zajbel je napisal/-a:Tole pa ne bo čisto res. zakon že v osnovi predvideva, da se vsi ravnajo po pravilih, zato je tudi eno načelo na začetku zakona, da lahko od vseh ki so na cesti pričakuješ, da se bodo ravnali po pravilih. In če to točko zakona jemljemo dobesedno, imajo najhitrejši na prehitevalnem pasu prednost. V zakonu v tem členu nič ne piše o hitrostih, ampak nekje drugje pa zelo jasno piše, kako hitro se lahko pelje.
Pa še en primer: Recimo da ti nekdo parkira tam kjer ne bi smel in mimo njega greš lahko samo tako, da prevoziš polno črto. A boš čakal, da se ta oseba vrne s svojih opravkov in se ti umakne, a boš šel previdno mimo njega čez polno črto?
Zakon je tukaj zelo jasen glede tega, kaj pomeni polna črta. A naj vsi, ki v takih primerih ne čakajo in peljejo mimo ovire, vrnejo izpit?
lil indian je napisal/-a:Jerch_ je napisal/-a:lil indian je napisal/-a:Sej načeloma se men zlo redko zgodi, da mi kdo prav trobi v taki situaciji, ampak praktično vedno se pa preveč približa, nima nobene varnostne razdalje, kar me zlo moti.
Pomisli ali je to normalno, da je toliko "cepcev" okoli tebe ali pa je morda slučajno tudi kaj s tvojo vožnjo narobe?
Morda ti bo lažje po tem ko sem počistil pred lastnim pragom...
Pa kaj ti sploh bereš kaj js pišem? RAZLOŽI mi PROSIM kaj točn js delam narobe, zlo rada bi slišala tvojo razlago. Tak da kr izvoli. Pa najprej preberi vse moje poste, predn mi začneš nabijat, da počnem stvari, za ktere že tule skoz trobim, da jih ne! O moj bog no pa a ste nekteri nepismeni al kaj?! Upam da je res zgolj to, ker če ti mene po vsem še vedno obtožuješ, da sm js tist "cepec" na cesti, pol nimam sploh komentarja na takšne nebuloze. Kaj je narobe z vami ljudje?! Če že mene obtožuješ tule, kaj pol nardiš s takimi, ki pa RES delajo sranje na cesti? A jih nekje prčakaš pa kr šus v glavo, al kaj? Glede na tvojo nastrojenost me prav ne bi čudl.
Jerch_ je napisal/-a:lil indian
na tebe sem apeliral zato, ker se ti glede na tvoje poste dogajajo stvari, ki so tipične za voznike, kateri se pač zaradi takšnih in drugačnih razlogov ne zavedajo dogajanja okoli sebe.
joztom je napisal/-a:Vožnja s hitrostjo 30% nižjo od dovoljene je po zakonu sankcionirana in bi se taki "peacemakerji" morali izločati, da se spočijejo in naberejo koncentracije za nadaljevanje vožnje. Tako seveda jaz mislim, smo pa različni.
naliM je napisal/-a:
najprej en s kratkim, a v novem BMW X5: dohitevam ga z vklopljenim tempomatom na 135km/h, glede na moje pribiliževanje je moral voziti malo čez 120km/h. Ko se postavim na levi pas, da ga prehitim, začne na polno tiščati na plin, saj Sharan take zveri ja ne sme in ne more prehiteti. Iz radovednosti, do katere hitrosti bo tiščal, sem ga sledil na levem pasu in prehitel po kakih 300metrih, ko je hitrost presegla 170km/h. Po manevru sem normalno spustil hitrost na tempomatu nastavljenih 135km/h, BMW X5 pa tudi ni bilo več blizu, saj je nadaljeval s 120km/h in ranjenim egom.
uros11 je napisal/-a:Nič več ne razumem - kakšni so torej kriteriji za cepca?
Energetik81 je napisal/-a:Kljub vsemu povedanemi nekateri še vedno vztrajno enačite tiste, ki kampirajo na prehitevalnem in tiste, ki s svojimi 120, 130 km/h prehitijo tovornjak ter se umaknejo. A znate brati?
Kot sem že stokrat napisal: pogledam nazaj, 500m nazaj prvi avto v ogledalu, dam žmigavc, in grem prehitevat s 120-130km/h. Ko sem vštric tovornjakov me tisti zadaj dohiti (ja, ker vozi 160+), se mi zalima 1 meter za odbijač in mi blenda. Seveda se mu takoj, ko pridem mimo tovornjakov, umaknem. In to so zame cepci ter pacienti. In takih primerov je ogromno.
Seveda pa tudi jaz naletim na ta prave "jahače prehitevalnega". Ampak ostanem na varnostni razdalji, poblendam pa, ker s tem nobenega ne ogrožam.
Ampak nimate biti kaj živčni in delati nevarnih situacij, kot je rinjenje v rit, prehitevanje po desni v škarje itd. Pa če je še tak pacient pred vami in tudi če peljete na urgenco - v takem primeru se kliče 112.
Polo78 je napisal/-a:Energetik81 je napisal/-a:Kljub vsemu povedanemi nekateri še vedno vztrajno enačite tiste, ki kampirajo na prehitevalnem in tiste, ki s svojimi 120, 130 km/h prehitijo tovornjak ter se umaknejo. A znate brati?
Kot sem že stokrat napisal: pogledam nazaj, 500m nazaj prvi avto v ogledalu, dam žmigavc, in grem prehitevat s 120-130km/h. Ko sem vštric tovornjakov me tisti zadaj dohiti (ja, ker vozi 160+), se mi zalima 1 meter za odbijač in mi blenda. Seveda se mu takoj, ko pridem mimo tovornjakov, umaknem. In to so zame cepci ter pacienti. In takih primerov je ogromno.
Seveda pa tudi jaz naletim na ta prave "jahače prehitevalnega". Ampak ostanem na varnostni razdalji, poblendam pa, ker s tem nobenega ne ogrožam.
Ampak nimate biti kaj živčni in delati nevarnih situacij, kot je rinjenje v rit, prehitevanje po desni v škarje itd. Pa če je še tak pacient pred vami in tudi če peljete na urgenco - v takem primeru se kliče 112.
X2
Ena skupina cepcev so kamperji (sanjači) na prehitevalnem, ki se ne umaknejo na vozni pas, čeprav je ta prost in še vsaj 500m naprej tam ni nikogar. Drug skupina cepcev so pa pacienti, ki vozijo 160+, se ti limajo na rit in ti blendajo, čeprav ti v tistem trenutku:
1. Prehitevaš in se nimaš kam umaknit, ker je vozni pas zabasan
2. Voziš 130km/h ali čez.
Če izpolnjuješ pogoja iz točke 1 in 2, ti nima nihče pravice blendat, žugat ali kakorkoli zahtevat, da se mu umakneš!!!![]()
Obe skupini cepcev so za moje pojme slabi šoferji, ki jim primanjkuje bodisi znanja bodisi etike, strpnosti in vozniške kulture nasploh.
Res dajmo enkrat in za vselej ločit plevel od semena in dojet razliko med enimi in drugimi ter kaj je prav in kaj narobe!
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov