Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a MacTron Če jan 06, 2011 11:17 pm

RaGlaSi je napisal/-a:Navigacijske naprave brez prednaloženega navigacijskega programa ali pa s programom Sygic lahko najdete na: * brisan url *

Dober poizkus RaGlaSi = Rado Gladek - Prosim, da si sedaj (ce si ze niste prej) ogledate nas pravilnik clen 2.1. Hvala.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Če jan 20, 2011 9:28 am

Halo, kupujem GPS in se ne morem odločiti katerega, rabim pa za EU, gledal sem tudi test od ZPS.
Prebral tu gor vrsto postov, ampak najbolj enostavno je da mi nekdo napiše katerega kupiti in kje ter koliko je priblžna cena (lahko da link gor).
Se pa mudi, ker ga nujno potrebujem.

Nekaj kar mora imeti:
- prikaz voznih pasov
- tipalo
- preprosto vnašanje podatkov...
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So jan 22, 2011 12:34 pm

pozdravljeni zadeva je sledeca dobil sem navigacijo Evertone CE-N442 ki pa ima gor neke stare mape od 07 gor. se niti kje sem doma ne pokaze :lol: kak zdaj to usposobit da bi mel novejse karte gor?

prs. navigacije so meni tuje tako da nevem nic o tem..

hvala lp
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jan 22, 2011 2:42 pm

@RpDany: Glede na to, da ta tvoja navigacijska naprava vsebuje TeleAtlas-ovo Nav N Go kartografijo bi se najprej pozanimal pri naslednji uvoznikih/distributerjih. Lahko pa recem, da predzadnja ver. 09/2010 ze vsebuje polno Slovenijo. http://www.navon.si/Contact-Us.html | http://www.eurovision.si/nav_n_go.htm
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
RpDany
Uporabnik

Kraj: maribor-ruše

Napisal/-a RpDany So jan 22, 2011 7:13 pm

MacTron je napisal/-a:@RpDany: Glede na to, da ta tvoja navigacijska naprava vsebuje TeleAtlas-ovo Nav N Go kartografijo bi se najprej pozanimal pri naslednji uvoznikih/distributerjih. Lahko pa recem, da predzadnja ver. 09/2010 ze vsebuje polno Slovenijo. http://www.navon.si/Contact-Us.html | http://www.eurovision.si/nav_n_go.htm

hvala za informacijo :D
[img]http://www4.slikomat.com/08/0221/54u-78987.gif[/img][img]http://www4.slikomat.com/09/0423/25z-logo1.jpg[/img] [img]http://shrani.si/f/2B/9a/32Sf0luY/yfntfhucnr64vuit.gif[/img]

MilanTomic
Nov uporabnik

Carminat navigacija

Napisal/-a MilanTomic Ne jan 23, 2011 8:39 pm

Kupil sem Renault Vel Satis 2004. letnik. Zraven avta je prišel original CD z mapo Francije. Na spletu sem našel CD z mapo Slovenije, ampak ko prižgem navigacijo javi mi, da se nahajam okrog 50km južno od Bruslja, čeprav sem v osrednji Sloveniji. Kaj bi lahko bilo narobe?

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Carminat navigacija

Napisal/-a joztom Ne jan 23, 2011 9:45 pm

Ja pa si jo noter vtaknil? Boš moral navodilo prebrati, Carminat je dokaj žleht. Še posebej ne poskušaj nadgraditi sistema, če nisi seznanjen s postopkom 100%.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Če jan 27, 2011 6:30 pm

Zanima me če je že vrisana nova dolenjska avtocesta na garmin napravah oz če kupiš sistem nadgradenj nüMaps Lifetime?
Slika

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Pe jan 28, 2011 5:01 pm

Poznate test Nav. naprav v reviji VIP? Kupujem nav. napravo, optimalno delujoče, optimalna cena (do 200 €) preprost vnos podatkov, razvrščanje v križišču, EU karta,...Katero izbrati?
Razvrstitev na testu:
tom tom go 750 live
tt 950 live
tt XXL
Becker trafic assist Z205
nAVIGON 2410
TT XL IQ
Becker Z113
Becker z116
becker z203
navigon 6310
Navigon 6350 live
...........8450 live
falk M8 3RD EDITION
navigon 2310 europe
.............7310 europe
.............8310
navigon 8410
garmin NUVI 1350
.................1350 t
..........................1370
....................1390T
.....................1490T
medion gopal e3240
mio moov M400
NAVIGON 3300
ITD ITD
Vse kar zmorem.

MilanTomic
Nov uporabnik

Carminat navigacija za Renault Vel Satis

Napisal/-a MilanTomic Ne feb 06, 2011 7:26 pm

Imam Carminat navigacijo v mojem Vel Satisu (letnik 2004), ampak mi kaže da sem enih 50 km južno od Bruslja (glavno mesto Belgije), čeprav sem v osrednji Sloveniji. Avto je sicer leta 2007 uvožen prav iz Belgije. Znak za anteno na zaslonu je zelen (ni rdeč), se pravi, naj bi z anteno bilo vse OK. Na spletnu sem našel, na angleških forumih, da treba navigacijo odklopiti za par minut in priklopiti nazaj in da se jo izpuli podobno kot avto radio. Sem poskusil pa ne gre, ne izpuli se jo ven podobno kot avto radio. Bi lahko odklopil celoten akumulator namesto da izpulim in odklopim samo navigacijo. Predvidevam, da je to isto? Nisem še nikoli odklopil akumulator v Vel Satisu. Je to kak kompliciran poseg po katerem je potrebno še kaj nastavljati (razen datuma/časa)? V knjižici, ki pride zraven avta piše, da se akumulator menja izključno na servisu. Pri drugih (starejših) avtih je menjava akumulatorja enostaven poseg.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po feb 07, 2011 1:33 pm

Zanima me,ali mogoče kdo ve bolj točne podatke,kdaj bo pri nas v prodaji garmin nüvi 2350?

Na njihovi uradni strani sicer piše da bo dobavljivost v 1. četrtletju 2011,ampak mi nekako takšen odgovor ne zadostuje,ker dvomim,da ne vedo vsaj bolj predvidenega datuma.
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
soso
Uporabnik

Kraj: maribor

Becker navigacija - mape

Napisal/-a soso Po feb 14, 2011 6:07 pm

Kupil sem Becker navigacijo Z 100. Itak, so me v trgovini nasrali, da imam 45 dni časa za brezplačno posodobitev kart. Jaz sem verjel, doma pa sem opazil, da je teh 45 veljalo do 31.dec 2009 in še to ne brezplačno, ampak za 20 eur karte :).
Ok iz neta sem si potegnil karte navteq 2010 Q1 Europe, gor so zdaj 2008 Ko prenesem mi program becker manager na rač. pokaže, da je mapa v navigaciji. Nato ugasnem navigacijo, ponovno prižgem in te mape ne najde. Ponovno priklopim na rač., in grem v file mape, tam pa jo pokaže. Spet ponovim posopek, enako. Staro mapo sem izbrisal!
Kakšen nasvet?

K

Hvala

Lp
AH NI NAM LAHKO!

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To feb 15, 2011 11:49 am

Imam Garmina nuvi 3760T z naloženo City Navigator Europe NT 2011.30. Po pravici, malo sem razočaran nad to karto ker sem opazil že mnogo napak, sploh kar se tiče krajev in hišnih številk. Pogosto me odpelje čisto v napačno smer. Prav tako je tudi vrisanih (vsaj v okolici Novega mesta) ogromno cest ki sploh ne obstajajo (še jaz ne vem če so kdaj obstajale). Zanima me, če ima kdo kaj izkušenj, je AdriaRoute kej boljša? Oz. je to sploh to kar si predstavljam, ker po ne-vem-koliko-googlanja mi še ni ratalo sestaviti jasne slike kaj točno je AdriaRoute. Če prav zastopim so to karte za JV Evropo in kokr berem naj bi bile malo bolj natančne? Je to res? Ima novi AdriaRoute 3.11 že vrisano novo avtocesto NM-LJ? Kakšen problem je zdownloadat torrent in ga prenest na napravo pa da deluje?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss To feb 15, 2011 1:20 pm

Dobro je imeti obe mapi naloženi tako CN kot AR in po potrebi preklapljaš med njima. Se najde tudi kakšen kiks na AR, ki ga CN nima a bolj verjetno je da je kiksov na CN več.

AR 3.11 že ima vrisano AC tudi mim Trebnja.

Glede torrentov pa tukaj ne bi razlagali ampak, če ga boš dobil boš imel vsa potrebna navodila zraven. ;)

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco Sr feb 23, 2011 2:38 pm

BBoss je napisal/-a:Dobro je imeti obe mapi naloženi tako CN kot AR in po potrebi preklapljaš med njima. Se najde tudi kakšen kiks na AR, ki ga CN nima a bolj verjetno je da je kiksov na CN več.

AR 3.11 že ima vrisano AC tudi mim Trebnja.

Glede torrentov pa tukaj ne bi razlagali ampak, če ga boš dobil boš imel vsa potrebna navodila zraven. ;)

Evo, naložil in sprobal AR 3.11 in moram reči čista razlika od CN. Na začetku sem bil res čisto razočaran nad navigacijo, skoraj karkoli sem iskal me je narobe pošiljalo ali pa sploh ni bilo prav vrisano. AR 3.11 pa ima kokr sem zaenkrat pregledal vse napake odpravljene.

Glede torrentov sem se pa tut znajdi, sem mislil da bo kaj bolj zahtevno ;) Presenetila me je pa velikost AR, pričakoval sem da bo dosti več prostora potrebovala.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr feb 23, 2011 4:27 pm

zdej se dobi že AR 3.20
Slika

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Sr feb 23, 2011 5:37 pm

in pa CN 2011.40 se tudi že dobi :DDD
*** Hoy do I print my voice mail? ***

bircaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a bircaboy So feb 26, 2011 8:42 am

zgagaxxl je napisal/-a:in pa CN 2011.40 se tudi že dobi :DDD

Res je, JCV dela odlično na 765T :).

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl So feb 26, 2011 1:38 pm

Po SLO in tudi po CRO. :DDD
AR gre v pokoj... :lol:

Na voljo pa že tudi nova verzija SCG Route 2.40NT
*** Hoy do I print my voice mail? ***

bircaboy
Nov uporabnik

Napisal/-a bircaboy So feb 26, 2011 7:42 pm

zgagaxxl je napisal/-a:Po SLO in tudi po CRO. :DDD
AR gre v pokoj... :lol:

Povsem se strinjam, še posebno ko sem nekje zasledil, da je CN odličen po Hrvaški.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov