Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Re: Mobilni radarji

Napisal/-a X-Hair Pe dec 16, 2011 5:02 am

No, pa smo se mordernizirali tudi v naši kotlini. 8)

Slika

Slika

RX-65 najde to sranje. 8)
SlikaSlika

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Pe dec 16, 2011 10:17 am

ice je napisal/-a:Slika

Nah...to je predrago :)

Na podlagi lastnih izkušenj svetujem nakup radar detektorja....Preverjeno pomaga. Odkar ga imam :arrow: mesec in pol :arrow: teh naših lokalnih "geometrov" še nisem srečal z radarjem :arrow: pa sem veliko na cesti.
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Ne dec 18, 2011 12:38 am

Uporabljam tudi že ca. 3 mesece tole Cobro ESD-7100. No ja, tudi radar škatle sem videl, da so prestreljene kdaj pa kdaj ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Ne dec 18, 2011 9:55 am

ice je napisal/-a:Uporabljam tudi že ca. 3 mesece tole Cobro ESD-7100. No ja, tudi radar škatle sem videl, da so prestreljene kdaj pa kdaj ;)

Kakšni so prvi vtisi?..... je uporabna zadeva?
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Ne dec 18, 2011 9:38 pm

država bi morala delat za državljane in kdor je v vladi bi to moral vedet in izvajat. na žalost to ni tako. jaz bi predlagal, da kot državljani se pritožimo da tako to ni prav. ker seveda bi v odgovor dobili same neumnosti, bi jim samo omenili da ne bo več enega radarja v sloveniji, če ne ugodijo našim zahtevam. mogoče se vam to zdi nekoliko smešno, povem pa vam, da bi to zadevo zelo resno vzeli.

Uporabniški avatar
ice
Administrator a.com

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a ice Po dec 19, 2011 4:45 pm

xxseby: hja deljeno mnenje. Najde ti vsega fuka npr. petrolov signal mislim da od njihovih kamer ali wifije... ni pa našel npr. TraffiPatrol XR (mislim da sta policaja imela ta model) pištole, vendar moram še enkrat stestirat ob priliki. Provida pa itak deluje na druge načine in te ne reši noben fancy gadget :)

Je pa super za stacionarne in vozila redarjev ali če imaš še ene 250m radalje do zasede in čas polkrožno obrnit ;)
IceBreakr
Ustanovitelj portala/foruma Avtomobilizem.com

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 19, 2011 5:36 pm

Radar detektor zazna zadeve prepozno, ker ko on dobi "feedback" šele takrat lahko reagira...tisti trenutek ko ga dobi če ni loj za laserjem je prepozno. Vsak ki mi razloži kako na kak način pa radar detektor zazna radar pa mislim da mu lahko enostavno ovržem z razlago ki sem jo že večkrat napisal.

Baba čula baba rekla, meni pa dela tak-ne vrjamem. Naši laserji so precej natančni za razliko od USA ki so na posnetkih na YT.

Uporabniški avatar
ddas
Novinec

Napisal/-a ddas Po dec 19, 2011 5:50 pm

Radar detektor zazna zadeve prepozno, ker ko on dobi "feedback" šele takrat lahko reagira...tisti trenutek ko ga dobi če ni loj za laserjem je prepozno

Točno tako, preverjeno iz prve roke, laserske pištole oddajo signal ko je sprožilec pritisnjen in nič prej in ne razumem kako bo detektor zaznal signal prej če ga ni. Ko pa se signal že odbije od avta pa je hitrost že izmerjena.

JAMMER pa je druga stvar

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Po dec 19, 2011 6:47 pm

Točno tako.

Na laser ne deluje noben dovolj hitro. Detektor se oglasi, ko je že prepozno, ko je "žarek" laserja usmerjen v avtomobil in laser "sprožen". Potem je še tu 2 sekundi oz. nekaj manj našega reakcijskega časa da stopimo na bremzo in veliko sreče da je policist konj na kvadrat in še ni izmeril hitrosti-beri moliš lahko da ima večji reakcijski čas od tvojega.

Na avtocesti stacionarni-neuporabno. Na avtocesti radarji "ciljajo" le 30-50m predse, tako da detektor lahko radar šele takrat zazna. Če vozimo po omejitvi prevozimo 36m v 1s, kar pomeni da bi morali meti reakcijski čas kot kak rally voznik z polnimi žilami adrenalina da bi nam detektor kaj pomagal

Izkažejo se samo v parkiranih vozilih-kangujih in podobni nesnagi (kanticah in tem novim motovilcem), kateri lahko merijo na 600m ampak v praksi v večini na manj kot 200m, tam še lahko zavremo če nismo prepozni. Torej pogojno uporabno.

Zaključek:
Torej, na avtocesti pa itak morejo biti stacionarni radarji označeni in so v večini primerov nastavljeni na hitrosti nad 160-170km/h. Po naseljih pa ni pametno pretiravat z hitrostjo.

Detektor deluje na principu feedbacka radarja in ne vrjet vsem ki še hočejo drek prodat no, ter raznim you-tube clipom iz ZDA, kjer imajo še zastarele radarje pa trosijo žarke čez pol države.

DSS007
Nov uporabnik

Napisal/-a DSS007 Pe jan 27, 2012 10:27 pm

Ali je že kdo videl na goriškem koncu radar Citroen Xsara srebrne barve, goriška registracija?

Ter če te slika, čez koliko časa dobiš položnico?

Lp!

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jan 28, 2012 8:16 pm

koliko pa imajo ti mobilni radarji "tolerance" ?

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po feb 06, 2012 3:16 pm

vem da v golovcu iz lastnih izkušenj je 6kmh tolerance, oz omejitev 80, zmerli so me 124, piše da končna cifra je 118kmh... to je bil stacionarni radar (aja, pa naštiman je na 80, ne na 100 :D - ker vem da so se nekje eni prerekali da je na 100 )

za kangooje pa povem v kratkem kaka bo toleranca, banda ušiva je bla 3:05 zjutraj med tednom za tunelom šentvid od kranja proti lj :evil:

Uporabniški avatar
jmajdic
Nov uporabnik

Napisal/-a jmajdic Po feb 06, 2012 3:48 pm

splash je napisal/-a:vem da v golovcu iz lastnih izkušenj je 6kmh tolerance, oz omejitev 80, zmerli so me 124, piše da končna cifra je 118kmh... to je bil stacionarni radar (aja, pa naštiman je na 80, ne na 100 :D - ker vem da so se nekje eni prerekali da je na 100 )

za kangooje pa povem v kratkem kaka bo toleranca, banda ušiva je bla 3:05 zjutraj med tednom za tunelom šentvid od kranja proti lj :evil:

Koliko časa je trajalo, od dne ko so te zmerili v/na Golovcu, do datuma prejetja položnice?
:mrgreen: :bonk :jao:
Slika

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Po feb 06, 2012 4:01 pm

2 mesca pa par dni

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po feb 06, 2012 4:03 pm

mene so na trzinki izmerili v starem karavanu - renault megane tako da se ga pazite.... je bil pa lociran ob godzni poti...

Uporabniški avatar
vojkostar
Uporabnik

Napisal/-a vojkostar To feb 07, 2012 7:38 am

splash je napisal/-a:vem da v golovcu iz lastnih izkušenj je 6kmh tolerance, oz omejitev 80, zmerli so me 124, piše da končna cifra je 118kmh... to je bil stacionarni radar (aja, pa naštiman je na 80, ne na 100 :D - ker vem da so se nekje eni prerekali da je na 100 )

nevem sicer kaki radarji so v golovcu samem, ampak un pred predorom se nastavlja nekje na 105 do 107 kmh, ker je do tunela omejitev 100, šele v tunelu je 80

Uporabniški avatar
splash
Poznavalec foruma

Napisal/-a splash Sr feb 08, 2012 7:52 pm

vojkostar je napisal/-a:

nevem sicer kaki radarji so v golovcu samem, ampak un pred predorom se nastavlja nekje na 105 do 107 kmh, ker je do tunela omejitev 100, šele v tunelu je 80

v golovcu ni nobenega! mislil sem tega pred predorom. je pa 80 znak že pred radarjem, tko da je 80 omejitev.in tudi slikalo me je na 80kmh, jaz pa sem se peljal 124, toleranco so mi dali na 118. tko da je še vedno 38 prehitro ;) nočem bit pameten, ampak nimaš prav. bi bil pa jaz zelo vesel če bi ti imel prav, ker bi jaz potem precej manjšo kazen dobil :)

Uporabniški avatar
oorosh
Stalni uporabnik

Napisal/-a oorosh Sr feb 08, 2012 8:20 pm

Si prepričan, da je slikal stacionarni radar in ne mobilni (focus, kangoo)?

Ker stacionarni radar stoji meter pred tablo 80, torej je tam omejitev 100 km/h, slikal naj bi nekje nad 110 km/h. Sem pa dostikrat iz smeri Rudnika proti BTC videl za tunelom parkiranega focusa (ali kangooja), ki je veselo fotkal prehitre, tam pa je res omejitev 80 km/h.

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko Sr feb 08, 2012 8:51 pm

sicer ne vem, kakšna je omejitev (100 ali 80) jaz se ponavadi peljem med 90 in 100, pa še nisem imel problema.

Drugače pa je znak 80 (fizična pleh tabla) za radarjem, je pa par metrov pred radarjem tudi znak 80 , ki celo utripa (svetlobni znak), ki naj bi ravno tako štel kot pravi znak.......pred tem pa je res omejitev 100....

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če feb 09, 2012 1:25 pm

DSS007 je napisal/-a:Ali je že kdo videl na goriškem koncu radar Citroen Xsara srebrne barve, goriška registracija?

Ter če te slika, čez koliko časa dobiš položnico?

Lp!

Še en alter. :twisted:

Nisva ga še našla. So pa zadnje čase kar ažurni s tem. Dobiš mercator kartico s pikami prej kot v 3tednih. Lahko izdaš skrivnost, kje je bil, da ko bom po Gorici, da grem mimo crime scene. :mrgreen: Sem pa opazil Clio-ta izven Solkana v smeri Tolmina. Kjer je 90 omejitev in ravnina.
SlikaSlika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov