan malo ali kaj ??
Lp by Mare

Uporabniški avatar
Anze92
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Anze92 Pe jul 09, 2010 10:08 pm

Pa kaj ste resnično vsi tukaj got malo munjeni? Ali resnično ni jasno, da Gustelj išče samo provokacijo? Že uporabniško ime nam da vedeti, da gre najverjetneje za drugi račun katerega izmed "causal" uporabnikov, ki ga rad tu in tam malo "trolla"...

Uporabniški avatar
jack86
Uporabnik

Kraj: Dolenjska

Napisal/-a jack86 Pe jul 09, 2010 10:32 pm

Kreteni, kreteni in šeenkrat kreteni!
Berem komentarje, vidm kaki debili so na cesti.

Kot sem prej nekje prebral, taki k se takole na cest izkazujejo majo hude psihične probleme - ne vem kake, verjetn premajhn lulček in se morjo zato na cesti pokazat "jaz sem glavni, jaz sem na prehitevalnem pasu umaknite se!".

Dnevno naredim 200km po ac po števcu grem 140km/h, vozim se po voznem pasu, prehitevam po prehitevalnem in če se mi med prehitevanjem en zlumek nalima 10 cm za mano se mu umaknem šele ob prvi priložnosti. Pa sploh dol mi visi al je za mano bmw, audi al pa fiat uno. Kaj kurca pa misljo da so, če majo "nekaj več" kar imam jaz? pišuka, sj niste k Mojzes, k je s palco dal morje na dva dela... Eni se očitn preveč v to vlogo postavte!

Naša kultura na cesti je popolno balkanska! Enkrat se pjte zapelat mau v razvit svet, pa bote vidl kaj se pravi kultura na cesti! Me je kr groza, da živim med takimi cestnimi debili!

north789
Stalni uporabnik

Kraj: Domžale z okolico

Napisal/-a north789 So jul 10, 2010 12:30 am

Hvala bogu da nimam izpita tema bo šla pa hmal pod ključ...

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= So jul 10, 2010 1:04 am

@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati" ;) Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju. Če me dohaja hitrejše vozilo se ob prvi primerni priložnosti umaknem. A je to res tako težko nekaterim, da bo počasi lahko iz tega nastala že kakšna diploma?

@gustelj, sem že mislil da si sposoben normalne debate, vendar očitno še nisi prišel do te ravni. S tvojim ignoriranjem vprašanj, citiranjem samo tebi všečnih delov odgovorov in podobno, kažeš lastno nedoraslost konstruktivni debati. Bo treba še malo odrasti (mentalno?), do takrat pa odstopam od te debate, ker ne vodi nikamor.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver So jul 10, 2010 1:26 am

Bah, jst sm redko tko počasn, da bi mi kdo za ritjo vozil. Če se pa že najde kkšn pametnjakovič (tko kot pred nedavnim v naselju), mi pa pomaga 35W zadnja meglenka. Če mu še nič ni jasno, pa na izi upočasnim, pa naj se spravi naprej s svojimi jajci. Če hoče biti hitrejši, ga pri tem ne bom oviral, se mi ne da ubadat sploh. :roll:

Obstaja tut kontra verzija teh bebcev. Zadnjič se mi je en nasral pred nos (beri: izsilil) z nekim jajčkom in potem rabil en kup časa, da je prilezel do 35 km/h in potem je tako vozil. Omejitev pa 50. Sem mu potrobil, pa pomahal, če bi se gospod s svojo kripo mogoče zmigal naprej, če že izsiljuje. Pa mi maha nazaj, naj ga obvijem, če mi kaj ni prav. Kar sem tudi naredil. Pa potem čez en čas še nekdo, sem videl v špeglu. Ne vem, kje se najdejo te ovire. Sonce sije, cesta prazna, on pa v prvi prestavi z 2000 obrati :lol:

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco So jul 10, 2010 2:23 am

Patrik_A3 je napisal/-a:no ja, včasih sem med temi, včasih pa kdo meni tako za ritjo vozi.

jaz se nabijem sprednjemu v rit , ko vidim da se vozi 60km/h , tam kje je 90km/h. par dni nazaj se je presmec peljal v naselju 80, kjer je bla omejitev 50, izven naselja pa 60 -70km/h. dobiš popizditis, pa še ponavadi ne moreš potem prehitet.

če pa se meni nekdo nabije za ritjo, ko se že jaz peljem 20 km/h ali pa še več nad omejitvijo, pa me tudi dvigne. v tem primeru, grem na stran oz. ga spustim mimo in potem vozim dalje svoj tempo.

jst priznam da isto...če nekdo full pretirava z vožnjo pod omejitvijo se nalimam na rit in prehitim od prvi priliki (če poznam cesto ponavadi)...drugače pa če vidim živčnega voznika za menoj pa mi ni do nekih pretiravanj ob primerni cesti upočasnim in mu dovolim da nadaljuje svoje divjanje!
Če je pa to v mestu in se mi kdo nalima na rit pri 60 kmh čeprav je omejitev 50 kmh...pa sam parkrat po bremzi, če je pa kej preveč gajstn pa počasna vožnja da prehiti potem pa za njim do parkinga (pred prvim lokalom ponavad) potem pa da vidimo kaj ima za povedat!!! v 99% so same pičke k se neki važjo s svojimi clioti!
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Napisal/-a pugi405 So jul 10, 2010 7:32 am

pazi, da ne bos enkrat naletu na enga, ki ma slab dan...

gustelj
Novinec

Napisal/-a gustelj So jul 10, 2010 8:01 am

=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati" ;) Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju.

No, natančno tako, kot že ves čas trdim. Kampiraš na levem pasu na nevarno prekratki varnostni razdalji za vozilom pred teboj in si domišljaš, da imaš neke višje pravice. Če sem recimo jaz pred tabo, potem vozim z najvišjo možno hitrostjo, to je ali 130 km/h ali pa toliko kolikor vozi vozilo pred mano. Seveda držim do njega ustrezno varnostno razdaljo, ki je vsaj 70m, tečnež za menoj, pa si domišlja da je to kilometerska praznina, do katere ima on neodtuljivo pravico.
Boš kar lepo še dalj časa čakal, da se vsi, ki smo pred teboj razvrstimo kamor pač gremo. Če slučajno vidiš kaj prostora na desni, se pa tja lepo umakni, če te kaj moti. Jaz bom seveda nadaljeval vožnjo po levem pasu v skladus 3.odstavkom 37.člena ZVCP, tak kot na destine vozil pred menoj in na desetine tečnežev za menoj.
Če se mi boš pa zalimal direktno na rit, pa se ti niti pod točko razno ne umaknem. Prvič zaradi moje varnosti, drugič zaradi varnosti drugih udeležencev in tretjič zato, ker nasilnežem v nobeni stvari v življenju ne popuščam. Pa seveda zato, ker kršiš zakon in to tisti del, ki si ga rdeče podčrtal. Ne zmoreš doumeti, da sem jaz vozilo, ki prehiteva in da mi moraš ti zadaj obvezno omogočiti ustrezno varnostno razdaljo in ne jaz tebi.

Če me dohaja hitrejše vozilo se ob prvi primerni priložnosti umaknem. A je to res tako težko nekaterim, da bo počasi lahko iz tega nastala že kakšna diploma?

@gustelj, sem že mislil da si sposoben normalne debate, vendar očitno še nisi prišel do te ravni. S tvojim ignoriranjem vprašanj, citiranjem samo tebi všečnih delov odgovorov in podobno, kažeš lastno nedoraslost konstruktivni debati. Bo treba še malo odrasti (mentalno?), do takrat pa odstopam od te debate, ker ne vodi nikamor.
Lp

In ne nakladaj o všečnosti delov zakonov in ignoriranjem, ker je to ravno tisto kar ti počneš, predvsem pa ignoriraš zdravo pamet, ker tako kot Sm4jli nisi sposoben dojeti realne nevarnosti, ki jo povzročate zaritneži.
In ne govori mi o 110 km/h o vozilu pred tabo, ker je prav gotovo gostota prometa najverjetnejši razlog za tako hitrost, še verjetneje pa le tvoje pretiravanje, da bi izsilil argument.

maliBobi
Novinec

Napisal/-a maliBobi So jul 10, 2010 2:29 pm

=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati" ;) Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju. Če me dohaja hitrejše vozilo se ob prvi primerni priložnosti umaknem. A je to res tako težko nekaterim, da bo počasi lahko iz tega nastala že kakšna diploma?
Lp

Bom povedal še enkrat na malo drugačen način.
Gustelj je opozoril-predlagal-izsilil, da dejansko, če se ne umakneš nisi čisto nič boljši kakor tisti, ki se vozi za ritjo.
Kamper krši zakon, ker ne uporablja prehitevalnega pasu čemu je namenjen, prehitevanju.
Ritoliznik krši zakon, ker se ne drži varnostne razdalje (oznake na cesti 21, 22)
Desnomimoidoč krši zakon, ker prehiteva po voznem pasu čemu ta ni namenjen.
Ja, ja, ja potem pa, če se držiš varnostne pa se kamperju 1 pridruži kamper 2, 3, 4.... in jih moreš opozorit na to :EE
Govora je torej o niansah oziroma o splošni kulturi.
Pa, ko omenjate tuje države. Vzemimo avstrijo, tam je teh kamperjev malo morje ampak verjeli ali ne se vozniki vozijo za njimi na varnostni razdalji.
V nemčiji pa se ti za rit zalepi E60-ka in te tišči, do najbližjega počivališča na katerem te obdarijo.
Lep pozdrav

menzy
Nov uporabnik

Napisal/-a menzy So jul 10, 2010 2:50 pm

gustelj je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:@MaliBobi, če bi si prebral celoten prispevek in ne samo tistega kar je nalepil gustelj, bi videl da ne "zowna" nikogar, temveč je samo nesposoben doumeti celoten komentar in si vzame le tisto kar mu ustreza. Z besedami vzetimi iz konteksta pa ni težko "zownati" ;) Kar se tiče tvojega nadaljevanja, če prehitevam računam na to, da se počasnejši umakne, drugače vklopim levi smernik in malo počakam, včasih tudi poblendam po daljšem čakanju.

No, natančno tako, kot že ves čas trdim. Kampiraš na levem pasu na nevarno prekratki varnostni razdalji za vozilom pred teboj in si domišljaš, da imaš neke višje pravice. Če sem recimo jaz pred tabo, potem vozim z najvišjo možno hitrostjo, to je ali 130 km/h ali pa toliko kolikor vozi vozilo pred mano. Seveda držim do njega ustrezno varnostno razdaljo, ki je vsaj 70m, tečnež za menoj, pa si domišlja da je to kilometerska praznina, do katere ima on neodtuljivo pravico.
Boš kar lepo še dalj časa čakal, da se vsi, ki smo pred teboj razvrstimo kamor pač gremo. Če slučajno vidiš kaj prostora na desni, se pa tja lepo umakni, če te kaj moti. Jaz bom seveda nadaljeval vožnjo po levem pasu v skladus 3.odstavkom 37.člena ZVCP, tak kot na destine vozil pred menoj in na desetine tečnežev za menoj.
Če se mi boš pa zalimal direktno na rit, pa se ti niti pod točko razno ne umaknem. Prvič zaradi moje varnosti, drugič zaradi varnosti drugih udeležencev in tretjič zato, ker nasilnežem v nobeni stvari v življenju ne popuščam. Pa seveda zato, ker kršiš zakon in to tisti del, ki si ga rdeče podčrtal. Ne zmoreš doumeti, da sem jaz vozilo, ki prehiteva in da mi moraš ti zadaj obvezno omogočiti ustrezno varnostno razdaljo in ne jaz tebi.

Potemtakem si ti vasezagledan egoist, ki misli, da je policaj in ima med vožnjo preveč časa. Če nekdo nima varnostne razdalje al pa hoče vozt 200km/h, nisi ti tisti, ki bo igral policaja in mu to onemogočal. Zaradi takih je še več nesreč in neumnosti na cesti.

Rajši imaš nekoga čist za ritjo, in 90% pozornosti posvečaš nejmu kot pa drugim, namesto, da bi se umaknil in "varno" vozil naprej.

jao jao

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ So jul 10, 2010 10:54 pm

gustelj je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:Se ti delaš butastega ali zanalašč bereš po izbiri? Daj preberi si z rdečo označen del... Ne maram lepljenja na rit, veliko raje uporabim levi smernik vendar dajva razčistiti eno hipotetično situacijo o kateri ti pišeta dom3n in tommy. Torej na avtocesti nekdo po prehitevalnem pasu prehiteva neobstoječe vozilo (zrak) nekaj kilometrov, desni pas je seveda POPOLNOMA PRAZEN,

KAJ PA DELAŠ ZA RITJO VOZILA PRED SEBOJ, ČE JE DESNI PAS POPOLNOMA PRAZEN ??? POTEM DELAŠ ENAK PREKRŠEK, KOT VOZILO PRED TEBOJ.
in se lahko brez problema človek umakne brez zmanjšanja hitrosti preden naleti na naslednje vozilo na voznem pasu. Vredu vklopiš levi smernik, čez kakšno minuto morda poblendaš kaj pa potem? Obstaneš za njem, ki vozi 110 na 130 omejitve, se mu malo približaš ali pa "najboljša" opcija prehitiš po desni? Prosim razloži mi kaj bi ti naredil, glede na to, da v vsaki taki temi "soliš pamet" kot poosebljen svetnik.

Sploh pa je brihtna izjava, "Če je toliko prostora na desnem pasu, zakaj se pa potem limata na rit? Umaknita se desno!" Na rit sta nalepjena verjetno ker želita voziti hitreje od vozila pred seboj, vendar ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni (beri 5. odstavek 36. člena ZVCP). Saj poznaš pravila prehitevanja, ko že tako veselo citiraš zakon? Zdaj pa si preberi še 3. odstavek 37. člena ZVCP, glede na to, da z njem očitno nisi seznanjen, te prijazno opozarjam, da neupoštevanje le tega lahko pripelje lepo kazen 200€.

Lp

Ne želita delati prekrška s prehitevanjem po desni, želita pa delati prekršek s prekratko varnostno razdaljo, kar je seveda 100× bolj nevarno ???
Nimaš ravno razjasnjenih pojmov, dragi moj.

Sicer pa pokliči policijo in ji razloži tvoj vidik problema!

Hahahahahahaha :cry

gustek za predsednika!

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Po jul 12, 2010 2:21 am

Glede avtocest:
Ne spomnim se, da bi kdaj naletel na koga, ki bi po prehitevalnem pasu vozil prepočasi in se mi nebi umaknil, če je bil desni vozni pas prost. Res je, da nikoli nisem in ne vozim prav hitro, ponavadi nekje med 100-130km/h le kdaj pa kdaj bolj pritisnem na plin. Se pa zgodi, da kdaj nekdo prehiteva pa gre vseeno počasnej, kot jaz. In kaj naj zdaj?? :?: :idea: Naj se mu nalepim za rit in blendam? :roll: Naj vendar prehiti tista še počasnejša vozila in potem se bo zagotovo umaknil na vozni pas! Še vedno se je vsak in to kljub temu, da nisem blendal in mu vozil za ritjo!! Priznam, da me razjezi, če me nekdo "zmoti" pri moji idelani hitrosti s tempomatom, ampak vseeno raje obdržim varnostno razdaljo in počakam, da se umakne.

Na prehitevalni pas pa zapeljem samo kadar prehitevam počasnejše vozilo. Velikokrat se zgodi, da se mi kdo zalepi na rit in živčno blenda. In kaj naj naredim? Naj kar takoj desno zapeljem v prehitevano vozilo? Ali kaj pričakujejo ti "pomebneži", ki se jim tako zelo mudi. Vedno se umaknem nazaj na vozni pas takoj, ko prehitim počasnejše vozilo in to neglede ali je vozilo za mano čisto za ritjo in živčno blenda ali pa, če za mano sploh ni nikogar. Kadar je daljša kolonca vozil, ki jih prehitevam (ponavadi so to dva ali trije šleparji) se vrnem na vozni pas, ko prehitim vse. Menda ne mislite, da se bom tlačil med šleparje samo zato, ker mi nekdo blenda? Velikokrat se mi pa zgodi, da nas je več na prehitevalnem pasu in vsi enako hitro prehitevamo vozila na voznem pasu in kadar sem zadnji v tej kolonci se mi spet nekdo zalepi in blenda. Pa kaj naj v tem primeru naredim? Naj pohodi plin in rinem vse pred mano?
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.

Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil! :lol: V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine ;)

Uporabniški avatar
Dom3n
Novinec

Napisal/-a Dom3n Po jul 12, 2010 7:14 am

cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Moj zaključek po mojih izkušnjah je da tisti, ki vozijo po prehitovalnem pasu brez razloga in neupravičeno, NE OBSTAJAJO ali pa so resnično zelo redki. Tisti, ki pa se lepite za rit in blendate ste pa čisto navadni debili.

Tudi v mestu in vseh drugih cestah poizkušam ohranjati varnostno razdaljo. Lepljenje na rit ne prakticiram, čeprav priznam, da me včasih kakšen mečkač tako zelo razjezi, da bi se mu najraje kar zabil v avto in ga kar rinil! :lol: V resnici kaj takega še nisem naredil in tudi nimam namena. Pač takrat malo prekljinjam, pa mine ;)

Samo še moj komentar na zaključek. Sicer nevem kje se ponavadi voziš, ampak če boš le imel kdaj priložnost te povabim med tednom ob 7ih zjutraj na vožnjo na relaciji Vrhnika - Ljubljana. Vozni pas je prazen, oz. na celi relaciji so na voznem pasu 4je kamioni, na prehitevalnem pasu pa vsi ostali in najvišja hitrost 100-110km/h. :S

lukp
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lukp Po jul 12, 2010 9:07 am

Jaz se kdaj pa kdaj zalepim kakšnemu na rit, ki vozi po prehitevalnem pasu, ko je vozni prost. In še takrat vozijo pod omejitvijo! Tudi če hupaš in blendaš ne pomaga. Škoda živcev zaradi teh k....., ki ne znajo vozit, zato jih prehitim kar po desni :( . V LJ na obvoznici večinoma vozijo po levi (LJ šport), drugod po Sloveniji pa redko. Kriva je zakonodaja. Če je evropa pametna bo uvedla CPP na vsakih 10 let, tako kot je zdravniški :) . Stari atiji ko pripeljejo v rondo ne pogledajo ne levo ne desno samo vozijo.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 12, 2010 10:41 am

R 26 je napisal/-a:Pa da še js neki napišem. Zaenkrat za avto še ni izpita, tako da je moje prevozno sredstvo skuter. Vedno vozm varno kukr se le da in ne ogrožam drugih v prometu, ampk kadar pred sabo zagledam tovornjak al pa avtobus si ne morm pomagat in ne gre drugače kot pa da vozm 2m za njim. Tisti k še niste probal ne veste ker hud filing je ko se prbližuješ in te zavetrje kar naekrat potegne za avtobus in skuter kar leti, brez da bi držal gas. Se pa zavedam je to ZELO nevarno ampk je pa tako hudo k za mamilaša droga, js si ne morm pomagat pa me lahko zdej napadete po dolgem in počes.
Aja pa še to. To počnem samo za avtobusi in tovornjaki, tako da ogrožam le sebe, ko bom imel avto tega zagotovo ne bo.

Jst se tkole vozm za kakim hudim traktorjem ko sem na biciklu, to gre skos 40 na uro.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Po jul 12, 2010 10:44 am

cruiser1 je napisal/-a:Glede avtocest:
Ne spomnim se, da bi kdaj naletel na koga, ki bi po prehitevalnem pasu vozil prepočasi in se mi nebi umaknil, če je bil desni vozni pas prost. Res je, da nikoli nisem in ne vozim prav hitro, ponavadi nekje med 100-130km/h le kdaj pa kdaj bolj pritisnem na plin. Se pa zgodi, da kdaj nekdo prehiteva pa gre vseeno počasnej, kot jaz. In kaj naj zdaj?? :?: :idea: Naj se mu nalepim za rit in blendam? :roll: Naj vendar prehiti tista še počasnejša vozila in potem se bo zagotovo umaknil na vozni pas! Še vedno se je vsak in to kljub temu, da nisem blendal in mu vozil za ritjo!! Priznam, da me razjezi, če me nekdo "zmoti" pri moji idelani hitrosti s tempomatom, ampak vseeno raje obdržim varnostno razdaljo in počakam, da se umakne.

Na prehitevalni pas pa zapeljem samo kadar prehitevam počasnejše vozilo. Velikokrat se zgodi, da se mi kdo zalepi na rit in živčno blenda. In kaj naj naredim? Naj kar takoj desno zapeljem v prehitevano vozilo? Ali kaj pričakujejo ti "pomebneži", ki se jim tako zelo mudi. Vedno se umaknem nazaj na vozni pas takoj, ko prehitim počasnejše vozilo in to neglede ali je vozilo za mano čisto za ritjo in živčno blenda ali pa, če za mano sploh ni nikogar. Kadar je daljša kolonca vozil, ki jih prehitevam (ponavadi so to dva ali trije šleparji) se vrnem na vozni pas, ko prehitim vse. Menda ne mislite, da se bom tlačil med šleparje samo zato, ker mi nekdo blenda? Velikokrat se mi pa zgodi, da nas je več na prehitevalnem pasu in vsi enako hitro prehitevamo vozila na voznem pasu in kadar sem zadnji v tej kolonci se mi spet nekdo zalepi in blenda. Pa kaj naj v tem primeru naredim? Naj pohodi plin in rinem vse pred mano?

V takem primeru bi blo najbolš vztratno ogledalo dol snet, da ne vidš unga majmuna zadaj. :lol:

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 Po jul 12, 2010 10:45 am

tu je pa en trik

cesto moraš dobro poznat, ker sicer nimaš pregleda kakšen ovinek sledi !

jaz sem enkrat tudi probal "gorivo šparat" v zaveterju za tovornjakom, pol pa je cesta naenkrat zavila desno, jaz pa skoraj na nasprotni pas

ena neumnost ki jo če se ponesreči, ne moreš več ponovit (ker lahko umreš)

noj
Novinec

Kraj: Arja Vas

Napisal/-a noj Po jul 12, 2010 10:55 am

Vsi tisti, ki se vozite po prehitevalnem pasu, ko ne prehitevate nobenega, pojdita v Anglijo, Irsko in podobne države, kjer se boste počutili veliko bolje, ker tam je to celo dovoljeno, saj se vozijo v kontra smeri ko mi. Kar se pa tiče uporabnika @gustelj in njemu podobnih, vas vse skupaj opozarjam, da pazite da ne boste naleteli na koga, ki vas bo ustavil sredi ceste in vas nalomil, da ne boste nikoli več slikali, kaj šele sedli za volan. In to se je že zgodilo nekaj osebam.
Ford Mondeo Wagon Titanium 1.6 SCTi Ecoboost (118KW)

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Po jul 12, 2010 11:25 am

a4 je napisal/-a:tu je pa en trik

cesto moraš dobro poznat, ker sicer nimaš pregleda kakšen ovinek sledi !

jaz sem enkrat tudi probal "gorivo šparat" v zaveterju za tovornjakom, pol pa je cesta naenkrat zavila desno, jaz pa skoraj na nasprotni pas

ena neumnost ki jo če se ponesreči, ne moreš več ponovit (ker lahko umreš)

Tvoja krivda, ker nisi bil skoncetriran.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot], Google Adsense [Bot] in 4 gostov