Bat_zajla je napisal/-a:
Pri nas je vse preveč zaščiteno. Smo čisto preveč socialna država. Pomoč pa črpajo vsi ne samo tisti, ki jo zares potrebujejo. Če bi ukinili ozr, spremenili študentsko delo in bone, bi bila čisto druga pesem. Prav tako odpravnine pri odpuščanju in 1 letno 80% nadomestilo za izgubi službe. Moral bi si vsak zase plačevati vse dajatve in obvezno zavarovanje, ne pa da delodajalec več da državi kot pa delavcu. Naj delavec potem razpolaga z denarjem kokr on želi, pa tudi če je na koncu na slabšem. Če bi to spremenili, ozr. omejili pogoje, bi bila pesem čisto drugačna. Bila bi večja konkurenca na delovnem trgu, ljudje bi se bolj trudili. Efektivno v sloveniji opravlja delo manj kot tretjina ljudi. 80% študentov študira, da imajo status, ko pa doštudirajo pa nimajo pojma kaj naj sedaj s to diplomo. Potem imaš te, ki čepijo na zavodih in iščejo sanjske službe za manj pa ne bodo delali. In na koncu so tu še opokojenci, ki pa so recimo svoje že odslužili. Jaz sem bolj za ameriški sistem, kjer vsak posameznik nosi svojo odgovornost.
Dobro napisano!
Osebno mi ena večjih bleasrij brezplačno visoko šolstvo. Kdor hoče študirat naj pošteno plača, ne pa, da imamo polno nesposobnih "študiranih" ljudi, ki ne znajo prav nič delat, službe primerne izobrazbi pa itak ne dobijo. To je slepa ulica, ki jo plačujemo vsi in nima nobenega pozitivnega učinka. Šolajo naj se sposobni in naj to tudi plačajo. Nič ni zastonj! Zakaj klinac moram jaz plačevati davke, da se nek študentek zastonj šola pa še napol zaston prehranjuje?? To mu naj plačajo starši, če ne morejo naj gre pa čimprej v službo, da bo kakšna korist od njega. Pa ne preko študenskega servisa katere bi itak morali ukinit!