Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
PuBBeC
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a PuBBeC To jul 01, 2008 10:57 pm

baucek je napisal/-a:Še enkrat - vseeno, kje jo nalepiš!

ja drugo leto pa na levo voznikovo stran... pa ne gnjavite s tem že, na sredo šajbe si dajte mater... enga sem že videl danes pri špeglu jo je imel...
sicer pa eni ven iz avta ne bodo videli več, če imajo že 3 avstrijske nalepljene pa še našo HAHAHA kaki folk.

baje da ne moreš narediti nikakor prenosljive, je že probal kdo ? :D
da se napiše neveljavna če jo strgaš dol...

malo na kavbojke prelepiš pa pol na šajbo :) mislite, da bo šlo skozi? :D

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith To jul 01, 2008 11:02 pm

Somebody_new je napisal/-a:Mi lahko nekdo pojavi zakaj so 2x večje od avstrijskih??? To pa je že res malo preveliko!!!

zato ker v avstriji te najprej zaprejo v klet za 24 let, pol maš pa razne privilegije kot so manjše vinjete in troletno zastonj privajanje na dnevno svetlobo. :o

Uporabniški avatar
FireSTORM
Poznavalec foruma

Kraj: Murska Sobota

Napisal/-a FireSTORM To jul 01, 2008 11:31 pm

PuBBeC je napisal/-a:
baucek je napisal/-a:Še enkrat - vseeno, kje jo nalepiš!

ja drugo leto pa na levo voznikovo stran... pa ne gnjavite s tem že, na sredo šajbe si dajte mater... enga sem že videl danes pri špeglu jo je imel...
sicer pa eni ven iz avta ne bodo videli več, če imajo že 3 avstrijske nalepljene pa še našo HAHAHA kaki folk.

baje da ne moreš narediti nikakor prenosljive, je že probal kdo ? :D
da se napiše neveljavna če jo strgaš dol...

malo na kavbojke prelepiš pa pol na šajbo :) mislite, da bo šlo skozi? :D

Malo večje stekelce, na robe nalimaš tiste priseske, vinjeto na to majhno stekelce, in potem stekelce prosto prenašaš in "limaš" na šipe med avtomobili. ;)

Uporabniški avatar
SCH-MM
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a SCH-MM To jul 01, 2008 11:36 pm

Na 24ur je prispevek, kjer neki veljak samozavestno pove, da lahko nadzornik potipa tvojo vinjeto, če je nalimana s pravim lepilom. WTF?!? Od kje njemu pravica, da da roko v moj avto in mi drgne po notranji strani šipe? :roll: :twisted:

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu To jul 01, 2008 11:40 pm

SCH-MM je napisal/-a:Na 24ur je prispevek, kjer neki veljak samozavestno pove, da lahko nadzornik potipa tvojo vinjeto, če je nalimana s pravim lepilom. WTF?!? Od kje njemu pravica, da da roko v moj avto in mi drgne po notranji strani šipe? :roll: :twisted:

Nej proba, zaprem šipo in mu stisnem roko, ter pokličem policijo in prijavim vdor v zasebnost. Z dobrim odvetnikom bom hitro lahko donator za kak del otroške bolnice, ki jo že tok časa gradijo. (mislim, da bi kr vse kar bi iztožil podaril za otroško bolnišnico.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
dnovak24
Uporabnik

Napisal/-a dnovak24 Sr jul 02, 2008 6:14 am

mau preveč si upajo te barabe :twisted:

Uporabniški avatar
reber
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a reber Sr jul 02, 2008 11:26 am

Nisem še nalimal vinjete, ker oklevam, kam naj jo dam, na levi mi nikakor ni všeč :evil: bi jo dal kar na desno ... po drugi strani pa, če bodo trmasto vztrajali bo naslednje leto itak morala biti na levi, tako da je vseeno če jo dam spodaj levo, na mesto kjer je bila ABC :?

U glavnem, jaz sem zato, da se uvede lepljenje na desno ali pa raje kamorkoli, a nimajo avstrijci na desni?

Še koga moti, da je na levi? mogoče peticija?
www.reber.si - www.elektron.si - www.pastir.info

miko
Nov uporabnik

Napisal/-a miko Sr jul 02, 2008 11:40 am

nebivedu je napisal/-a:
SCH-MM je napisal/-a:Na 24ur je prispevek, kjer neki veljak samozavestno pove, da lahko nadzornik potipa tvojo vinjeto, če je nalimana s pravim lepilom. WTF?!? Od kje njemu pravica, da da roko v moj avto in mi drgne po notranji strani šipe? :roll: :twisted:

Nej proba, zaprem šipo in mu stisnem roko, ter pokličem policijo in prijavim vdor v zasebnost. Z dobrim odvetnikom bom hitro lahko donator za kak del otroške bolnice, ki jo že tok časa gradijo. (mislim, da bi kr vse kar bi iztožil podaril za otroško bolnišnico.

Zakaj ne bi tožil še DARS , ker si v svoj avto "prisiljen" lepiti vinjeto!
To je turbo ameriška demokracija!

xandrej
Poznavalec foruma

Kraj: Slovenija

Napisal/-a xandrej Sr jul 02, 2008 12:05 pm

Madona včasih se vprašam če je še kdo noramlen tukaj. Kupiš faking vinjeto pa jo nalimaš kjer piše pa je... Pa saj človek ne more vrjet kake izjave mate eni ej... Pa ono pa drugo pa tretjo za faking 35€... Eni bote ja diplomirali tukaj...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr jul 02, 2008 12:19 pm

eni ste res kekci svetovni no...kupis vinjeto, das 35€, nabijes na sred sajbe ce ti tk pase, pa se furas gr pa dov od kopra do maribora celi dan ce ti pase! pa naj ti proba ce je prlimana gr, ka se bos tej sverco za neko vinjeto! ko se pa na morje peles, das pa glih tk 20 € v obe smeri, pa se peles samo 2x po avtocesti! res delate prevlko frko iz tega!
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Sr jul 02, 2008 12:21 pm

tmtsplash
Priponke
slovnerve.jpg

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr jul 02, 2008 1:19 pm

brez sodne odločbe si lahko samo rit obriše...še policaj ne sme pretipavat po avtomobilu če mu ti to ne dovoliš oz. brez dovoljenja sodnika pa še za to mora imeti dober - tehten razlog in zdaj bo ta kekec tipal vinjeto :lol:

da se mene vpraša bi jaz cel avto obarval v barvo in logo vinjete :-P da se ja vidi da jo imam kupljeno :-P

@strokovnjak: dvomim, da sedaj ko greš naprimer na črpalko in ko natankaš za naprimer 30,02€ da te prodajalec vpraša za tistih 2 centa?

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jul 02, 2008 2:30 pm

meni se še ni zgodilo, da bi mi rekel za 1ali pa 2 centa ;) razen na kakih manjših petrolih :)
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jul 02, 2008 5:19 pm

Seveda rečejo točni znesek, do centa, ampak mi je čisto ravno, ker vedno plačam s kartico, pos terminal pa je povezan z blagajno, tako da od tam prebere točen znesek, neglede kaj reče prodajalec ...

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash Sr jul 02, 2008 5:54 pm

DaDek je napisal/-a:tmtsplash

dadek ne...marsikdo drug bi rabo, ker se tejk pajkla za ttih 35 €! sj se js tut mogoc 2x na leto pelem po avtocesti, pa kaj cem? zivimo v sloveniji in nazalost nas bojo se naprej rubli :)
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Sr jul 02, 2008 7:15 pm

nisem spremljal te teme ker se mi ni pač smiselno zdelo omenjat vinjet ampak zdaj po 2 dneh od kar uporabljamo vinjete mam pa neko svoje mnenje in nekaj slišanih smešnih komentarjev po radiju in drugje.
Kot naprimer:
- da zdaj ko so 6 mesečne vinjete, naj kupimo kar dve, da eno nalepimo na sprednjo šipo za vožnjo naprej in drugo na zadnjo šipo ko bomo vozili vzratno.
- bila je objava na radiju, da če ste nalepili na desno stran šipe, lahko dobite kazen za to oz. da se oglasite na darsu in jo bodo odstranili ter vam zalepili novo na pravo stran. pol ure kasneje po objavi na istem radiju, da se je oglasilo preveč uporabnikov vinjet, z narobe nalepljeno vinjeto, in da bodo to zmoto na cestah tolerirali
- danes je bla na radiju objava da v Selnici ob Dravi kontrolirajo, če imate vinjete (torej v kraju med mariborom in dravogradom, neznam si razložit zakaj tam ko niti v bližini ni hitre ceste kaj še-le da bi melo povezavo z avtocesto)
- na obrežju pri vstopu v našo prelepo državo vsiljujejo nakup vinjete in ko prečkate ste takoj ob globo, torej kolko je meni poznan tisti prehod je takoj za mejo izhod na lokalno cesto oz je tudi petrol črpalka kjer bi kupci ki trenutno nimajo pri sebi denarja lahko dvignili in jo tam kupili

Nekaj kar pa me najbolj moti je pa to da letos bomo imeli 6 mesečne vinjete z decembrom pridejo še letne ki bodo veljale vse do januarja 2010. nato pa bomo preklopili v satelitsko plačevanje. Zdaj pa vas jaz vprašam kam to vodi, dnar kar puhti v nič in glavno da ni povečanega prometa, po moji logiki bo dars v izgubi glede na cene ki so bile za cestnino do uvedbe vinjet, in še takrat ni bilo "dobička"

Hvala pa posluh, moje mnenje da nebo pomote
LP

Uporabniški avatar
maddog
Novinec

Napisal/-a maddog Sr jul 02, 2008 7:22 pm

Gotty je napisal/-a:- danes je bla na radiju objava da v Selnici ob Dravi kontrolirajo, če imate vinjete (torej v kraju med mariborom in dravogradom, neznam si razložit zakaj tam ko niti v bližini ni hitre ceste kaj še-le da bi melo povezavo z avtocesto)

Ja, s tem da so dodali v Selnici ob Dravi pri zelezniskem prehodu al nekaj takega :D A zeleznica je na drugi strani Drave :D

Uporabniški avatar
RS-sport
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a RS-sport Sr jul 02, 2008 7:22 pm

sem se danes peljal na relaciji Kranj-Novo Mesto in naštel najmanj 10 tujcev in vsaj 5 slovencev, ki so se peljali brez vinjet :) zanimivo je pa bilo, da na sami relaciji nisem ne naprej in nazaj opazil kakšne darsovce, ki bi kontrolirali, če ima folk vinjete :P
Tako, da to da izvajajo kontrolo je bolj en medijski baw baw :D
RS-sport

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Sr jul 02, 2008 7:37 pm

RS-sport je napisal/-a:sem se danes peljal na relaciji Kranj-Novo Mesto in naštel najmanj 10 tujcev in vsaj 5 slovencev, ki so se peljali brez vinjet :) zanimivo je pa bilo, da na sami

..jaz sem se peljal Brežice-N.M. in nazaj: videl vsaj enih 30 brez vinjet (na Zalokah na pumpi cel konvoj Nizozemcev) ...najbolj zanimivo pa, ko sem šel tam in nazaj čez cestnino Drnovo, so "pacijenti" tujih tablic ustavljali pri hiškah, nekateri celo vzvratno vozili, ter kr hoteli plačat......

P.S. nadzornikov, niti žandarjev nikjer(niti za seme) . zgleda, ko je čez 30c, potem ne gredo ven.... sedaj grem na šiht, bom videl, kako laufa zadeva na meji (na izstopu, če kasirajo........)

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Sr jul 02, 2008 7:52 pm

maddog je napisal/-a:Ja, s tem da so dodali v Selnici ob Dravi pri zelezniskem prehodu al nekaj takega :D A zeleznica je na drugi strani Drave :D

aja za most se nisem zavzel
jaz pravim da so začeli vsiljevat vinjete voznikom kjerkoli in mislim da nekateri starejši vozniki kupijo od straha na globo ki jo lahko dobiš a taki se verjetno avtocesti ne približajo na par kilometrov, darsu je pa vseeno glavno da jih prodajo čim več
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov