Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
crxdelsol
aka Technologic aka dejcc

Re: Že kaj gledate v prihodnost ko bo bencin 2eur/liter ?

Napisal/-a crxdelsol Sr mar 14, 2012 10:36 pm

Problem je da je avto v Sloveniji statusni simbol, kdo vozi novega Renaulta (ali KIO -ista zadeva) pa kdo VAG grupo sem že razložil enkrat ampak sem potem bil v banovcih, tako da se bom zadržal.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 14, 2012 11:52 pm

crxdelsol je napisal/-a:Problem je da je avto v Sloveniji statusni simbol, kdo vozi novega Renaulta (ali KIO -ista zadeva) pa kdo VAG grupo sem že razložil enkrat ampak sem potem bil v banovcih, tako da se bom zadržal.

Povej ti meni kake veze ima ta tvoj prispevek z katerim od prejsnjih postov ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva Če mar 15, 2012 7:31 pm

cruiser1 je napisal/-a:
evolva je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Pri nas v službi dela študent, ki si je lani s svojim denarjem kupil novo KIO za cca 12.000eur!! Tudi nekateri ostali študenti nimajo prav poceni avtomobilov. Pismo, jaz za vse moje avtomobile skupaj, ki sem jih imel in imam nisem plačal 12.000eur!! :lol: Ne mi govorit, da so ljudje danes reveži, ki nič nimajo in so zato nesrečni !

Moram da vprašam, kateri avto pa voziš ?

Zakaj? Se ti ti zdi pomebno?

Všeč mi je način razmišljanja (to je realnost), mogoče mi daš idejo :)
Rollin´ on chrome

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV Če mar 15, 2012 7:39 pm

hm, si se vprašal ali ta študent ki si je kupil nov avto, mu ga ni kupila mama ali pa foter? soory, samo lizing študentu ne dajo, da bi pa imel toliko dnarja našparanega pa imajo 3% študentov. vsekakor pa velja filozovija da najprej kravca pol pa štalca. vsi se vozijo z nekimi novimi avti, a od nobenega zares avto ni. za povrh pa jejo vsak dan kruh in mleko. res hudo! če bi ti ljudje imeli zares svoj denar, ne bi nikoli kupili nov avto, razen če bi ga imeli zares odveč in si ga lahko privoščijo. samo takih ljudi jih je že spet kakih 5%. na kratko, vsi se delajo kot da so ne vem kaj a v resnici nimajo za burek!

Uporabniški avatar
zuzek
Uporabnik

Napisal/-a zuzek Če mar 15, 2012 7:45 pm

cruiser1 je napisal/-a:Pri nas v službi dela študent, ki si je lani s svojim denarjem kupil novo KIO za cca 12.000eur!! Tudi nekateri ostali študenti nimajo prav poceni avtomobilov. Pismo, jaz za vse moje avtomobile skupaj, ki sem jih imel in imam nisem plačal 12.000eur!! :lol: Ne mi govorit, da so ljudje danes reveži, ki nič nimajo in so zato nesrečni !

a te razumem, nevošljiv si !

zakaj če človek dela, po možnosti še 2 dela in si je prislužil tak avto, ga ne bi smel imeti??

si kot vlada, dokler ne bomo hodili vsi peš in bili reveži, do takrat se bo bencin dražil - se pravi hočejo da smo reveži, ker več zanje nismo vredni!!
Alergičen na rjo

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 Če mar 15, 2012 8:59 pm

MRV je napisal/-a:hm, si se vprašal ali ta študent ki si je kupil nov avto, mu ga ni kupila mama ali pa foter?

Sem se vprašal njega pa ni bilo potrebno saj se je sam pohvalil! Kupil ga je s svojim prihranjenim denarjem! Sposodil si je "samo" 2000eur. Jaz pravim vsa čast, da mu je uspelo ampak mislim, da ni pametno porabil denar. Je pa to res njegova osebna stvar.

zuzek je napisal/-a:a te razumem, nevošljiv si !

Se ti res tako zdi?

zuzek je napisal/-a:
zakaj če človek dela, po možnosti še 2 dela in si je prislužil tak avto, ga ne bi smel imeti??

si kot vlada, dokler ne bomo hodili vsi peš in bili reveži, do takrat se bo bencin dražil - se pravi hočejo da smo reveži, ker več zanje nismo vredni!!

Prav je, da si človek privošči, če si lahko! Ni pa dobro, če si preveč privoščiš, kot je zmožno tvoje finančno stanje. Ne bom zdaj vse razlagal, ta primer našega študenta sem samo mimogrede omenil nekaj strani nazaj in če te zanima zakaj si preberi.
Pomojem nisem, kot vlada, ker imam občutek, da sem eden redkih, ki zares odkrito kritizira to gnilo državo kjer smo raja ničvredna golazen "elita" pa nas na vseh področjih na veeeeeliko nateguje!

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr mar 21, 2012 10:41 pm

Če bo 2 eur, se ne bomo več vozili, ker potem bo marsikdo pol plače zapravil za ta prekleman avto.
Mi smo se začel doma menit, če bo šlo tako naprej, da bomo moral prevoze nekak združit pa en avto prodat. Sestra, pubec pa jaz. Službe imamo blizu en drugega...samo je problem, kako to v prakso spravit. Zdaj si neodvisen, se kaj zavleče, pa ni problem, imaš svoj prevoz, če pa še dva poleg voziš ali pa sam poleg drugega, je pa že problem, se že moraš neke ure držat, ni tistega, da bi po šihtu kam skočil itd....Potem so še različni delovni časi, sestra dela na šoli....imajo različne urnike, začne pozneje, potem bi morala prej it, ker jaz začnem ob sedmih pa 11km še naprej od njene službe, njen pubec pa spet malo proč dela, bi bilo kar mal cikcakanja, da vse pobereš.
Je hudič to. Predvsem je to, da nimaš prostih rok, da bi rekel, aha, zdaj grem pa neki iskat v trgovino ali pa s kom na pijačo....ne morš, če te dva čakata.

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če mar 22, 2012 7:44 am

Ko bo 2e ali vec prodam a4 grem do DE in kupim lupo ali aroso sdi ali tdi z porabo 3-4l na 100km.

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Če mar 22, 2012 8:26 am

Mam občutek da bo bicikliranje kmalu precej manj stresno :D

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster Če mar 22, 2012 9:22 am

TomazK je napisal/-a:Mam občutek da bo bicikliranje kmalu precej manj stresno :D

jst sem v torek začel piciklirat v službo...v eno smer naredim 6 km... torej dnevno 12 km. ko grem domov, je takšna gužva, da pridem 3 minute prej domov, kot pa z avtu :lol: . pa še zašvicam se ne :lol: .

sodelavci so pa taki, da bi bil greh se vozit zravn njih...al pa vsak teden eden. pa v moji smeri gre najmanj 15 ljudi...pa se z nobenmu ne morem zmenit. očitno je še bencin preveč pocen. sj če opazujete po cesti, se skoraj vsak sam vozi...torej še nobeden ne jamra, da je slaba plača ali drag bencin...delam pa v taki firmi, ko očitno ne bo preživela
Lep pozdrav :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 22, 2012 9:30 am

Ko bo liter goriva 2 evra, bo na cestah manj prometa, avtomobili z veliko kubaturo in konji bodo praktično zastonj, ker si jih nihče več ne bo upal privoščit in podobno.
Old subarus never die, they just get faster!

evilfury
Uporabnik

Napisal/-a evilfury Če mar 22, 2012 9:30 am

Upam da plin še en čas ne bo šel gor...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 22, 2012 9:41 am

nebivedu je napisal/-a:Ko bo liter goriva 2 evra, bo na cestah manj prometa, avtomobili z veliko kubaturo in konji bodo praktično zastonj, ker si jih nihče več ne bo upal privoščit in podobno.

V vsaki stvari je nekaj dobrega!

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če mar 22, 2012 9:52 am

Se strinjam, si bom potem enega takega privoščil za občasne vožnje po praznih avtocestah.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Če mar 22, 2012 10:27 am

Hehe Nebivedu, imam nekaj takšnega že ogledanega :) ampak bo samo za čez vikend, drugače pa naokoli z električnim skuterjem :lol:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Če mar 22, 2012 10:38 am

cruiser1 je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Ko bo liter goriva 2 evra, bo na cestah manj prometa, avtomobili z veliko kubaturo in konji bodo praktično zastonj, ker si jih nihče več ne bo upal privoščit in podobno.

x2 :))
Italijani izdelujejo testenine, francozi parfume, nemci pivo, azijci riž, američani pa avtomobile.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Če mar 22, 2012 10:42 am

cruiser1 je napisal/-a:

Saj so tudi zdaj skoraj zastonj pa jih noben noče ;)

valvoline
Stalni uporabnik

Napisal/-a valvoline Če mar 22, 2012 10:44 am

TrijoAdijo je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

x2 :))

Sej zato bodo zastojn,jaz še zdaj ne povoham avta ki pije več k 5-6l cvička na 100km.Tole bodo pokupili raznorazni afriški trgovci in odpeljal tam kjer je bencin zastojn. Libija,Iran,Egipt itn.... Tule se bomo fural z liliputančki.
:D

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Če mar 22, 2012 10:48 am

peroRS je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:

Saj so tudi zdaj skoraj zastonj pa jih noben noče ;)

Saj zato jim pa pada cena, ker jih noben noče. Skoraj noben! ;)

zan0088
Nov uporabnik

Napisal/-a zan0088 Pe mar 23, 2012 10:25 am

Lepo da je kar nekaj takih z bicikli pa el. skutercki :) Skoraj da se je brezveze v takih temperaturah kuhat v avtu :) Men pa to ni omogoceno, zivim v Ivancni Gorici, na faks hodim v Kranj, sedaj bom pa delal do oktobra v Grosuplju. Nikakor nimam omogoceno to da bi avto pustil pri miru :) Imam pa vsaj nizko porabo 4l in naredim na tank cez 1000km :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov