Buffy je napisal/-a:Zdej se bomo pa šli kdo največ porabi/100km?
če gremo izračunat porabo na kg teže ali na konja me težko kdo potolče ....

Buffy je napisal/-a:Zdej se bomo pa šli kdo največ porabi/100km?
plinaš je napisal/-a:Buffy je napisal/-a:Zdej se bomo pa šli kdo največ porabi/100km?
če gremo izračunat porabo na kg teže ali na konja me težko kdo potolče ....
plinaš je napisal/-a:xsara picasso : zimska poraba se mi zdi da je bila cca 45l/ 4000 km , poletno pa sem si zapomni : 47,2l/6200km ... relacije večinoma domžale - leskovškova - cca 11km , tako da je 9 hladnih vžigov na 100km...
rosonero je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:xsara picasso : zimska poraba se mi zdi da je bila cca 45l/ 4000 km , poletno pa sem si zapomni : 47,2l/6200km ... relacije večinoma domžale - leskovškova - cca 11km , tako da je 9 hladnih vžigov na 100km...
Če tole v neko približno povprečje spremenimo (45/4000 in 47/6200) dobimo ven 46/5100 ....torej 46l bencina na 5100km. Koliko pa je šlo še plina za teh 5100 km ?
davidhq je napisal/-a:Doc_ je napisal/-a:plinaš je napisal/-a:xsara picasso : zimska poraba se mi zdi da je bila cca 45l/ 4000 km , poletno pa sem si zapomni : 47,2l/6200km ... relacije večinoma domžale - leskovškova - cca 11km , tako da je 9 hladnih vžigov na 100km...
ma kaj maste vi to za ene porabe??
jaz z 45 litri naredim 300km
BENCINA za vzig pri voznji na plin.
rosonero je napisal/-a:hm....in če v enačbo vštejemo še nakup in montažo prinsa in stroške servisiranja plinske naprave bi tkole na oko rekel da ti avto začel delat prihranek nekje okol 60.000km
Pa da ne bo pomote, tale post ni namenjen kakšnemu pljuvanju/ hvaljenju, gre se mi le za dejstva. Bom moral svoj izračun katerega sem enkrat sestavil v tej temi poiskat pa pogledat.
rosonero je napisal/-a:Evo sem malce dodelal izračun iz par strani nazaj. Dodal sem stroške servisnih intervalov ob predpisanih km. Podatke o okvirni ceni oz strošku posameznega servisnega intervala sem dobil od servisnega svetovalca na Reno servisu. Cene so za clia, za megana so povečane za 10 %, za laguno pa 20%. Vnesel sem še strošek mazanja venitilov, katero kakor kaže potrebuje večina vozil, drugače lahko pride do poškodb motorja. Morebitne okvare niso upoštevane, ker jih ni možno predvideti.
rosonero je napisal/-a:Če bi moj post dobro prebral bi videl kaj sem napisal : samo ugovoitev da se ti bo strošek investicije v plinsko napeljavo povrnil nekje pri 60.000 km( oziroma , popolnoma nič pa nisem omenjal primejave z dizli.
Eno stvar bi bilo morda smiselno še dodati : cena lpg
Če imaš možnost tankat na verovškovi 0,699 ali pa si prisiljen tankat petrolu 0,782 to pri 100.000 km prevoženih na plin in ob povprečni porabi plina 10l na 100 znese kar 830 EUR.
Sem pa šel nazaj po temi poiskat svoj post kjer sem skupaj z pomočjo uporabnikov na tem forumu, ki imajo lpg vgrajen in info katere sem dobil od ustreznih serviserjev spravil skupaj tole
Izračun je narejen za rabljena 2 leti stara vozila.
Če v izračun vnesemo nova vozila ( Megane II pride v Megane III, stroški servisa in intervali pa ostanejo isti ) in uporabimo cene ( okvirne cene pridobljene iz http://avtomobili.najdi.si/avtocenter.jsp ) novega vozila :
clio dynamique oprema
Benicn 1,2 16 75KM - 11.700
Dizel 1,5 dci 86KM - 14.700
Megane grandtour expresion oprema
bencin 1.6 16V 110KM - 16.090
dizel 1.5 dvi 105KM - 17.940
Laguna grandtour prilvilege oprema
bencin 2.0 16 v 140KM - 25.400
dizel 2.0 dci 150 KM - 27.950
Na tem mestu sem dolžan se opravičilo uporabniku bozo 14 kateremu sem obljubil da mu bom poslal prilagojeno tabelo glede na njegove želje. Žal tega nisem izpeljal saj sem origiinal tabelo izgubil zaradi okvare trdega diska na katerem se je nahajala.
CENE GORIVA IN VOZIL navedene v zgornjem postu niso aktualne vendar še vedno dovolj dobre za precej solidno oceno stroškov.
Bom pa še 1x ponovil : Zanimajo me samo dejstva( stroški/ prihranki), nikakor pa favoriziranje/kritiziranje enega, drugega tretjega....
rosonero je napisal/-a:tudi če bi bil ( oz si ) v mestu doma doma in je do AC ali magistralke nekaj semaforjev vmes ?
rosonero je napisal/-a:sistem je pa verjetno oranje ?
omenil si postavitev in priklop uparjlanika,,,,kaj je stem mišljeno ?
rosonero je napisal/-a:oranje = nizozemska = ....če napisem proizvajlca ban![]()
kako imaš ti ?
@DOC: DRŽI .. samo tudi za popolnoma običajno vozilo zadeva verjetno ne bi bila napačna, še sploh če bi se večje število km delalo...ali pa avto imel dlje časa 5-8 let,,,,
Doc_ je napisal/-a:rosonero je napisal/-a:oranje = nizozemska = ....če napisem proizvajlca ban![]()
kako imaš ti ?
@DOC: DRŽI .. samo tudi za popolnoma običajno vozilo zadeva verjetno ne bi bila napačna, še sploh če bi se večje število km delalo...ali pa avto imel dlje časa 5-8 let,,,,
ja samo moreš vedet, da lahko sistem prins preneseš na drugi avto za ceno 500€
Po forumu brska: Google [Bot], slemarko in 13 gostov