Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Re: Višja letna dajatev

Napisal/-a lisko So nov 03, 2012 12:33 pm

MRV je napisal/-a:kaj se pa ti buniš? sej si rekel da zate ni panike. no, potem kaj bi še rad? če ti kaj ne paše se poberi v USA. tam boš "svoboden"

Lih zato pa je tko kot je, ker se noben ne buni....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 12:35 pm

na forumu ste vsi glasni. nisem pa še enega videl da bi karkoli v javnosti pisnil in da bi se slišalo. še niste razumeli da se bunite proti zidu?

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 2:52 pm

MRV je napisal/-a:kaj se pa ti buniš? sej si rekel da zate ni panike. no, potem kaj bi še rad? če ti kaj ne paše se poberi v USA. tam boš "svoboden"

Kaj si ti nek dežuren d**** na tem forumu? Užaljen mucek potem išče še moje druge poste, da zdravi svoje komplekse :lol:

In kdo ti daje pravico, da me podiš iz slovenije?? Ti boš mene nekam pošiljal, mulo. :lol:

MRV je napisal/-a:na forumu ste vsi glasni. nisem pa še enega videl da bi karkoli v javnosti pisnil in da bi se slišalo. še niste razumeli da se bunite proti zidu?

Kdor hoče biti glasen v javnosti potrebuje za sabo kritično maso somišljenikov to je pa pri takem hlapčevskem in nevoščljivem narodu katerega tipičen predstavnik si ti, zeeeeeloooo težko.
Zadnjič spremenil cruiser1, dne So nov 03, 2012 8:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 3:14 pm

jaz nisem užaljen. če ima nekdo psihične težave, se mi zasmili in si mislim da je pač eden od mnogih. od takega človeka ne morem bit užaljen. mogoče te bo kdaj srečala pamet. v markatorju pri mesnici imaš opcijo.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 3:23 pm

MRV je napisal/-a:jaz nisem užaljen. če ima nekdo psihične težave, se mi zasmili in si mislim da je pač eden od mnogih. od takega človeka ne morem bit užaljen.

Če bi bilo to res potem bi se do mene lepše obnašal glede na to, da se ti smilim. Ampak ker si slab človek tega nisi zmožen :lol:

MRV je napisal/-a: mogoče te bo kdaj srečala pamet. v markatorju pri mesnici imaš opcijo.

Močno upam, da me nikoli ne sreča taka "pamet", kot je tebe :lol:

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 3:36 pm

zakaj bi se lepše obnašal? a otroka pobožaš če naredi piz***? očitno ti ga. jaz mu 1x lepo povem, drugič mu dam šamar. a do tega ne bo prišlo, ker moji otroci bodo že iz prve razumeli :)

verjemi da te ne bo, pa verjemi da ne boš edini. :)

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder So nov 03, 2012 3:49 pm

esem je napisal/-a:Vsekakor bi morali cestnino zaračuinavat nekako tako:
15 % velikost
25 % teža
60 % vrednost (npr po eurotaxu) - za nove progresivno

sliši se super. pa za obvezno zavarovanje bi lahko naredili kot ponekod, kjer plačajo vsi enako neglede na kW
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 3:55 pm

MRV je napisal/-a:jaz nisem užaljen. če ima nekdo psihične težave,

MRV je napisal/-a:zakaj bi se lepše obnašal? a otroka pobožaš če naredi piz***? očitno ti ga. jaz mu 1x lepo povem, drugič mu dam šamar. a do tega ne bo prišlo, ker moji otroci bodo že iz prve razumeli :)

Torej kolikor te razumem ti pretepaš ljudi s psihičnimi problemi.

Uporabniški avatar
MRV
Uporabnik

Napisal/-a MRV So nov 03, 2012 4:07 pm

beeeeee....

Uporabniški avatar
RaVeN
Novinec

Napisal/-a RaVeN So nov 03, 2012 6:02 pm

MRV je napisal/-a:beeeeee....

Pa dobro pa kakšno je to obnašanje! Pregledam par tem in v vsaki temi pišeš nekakšne neumnosti oziroma samo provociraš. Umiri se raje malo..

Blinder je napisal/-a:
15 % velikost
25 % teža

sliši se super. pa za obvezno zavarovanje bi lahko naredili kot ponekod, kjer plačajo vsi enako neglede na kW

To se tudi meni zdi korektno in pošteno, vsak naj plača toliko koliko velik avtomobil vozi (po ceni in dejanski velikosti).

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 8:08 pm

Blinder je napisal/-a:
15 % velikost
25 % teža

Nekako se res sliši bolj razumno in logično ampak spet vprašanje kako bi to bilo v praksi. Za težo se strinjam, tudi za vrednost vozila. Pri velikosti pa nisem najbolj ziher. Kaj to bi obračunali po centimetrih? Dolžino, širino, VIŠINO?? Nekateri avtomobili so višji od marsikaterega daljšega. Sicer pa niti ni tako pomebno kako se obračuna davek, če le ni na koncu popolnoma brezmiselno oderuški in bi na koncu nekdo spet plačal 500eur več, ker ima za 30cm daljšega. Pa itak ne vidim smisla v obdavčitvi velikosti saj je obdavčena že teža.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So nov 03, 2012 8:35 pm

MRV, upam da ne boš nikoli imel potomcev. Se pa upaš trdit da te bo 20 mesečen otrok ubogal kot v vojski. :)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So nov 03, 2012 8:52 pm

MRV je napisal/-a:beeeeee....

Off: opozorilo. Izgleda, da te zelo moti dejstvo ali pa le moznost, da so pri placilu tvoje kazni v menjalnici nekaj zamocili in da se od takrat dalje (tema iz 19. oktobra 2012) obnasas popolnoma mimo pravilnika. Poglej, nismo mi krivi za tvoje visje postavljeno placilo poloznice, ki bi morala in ni bila placana pravocasno. To kar pocnes, se vidi po zgodovini vecine tvojih postov po tem datumu in verjemi ihta ter slaba energija ti ne bosta pomagali, kvecjemu bos s taksnim nadaljevanje v zelo kratkem dobil oznako za katero se je po tej dodelitvi potrebno posteno potruditi jo izgubiti. Od sedaj dalje zacni sodelovati v skladu s pravilnikom ter bodi eticen in konstruktiven.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Kalos
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kalos So nov 03, 2012 9:25 pm

cruiser1 je napisal/-a:EDIT:
Pa če že nekateri pravite, da je nek audi, bmw, cadillac...luksuz, ker so bili pač novi res precej dragi in sodijo v višji razred, pa nikakor ne moreš za luksuz označit enega takega 20 let starega enoprostorca samo zato, ker ima 3.8l motor :roll: http://shrani.si/f/w/6p/35QGT8d8/280px- ... agerse.jpg

Kdo ti je kriv da voziš američanca...voz pol 20 let staro alhambro :lol:
Slika

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 So nov 03, 2012 9:36 pm

Kalos je napisal/-a:
Pa če že nekateri pravite, da je nek audi, bmw, cadillac...luksuz, ker so bili pač novi res precej dragi in sodijo v višji razred, pa nikakor ne moreš za luksuz označit enega takega 20 let starega enoprostorca samo zato, ker ima 3.8l motor :roll: http://shrani.si/f/w/6p/35QGT8d8/280px- ... agerse.jpg

Pa kolikokrat bom moral še ponoviti, da me moji amerikanci po uvedbi davkov ne bodo mnogo dražje stali!? Dva sta starodobnika s CERTIFIKATOM tretji je TOVORNO vozilo za katetrega bom plačal manj, kot za 20 let staro alhambro! Že neštetokrat in še enkrat: NE JAMRAM SAMO ZARADI LASTNE RITI ampak zaradi vseh nas navadnih državljanov, ki nas država j**e in krade z vseh strani nič pa ne naredi za izboljšanje razmer!

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So nov 03, 2012 9:38 pm

cruiser1 je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:

Pa kolikokrat bom moral še ponoviti, da me moji amerikanci po uvedbi davkov ne bodo mnogo dražje stali!? Dva sta starodobnika s CERTIFIKATOM tretji je TOVORNO vozilo za katetrega bom plačal manj, kot za 20 let staro alhambro! Že neštetokrat in še enkrat: NE JAMRAM SAMO ZARADI LASTNE RITI ampak zaradi vseh nas navadnih državljanov, ki nas država j**e in krade z vseh strani nič pa ne naredi za izboljšanje razmer!

cruiser jaz te občodujem da se ti še da ukvarjat s takim folkom :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Bucko99
Stalni uporabnik

Kraj: Around Ljubljana

Napisal/-a Bucko99 So nov 03, 2012 11:38 pm

maniaxxx je napisal/-a:cruiser jaz te občodujem da se ti še da ukvarjat s takim folkom :roll:

x2 :o

Uporabniški avatar
nevermind
Poznavalec foruma

Napisal/-a nevermind So nov 03, 2012 11:54 pm

Bucko99 je napisal/-a:
maniaxxx je napisal/-a:cruiser jaz te občodujem da se ti še da ukvarjat s takim folkom :roll:

x2 :o

x3

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne nov 04, 2012 12:00 am

cruiser1 je napisal/-a:
Kalos je napisal/-a:

replika:
nekaterim še vedno ni jasno, da država mora nekje vzeti in je prisiljena v to dejanje in ji dam čisto za prav, ko se je cestnina dvignila in ja tudi jaz bom plačal več a če je to način, da se luknja/stanje popravi v državni blagajni potem ok sem ZA, ker v nasprotnem primeru bodo rezali tam, kjer si niti mislili ne bi, da bi lahko rezali...

če si lahko privoščimo avto in registracijo in kasko in razne super duper avtoradije potem si bomo lahko privoščili tudi višjo cestnino.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Ne nov 04, 2012 5:33 am

adis je napisal/-a:nekaterim še vedno ni jasno, da država mora nekje vzeti in je prisiljena v to dejanje in ji dam čisto za prav, ko se je cestnina dvignila in ja tudi jaz bom plačal več a če je to način, da se luknja/stanje popravi v državni blagajni potem ok sem ZA, ker v nasprotnem primeru bodo rezali tam, kjer si niti mislili ne bi, da bi lahko rezali...

Problem, ker je luknja v državni blagajni nastala, ker je naš denar pobranih od davkov šel v preveliki meri za nepotrebne neumnosti, zgrešene investicije in v žepe izbrancev. Problem je tudi, ker ne verjamem, da bo odslej drugače!

adis je napisal/-a:
če si lahko privoščimo avto in registracijo in kasko in razne super duper avtoradije potem si bomo lahko privoščili tudi višjo cestnino.

Saj za vse to so ljudje že zdaj plačali precej visoke davke. Kam je šel denar?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov