Debate, ki niso vezane na ostala področja...

RUNAČ
Novinec

Re: Stroški servisov - vse znamke/modeli

Napisal/-a RUNAČ Po okt 14, 2024 7:18 pm

nasamorpheus je napisal/-a:Garancija pa ne velja 10 let to so bedarije, 5 let ostalo pa samo na hibridni sklop in baterijo, pod neznanimi pogoji.

Če to velja za hibridne verzije Toyot, me prav zanima, kaj potem pokriva 10-letno jamstvo pri bencinski Toyoti?
"Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš."

Karl Heinrich Waggerl

Janezek65
Nov uporabnik

Napisal/-a Janezek65 Po okt 14, 2024 7:30 pm

nasamorpheus je napisal/-a:Jaz sem za Toyoto zmetal 5 servisov plus enega velikega na 90k od septembra 2020.. od 250 eurov do 350 so bili "ne ta glavni", velik na 90k pa je bil 600 EUR plus. Ko sem ga kupil so mi lagali in mi dali v roke cenik za 10 let naprej ki seveda ne drži, cene so za najmanj 25 pošto visje. Cenik imam doma, v drobnem tisku piše da se cene lahko spremenijo. Rezultat je pa to da bom višek denarja ki sem ga napraskal čez par let porabil za katerokoli drugo znamko, sam Toyoto ne. Garancija pa ne velja 10 let to so bedarije, 5 let ostalo pa samo na hibridni sklop in baterijo, pod neznanimi pogoji.

Ah dajte no... Koliko pa je stala Toyota pred štimi leti in koliko stane danes?
Tudi jaz sem dobil cenik, in cene prvih treh servisov so bile kot na ceniku, mogoče še kak euro nižje. Ne morem pa pričakovati, da bo za 5 let cena enaka kot je bilo na ceniku leta 2019.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Po okt 14, 2024 10:21 pm

Seveda ne moraš pričakovati enakih cen za 10 let naprej. Samo potem je boljše da ti sploh ne dajo cenika za naprej. V čem je smisel dajati nekih papirjev strankam za katere ne morejo garantirati niti za en mesec naprej.

tomazpog
Novinec

Napisal/-a tomazpog To okt 22, 2024 11:28 am

Mercedes CLA 200 - prvi servis 220,00€ - nič nisem nosil sam material tja.

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 To okt 22, 2024 1:10 pm

Še jaz, ki sem to temo obudil sem dolžan poročat o ceni 1. servisa pri 15k km na Tiguanu 2.0 TDI in sicer enako kot predhodnik okroglih 220 eur. :lol: In enako nisem nič prinesel s sabo (njihovo olje, filter,...). Se pravi so cene z nekaterimi izjemami tu nekje.

Tistih prvotno naračunanih 240 eur bi bilo, če bi mi dolivali tekočine, ki jih lahko ceneje dolijem sam (vitrex ipd.), zato malo nižja cena.
Antiznačkar po prepričanju

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 To okt 22, 2024 8:27 pm

Včasih je bila navada prvi servis gratis (vsaj delo).

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Sr okt 23, 2024 8:08 am

220€ od tega je delo 60€, mene stane servis za 2.0 T 280KM, sicer pri nepooblaščenem serviserju.
6L olja( 75€), svečke(50€), filter olja, zraka in klime. Če bi šparal pri olju in ostalem materialu bi bilo še kakšnih 30€ ceneje

Pooblaščen servis pa nudi za 220€ menjavo olja in filtra(zračni in kabinski sta že luksuz, pa jih menjujejo šele vsak drug servis), Nabavna vrednost materiala pa max. 50€ pri povprečnem avtu.

chad
Novinec

Napisal/-a chad Sr okt 23, 2024 9:17 am

Mal prebiram odgovore, se pravi skoraj vsi nekaj sami prčkate po raznih garažah za nek drobiž in s perom, potem pa v vseh oglasih piše avto redno servisiran.

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Sr okt 23, 2024 9:48 am

Ja, redno servisiran pri uradnem servisu, neuradnem, pod kozolcem, sam ...
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Sr okt 23, 2024 11:22 am

Zakaj misliš da mehanik, ki dela na uradnem servisu zamenja olje in folter bolj kvalitetno kot nek navaden mehanik v svoji delavnici? Po mojih izkušnjah so na uradnih servisih večji šalabajzerji.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Sr okt 23, 2024 12:57 pm

chad je napisal/-a:Mal prebiram odgovore, se pravi skoraj vsi nekaj sami prčkate po raznih garažah za nek drobiž in s perom, potem pa v vseh oglasih piše avto redno servisiran.

Na predpisan interval zamenjane ustrezne tekočine in deli = redno servisiranje. Seveda dokazljivo z računi za material in opravljeno storitev

Uporabniški avatar
limas
Poznavalec foruma

Napisal/-a limas Sr okt 23, 2024 12:57 pm

Redne servise opravim sam. Ne vem v čem so na pooblaščenem servisu boljši od mene v menjavi olja in filtrov?

Še vedno poskušam izvedeti kaj je to "uradni" in "neuradni" servis in mi ne uspe.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Sr okt 23, 2024 1:16 pm

limas je napisal/-a:Še vedno poskušam izvedeti kaj je to "uradni" in "neuradni" servis in mi ne uspe.

Uradnega ptepoznaš po absurdno zapletenem in posledično dragem postopku menjave olja in filtra. ;)

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr okt 23, 2024 2:35 pm

Uradni servis ima prijavljeno dejavnost in je pooblaščenec s strani uvoznika/distributerja za tisto znamko. Lahko pa nepooblaščeno popravlja tudi druge znamke.

Neuradni servis je tisti, ki ima prijavljeno dejavnost in nepooblaščeno popravlja kar želi.

Vse ostalo, ka ni prijavljena dejavnost, je "na fuš", "družinska pomoč", "pod kozolcem" itd.

Na forumih so prisotni tudi slengovski izrazi in popačenke iz tujih jezikov tako, da kar z vprašanjem na dan, če ima še kdo težave glede razumevanja osnovnih pojmov.
Človek brez problema, to strašna je stvar!

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če okt 24, 2024 9:55 am

Uradni servis je vsak z prijavljeno dejavnostjo. Sploh nima veze z pooblaščenostjo. Neuradni pa so fušarji.
Seveda si vsak lahko razlaga po svoje. Samo potem bo bilo dobro pripisat (razložit) svojo razlago.

boštjan_01
Uporabnik

Napisal/-a boštjan_01 Če okt 24, 2024 10:02 am

chad je napisal/-a:Mal prebiram odgovore, se pravi skoraj vsi nekaj sami prčkate po raznih garažah za nek drobiž in s perom, potem pa v vseh oglasih piše avto redno servisiran.

Če sam (ali kolega v moji garaži) menjam olje, to ni servisiranje? Za tebe je servisiranje štempl

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če okt 24, 2024 11:38 am

Oh, kakšna preproščina, tako posploševanje.

pooblaščenec = štempelj, pod kozolcem = pravo vzdrževanje.
servis = olje + filter, vse ostalo = škoda denarja

Se pa sprašujem, ali imate res tako preprosto življenje ali pa vam pri malce bolj zahtevni zadevi "ne gre več skozi".
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Če okt 24, 2024 11:43 am

Še sreča da obstaja toliko možnosti in si vsak sam izbere komu in koliko bo nosil denar.

Kristjan123
Uporabnik

Napisal/-a Kristjan123 Če okt 24, 2024 1:50 pm

Firediver je napisal/-a:Oh, kakšna preproščina, tako posploševanje.

pooblaščenec = štempelj, pod kozolcem = pravo vzdrževanje.
servis = olje + filter, vse ostalo = škoda denarja

Se pa sprašujem, ali imate res tako preprosto življenje ali pa vam pri malce bolj zahtevni zadevi "ne gre več skozi".

Vse mi gre skozi brez skrbi nisem pa ovca, da bi me kdo strigel...

Da ne bo nesporazuma nisem pristaš "strokovnjakov pod kozolcem s pivo v roki, ki znajo vse šraufat" ker to se velikokrat konča na koncu 3x dražje kot če bi delal nekdo tako kot je prav

Olje in filtre menjujem v lokalni mehanični delavnici kjer nimajo težav s tem, da prinesem material (ustrezno olje + filtri) kar me pride cca 50 eur + 50 eur si vzamejo za delo menjave . Vse skupaj cca 100 eur z vsemi izdanimi računi in poračunanim ddv -jem. Oba računa (material - delo) spravim v mapo, ki jo hranim v sovoznikovem predalu z vsemi ostalimi računi popravil. Še noben naslednik mojih avtomobilov se nad tem ni pritoževal.

No in zdaj ti razloži zakaj je to slabše od 200 + eur kjer je sprejemni pult iz marmorja in ti ponudijo kavo ter dobiš še štempel?

Pustimo zdaj bolj kompleksna popravila kjer je potrebno specifično orodje in znanje ampak konkretno menjava olja to ni...

Pa še v primeru bolj kompleksnih popravil se je po mojih izkušnjah bolje obrnit k nekomu, ki je specializiran za določeno problematiko primer klima, elektronika, avtomatski menjalnik, turbine... Bi te presenetilo kolikokrat ti tvoji "strokovnjaki iz pooblaščenca" uporabljajo njihove storitve, ko se stvari zakomplicirajo potem pa veselo dvojno računajo tebi naprej...

Zdej pa če je tebi ok dajat 2x, 3x... več za enako stvar potem izvoli. Jaz sem to toleriral dokler so mi garancijo pogojevali s tem nesmislom potem več ne.. Ampak ljudje smo različni eno celo plačajo, da jih ženska tepe z bičem kdo bi razumel ... :D

Uporabniški avatar
xxl
Mojster foruma

Napisal/-a xxl Če okt 24, 2024 2:49 pm

Če mi ponujajo 10 let, ali 200000 km jamstva za malo bolj kompleksno vozilo (HEV) kot je navaden ICE, raje izberem prvo, ker dvomim, da bo morebitne probleme znal reševat vsak lokalen mehanik.
Alfa v srcu,upam,da še kdaj v moji garaži.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov