Debate, ki niso vezane na ostala področja...

peroRS
Mojster foruma

Re: Zimske vs. letne pozimi.

Napisal/-a peroRS Ne dec 04, 2011 6:25 pm

EX-B je napisal/-a:Jest sem isti.. zdej je blo en teden tko mrzlo, da sm reku pocas bo cajt da presraufam kolesa. In kaj je zdej? 12 stopinj. Bemti :)

Saj to vreme je postalo popolnoma nepredvidljivo. Še malo pa bo treba oba kompleta gum peljat s sabo v avtu in po potrebi premontirat na cesti :D :roll:

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Ne dec 04, 2011 9:16 pm

:x :(
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Ne dec 04, 2011 9:26 pm

Ja zdaj se je res zelo segrelo, pred enim tednom sem pa s kombijem vozil po čistem ledu.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po dec 05, 2011 11:11 am

Čeprav se je močno ogrelo, 3leta stare UG7+ grabijo kot pri norcih na mokrem (končno lahko spet sprobal v BTC v dežju). Ta stvar grabi na mokrem ene parkrat boljš kot moje letne Fulde. Grem stavit, da še pri 25° na mokrem primejo boljše.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 05, 2011 11:40 am

Itak, UG7+ so specialke po mokrem, ni boljših. Po drugi strani pa Fulda nikoli ni dobila zadnjega krika koncernske tehnike, kar se zmesi tiče... o EcoControl modelu pa raje nebi, ker :evil: :evil: ...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Po dec 05, 2011 1:28 pm

Zimska Fulda Cristal Montero 3 al kaj je, tak nekak je prov bomba guma za ta denar :)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Po dec 05, 2011 1:33 pm

Po snegu gaziš kot ratrak ja. Ampak po suhem in mokrem bi lahko bile boljše... so pa praviloma ugoden nakup glede na ceno/ponujeno, sigurno.
when in doubt, flat out

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Po dec 05, 2011 8:04 pm

Contiental ts830, tudi zlo dobro služijo na mokri cesti. V snegu bi pa tud mogle bit, profil imajo globok in grob

Uporabniški avatar
cky2k
Uporabnik

Kraj: Prevalje(Koroška)

Napisal/-a cky2k Po dec 05, 2011 8:32 pm

ob nakupu avta zraven dobil sava s2 :roll: stare 2 leti profila 5mm,upam da bodo zdržale :) :)
VW golf IV

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Po dec 05, 2011 9:16 pm

cky2k je napisal/-a:ob nakupu avta zraven dobil sava s2 :roll: stare 2 leti profila 5mm,upam da bodo zdržale :) :)

Jaz sem dobil nove zraven avta praktično nič vožene pa so že ble :shock: situacije. Nebom reko upam da bojo zdržale ampak upam da preživim zimo :roll:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Sr dec 07, 2011 9:35 pm

Energetik81 je napisal/-a:Čeprav se je močno ogrelo, 3leta stare UG7+ grabijo kot pri norcih na mokrem (končno lahko spet sprobal v BTC v dežju). Ta stvar grabi na mokrem ene parkrat boljš kot moje letne Fulde. Grem stavit, da še pri 25° na mokrem primejo boljše.

No vidiš, jaz in kolega se čisto strinjava s tabo, tukaj pa nekateri nikakor ne! :D

P.S.: A nisi prebral testov, ki pravijo, da so zimske boljše samo na snegu in ledu?! :mrgreen:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
SuperVeloce
Novinec

Napisal/-a SuperVeloce Če dec 08, 2011 12:28 am

Poglej kakšne letne gume ima :roll: eko budget guma na budget dimenziji. jasno da mu prime po mokrem bolje tudi pri 20*c...
when in doubt, flat out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 5:21 am

Ja in? Podobno je bilo s Pirelli P6, Turanzo in OptiGripom(zelo dobre na mokrem) proti UG7, tudi zimska Fulda vs. letne Dunlop je isto.

In tukaj govorim za Lantro, Vectro, Golfa in Passata, ki so dostikrat preverjali meje oprijema.
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 08, 2011 8:36 am

Tommy ti si očitno edini, ki iz Energetikovega posta razbereš, da so se UG 7 boljše odrezale v dani situaciji, kot bi se premium letne gume. Pomoje, da tega niti sam avtor posta ne zna razbrati iz lastnega teksta (čeprav je njegovo mnenje vseeno tako). Fulda....a to pridelujejo iz izpljuvanih huba-buba čigumov?

Lp.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 8:46 am

Kaj sem jaz razbral in kaj on misli, bom prepustil kar njemu in sebi. ;)
Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 08, 2011 8:58 am

AMZSjev test pnevmatik. Manjša številka pomeni boljše.

GoodYear UG 7+ je na testu dobila oceno na mokrem 2,3 in komentar: zelo dobra na suhi kot na mokri cesti.
Fulda EcoControl na drugi strani je na testu dobila oceno na mokrem 2,9 in komentar: lažje slabosti na mokri cesti, še posebej pri zaviranju in vodljivosti, ter še komentar: nižja skupna ocena zaradi lastnosti na mokrem.

Na tem istem testu je guma Continental ContiPremiumContact 2 prejela oceno na mokrem 2.0 ter komentar: zelo uravnotežena pnevmatika z najboljšo oceno na mokri cesti.

Dajte imet j***a (ne morem se drugače izrazit) in primerjajte ti dve gumi, ki sta vsaka na svojem testu (letna, zimska) dobili oceno 5 zvezdic in potem gobcajte (spet se ne morem drugače izrazit) katera je boljša na mokrem.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Če dec 08, 2011 9:30 am

Poglej test za par let nazaj, ko je pa Fulda EcoControl imela zelo dobro oceno na mokrem - zato sem jo tudi nabavil.

ContiPremiumContact v dimenziji 175/70/13 ne obstaja. Pravzaprav v tej dimenziji ne dobiš praktično nobene dobre letne gume. Mislim, da bi dobil lahko samo RainExperta.
Torej pri mojem trenutnem stanju je očitno bolje voziti kar celo leto na UG7+.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

belkaena
Stalni uporabnik

Napisal/-a belkaena Če dec 08, 2011 9:34 am

To bo kar držalo.

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Napisal/-a crxdelsol Če dec 08, 2011 9:36 am

Mojim Nokiankam WR ki so mimogrede stare so 4-5 sezon odgovarja tako mrzlo kot sedanje vreme, pa tudi z snegom so se letos ene 3x srečale pa jim ni delal težav.

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Napisal/-a ~toMmy~ Če dec 08, 2011 9:53 am

Dragi sonček (oprosti, ne morem se drugače izrazit :D), kakšne ocene ima pa recimo OptiGrip po mokrem? :D Turanza tudi nima slabih, poleg tega pa tudi zimska fulda v 16" ni top guma za po mokrem, vozil sem pa ali bil zraven pri vsem od 13" S3, prek različnih zimskih in letnih za kombije, do top 18" Continentalk, pa so tudi slednje imele na gladkem suhem Lj asfaltu težave z oprijemom. Očitno imam še preveč j**c, saj sem že primerjal tudi slabe zimske z boljšimi letnimi!
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov