Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Po jan 18, 2010 7:30 pm

sašo5 je napisal/-a:tri dni mir, sedaj pa "bum"....
http://www.dolenjskilist.si/2010/01/18/ ... lki_na_H1/

Skoraj ravna cesta, praktično suha, vidljivost nekaj 100m - kaj se dogaja pri takih nesrečah?
Kap, infarkt ali samomor?
Corolla TS 1.8 HSD: Slika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po jan 18, 2010 8:14 pm

jaz bi rekel tisto zadnje :(

Kako lahko tovornjak spregledaš? sej je večji kot hiša :(

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Po jan 18, 2010 8:38 pm

V roki telefon, cigaret.. glasna muzika.. tolk motečih faktorjev se da najdet v avtu da je popolnoma možno da za trenutek pozabiš da sploh voziš. V prometu pa vemo da je 1s dovolj.. oz. še manj.

Uporabniški avatar
mITJA122
Novinec

Napisal/-a mITJA122 Po jan 18, 2010 8:41 pm

BBoss je napisal/-a:jaz bi rekel tisto zadnje :(

Kako lahko tovornjak spregledaš? sej je večji kot hiša :(

Jaz mislim enako.. :? Pa na ravni cesti...razn , če npr. kriv kak avtoradio, mobitel, al pa kaka stvar na zadnjih sedežih..pač voznik se obrne nazaj, tovornjak nasproti...pa smo tam..večina primerov je pa tk;IZ NEZNANEGA VZROKA...
:roll:

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Po jan 18, 2010 8:43 pm

B|ind je napisal/-a:V roki telefon, cigaret.. glasna muzika.. tolk motečih faktorjev se da najdet v avtu da je popolnoma možno da za trenutek pozabiš da sploh voziš. V prometu pa vemo da je 1s dovolj.. oz. še manj.

Ravno pred nekaj dnevi, ko je rahlo naletaval sneg - woman, napol očiščen avto, zavijam proti parkirišču, woman pa zavija na glavno cesto, v desni telefon na uhu in baba šalta z levo roko :ue
Hvala lastniku, ker skrbi za mojo kondicijo!
VW

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky To jan 19, 2010 12:55 am

Malo pred mestom karambola se ravnina zalomi, kaj pa je voznica delala pa bi lahko povedla samo ona. Mogoče je bil kak del ceste spolzek pa je cviknala, ali pa, bolj vrjetno, tisto kar sta B|ind in mITJA122 napisala.
LP Rok

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jan 19, 2010 8:34 am

Na takem blagem ovinku sigurno ni cviknila, cesta je bila praktično suha, tam pri 90km/h komaj veš, da je ovinek.
Če se je pa stegovala po cigare/mobitel/na zadnji sedež, potem je to pač zakon evolucije. Veliko folka očitno nima občutka, da jih pri vožnji mimo tovornjaka samo 2 metra loči od smrti.
Samo po mojm je šlo za kakšno slabost/vrtoglavico ali pa samomor. S prižiganjem čika ne bi kar tako zavila par metrov v levo...

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD To jan 19, 2010 9:53 am

Slika

Uporabniški avatar
BeMyWagen
Novinec

Napisal/-a BeMyWagen To jan 19, 2010 9:57 am

Ka je nardil z autom to nemorš vrjet... R.I.P. voznici

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jan 19, 2010 10:56 am

AndrejD je napisal/-a:http://www.youtube.com/watch?v=R0LCmStIw9E

Še en možen odgovor...

Če je to vzrok, potem samo hvala bogu, da ni nasproti pripeljal kdo v osebnem avtu..
Jst ne vem, a v avto šolah ne razlagajo NIČ o nevarnostih v prometu?
Prva stvar, ki jo je men inštruktor razlagal je, da je ko se usedeš za volan to tako, kot v roke vzel pištolo. Torej potencialno orožje.
Na CPP in tečaju prve pomoči bi morali pogledat ene par takih filmov, pogledati par slik poškodb v nesrečah in razložiti, da ti pri trku s šleparjem ne pomaga nobena zvezdica NCAP. Potem pa na 5 let ponavaljat take tečaje. Mogoče bi potem nekateri začeli razmišljat, ko vozijo!

Uporabniški avatar
a4
Uporabnik

Napisal/-a a4 To jan 19, 2010 11:33 am

meni se zdi da bo moj naslednji avto tovornjak :? pa to te mora bit strah it na ceste pri nas

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace To jan 19, 2010 12:57 pm

...še sreča, da taki hote ali ne-hote za tarčo "izberejo" tovornjak. Recimo, jaz bi se najbrž s svojo piksnco prav tako znašel med odpisanimi, če bi me kdo tako silovito trčil vame.

Res se nekaj čudneg dogaja. Pri nas na Koroškem so se v relativno kratkem obdobju nedavno nazaj, zgodile 3 prometne nesreče s smrtnim izzidom, in seveda- z avtom v tovornjak. Pa saj ne moreš tako zašuštrat, pobirat kaj , tipkat, zaspat, blabla;in se s takim šusom zabit, da ti motor ven utrga! (nesreča pri Bukovski..) To se zgodi namenoma.

http://www.poklicnigasilci-ravne.si/ind ... nt&nid=207
Zadnjič spremenil Vz_ace, dne To jan 19, 2010 1:19 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
**classic power-original power!**

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson To jan 19, 2010 1:08 pm

Vz_ace je napisal/-a: (nesreča pri Bukovski..) To se zgodi namenoma.

s spoštovanjem do pokojnika, katerega sem tudi poznal, resnično naj bi šlo za samomor, saj naj bi že prej poskušal z nekimi tabletami... nič ne trdim, samo informacija, ki mi je prišla na uho... je pa res zadn čas norija na koroških cestah, tut tista ženska pri dovžah, direktno v tovornjak na cesti ravni kot premica...

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem To jan 19, 2010 1:51 pm

Verjetno že kar nekaj let taka oblika samomora prednjači med "normalnimi" aktivnimi državljani.

Ni toliko stvar v "ravni cesti", indikator, da gre v večini res za samomor, je tole: Kolikokrat ste se v povprečju zalotili, da vozite bogato čez črto? Mislim, da ne ravno pogosto. Koliko tovornjakov srečate ob poti? In da so običajno sami, da za vami in za njim ni avtov? Recimo, da je v povprečju en tovornjak na km, kako je možno, da znotraj tega km zapeljete točno čelno (ali z levim bokom) v tovornjak in ne z desnim delom ali od strani v gume itd - in to še ob zelo redkih nehotenih "izletih" čez črto? Natančnost recimo 10 m (1 % časa oz prostora - hipotetično) - ob precej redkih izletih čez črto! "Brez pravega razloga"? Na celem km (hipotetično, seveda) zadene nekdo točno samo čelno v tovornjak?

Statistika je jasna - verjetno je večina takih nesreč namerna, vsaj impulzivna ali celo načrtovana.

PS
Ob tem bi bilo zanimivo (in povedno) ugotavljanje, koliko je med njimi v povprečju privezanih.

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Napisal/-a Energetik81 To jan 19, 2010 2:04 pm

esem, mislim, da kar dobro razmišljaš. Ampak zakaj se odločijo za tako "tvegano" obliko samomora, kjer lahko živ zgoriš ali pa ostaneš hrom?
A ni skok z mostu bolj enostaven in zanesljiv?

suhokranjec
Novinec

Napisal/-a suhokranjec To jan 19, 2010 3:04 pm

Energetik81 je napisal/-a:esem, mislim, da kar dobro razmišljaš. Ampak zakaj se odločijo za tako "tvegano" obliko samomora, kjer lahko živ zgoriš ali pa ostaneš hrom?
A ni skok z mostu bolj enostaven in zanesljiv?

Bolj varen do drugih in cenejši, sam za skok morš imet j***a. Tle pa le volan zamotaš za 3 cm. ;)
L.P.

Uporabniški avatar
roberto-82
Uporabnik

Kraj: Črna na Koroškem

Napisal/-a roberto-82 To jan 19, 2010 3:09 pm

snikerson je napisal/-a:
Vz_ace je napisal/-a: (nesreča pri Bukovski..) To se zgodi namenoma.

s spoštovanjem do pokojnika, katerega sem tudi poznal, resnično naj bi šlo za samomor, saj naj bi že prej poskušal z nekimi tabletami... nič ne trdim, samo informacija, ki mi je prišla na uho... je pa res zadn čas norija na koroških cestah, tut tista ženska pri dovžah, direktno v tovornjak na cesti ravni kot premica...

to sm pa js slišav da naj bi ji infarkt al nekaj takega
NE DELAJ DRUGEMU TISTGA,KAR NOČEŠ,DA DRUG DELA TEBI.
[img]http://www.shrani.si/f/3M/Wx/1eNyr63y/neimenovano.jpg[/img]

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jan 20, 2010 12:46 pm

pa kdaj bo kdo v naši državi ugotovil da ne morejo met taki starci v nedogld izpit??

Uporabniški avatar
Vz_ace
Novinec

Napisal/-a Vz_ace Sr jan 20, 2010 1:25 pm

...demenca.press.

pa pustite ubogega dedka, ko pa itak že po "pušpanju" diši....;)
**classic power-original power!**
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 19 gostov