Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr jul 02, 2008 8:10 pm

Gotty je napisal/-a:...

Nekaj kar pa me najbolj moti je pa to da letos bomo imeli 6 mesečne vinjete z decembrom pridejo še letne ki bodo veljale vse do januarja 2010. nato pa bomo preklopili v satelitsko plačevanje. Zdaj pa vas jaz vprašam kam to vodi, dnar kar puhti v nič in glavno da ni povečanega prometa, po moji logiki bo dars v izgubi glede na cene ki so bile za cestnino do uvedbe vinjet, in še takrat ni bilo "dobička"

Hvala pa posluh, moje mnenje da nebo pomote
LP

:clapclap
Slika

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jul 02, 2008 8:50 pm

Zganjate celega hudiča zaradi poseganja darsovca v notranjost vozila.
Kako pa lahko dovolite, da se na tehničnem pregledu nekdo usede v vaše vozilo in ga celo čez valjarje zapelje? Madonca, to pa je še hujši udor v zasebnost, na vašem mestu bi mu porabljeno gorivo in kilometrino zaračunal.

Ubogi cestninski nadzorniki, ki imajo opravka s takimi dlakocepci. Opravljajo svoje zaukazano delo, vi pa bi jim pripirali roke in se tako ali drugače znašali nad njimi.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr jul 02, 2008 9:03 pm

men se pa zdi popolnoma prav da jih kaznujejo ker nimajo vinjete!
sej je polno tab vinjeta, ob vsakem vstopu na ac pa še pred vsako cestnino so znaki...

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 02, 2008 9:35 pm

Cele teme se mi ne da prebirat.....je kje kak točen načrt kjer se lahko voziš? oz. kje ne smeš brez vinjete?

V bistvu me zanima za relacijo od melja pa do obija..... ker sam za tist del hitre ceste bi jo dejansk rabu....pa še to parkrat na leto ko je podvoz pri surovini zalit zarad dežja...

Se pravi za 10km na leto se mi nekak ne splača dajat 70 evrov ( oba avta) pa če mogoče 1x na leto grem v lj .....
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Sr jul 02, 2008 9:50 pm

@lisko do Obija skozi center, pa pol mimo Tuša (c&c) pa Kalie itd.. Od Melja do Obija hitra cesta je v celoti cestninjena.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Sr jul 02, 2008 10:48 pm

No super.....pol si rajši kupim šnorkl pa mam problem rešen.

Prek ceste se lahk pelam skozi križišče pri obijo?:D s papastrase do carine? :D
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo Sr jul 02, 2008 10:50 pm

Gotty je napisal/-a:- na obrežju pri vstopu v našo prelepo državo vsiljujejo nakup vinjete in ko prečkate ste takoj ob globo, torej kolko je meni poznan tisti prehod je takoj za mejo izhod na lokalno cesto oz je tudi petrol črpalka kjer bi kupci ki trenutno nimajo pri sebi denarja lahko dvignili in jo tam kupili

LP

Kolikokrat v življenju si videl MP Obrežje? Predvidevam da samo enkrat..pa še to na sliki...

Takoj ko vstopiš v državo, se zapelješ na AC...in šele po 500m vožnje po AC se lahko vključiš na izhod iz AC na Petrol. Torej tehnično gledano: Če na MP nimaš vinjete in pot nadaljuješ...si enostavno v prekršku..pa čeprav samo 500m.

Morebitni kupci,ki denarja pri sebi nimajo za nakup vinjete na MP, imajo možnost dviga denarja na bankomatu v menjalnici,ki je locirana točno na MP..

LP!

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če jul 03, 2008 12:44 am

sej na ona 4 pasovna polek obija ko so semaforji gor je izvzeta iz vijetnega sistema..

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 03, 2008 7:11 am

Jaz sem tudi včeraj stal v vrsti na Petrolu za eno teto, ki je kupila 6 vinjet. :) Mater ma folk avtomobilov...

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Napisal/-a kolesar Če jul 03, 2008 7:36 am

NaceM je napisal/-a:Jaz sem tudi včeraj stal v vrsti na Petrolu za eno teto, ki je kupila 6 vinjet. :) Mater ma folk avtomobilov...

mogoče je misla da so mesečne :twisted:

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 03, 2008 9:16 am

NaceM je napisal/-a:Jaz sem tudi včeraj stal v vrsti na Petrolu za eno teto, ki je kupila 6 vinjet. :) Mater ma folk avtomobilov...

Mogoče pa kupuje za službene avtomobile?

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Če jul 03, 2008 11:43 am

kolesar je napisal/-a:sej na ona 4 pasovna polek obija ko so semaforji gor je izvzeta iz vijetnega sistema..

Ja tista od Obija do Hoč ni vinjetena, od Melja do tja pa je. Tak da lisko lahko prečkaš križišče :D

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 03, 2008 12:01 pm

Zdele sem se peljal po Gorenjski AC in pol tujcev nima vinjet. pa kontrola je pred LJ na počivališču.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Somebody_new
Novinec

Napisal/-a Somebody_new Če jul 03, 2008 12:26 pm

AgitatoR je napisal/-a:Zdele sem se peljal po Gorenjski AC in pol tujcev nima vinjet. pa kontrola je pred LJ na počivališču.

Bo se pa končno nekaj denarja nabralo za naše "kvalitetne" in "primerno drage" avtoceste! Upam da se bo gradnja avtocest kaj pospešila in da bo dodatni program zgrajen pred letom 2015!
TIGR

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Če jul 03, 2008 1:28 pm

reber je napisal/-a:
Še koga moti, da je na levi? mogoče peticija?

PETICIJA!!! ;)

Kaj kur.. je njemu važno al jo mam na levi al desni. Pomembno je, ali moti voznika in ne ali moti darsovca.

Peticija ja!

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Če jul 03, 2008 1:32 pm

Če imaš malo luknjico od kamna v levem zgornjem kotu, te na tehničnem vrže z razlogom, da te ta luknjica moti in odvrača pogled od ceste. Kaj potem vinjeta počne v sprednjem levem kotu?

Poanta bi bila, da bi bila vinjeta na desni strani, da se jo lahko vidi s strani ceste, kjer policisti stojijo in ne da je na nasprotni strani. Sej policaji ne stojijo na levi strani ceste, ko ustavljajo, ampak na desni.
Old subarus never die, they just get faster!

vugy
Stalni uporabnik

Kraj: AT-SLO

Napisal/-a vugy Če jul 03, 2008 1:38 pm

YOC je napisal/-a:
reber je napisal/-a:
Še koga moti, da je na levi? mogoče peticija?

PETICIJA!!! ;)

Kaj kur.. je njemu važno al jo mam na levi al desni. Pomembno je, ali moti voznika in ne ali moti darsovca.

Peticija ja!

lp

YOC

8)

Jas tui za..ker kazi pogled....samo jas mam žal že nalepleno :cry: :cry: :cry:

Uporabniški avatar
ales66
Novinec

Kraj: LJ

Napisal/-a ales66 Če jul 03, 2008 2:03 pm

To je za en avto :D. Ena levo zgoraj, ena levo spodaj, pa še na sredini in na desni zgoraj in spodaj. Ena od šestih bo že prav nalepljena :lol:. Potem se naj pa najde en nadzornik in teži, da ni na pravem mestu. Ni šans :lol: .

Gigue
Nov uporabnik

Napisal/-a Gigue Če jul 03, 2008 2:16 pm

nebivedu je napisal/-a:Če imaš malo luknjico od kamna v levem zgornjem kotu, te na tehničnem vrže z razlogom, da te ta luknjica moti in odvrača pogled od ceste. Kaj potem vinjeta počne v sprednjem levem kotu?

Poanta bi bila, da bi bila vinjeta na desni strani, da se jo lahko vidi s strani ceste, kjer policisti stojijo in ne da je na nasprotni strani. Sej policaji ne stojijo na levi strani ceste, ko ustavljajo, ampak na desni.

Ja se strinjam...pa tudi temnenje vetrobranskega stekla je zaradi podobnih razlogov dovoljeno le zgornjih 10cm, a vinjeto pa nej bi mel pod zatemnjenim delom...sam zdej je itak vseen k jo loh nalepiš kjer želiš

Uporabniški avatar
The Edge
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a The Edge Če jul 03, 2008 2:41 pm

sma že dva :D
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 4 gostov