Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: plača-avto

Napisal/-a cruiser1 Po dec 16, 2013 1:36 am

Bat_zajla je napisal/-a:
Pri nas je vse preveč zaščiteno. Smo čisto preveč socialna država. Pomoč pa črpajo vsi ne samo tisti, ki jo zares potrebujejo. Če bi ukinili ozr, spremenili študentsko delo in bone, bi bila čisto druga pesem. Prav tako odpravnine pri odpuščanju in 1 letno 80% nadomestilo za izgubi službe. Moral bi si vsak zase plačevati vse dajatve in obvezno zavarovanje, ne pa da delodajalec več da državi kot pa delavcu. Naj delavec potem razpolaga z denarjem kokr on želi, pa tudi če je na koncu na slabšem. Če bi to spremenili, ozr. omejili pogoje, bi bila pesem čisto drugačna. Bila bi večja konkurenca na delovnem trgu, ljudje bi se bolj trudili. Efektivno v sloveniji opravlja delo manj kot tretjina ljudi. 80% študentov študira, da imajo status, ko pa doštudirajo pa nimajo pojma kaj naj sedaj s to diplomo. Potem imaš te, ki čepijo na zavodih in iščejo sanjske službe za manj pa ne bodo delali. In na koncu so tu še opokojenci, ki pa so recimo svoje že odslužili. Jaz sem bolj za ameriški sistem, kjer vsak posameznik nosi svojo odgovornost.

Dobro napisano!
Osebno mi ena večjih bleasrij brezplačno visoko šolstvo. Kdor hoče študirat naj pošteno plača, ne pa, da imamo polno nesposobnih "študiranih" ljudi, ki ne znajo prav nič delat, službe primerne izobrazbi pa itak ne dobijo. To je slepa ulica, ki jo plačujemo vsi in nima nobenega pozitivnega učinka. Šolajo naj se sposobni in naj to tudi plačajo. Nič ni zastonj! Zakaj klinac moram jaz plačevati davke, da se nek študentek zastonj šola pa še napol zaston prehranjuje?? To mu naj plačajo starši, če ne morejo naj gre pa čimprej v službo, da bo kakšna korist od njega. Pa ne preko študenskega servisa katere bi itak morali ukinit!

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Po dec 16, 2013 8:41 am

Sam sem tudi nasprotnik kreditov in najemnin. Vse kar sem kupil do sedaj je bilo iz prihrankov. Že precej čas si želim tudi svoje stanovanje iz mnogih razlogov, ki ste jih že našteli. Vendar ob neki povprečni plači ( ne tistih cifrah ki jih sanjajo statistiki) vseh stroških je hudičevo težko nabrati na kupček. Pa ne živim na veliki nogi, daleč od tega. Samo čakam in upam da gre končno vse v maloro in se bo dalo dobiti stanovanja po normalnjih cenah za naš standard. Ne pa da se mora človek zapufati do penzije :roll: ki je mlajša generacija itak ne bomo videli.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po dec 16, 2013 8:45 am

cruiser1 je napisal/-a:Osebno mi ena večjih bleasrij brezplačno visoko šolstvo. Kdor hoče študirat naj pošteno plača, ne pa, da imamo polno nesposobnih "študiranih" ljudi, ki ne znajo prav nič delat, službe primerne izobrazbi pa itak ne dobijo. To je slepa ulica, ki jo plačujemo vsi in nima nobenega pozitivnega učinka. Šolajo naj se sposobni in naj to tudi plačajo. Nič ni zastonj! Zakaj klinac moram jaz plačevati davke, da se nek študentek zastonj šola pa še napol zaston prehranjuje?? To mu naj plačajo starši, če ne morejo naj gre pa čimprej v službo, da bo kakšna korist od njega. Pa ne preko študenskega servisa katere bi itak morali ukinit!

Uf, koliko nepremišljenih in sovražno nastrojenih besed v enem prispevku.

Glede na to, da očitno zagovarjaš izobrazbo le bogatih ali zadolžitev še pred polnoletnostjo (da se lahko sploh plača šolanje), domnevam, da si a) bančnik b) politik, ki je pri koritu in ga ne skrbi za prihodnost c) bogataš, ki se ne zaveda socialne problematike d) enostavno nerazgledana oseba, ki kvasi neumnosti (to izključujem po tvojih ostalih prispevkih na tem forumu) e) zagrenjena oseba

Ne moreš zagovarjati plačljivega visokega šolstva v državi, kjer povprečni osebi to ni dosegljivo. Namesto, da stremimo k temu, da se ljudem odpirajo možnosti, da jim je čim več stvari dosegljivo, da se dvigne kakovost in izkoristek potenciala, ti zagovarjaš ravno nasprotno.

Po tvoji logiki potem ukinimo tudi zdr. zavarovanje in naj vsakdo plača lastno zdravljenje. Zakaj bi mi, zdravi, plačevali za bolne? Zakaj imamo obv. avtomobilsko zavarovanje? Zakaj bi mi, ki nikoli ne naredimo nesreče, plačevali za tiste nevarne udeležence? Ukinimo socialno podporo in pokojnine. Zakaj bi mi, ki delamo, plačevali za tiste, ki ne morejo najti službe, ki niso sposobni več delati, ker so prestari?

Študentje, ki niso tako obdavčeni kot navadni delavci, ne uničujejo delavskega trga v Sloveniji. Uničuje ga država, ker je tako požrešna in je tako visoko obdavčila navadne delavce! Morali bi stremeti k temu, da vse ostale razbremenimo dajatev, ne pa da tiste, ki so manj obdavčeni, dodatno obdavčimo. S tem, ko bomo vsi obdavčeni 50%, ne bomo več konkurenčni v tujini. Takrat se bo šele začela kriza!

Tipično slovensko razmišljanje - samo da drugem ni bolje kot meni. Točno zaradi takega razmišljanja se nikoli nič ne spremeni.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 16, 2013 8:48 am

cruiser1 je napisal/-a:
Bat_zajla je napisal/-a:
Pri nas je vse preveč zaščiteno. Smo čisto preveč socialna država. Pomoč pa črpajo vsi ne samo tisti, ki jo zares potrebujejo. Če bi ukinili ozr, spremenili študentsko delo in bone, bi bila čisto druga pesem. Prav tako odpravnine pri odpuščanju in 1 letno 80% nadomestilo za izgubi službe. Moral bi si vsak zase plačevati vse dajatve in obvezno zavarovanje, ne pa da delodajalec več da državi kot pa delavcu. Naj delavec potem razpolaga z denarjem kokr on želi, pa tudi če je na koncu na slabšem. Če bi to spremenili, ozr. omejili pogoje, bi bila pesem čisto drugačna. Bila bi večja konkurenca na delovnem trgu, ljudje bi se bolj trudili. Efektivno v sloveniji opravlja delo manj kot tretjina ljudi. 80% študentov študira, da imajo status, ko pa doštudirajo pa nimajo pojma kaj naj sedaj s to diplomo. Potem imaš te, ki čepijo na zavodih in iščejo sanjske službe za manj pa ne bodo delali. In na koncu so tu še opokojenci, ki pa so recimo svoje že odslužili. Jaz sem bolj za ameriški sistem, kjer vsak posameznik nosi svojo odgovornost.

Dobro napisano!
Osebno mi ena večjih bleasrij brezplačno visoko šolstvo. Kdor hoče študirat naj pošteno plača, ne pa, da imamo polno nesposobnih "študiranih" ljudi, ki ne znajo prav nič delat, službe primerne izobrazbi pa itak ne dobijo. To je slepa ulica, ki jo plačujemo vsi in nima nobenega pozitivnega učinka. Šolajo naj se sposobni in naj to tudi plačajo. Nič ni zastonj! Zakaj klinac moram jaz plačevati davke, da se nek študentek zastonj šola pa še napol zaston prehranjuje?? To mu naj plačajo starši, če ne morejo naj gre pa čimprej v službo, da bo kakšna korist od njega. Pa ne preko študenskega servisa katere bi itak morali ukinit!

Kruto ampak žal resnično. :( Morje izobraženih (brez službe in prihodnosti) ne koristi nikomur, ne državi, ne njim samim. Pardon! Koristi izključno kapitalu, ki izobražene na ustreznih delovnih mestih lahko plačuje manj kot nekvalificirane delavce v štanc proizvodnji. V tem morju se "utopijo" tudi sposobni in zelo dobri kadri, ker ne pridejo do možnosti, da se izkažejo. Puhlice "vsak dober bo že... " mi prosim prihranite.

Ker je danes v Slo diploma dostopna vsakomur, nima prave vrednosti. Ker v Slo nimamo podjetij, ki bi lahko izkoristile potencial mladih izobraženih, nima nobene vrednosti. Ker v Slo je klima izrazito nenaklonjena mladim izobraženim, nima prave vrednosti. Zakaj bi se posledično nekdo pretirano trudil za nekaj, kar je ničvredno? No, vsaj boni ostanejo.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 16, 2013 8:53 am

rnisan je napisal/-a:
cruiser1 je napisal/-a:Osebno mi ena večjih bleasrij brezplačno visoko šolstvo. Kdor hoče študirat naj pošteno plača, ne pa, da imamo polno nesposobnih "študiranih" ljudi, ki ne znajo prav nič delat, službe primerne izobrazbi pa itak ne dobijo. To je slepa ulica, ki jo plačujemo vsi in nima nobenega pozitivnega učinka. Šolajo naj se sposobni in naj to tudi plačajo. Nič ni zastonj! Zakaj klinac moram jaz plačevati davke, da se nek študentek zastonj šola pa še napol zaston prehranjuje?? To mu naj plačajo starši, če ne morejo naj gre pa čimprej v službo, da bo kakšna korist od njega. Pa ne preko študenskega servisa katere bi itak morali ukinit!

Glede na to, da očitno zagovarjaš izobrazbo le bogatih ali zadolžitev še pred polnoletnostjo (da se lahko sploh plača šolanje), domnevam, da si a) bančnik b) politik, ki je pri koritu in ga ne skrbi za prihodnost c) bogataš, ki se ne zaveda socialne problematike d) enostavno nerazgledana oseba, ki kvasi neumnosti (to izključujem po tvojih ostalih prispevkih na tem forumu) e) zagrenjena oseba

Ne moreš zagovarjati plačljivega visokega šolstva v državi, kjer povprečni osebi to ni dosegljivo. Namesto, da stremimo k temu, da se ljudem odpirajo možnosti, da jim je čim več stvari dosegljivo, da se dvigne kakovost in izkoristek potenciala, ti zagovarjaš ravno nasprotno.

Po tvoji logiki potem ukinimo tudi zdr. zavarovanje in naj vsakdo plača lastno zdravljenje. Zakaj bi mi, zdravi, plačevali za bolne? Zakaj imamo obv. avtomobilsko zavarovanje? Zakaj bi mi, ki nikoli ne naredimo nesreče, plačevali za tiste nevarne udeležence? Ukinimo socialno podporo in pokojnine. Zakaj bi mi, ki delamo, plačevali za tiste, ki ne morejo najti službe, ki niso sposobni več delati, ker so prestari?

Študentje, ki niso tako obdavčeni kot navadni delavci, ne uničujejo delavskega trga v Sloveniji. Uničuje ga država, ker je tako požrešna in je tako visoko obdavčila navadne delavce! Morali bi stremeti k temu, da vse ostale razbremenimo dajatev, ne pa da tiste, ki so manj obdavčeni, dodatno obdavčimo. S tem, ko bomo vsi obdavčeni 50%, ne bomo več konkurenčni v tujini. Takrat se bo šele začela kriza!

Tipično slovensko razmišljanje - samo da drugem ni bolje kot meni. Točno zaradi takega razmišljanja se nikoli nič ne spremeni.

Koliko puhlic na enem mestu!

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 16, 2013 9:15 am

@rnisan, dobro napisano (pri studentskem delu se je treba zavedati, da gre predvsem za socialni korektiv), ampak skoda tvojega truda oz. casa.

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 16, 2013 9:28 am

thunderbolt je napisal/-a:@rnisan, dobro napisano (pri studentskem delu se je treba zavedati, da gre predvsem za socialni korektiv), ampak skoda tvojega truda oz. casa.

Študentsko delo je anomalija in bi ga bilo treba ukiniti, ker se zlorablja. Se ti ne zdi nekaj hudo narobe, da "neštudentje" delajo na napotnice (ali napotnica ali vrata)? Škoda je predvsem mojega časa, ker ti moram pisati tako očividne stvari.

thunderbolt
Uporabnik

Napisal/-a thunderbolt Po dec 16, 2013 9:50 am

Ce je tvoj argument, da je nekaj treba ukiniti, ker se (lahko) zlorablja, potem je treba ukiniti vse malo vecje sisteme. Navadna iluzija je, da se stvar ne bi zlorabljala-tudi zakoni in celo ustava je podvrzena (zal) zlorabi. Najbolj bistroumne so tiste izjavi o ukinitvi vsakrsne regulacije-ce ni pravil, potem jih ne mores krsiti in vse je v redu, dokler se sam ne znajdes v godlji. Nisem se srecal nobenega, ki je delal na tujo napotnico in mu je to ljubse, kot delo s pogodbo. Pa ne razumeti, da zagovarjam trenutno ureditev glede studentskega dela, ampak na stvari je potrebno gledati malo sirse.

over&out

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Po dec 16, 2013 10:59 am

Locher je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:
Locher je napisal/-a:
~toMmy~ je napisal/-a:Ko nekdo kupi nov avto, plača lep kupček davka, ampak tu se šele začne, davek se načeloma plača tudi na vse ostale stroške (gorivo, zavarovanje, gume, cestnina, nadomestni deli, ...), s temi stroški se poleg davkov tudi direktno podpira gospodarstvo. Nekdo mora ta avto pripeljat v Slovenijo, nekdo ga proda in servisira, nekdo zamenja gume, nekje je treba gorivo kupit, ga mogoče oprat, kupit kakšne dele itd.

Zgrešil si bistvo. Od davkov, ljudje ne bodo preživeli. Kje kupujemo gorivo (ga črpamo in predelujemo sami)? Kje kupujemo gume (kolikor berem, je večina gum TopGripSportSuper ali pa ČangŠlang. Nobenih ne izdelujemo pri nas)? Izdelujemo nadomestne dele v Sloveniji? Eh...

Naj ti kdo drugi razloži naprej. Meni se res ne da več. :(

Meni ni treba čisto nič razlagat, STORITVE, ki jih avto vleče za sabo SO gospodarstvo, pomenijo zaslužek za nekatere in predvsem delovna mesta, davki, ki se poleg tega poberejo pa tudi zelo pozitivno vplivajo na stanje naše države. Ti si ta, ki je zgrešil bistvo, ko ti nekje kupiš gume, vzpodbujaš neko podjetje in daješ posledično nekomu delo. Na gorivu je zelo velika "obdavčitev" in to vse gre v proračun in več kot se pobere od teh dajatev, nižji so lahko davki na ostale stvari. Očitno je vam treba marsikaj razložit! :roll:

Ti je uporabnik cruiser1 povedal dovolj dobro. Ti misliš, da bo z import+poprodajnimi storitvami država preživela?! Zato pa je tako kot je in gremo v bankrot, ker imamo tako misleče. Naredi si računalniško simulacijo modela za max 50 let. Presenečen boš, kako hitro se bo vse končalo.

Kdo govori, da bo država samo s tem preživela? Pravim samo, da nakup novega avta oz. stroški povezani s samim avtom pozitivno vplivajo na gospodarstvo/proračun in nikakor ne negativno, to je totalna bedarija. Ne vem od kod vam zamisel, da bo nekdo, ki kupi relativno drag avto, v nasprotnem primeru denar zmetal v nakup slovenskih izdelkov... :roll: Kaj pa če bo npr. šel v tujino na dopust v lastni režiji, kupil iPhone-a preko ebaya, kupil v Avstriji ogromen LCD TV ipd.? Avto povleče za sabo en kup dajatev in obdavčenih storitev/stroškov, ki se ponavljajo. Če malo premisliš, se letno srečaš z vsaj desetimi ljudmi, ki imajo delo, ker si (poleg ostalih) lastiš avto.

Halo, saj se noben ne odloča med novim avtom in nakupom slovenskih izdelkov. Mislim tudi če jih kupi nekoliko manj, sem prepričan da z avtom še vedno naredi bistveno več "koristi".

Se strinjam, da država brez lastne proizvodnje ne more preživet, ampak to je čisto druga zgodba, na to imajo potrošniki zelo majhen vpliv. Ne more prodaja slovenskih izdelkov "cvetet", če jih ni oz. če niso konkurenčni.
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 16, 2013 11:38 am

~toMmy~ je napisal/-a:
Kdo govori, da bo država samo s tem preživela? Pravim samo, da nakup novega avta oz. stroški povezani s samim avtom pozitivno vplivajo na gospodarstvo/proračun in nikakor ne negativno, to je totalna bedarija. Ne vem od kod vam zamisel, da bo nekdo, ki kupi relativno drag avto, v nasprotnem primeru denar zmetal v nakup slovenskih izdelkov... :roll: Kaj pa če bo npr. šel v tujino na dopust v lastni režiji, kupil iPhone-a preko ebaya, kupil v Avstriji ogromen LCD TV ipd.? Avto povleče za sabo en kup dajatev in obdavčenih storitev/stroškov, ki se ponavljajo. Če malo premisliš, se letno srečaš z vsaj desetimi ljudmi, ki imajo delo, ker si (poleg ostalih) lastiš avto.

Halo, saj se noben ne odloča med novim avtom in nakupom slovenskih izdelkov. Mislim tudi če jih kupi nekoliko manj, sem prepričan da z avtom še vedno naredi bistveno več "koristi".

Se strinjam, da država brez lastne proizvodnje ne more preživet, ampak to je čisto druga zgodba, na to imajo potrošniki zelo majhen vpliv. Ne more prodaja slovenskih izdelkov "cvetet", če jih ni oz. če niso konkurenčni.

Rekel sem ti, da naredi simulacijo, kjer smo se omejili samo se na avtomobile. Lahko pa seveda dodaš še televizorje LCD in mobilne telefone in dopuste v tujini (bo zgodbe še toliko prej konec). Ne zanimajo nas kratkoročni učinki ampak dolgoročni! Import (dragih) dobrin z visoko dodano vrednostjo siromaši državo hočeš nočeš. In avto v celotni življenski dobi to nedvomno je. Denar odteka proizvajalcem in prej ali slej ga zmanjka. Servis bi kratkoročno IN dolgoročno blagodejno vplival na gospodarstvo samo, če bi tujci hodili servisirat avtomobile k nam.

Zdi se mi, da ni več bistvo "dejansko stanje" ampak internetni fajt. Come on!

matejxx
Uporabnik

Napisal/-a matejxx Po dec 16, 2013 11:58 am

Locher je napisal/-a:Rekel sem ti, da naredi simulacijo, kjer smo se omejili samo se na avtomobile. Lahko pa seveda dodaš še televizorje LCD in mobilne telefone in dopuste v tujini (bo zgodbe še toliko prej konec). Ne zanimajo nas kratkoročni učinki ampak dolgoročni! Import (dragih) dobrin z visoko dodano vrednostjo siromaši državo hočeš nočeš. In avto v celotni življenski dobi to nedvomno je. Denar odteka proizvajalcem in prej ali slej ga zmanjka. Servis bi kratkoročno IN dolgoročno blagodejno vplival na gospodarstvo samo, če bi tujci hodili servisirat avtomobile k nam.

Zdi se mi, da ni več bistvo "dejansko stanje" ampak internetni fajt. Come on!

Po drugi strani pa če kupiš nov avto vseeno pomagaš slovenskim podjetjem. Veš koliko slovenskih podjetij dela dele za avte? Ali celo izdelujejo stroje za izdelavo avto delov. Ta podjetja pa zaposlujejo slovenske delavce, kar pa pomeni da imajo ti plačo. IN potem gre zopet davek od njihovih plač državi. Prav tako pa ti delavci zopet kupujejo izdelke in gre zopet denar državi.

Uporabniški avatar
carloabarth
Uporabnik

Napisal/-a carloabarth Po dec 16, 2013 12:30 pm

rnisan je napisal/-a:

Točno tako, zakaj bi morala biti izobrazba pogojena z denarjem. Veliko je pametnih ljudi, ki pa si v primeru plačila šolanja, izobrazbe ne bi moglo privoščiti. To, da imamo koliko-toliko solidaren sistem, kar se tiče šolstva, zdravstva, ..., bi se morali truditi z vsemi štirimi, da ga obdržimo, ker je zadnja stvar na tem svetu, da bi imeli sistem, kot ga imajo Američani (beri ZDA). Dolžina študija oz. privilegiji, se dajo lahko omejiti, na drug način, kot so šolnine. 8)
Fiat klub Slovenija

Andro992
Nov uporabnik

Napisal/-a Andro992 Po dec 16, 2013 1:29 pm

Šolnine morjo bit. Tle ni debata. Ena od opcij je ta da vzameš kredit in v primeru uspešno opravljenega letnika ti država le tega poplača. Da ne bodo pol uni ki nimajo denarja pa so zelo bistri za kaj prikrajšani.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Po dec 16, 2013 1:49 pm

Ne morem verjeti, kaj berem. Načeloma se jamra, kako je ta država represivna (prometne kazni rastejo, nič se ne dela na preventivi), a sami imate povsem iste ideje na drugih področjih.

Če želimo omejiti fiktivne vpise, zmanjšati študentsko delo, potem restriktivna politika ni rešitev. Ni rešitev vreči vse v isti drek, ampak iz tega dreka potegniti še ostale ven.

Ena izmed rešitev bi bila, da študent, ki ne doseže 70% kreditnih točk, dobi kazen (šolnino za ta letnik). Nikakor pa ne vnaprej kaznovat vseh zaradi nekaterih, ki sistem izkoriščajo.

Glede štud. dela sem pa že napisal - naredit delavce bolj konkurenčne, ne študentov manj konkurenčnih.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po dec 16, 2013 1:50 pm

rnisan je napisal/-a:

Poslušaj ti visoko razgledana oseba, zakaj bi morala država omogočiti, da je karkoli zastonj oziroma zelo poceni in subvencionirano? Država naj raje omogoči, da je dovolj prostih delovnih mest in lahko zaslužimo dostojno plačo s katero si bomo kupili ali plačali kar si vsak želi, tudi šolanje! Še vedno pa bi lahko država tudi denarno podpirala nadarjene in sposobne študente. Zakaj moramo podpirati vojsko faliranih študentov, večnih študentov in tudi tistih, ki na koncu le nekaj skupaj spacajo potem pa mnogi itak ne dobij službe, so nezaposlen ali pa prisiljen delati nekaj kar lahko dela človek s četrto stopnjo izobrazbe :roll: . Nekaj dovolj pametnih in sposobnih pa itak spokajo iz države. Kaj imamo od tega razen ogromno nepotrebnih stroškov?

rnisan je napisal/-a:Po tvoji logiki potem ukinimo tudi zdr. zavarovanje in naj vsakdo plača lastno zdravljenje. Zakaj bi mi, zdravi, plačevali za bolne? Zakaj imamo obv. avtomobilsko zavarovanje? Zakaj bi mi, ki nikoli ne naredimo nesreče, plačevali za tiste nevarne udeležence? Ukinimo socialno podporo in pokojnine. Zakaj bi mi, ki delamo, plačevali za tiste, ki ne morejo najti službe, ki niso sposobni več delati, ker so prestari?

Po tvoji logiki je brezveze sploh delati. Bodimo vsi doma pa naj za nas poskrbi država, lepo na socialno in je problem rešen.
Kaj ima tukaj veze pokojnina? Socialno podporo ni potrebno ukinit bi bilo pa potrebno ustvariti več delovnih mest in ljudi zaposliti, da je potreba po socialni pomoči minimalna.
Obvezno zdravstveno zavarovanje pa itak plačujemo sami vsak mesec! Negede na to ali si zaposlen ali ne, moraš plačat. Če želiš, da te zdravniki resno obravnavajo, ko resno zboliš moraš imeti in plačevati še dodatno zdravstveno zavarovanje, če pa želiš še hitro in učinkovito zdravljenje moraš pa spet fino plačat.

rnisan je napisal/-a:Študentje, ki niso tako obdavčeni kot navadni delavci, ne uničujejo delavskega trga v Sloveniji. Uničuje ga država, ker je tako požrešna in je tako visoko obdavčila navadne delavce! Morali bi stremeti k temu, da vse ostale razbremenimo dajatev, ne pa da tiste, ki so manj obdavčeni, dodatno obdavčimo. S tem, ko bomo vsi obdavčeni 50%, ne bomo več konkurenčni v tujini. Takrat se bo šele začela kriza!

Ja, ampak delavci so obdavčeni tudi zato, ker plačujejo šolanje vsem tem študentom. Služb primankuje tudi zato, ker mnoga delovna mesta zasedejo študenti pa čeprav so popolnoma nekvalificirani za neko delo.
Jaz ves čas že leta in leta govorim, da so v sloveniji davki previsoki in bi jih bilo potrebno znižati, dogaja se pa stalno ravno obratno kar mnogi slovenceljni celo podpirajo. Zato ne razumem zakaj mi to razlagaš? In davki so tako zelo visoki ravno zaradi sistema, ki ga ti zagovarjaš, vse bi imeli zastonj od šolstva do zdravstva, socialno podporo... V tej državi potrebujemo ugodno gospodarsko klimo, delovna mesta in dostojne plače!! To se pa s socialno miselnostjo, kot jo zagovarjaš ti ne more zgoditi!

hippo
Poznavalec foruma

Napisal/-a hippo Po dec 16, 2013 1:56 pm

Tale off topic je ušel kontroli in zadeva gre spiralno navzdol.
Problem off topica je isti kot naše države, vsi imate prav, ampak noben ne ve, kako to v praksi rešit. Eno luknjo zamašimo, se že druga odpre in tako naprej...

Uporabniški avatar
Locher
Uporabnik

Napisal/-a Locher Po dec 16, 2013 2:26 pm

hippo je napisal/-a:Tale off topic je ušel kontroli in zadeva gre spiralno navzdol.
Problem off topica je isti kot naše države, vsi imate prav, ampak noben ne ve, kako to v praksi rešit. Eno luknjo zamašimo, se že druga odpre in tako naprej...

Morda je OFF topic, ampak pokaže pa blišč in bedo razmišljanja povprečnega Slovenca, ki še vedno misli, da je država dolžna poskrbeti za državljane in njihovo socialno varnost. Vsi bi radi imeli zastonj izobraževanje, zastonj zdravstvo, zastonj vrtce, visoko kakovost storitev javne uprave, bone, a visoki davki pa nikomur niso po godu.

Rešitev v praksi? Boleča privatizacija vsega naštetega kljub vsem pastem, ki jih ta rešitev skriva.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 16, 2013 2:55 pm

Locher je napisal/-a:Morda je OFF topic, ampak pokaže pa blišč in bedo razmišljanja povprečnega Slovenca, ki še vedno misli, da je država dolžna poskrbeti za državljane in njihovo socialno varnost. Vsi bi radi imeli zastonj izobraževanje, zastonj zdravstvo, zastonj vrtce, visoko kakovost storitev javne uprave, bone, a visoki davki pa nikomur niso po godu.

Rešitev v praksi? Boleča privatizacija vsega naštetega kljub vsem pastem, ki jih ta rešitev skriva.

Sploh ni res!

Mislim - vsi dojemate državo kot tujo. Pa jebemu mater - a je to naša država ali ni? A je Slovenija socialna država ali ni? Dokler ste vsi zdravi, ste jako pametni in si želite hudega kapitalizma. Dokler ne boste na onkologiji ležal, vam lahko dol maha. Samo na našem onkološkem oddelku ti ne rečejo - gospod, zdravljenje je predrago, da bi se vam splačalo lajšati bolečine do smrti. Na naši onkologiji so pacienti tisti, ki prosijo, da jih nehajo vzdrževat pri življenju. Na drugi strani luže nisem dobil vtisa, da bi se to šli...? Vsaj ne brez konkretnih prihrankov na računu ali (pred)računa svojcem.

In je popolnoma realno pričakovat, da bo država skrbela za socialno varnost! Za to tudi imamo državo! Ne zato, da bo skupina spolnih izprijencev preskrbljena z našim denarjem! Ampak ne - pri nas se znamo samo pokonci postavit, ko ŠOU tleskne s prsti (malo delo) in proti radarjem. Mislim - mine me, ko vidim, s kom si delim državo...

Ker glede na tvoje objave in tistega amera, je brezveze, da sploh obstaja država...?
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
cruiser1
Poznavalec foruma

Napisal/-a cruiser1 Po dec 16, 2013 4:15 pm

odprti clio je napisal/-a:Mislim - vsi dojemate državo kot tujo. Pa jebemu mater - a je to naša država ali ni? A je Slovenija socialna država ali ni? Dokler ste vsi zdravi, ste jako pametni in si želite hudega kapitalizma. Dokler ne boste na onkologiji ležal, vam lahko dol maha. Samo na našem onkološkem oddelku ti ne rečejo - gospod, zdravljenje je predrago, da bi se vam splačalo lajšati bolečine do smrti. Na naši onkologiji so pacienti tisti, ki prosijo, da jih nehajo vzdrževat pri življenju. Na drugi strani luže nisem dobil vtisa, da bi se to šli...? Vsaj ne brez konkretnih prihrankov na računu ali (pred)računa svojcem.

Še enkrat! Od kje vam, da je zdravstvo v Sloveniji zastonj? In zakaj se sploh omenja zdravstvo? Sem morda rekel, da bi morali ukiniti obvezno zdravstveno zavarovanje, ki ti mimogrede nič kaj dosti ne pomaga, ko gre zares. In kaj ima veze kako je na drugi strani luže? Nihče nikoli ne zna nič pametnega povedati, kot samo to kako je v ameriki vse še slabše in grozno in ne vem kaj še vse :roll: Ker to seveda govorite iz lastnih izkušenj saj ste tam živeli velik del svojega življenja in ste se ravno zaradi tako hudih razmer preselili v Slovenijo. In vsi američani kar bežijo iz svoje država, ker je tako grozno :roll:
Bilo bi veliko bolj pametno, ko bi se povprečen slovenec nehal obremenjevati s tem kako hudo in kakšne probleme imajo v ameriki ampak bi ga moralo začeti skrbeti kaj vse je narobe v Sloveniji. To otročje kazanje na nekoga tretjega kako je še slabši (če sploh), je pač...otročje.

odprti clio je napisal/-a:
In je popolnoma realno pričakovat, da bo država skrbela za socialno varnost! Za to tudi imamo državo! Ne zato, da bo skupina spolnih izprijencev preskrbljena z našim denarjem! Ampak ne - pri nas se znamo samo pokonci postavit, ko ŠOU tleskne s prsti (malo delo) in proti radarjem. Mislim - mine me, ko vidim, s kom si delim državo...

Ja prav je, da se poskrbi tudi za socialno varnost, naprimer v zagotavljanju delovnih mest in spodbujanju gospodarske rasti in višanju standarda ter posledično s primernimi plačami. Ne pa te mezde, kot so sedaj kdor jo sploh dobi in katere nam še dodobra oklestijo z visokimi davki na koncu pa od tega nimamo praktično nič saj gre polovica za nepotrebne stvari, druga polovica se pa zgubi v nekih žepih, no nekaj malega gre pa res tudi za kaj nujno potrebnega in javno dobrega. Ampak važno, da imamo socialno podporo ki jo lahko izkoristijo vsi, ki ne dobijo dela, ker se ne ustvarja novih delovnih mest in vsi, ki izgubljajo službe zaradi zapiranja in propadanja podjetij ter brezplačno šolstvo, ker je v sloveniji kronično pomanjkanje visoko izobraženega kadra. Vsi bi bili radi samo neki šefi in direktorji z brezplačno šolo in brez delovnih izkušenj, najraje seveda v državnih firmah. V taki socialni državi, kot je slovenija je to seveda mogoče ampak le za srečne izbrance.

odprti clio je napisal/-a:
Ker glede na tvoje objave in tistega amera, je brezveze, da sploh obstaja država...?

Brez žaljivih opazk seveda ne gre? Tipično za a.com uporabnike, ko nimajo kaj pametnega povedati. In ja tako zblojena država, kot je slovenija nima smisla, da obstaja.

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Po dec 16, 2013 7:25 pm

UUuuuuuuu, res si užaljen z avatarjem, ki ga imaš? Daj mi odgovori - kaj sploh še iščeš tu in še nisi šel k amerom (mimogrede, tu ne vidim žaljivke)?

Od kje ti, da je zdravstvo brezplačno - kje to pišem? Samo znesek, ki ga plačuješ z obveznim in DZZ tudi približno ni primerljiv z zneski v tujini. Aja, pa nekaj žlahte mam na Floridi (kar se tiče USA, v Evropi smo povsod). Paglavcem je fino, v USA, in tam vztrajata starša zgolj zaradi otrok. Ker je vzdrževanim paglavcem pač prelepo v USA. Upokojila se bosta pa lahko enih 15 let po smrti (sta še mnogo predaleč od 201k).

Disclaimer: ne leti nate osebno, cruiser.
Tok bi lahko mel lepo državo, če ne bi bli taki, kot ti očitaš men. In faking šit da fašem čisti popizditis, ko vidim s kom sem v državi. The f***?! Najlažje je sam pljuvat pa glumit. Me zanima kok vas je takih, ki so vam (stari)starši postavli bajto s starim dinarjem in jo v enem obroku odplačal z novim? Potem pa tle gor solite pamet ostalim. Ampak ne, važno da se znate kopirat kot 5-letni otroci - z odgovori: takoj žaljivke, ko nimaš kaj konkretnega za povedat... Ja no - odbija se +1 in za dvakrat vedno več :roll:
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 29 gostov