uros_p je napisal/-a:Še 2x, 3x se bo zgodil takšen pregon, pa tudi motoristi ne bodo več upali bežati.
Ne drži. Ko bi pokazali še posnetke tistih, kateri so zbežali, se ljudje sploh ustavljai nebi več.

Pa ne sprašuej od kje mi podatek.
uros_p je napisal/-a:V Sloveniji se preveč bohoti prosta volja in izzivanje v smislu "kaj mi pa morejo".
Na tem posnetku se vidi, kako se namerno zaleti in kako se tudi namerno povozi, če je treba. In noben ne bo jokal kako grob je bil policaj, temveč se bo zavedal, da se NE BEŽI!
Pa smo spet pri ameriki. Si že bil tam? Veš kako grejo stvari tam? Veš s čim se ukvarjajo? Kako merijo hitrost? So inkasantje? In tako dalje in tako naprej, da ne naštevam. Že takoj na začetku pove "Stolen red sports car", da pač tukaj se gre za nekaj ukradenega. Tale policaj želne akcije je pa samo zapodil za njim in ne ve nič o njim. Da klapa pelje naprej je jasno. Bil je brez izpita, zato je odpeljal naprej. Hm....predlagam zakon, da če odpelješ naprej, ti odsekajo en prst po izbiri. Meniš da bodo še bežali? Jaz rečem, da DA.
uros_p je napisal/-a:Z begom tvegaš vse, pri nas pa javnost v luft, kaj se grejo policaji in da se motoristov ne sme zasledovati.
Veliko tvegaš, res je. In ja javnost gre pri nas v luft zato, ker se spravijo na nekaj kar nima nobene veze z ničemer. In sedaj boš takoj odgovorol, ja a nej kriminalce kar pustimo. A je bil tale motorist brez izpita (kateri je bil tudi vzrok bega) kriminalc? A ga je treba zato dobit za vsako ceno, pa magari če ga pohabiš. Pa WTF?!?! A smo v Rusiji. Nej se spravijo že na kriminalce. Ajde, da jih vidim, specijalce. Tega ne boš videl.
uros_p je napisal/-a: Pa kaj še! Red mora bit. In večji red kot bo, večja bo ozaveščenost ljudi, da se kriminal ne izplača.
TAKO JE. Red mora bit, se popolnoma strinjam. Zdej pa ne vem, a ti še nimaš izpita, ali ne znaš opazovat, ali maš avto samo zato, da te pripelje iz točke A v točko B ali.....ampak redu ni. Zakaj? Ja zato, ker policaje zanima samo tisti pregon......bolje da ne napišem naprej.

Policaji pri nas niso policaji, ampak velika večina so samo še inkasanti. Boli njim falus za vse. In v tem primeru jih (policaje) jaz popolnoma razumem.
uros_p je napisal/-a:In epilog posnetka - tisti, ki je bežal je bežal zaradi kraje avtomobila, zdaj pa čiča v arestu. Pri nas pa bi jokal prek medijev in vlekel odškodnino od države, med tem ko bi bil policaj na disciplinski. Po možnosti bi dejanje ponovil in bi se javnost zgražala kako policija nič ne dela.
Ja epilog tega posnetka je, da če maš še helikopter nad sabo nimaš kaj več bežat ( no ja, tudi se da). Spet se popolnoma strinjam s tabo. Ma je spet ena razlika, in to velika. Če bi pri nas lovili roparje nebi mi nič jokal. Če pa enega loviš nomatther what zato, ker nima izpita in ogrožaš pri tem še n število ljudi je pa WTF?!?!. Kot sem že omenil, tako se lovi roparja, morilca 10 ljudi v trgovskem centru ali, če je sestrelil policijsko vozilo. In ja v ameriki greš v arest pri nas pa pogojna in se dela pizdarije naprej. Pa koga zdej farba država? Ja tebe močno vidim.
uros_p je napisal/-a:Volvej je napisal/-a:Ja jaz nevem ne... tu pri tem posnetku sem deljenega mnenja. Prvo kot prvo so uničili avto, ki je bil ukraden nekomu, ampak to je materialna škoda - recimo OK. Ampak a je vredno za to, da nekoga uloviš ker je ukradel avto ogrožati življenja drugih ljudi na AC? Ker kot vidiš je bila cesta namreč nabito polna avtov in bi se lahko končalo veliko huje kot se je, npr. verižno trčenje ipd. In da potem umre nekaj ljudi, ki niso nič krivi, da so tega ulovili, a to je pa OK?
Pa glede na to, da je policaj tako zagnano lovil motorista, da je šel s tako brzino na njivo da je karter zlomil na avtu, ni to malo preveč? Sicer ne zagovarnjam motorista, ampak ko je enkrat bil na njivi bi lahko policaj malo smiril konje, ker po njivi se lahko jaz z hovercraftom vozim brez izpita, ker ni javna površina.
Posnetek je malo hud, kot primer pa sem ga dal prav zato, da se vidi, kakšna pravila veljajo drugod, pa se ljudje ne zgražajo nad policaji. Ne glede na to, da se je na filmu uničil kolektroski avto in ogrožalo druge, je bistvo povsem drugo in to je sporočilo, ki ga nosi in, ki je jasno: ukradi in beži, pa boš dobil porcijo in arest brez oklevanja in brez milosti.
Pa si se ti kdaj vprašal zakaj se ne zgražajo? Jaz se tudi nisem zgražal. Pa sem se vozil popolnoma isto kot tukaj. Ne, še več, tudi v rdečo sem se vozil, pa se noben ni obremenjeval z mano

. Kaj vse smo se zmenili s policaji tam čez. Čisti zakon ljudje. Ampak se ne skrivajo po grmovju, se ne obremenjujejo z nečim kar nima nobene veze z ničemer, kot samo s tem, da bi on lahko napisal 100$ kazni. Tam se nimajo časa ukvarjet s takimi bedarijami. Pri nas se pa skriva po grmovju, da se lahko ovcam posredjuje kako se dela za varnost.
Komarček je napisal/-a:Vsi fanatiki, ki udrihate po policiji, ker jih pač nemarate, ker so vas opljačkali za prekrške, ki ste jih sami zakrivili vam povem...brez izpita za motor, pobeg, prehitra vožnja, neupoštevanje bogisigavedi katerega pravila še in vi šinfate policaja?
Sem bil v Ameriki in imam znance tam...kaj takega si upa samo kaka ghetto sodrga. Drugače pa red in disciplina na cesti.
Pa si tudi kaj videl, ko si bil tam. Pa še tebe vprašam. Si kdaj pomislil, zakaj je red na cesti? Če bi tiste trooperje pripeljali v slovenijo, meniš, da bi naredili re?. Jaz rečem, da ne. A zato, ker so nesposobni? Seveda da ne. Pomisli.

Tommy, to se je zgodilo mojemu kolegu.

In glej ga zlomka, je bil ravno tisti na šihtu za katerega je znano, da rad lovi "kriminalce". Pa ga še živ bog dan ni ulovil (kriminalca). Kolega se pač pelje do Idrije, lepo obrne, in nazaj. Šel je iz šihta, nič nabit, izpit je bil, avto izpraven. In skoči en avto za njim in je potegnil. Zakaj je to naredil? Pojma nimam, potegnil je pač in ni vedel, da mu sledijo policaji. Seveda on je odvozil svoje ob 3 zjutraj, avtomobilu ušel in parkiral.
Ufff....dost zaenkrat.