Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Zima 2010/11

Napisal/-a Energetik81 Sr dec 01, 2010 8:06 am

Ne me j****, spet zaprta Primorka zaradi tovornjakov. Pa za koga plačujemo Policijo? Zakaj se ne postavijo ob začetku sneženja na uvoze na AC in dosledno izločajo ter kaznujejo tovornjakarje z letnimi gumami?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
modri D.
Uporabnik

Napisal/-a modri D. Sr dec 01, 2010 9:45 am

Jst sm rabu skor 2 uri iz Logatca do Lj, sm šu na Vrhniki vn pa po stari dalje ... Ja jst mam teh tovornakov že čez glavo - sam jih tud nimajo kam dat na avtocest, ker odstavn pas sploh splužen ni do konca in je sam ena gomila snega tm pol jih pa na voznem pasu izločajo. Če bi jih izločal na uvozih bi bil še večji problem, ker tam pa res nimajo kam it. Drgač pa res ne razumem idiotov na letnih gumah k rinejo v takem ven. Na cestah je v večji meri sam plundra in se da čist spodobno pelat, folk se mi pa 30 cjaz ... Če nimate ustrezne opreme al pa pameti, pejte raj na avtobus al pa ostante doma. Kazni za oviranje prometa bi mogle bit v tem primeru precej višje, seveda za vozila z neustrezno opremo.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 01, 2010 10:50 am

In zopet se bo pričelo razpredanje teorij o zarotah gumarske industrije, testiranjih pretencioznih avtomobilističnih pisunov, ki enačijo vsakodnevne prometne situacije s svojimi Racelandskimi izkušnjami ter teoretiziranjih o fizikalnih zmožnostih letnih / zimskih prevmatik!
Morda bo celo dosežen vsesplošni konsenz v dognanju, da je zimski letni čas vremensko najbolj NEPREDVIDLJIV! Torej so posledično tudi vsakodnevno možne najbolj NEPREDVIDLJIVE situacije na vseh vrstah cestišč. Torej, gledoč skozi okno v prelepo zimsko idilo, katero je zimsko službo očitno zopet (!?!?!?) presenetilo, me prav prekleto NE zanima ali ima v zimsko - suhih (ali mokrih) temperaturah podobno velika (nova,...) letna pnevmatika 37 metersko razdaljo od 100km/h do popolne ustavitve, napram 43 metrske pri zimski!!!

Torej, če držijo vse gumarske teorije zarot, bi prej pričakoval sodelovanje gumarjev in meteorologov - tako bi na 24 ur poslušali Trontlja, razlagajoč, da bo potrebno zaradi prihajajoče hladne fronte že čez 3 ure veselo k najbližjemu vulkanizerju po nove zimske pnevmatike, čez 2 dni pa itak prihaja otoplitev, torej zaradi vseh sredobežnih, zavornih in ne vem kakšnih sil še (Newtonova, in ne vem od koga še, zakonodaja mi je itak tuja), se pripravimo na menjavo nazaj na (boljše?!?) letne pnevmatike. Predlagam, da postavimo drive in vulkanizerstva ali pa jih nadomestimo z DARS-ovimi hiškami na avtocestah...

Ker smo veselo padli v najbolj nepredvidljiv letni čas, je razpredanje o smiselnosti uveljave zakonodaje, ki določa obveznost zimske opremljenosti vozil, popolnoma odveč! Kaj pomeni OBVEZNOST lepo kaže primer SAMO(!?!?!)izločitve tovornjakov v današnji dani vremenski situaciji, ter neučinkovitem sodelovanju policije in DARSA. Učinkovitost dosežeš samo z zakonsko obvezo in pika!!! Sanjarjenje o tem, da bo voznik sam ocenil primernost, kdaj preobuti svojega konjička, pa privarčujte, ko boste razlagali pravljice svojim otrokom / vnukom. Četudi sneženje onemogoča normalno prevoznost samo v par dneh, je večinska opremljenost z zimsko opremo dosegla svoj namen! Najljubša pa so mi pametovanja o uporabi javnega prometa med obilnim sneženjem, četudi marsikdo nujno potrebuje lastni prevoz (službeno, privat), da ne govorim o nepredvidljivih dogodkih, lahko samo v par urah npr. na poti Lj - Mb (poledica, snežna ploha, ipd...).

Izgubljati besede o današnjem dogajanju pa je itak nesmiselno - zjutraj si potreboval cca 2 uri, da si prišel z enega konca Lj do drugega (vmes bi najbrž prej opazil Medžugorski čudež, kot kakšnega cestarja), na določenih cestah je bil led (prvič se mi je zgodila, da sem na mestu pri 0km/h lezel s cestišča!!!), ob postavljenem smrkavem policajčku na obvoznici ter postavljeni Darsovi tabli o samoizločanju tovornjakov, pa so le ti veselo švigali mimo po prehitevalnem pasu (do najbližjega klan-čka?!?) - toliko o SAMOiniciativnosti voznikov - še posebej PROFESIONALNIH!!!!!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 01, 2010 12:39 pm

Energetik81 je napisal/-a:Ne me j****, spet zaprta Primorka zaradi tovornjakov. Pa za koga plačujemo Policijo? Zakaj se ne postavijo ob začetku sneženja na uvoze na AC in dosledno izločajo ter kaznujejo tovornjakarje z letnimi gumami?

Preden vstreliš tako o letnih gumah za kamione, preveri, kakšne gume obstajajo za njih. Pa tudi nevem, kam bi ti kamione izločal na uvozu na AC..... V grabn ob cesti?

Lahko pa sam povem, da je pri nas katastrofa kar se tiče pluženja in sipanja. Po Avstriji in Nemčiji že cel teden sipa sneg, pa sem se brez problemov peljal s šleparjem. Plugi so stalno na cesti, solijo tudi ko ni nujno potrebno.... Razklad sem imel danes v Avstriji, do katere vodijo strmi klanci in spusti. Prepeljal sem jo brez problema.
Pridem čez mejni prehod Šentilj in glej naše butle, nobenga pluga na cesti, cesta dokaj ok in normalno prevozna, policaj nas izloči v Dobrenju na OMV in pravi, naj čakamo da pride plug. (nevem kje so vsi ti plugi bli do 10 dopoldan) :lol: Po eni uri kolega vpraša policaja, kdaj gremo dalje in policaj reče, ko se bo ta plug obrnil in pripeljal v našo smer. Očitno imamo en plug na celi štajerski :lol: :lol: :lol: Nakar se je pripeljal mimo kamion z DVIGNJENIM plugom in policaj reče, da lahko gremo naprej. :twisted: Za postrelat so vsi po vrsti. Poleg tega se pa iebe njim, ko napolnijo bencinsko črpalko tak, da niti osebni avti niso mogli mimo prit. To bi lahko rešili tako, da bi izločili kar na meji takoj, kjer je tudi več prostora za parkiranje. :roll:

Ko pa rečeš policaju, da imaš 10 minut do doma, če se lahko pelješ dalje, ti pa reče, da se z Bogom zmeni, ker ti je tako smrdljivo vreme naklonil. Da bi ga s pendrekom po čeli počo debila. :evil:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Sr dec 01, 2010 12:53 pm

Kopirano s siol-a ( http://www.siol.net/slovenija/novice/20 ... edice.aspx ):

"V Ljubljani je na terenu 150 vozil in strojev
V prestolnici se je zaradi snežnih padavin, ki so se zjutraj spet okrepile, aktivirala tudi tamkajšnja zimska služba. Kot so povedali so ob 9. uri šli na teren z vsemi ekipami, kar znese okoli 150 vozil in strojev, ki bodo ponovno splužili in posuli vse ceste na območju. Hkrati so na pločnike poslali še vse "ročne" ekipe."

Kako lepo, da so tako neumni (druge besede žal ne najdem), da celo PRIZNAJO, ob kateri uri so začeli z delom!!! So prej morali še jutranjo kavico spiti in Slovenske novice prebrati???
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr dec 01, 2010 1:03 pm

Zdaj se vsi bunite, a ko so pa ceste čiste in lepo prevozne, pa vidiš izpred vsake bajte kak lepo folk kida pa meče sneg na cesto, kar je za moje pojme bolj nevarno, ko pripelješ po lepi cesti na tisti spolzek sneg in ti samo avto spodnese.

Hja dajmo ga stran od bajte, sej ga bojo avti zvozli :evil:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 01, 2010 1:13 pm

doche, taki folk pa bi najraje pluno v faco! tudi mene to razpizdi
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 01, 2010 1:52 pm

Prej sem se glih pripelal po cesti, Patrik bo vedo kje je to, iz Rogoze v Miklavž. Ravno okoli ovinka skozi gozd pridem in evo paf na bočno šajbo. Gledam kaj je počlo, pa je en frajer kidal dovoz svoj, pa je trofo glih moj avto s celo lopato snega. Dobro da še lopata ni priletela zraven. :evil: :roll:

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Sr dec 01, 2010 1:58 pm

Lumpy , v rogozi so pa tak po tem znani. lani je pri tikotu edn s pločnika na cesto vsipaval z lopato, ko so že ble ceste normalno prevozne. sem čisto upočasnil polek njega, kolesa zasukal pa pohodo gas, da je sneg vrglo po njemu.
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Sr dec 01, 2010 2:09 pm

Samo ceste pa so polom. Miklavž, Rogoza, pa tu pri nas ni nič spluženo. Hvalabogu te kaki lokalc s traktorom leti mimo. Za popizdit.

So pa danes kar veselo lomli avte po Avstriji kljub temu, da so plugi čistli ceste. Od Graza do Šentilja 4 prometne. Te pa ma luč zlomljeno pa dela taki kaos po cesti pa zastoje namesto, da bi avto umakno.
Varnostna razdalja marsikaj reši. Sploh za volanom kamiona moreš bit 200% z mislimi na cesti v takem, sploh če si prazen.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Sr dec 01, 2010 2:26 pm

Patrik_A3 je napisal/-a:Lumpy , v rogozi so pa tak po tem znani. lani je pri tikotu edn s pločnika na cesto vsipaval z lopato, ko so že ble ceste normalno prevozne. sem čisto upočasnil polek njega, kolesa zasukal pa pohodo gas, da je sneg vrglo po njemu.

Car, če so drugi pras** dajmo bit mi večji ! :roll:

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic Sr dec 01, 2010 2:45 pm

crxdelsol je napisal/-a:
Patrik_A3 je napisal/-a:Lumpy , v rogozi so pa tak po tem znani. lani je pri tikotu edn s pločnika na cesto vsipaval z lopato, ko so že ble ceste normalno prevozne. sem čisto upočasnil polek njega, kolesa zasukal pa pohodo gas, da je sneg vrglo po njemu.

Car, če so drugi pras** dajmo bit mi večji ! :roll:
Qurc, jaz dam pa Patriku prav.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr dec 01, 2010 5:09 pm

grizli je napisal/-a:Kako naj si pa zdaj to razlagam?

Čist preprosto. Tista podlaga je kr neki. Je pa odlična, da se ovcm razloži, da je treba pozimi voziti na zimskih gumah. Ne vem kako lahko eden doda sneg. Pa porko dijo. To je jasno, da je boljša v snegu, vse ostalo je pa tko tko. Sašo5, ti bi se morel pa z mano peljati :D Najbolj smešna mi je tista magična meja 7.stopinj. Jaz lahko rečem, da je trenutna zimska na enih odcepih, po občutku na volanu, za nekaj % boljša od letne. Minimalna razlika, ki jo navaden uporabnik ne bo čutil. Zavorna pot, bi bilo zanimivo izmerit. To so delal pri AM. Sicer pa, jaz osebno bi se postavil močno na stran BBosa. Tisti ki pa še vedno verjame magičnim 7.stopinjam pa.....jah..... :lol: Nekak morjo upravičit, oz ne, ne upravičit, tako butasto morjo govort po TV, če ne bi bil ob snegu prometni kolaps. Že tako je. Jaz osebno jih dam šele gor, ko vidim da bo sneg in nimam nobenega problema z oprijemom do takrat. A bi bil tak zakon al pa ne, jaz bi počel popolnoma isto. Ampak po vsem tem, sem danes še vedno srečal pacientko z letnimi gumami. Kdo je zdej tukaj fuknjen. Ona, ko se pelje 10 oz toliko, da se je avto premikal, ali jaz, ko sem ga na polno, ko i**** pržgal 60-70, da bi se vsi skandinavci čudili. Vem, jaz, hitrost ubija. Grem vrnit izpit.

Slovenistan. Kje je avtor teme. Smo bili pripravljeni, kolon in zastojev pa tudi ni bilo. LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr dec 01, 2010 5:36 pm

Lumpy_ je napisal/-a:
Energetik81 je napisal/-a:Ne me j****, spet zaprta Primorka zaradi tovornjakov. Pa za koga plačujemo Policijo? Zakaj se ne postavijo ob začetku sneženja na uvoze na AC in dosledno izločajo ter kaznujejo tovornjakarje z letnimi gumami?

Preden vstreliš tako o letnih gumah za kamione, preveri, kakšne gume obstajajo za njih. Pa tudi nevem, kam bi ti kamione izločal na uvozu na AC..... V grabn ob cesti?

In kakšne gume so za kamione? Boš rekel, da za kamione ne obstajajo M+S gume z lamelami?

Ker predvidevam, da tega ne veš, vsaj po tvoji izjavi sodeč, mi počasi ratuje jasno zakaj je ob vsakem sneženju vrhniški klanec poln obtičalih šleperjev.

Uporabniški avatar
fantom
Stalni uporabnik

Napisal/-a fantom Sr dec 01, 2010 8:07 pm

jas osebno za oznake nevem vem pa da imajo tudi kamijoni zimske gume. sm jih pred 14 mesci pomagu stricu montirat na kamijone. to pa je fizićno delo :huh: drgač se mi pa zdi da bi blo najbolje te kamijone ki samo prevozijo slovenijo dat na vlak in malo razbremenit naše ceste.

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Sr dec 01, 2010 9:45 pm

Lumpy_ je napisal/-a:

Preden vstreliš tako o letnih gumah za kamione, preveri, kakšne gume obstajajo za njih.

Po avatarju in pisanju sklepam da voziš tovornjak torej bi si lahko vzel točno 2minuti in 17 sekund pa vpisal v google "zimske gume za tovornjak" in bi našel:

http://eu.goodyear.com/si_si/tires/repo ... /index.jsp

http://eu.goodyear.com/si_si/tires/repo ... /index.jsp

Drgač pa je tema pomoje čist brezveze. Pozimi je sneg in kjer je sneg so idijoti. Čisto normalno....

Uporabniški avatar
Badmike
Novinec

Kraj: Tu pa tam

Napisal/-a Badmike Če dec 02, 2010 5:09 pm

Airmike
Saj niso samo pozimi. Tudi drugi letni časi jim delajo preglavice.
Make my day

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Če dec 02, 2010 6:15 pm

Danes 2. jutro zapored drsališče v službo :roll: :lol:
Dokler se nebom kam skantal pa totalno popizdil vrjetno pa morda celo potem nebo sprememb. Enostavno se tem pogodbenikom (beri: lokalnim kmetom s traktorji) j**e. Letos sem res zadel terno ko sem raskiral in dal malo več za gume katere mi bojo res odslužile. S kakimi noname sranji bi imel vsako jutro in popoldan en dolg sprehod.

Drugi problem je pa tudi vsem znan - nesposobni vozniki. Kaj vse počnejo ljudje po cestah, to je nevrjetno. Ampak saj ste napisali že vse, tako da nima smisla pisati dalje.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 02, 2010 6:45 pm

Pri kamionih(naših in tujih) večinoma ni problem v samih šoferjih, ampak v šefih, ki šparajo na vsakem koraku in tako tudi na gumah. Tudi, ko stavkajo avtoprevozniki, nimajo kamionđije nič od tega. Vedno se mudi, čeprav se polj še kak dan čaka naklad/razklad in potem pač nastane to, kar je.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

umilave1
Novinec

Kraj: Cerknica

Napisal/-a umilave1 Pe dec 03, 2010 2:53 pm

Ta teden je bil precej pester. Zjutraj po radiu: Unec-Rakek prometna nesreča. Že 3. ali 4. nesreča ta teden na tej relaciji! Sicer so poslušalci klicali na Radio 1 in hvalili delavce za dobro očiščene (avto)ceste na Primorskem in Štajerskem. :) Zjutraj je pred Podskrajnikom nekoga vzelo s ceste na kup spluženega snega, potem se je matral ˝odkopat˝ nazaj na cesto.

Zdaj bo dovolj snega, drug teden pa odjuga
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov