Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a Zois So feb 26, 2011 7:43 pm

meni pa lih AR ni našlo nič krajev...mam raje cn
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Kraj: Na sončni strani Alp

Napisal/-a zgagaxxl Ne feb 27, 2011 11:57 am

gecco je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Dobro je imeti obe mapi naloženi tako CN kot AR in po potrebi preklapljaš med njima. Se najde tudi kakšen kiks na AR, ki ga CN nima a bolj verjetno je da je kiksov na CN več.

AR 3.11 že ima vrisano AC tudi mim Trebnja.

Glede torrentov pa tukaj ne bi razlagali ampak, če ga boš dobil boš imel vsa potrebna navodila zraven. ;)

Evo, naložil in sprobal AR 3.11 in moram reči čista razlika od CN. Na začetku sem bil res čisto razočaran nad navigacijo, skoraj karkoli sem iskal me je narobe pošiljalo ali pa sploh ni bilo prav vrisano. AR 3.11 pa ima kokr sem zaenkrat pregledal vse napake odpravljene.

Glede torrentov sem se pa tut znajdi, sem mislil da bo kaj bolj zahtevno ;) Presenetila me je pa velikost AR, pričakoval sem da bo dosti več prostora potrebovala.

Ko bo AR imel tole po SLO in pa prikaz omejitve po cestah, bom mogoče preklopil nazaj na AR.
Dokler pa tega nima, pa presodi sam... =P

CityNavigator EU 2011.40

PhotoReal po SLO/AC:

Slika
Slika
Slika

PhotoReal po CRO/AC:

Slika
Slika
Slika

Aja... Tole je na sedaj že starem Nuvi 765T.
*** Hoy do I print my voice mail? ***

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne feb 27, 2011 1:29 pm

AR lepo prikazuje omejitve. Kar se pa tiče Junction view pa bom rekel, da v Slo nimamo niti enega AC razcepa, ki bi bil toliko kompliciran, da bi ti bila ta zadeva realno sploh lahko v pomoč. Tko, da moje mnenje je, da je popolnoma dovolj, da ti glasovno vodenje reče "zapeljite na izvoz" oziroma "se držite desno".

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl Ne feb 27, 2011 7:48 pm

Če delajo omejitve na tvojem koncu, super. Verjemi, da na mojem ni tako...
Sicer pa, meni je važno, da me pripelje na naslov, pa še tu me CN pripelje bližje kot pa AR. Go figure... :lol:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po feb 28, 2011 5:42 pm

Od kod pa si, da bom naslednjič, ko bom tam, preveril kaj je na stvari.

Drugač pa je pomembno predvsem to, da nista istočasni aktivni obe mapi CN in AR oziroma, da se ne prekrivata. V nasprotnem primeru je živ hudič tako s točnostjo, pravilnim prikazom ipd.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco To mar 01, 2011 8:13 am

Zakaj ni dobro da se prekrivata? Vprašam čisto laično, ker jaz sem si naložil AR in vidim v nastavitvah da imam kljukico pri AR in CN, torej mi obe delata...ampak zaenkrat nisem opazil problemov, zato me zanima kakšni problemi bi lahko bili?
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl To mar 01, 2011 10:49 am

Pri navigiranju na določen naslov lahko naprava zmrzne. To imajo problemi nekateri modeli od garminov...

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To mar 01, 2011 11:20 am

BBoss je napisal/-a:AR lepo prikazuje omejitve. Kar se pa tiče Junction view pa bom rekel, da v Slo nimamo niti enega AC razcepa, ki bi bil toliko kompliciran, da bi ti bila ta zadeva realno sploh lahko v pomoč. Tko, da moje mnenje je, da je popolnoma dovolj, da ti glasovno vodenje reče "zapeljite na izvoz" oziroma "se držite desno".

AR kokr sem do zdaj opazil bolj pravilno piše omejitve kot CN...ok, to sklepam na podlagi ene napake, ki sem jo videl v zvezi s tem na CN, pri AR je pa OK. Drugače pa CN me je enkrat že pošteno zajebal na Pohorju (sem čist zalutal po nekih gozdnih poteh) pa tudi številke hiš praktično nikoli niso bile prave...še muzeja motociklov na vranskem nisem našel s pomočjo GPS-a, oz. me je narobe pripeljal. Moj domači naslov pripelje čist na drug konec vasi, isto v vasi Drama pri Šentjerneju, je bila hiša na levi strani ceste, on me je pošiljal nekam v 3pm na desno. CN vsaj v okolici Novega mesta je čisti polom!
Slika

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To mar 01, 2011 11:48 am

gecco je napisal/-a:AR kokr sem do zdaj opazil bolj pravilno piše omejitve kot CN...ok, to sklepam na podlagi ene napake, ki sem jo videl v zvezi s tem na CN, pri AR je pa OK. Drugače pa CN me je enkrat že pošteno zajebal na Pohorju (sem čist zalutal po nekih gozdnih poteh)

@gecco: Po taksnih poteh v kolikor se ne ves (bilo je ze tudi povedano) ni uredu ne CN in ne AR za navigiranje (kolikor se temu lahko rece tako). Tu pride v upostev le topografska karta (TOPO), ki pa na zalost ni routabilna in kaze le trenutno pozicijo. Evo, pa smo nasli besedo - ne navigiranje, pac pa le pozicioniranje s topografsko karto. Nekaj drugega pa je v nadaljevanju.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To mar 01, 2011 12:00 pm

MacTron je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:AR kokr sem do zdaj opazil bolj pravilno piše omejitve kot CN...ok, to sklepam na podlagi ene napake, ki sem jo videl v zvezi s tem na CN, pri AR je pa OK. Drugače pa CN me je enkrat že pošteno zajebal na Pohorju (sem čist zalutal po nekih gozdnih poteh)

@gecco: Po taksnih poteh v kolikor se ne ves (bilo je ze tudi povedano) ni uredu ne CN in ne AR za navigiranje (kolikor se temu lahko rece tako). Tu pride v upostev le topografska karta (TOPO), ki pa na zalost ni routabilna in kaze le trenutno pozicijo. Evo, pa smo nasli besedo - ne navigiranje, pac pa le pozicioniranje s topografsko karto. Nekaj drugega pa je v nadaljevanju.

Saj jaz nisem želel se voziti tam. Jaz sem Garminu že v NM napisal kam bi rad prišel in potem me pošlje proti CE in naprej proti Rogli, mal pred vrhom pa zavijte levo in potem sem lutal kot m****n po gozdnih poteh...pač moja prva taka izkušnja, sem mislil pač OK, to je edina pot, saj bo kmalu boljša cesta...pa je bilo sam še slabše preden smo na koncu prišli do Skomarj. Za moje pojme, Garmin (CN) bi lahko vedel kaj je asfaltirana cesta in kaj ne in imel to različno označeno.
Slika

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl To mar 01, 2011 2:23 pm

Še dobro, da si posodabljal karte na garminu - nikoli... :/:o:/
Če si, pa napiši katero verzijo CN in AR si uporabljal.

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Napisal/-a gecco To mar 01, 2011 2:32 pm

zgagaxxl je napisal/-a:Še dobro, da si posodabljal karte na garminu - nikoli... :/:o:/
Če si, pa napiši katero verzijo CN in AR si uporabljal.

Ti :/:o:/ , preber si par postov nazaj ko sem začel pisat v to temo, sem lepo napisal da sem pred kratkim kupil Garmina, City Navigator Europe NT 2011.30, sedaj sem pa naložil AR 3.11.
Slika

Uporabniški avatar
zgagaxxl
Novinec

Napisal/-a zgagaxxl To mar 01, 2011 4:23 pm

Čudna reč... S CN 2011.30 sem se preganjal po dolgem in po čez brez težav. Seveda pa je še vedno treba gledati od časa do časa tudi skozi okno na cesto... :lol:
Si že naložil AR 3.20? Pa novo EU karto se tudi izplača namestit. Veliko posodobljeno tudi po EX-YU in južneje. 8)

Uporabniški avatar
Rmegane
Nov uporabnik

Napisal/-a Rmegane Po mar 21, 2011 5:33 pm

pozdravljeni

doma imamo garmin nuvi 205w pa vse deluje samo če je spominska kartica v napravi ne gre napisat naslova za iskanje. če je spominska vzeta iz naprave pa gre.

kako pa bi lahko napravo komplet ressetiral(da vse nastavitve in pridobitev satelitev naredim vse komplet na novo) mogoče bi pomagalo.(ponastavitev tovarniških nastavitev ali kako se reče)

ta gumb kaj je spodaj ko piše reset se ne povrne vse v prvotno stanje

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po mar 21, 2011 6:21 pm

Preveri ali imaš istočasno vklopljenih več kart območja. To je lahko vzrok, ker sta recimo istočasno vklopljeni AdriaRoute in CityNavigator. Je zelo priporočljivo, da imaš priklopljeno ali eno ali drugo mapo in ne obe istočasno.

Uporabniški avatar
Rmegane
Nov uporabnik

Napisal/-a Rmegane Po mar 21, 2011 6:43 pm

BBoss je napisal/-a:Preveri ali imaš istočasno vklopljenih več kart območja. To je lahko vzrok, ker sta recimo istočasno vklopljeni AdriaRoute in CityNavigator. Je zelo priporočljivo, da imaš priklopljeno ali eno ali drugo mapo in ne obe istočasno.

kako to preverim

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po mar 21, 2011 7:26 pm

Rmegane je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Preveri ali imaš istočasno vklopljenih več kart območja. To je lahko vzrok, ker sta recimo istočasno vklopljeni AdriaRoute in CityNavigator. Je zelo priporočljivo, da imaš priklopljeno ali eno ali drugo mapo in ne obe istočasno.

kako to preverim

Orodja (vilicasti kljuc) > Moji podatki > Kompleti zemljevidov (zemljevidi) > desni spodnji kot (MapSource) > aktivirane kartografije imajo kljukico.

march111

Napisal/-a march111 Pe apr 01, 2011 6:39 pm

POZDRAVLJENI!
ZANIMA ME ČE IMA NOVA RNS-E AUDI NAVIGACIJA ŽE VRISANO CELOTNO DOLENJSKO AVTOCESTO- MIMO TREBNJEGA?
HVALA IN LP

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Pe apr 01, 2011 9:18 pm

march111 je napisal/-a:POZDRAVLJENI!
ZANIMA ME ČE IMA NOVA RNS-E AUDI NAVIGACIJA ŽE VRISANO CELOTNO DOLENJSKO AVTOCESTO- MIMO TREBNJEGA?
HVALA IN LP

Predno se kakorkoli zacne diskutirati bi prosil, da se v drugo izklopi caps lock. Beri pravilnik (kateregakoli foruma) taksno pocetje se smatra za vpitje.

AUDI Navigation Plus RNS-E 2011 West/East/Central Europe - Kartografija je bila izdana v DEC. 2010. AC je bila dokoncana 30. JUN 2010.
MMI 2G je bila izdana JAN. 2011 in ima celotno pokrito karto.

march111

Napisal/-a march111 Ne apr 03, 2011 6:51 am

MacTron je napisal/-a:
march111 je napisal/-a:POZDRAVLJENI!
HVALA IN LP

Predno se kakorkoli zacne diskutirati bi prosil, da se v drugo izklopi caps lock. Beri pravilnik (kateregakoli foruma) taksno pocetje se smatra za vpitje.

AUDI Navigation Plus RNS-E 2011 West/East/Central Europe - Kartografija je bila izdana v DEC. 2010. AC je bila dokoncana 30. JUN 2010.
MMI 2G je bila izdana JAN. 2011 in ima celotno pokrito karto.

Oprostite in hvala za odgovor. LP
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov