Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

rupp
Nov uporabnik

Kraj: Lj

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a rupp Ne apr 03, 2011 10:56 am

zdajle gledam cez okno in res sem se zmotil. LJ SJ 009 je registracija Range Roverja in sem zaj.... rupp je sam vzdevek Clio. Drgac pa zjutri je bil en s srebrno postajlano vectro KK tablice / se kdo prepozna? :lol: , pri Merkurju na rudniku si je odnesel podaljsek + polomil odbijac / prehitra voznja po luknjasti cesti.

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Ne apr 03, 2011 10:59 am

PSIHOLOGIJA PA TAKŠNA...

V lepem sončnem popoldnevu, že kar pretoplem za to obdobje letnega časa, je družinica izkoristila za potep po ljubljanskem živalskem vrtu. Največja zabava je bila seveda ob kletkah s šimpanzi, kjer se je najmlajši obetal pravi šov, starejša pa sta se spraševala, kdo je sploh na pravi strani mreže in kaj se poraja v njihovih glavah, gledoč male in velike obiskovalce. Zaradi pospešene ekskurzije med kletkami in precej toplega sonca, je bila posledična dehidracija neizbežna, ponudba osrednjega "napajališča" pa še vedno na stopnji časov prvih osnovnošolskih izletov v slovenski živalski hram.
Družinica se odloči, da se napoji na prvem obavtocestnem bencinsko servisnem ustavljališču. Polni vtisov ter ob žgolenju najmlajše na zadnjem sedežu, poglavar družinice zasleduje novi model Megana v karavanski izvedbi ter celostno ozaljšan s paketom GT Line. Sam pri sebi razmišlja, da bi ga ravno takšen model ganil ob potencialnem nakupu, napis na zadnji šipi avtomobila pa je verjetno izdajal "psihološko" naravnanost voznika (morda sovoznika). Z ženo sta nehote začela razglabljati, kaj bi epsihologija.net lahko sploh pomenila ter se igrala z besednimi igrami omenjenega napisa.
Na samem izvozu pa voznik Me že gane - očitno zmedenost, podkrepljeno s tablicami obmorske regije, kristalizira z nenadnim zaviranjem. Ob nepretrganem hupanju zadaj vozečega družinskega očeta, ki je skorajda spoznal meganov zadnjik ter v strahu, da ga takisto "posilstvo" čaka še od zadaj vozečega X5, "psiholog" uvidi, da bo potrebno nadaljevati z vožnjo, kar realizira s povprečjem 20 kilometrov na uro. Ob kasnejšem prehitevanju družinski oče opozori "psihologa" s hupanjem, opozarjajoč pred potencialno nesrečo ter upajoč na prebujenje. Družinskega očeta pa preseneti naslednje dejanje, ko "psiholog" mrtvo hladno pokaže sredinec ter šokira družinico, vračajoč iz zoološkega vrta. Opazijo namreč, da so pametnejše opice na varnem v kletkah, pravi opičnjaki pa sedijo v jeklenih kletkah na vseh cestah...

Družinski oče pa se zvečer še vedno sprašuje, kakšno "psihologijo" ponuja omenjeni voznik, ki na veliko oglašuje svoje storitve, oziroma sprevidi, da ob takšnih "znanstvenikih", ki razkrivajo slovensko dušo lahko gre itak vse k vragu (beri: "znanstvena" sprenevedanja ob zadnjih družinskih tragedijah)!
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
odprti clio
Poznavalec foruma

Napisal/-a odprti clio Ne apr 03, 2011 1:50 pm

rupp je napisal/-a:zdajle gledam cez okno in res sem se zmotil. LJ SJ 009 je registracija Range Roverja in sem zaj.... rupp je sam vzdevek Clio. Drgac pa zjutri je bil en s srebrno postajlano vectro KK tablice / se kdo prepozna? :lol: , pri Merkurju na rudniku si je odnesel podaljsek + polomil odbijac / prehitra voznja po luknjasti cesti.

My bad. No, na sestanku še nisva bila skupaj, tako da mi je bolj ko ne vseeno.
Ne bi šv zdj peš u mesto, pa da mi plačaš taksi.

Prosim, pošljite mi informacije o avto dogodkih.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So apr 09, 2011 7:31 pm

Ljubljana je prav neverjetna tam okrog četrte ure, sploh v petek. Manjkalo je nekaj 10 cm, da bi se mi direkt pred nosom zgodila ena bolj butastih nesreč.

Šlo je sicer za klasične manevre slovenskih voznikov - do zadnjega se silit in rinit v križišče. Nam se je sicer že prižgala zelena a ljudje so še kar vozili skozi rdečo in zavijali levo (križišče pri Avto Triglavu na Dunjaski cesti). Mi smo že štartali na kar uleti še "ta zadnji" padalec, a ta ne zavije levo, ampak se kar polkrožno obrne in v zadnjem trenutko zabremza, glih nekaj destet cm pred avtom desno od mene (ki je tudi že speljal in na srečo potem pravočasno zabremzal). Jaz sem stisnil že vse mišice in se pripravil na zelo glasen pok, ki ga na srečo ni bilo. Včasih mi je žal, da se takim res ne pripeti v tem dotičnem primeru nesreča (zgodilo se nikomur ne bi nič, ker so bile hitrosti premajhne, da ne bo kdo narobe razumel).

Slika dogajanja:

Slika

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 10, 2011 8:44 am

85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Ne moooorš :cry

http://www.youtube.com/watch?v=LCmeu1rtLoI
SlikaSlika

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne apr 10, 2011 9:42 am

X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Koliko točno je tu sploh omejitev ?
Se ti ne zdi da se malo preveč blizu voziš ? Varnostna pa to..
Slika

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne apr 10, 2011 9:46 am

X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Si ga hotel prehiteti po desni pa te ni pustil, ali kje je problem :?: :?: :?:

eX-Hair
Nov uporabnik

Napisal/-a eX-Hair Ne apr 10, 2011 9:54 am

andrej, men se zdi da 80. Naj se oglasi kakšen gorenc za točen podatek. Mogoče se še celo vidi na posnetku. Se mi ga ne da gledat še 1x.

Pero: And here we go again.

Pač, je en problem. Sam jebat ga, vi boste spet vidli sam premejhno varnostno, ker sem hotel šerifu nekaj povedat, ker se mi ni bilo za vozit 70. Skupina pred njim je zbežala naprej. Najbrž so smrtonosno norel z vsaj 90, kar bi tudi meni ugajalo. Ne vidim problema zakaj me nebi spustil naprej. Ampak sej vem, nisem imel varnostne, ogrožal stardeca, ograjo, nasproti vozeče, sedaj pa še tebe pred LCD-jem. ;)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne apr 10, 2011 10:39 am

Dragi X-Hair!

Ko je zaprt en pas AC, je ponavadi omejitev 80km/h, lahko tudi 60km/h.
V tem primeru si 'ne moooorš' izpadel ti. Zakaj?

Pred teboj sta dve vozili. Pozor dve vozili. Vozili verjetno upoštevati omejitev. Upoštevati pa tudi varnostno razdaljo. Zakaj pa upoštevati varnostno razdaljo? To je sila preprosto. Vozili z enako hitrostjo ni nič hitrejše, če vozi za vozilom 1,54m ali 30m. Predstavljaj si izvoz na pumpo. Obe vozili bi prišli na mesto pravočasno. Istočasno seveda nebi, ker v tekmovanju štejejo stotinke. Ampak to je le lep spomladanski sončni dan, ki ni edini. Verjamem pa da nisi edini tak na cesti. Saj te podpirajo ostale ovce. In prehitevanje po desni? Imaš slučajno modro luč na sebi?

Ta posnetek je skratka samo dokaz, kako velik nestrpnež si. Enostavno kar pričakuješ, če pripelješ za vozilom do podalška pritlažnika s svojimi +km/h, vijuganjem levo desno, da bo voznik iz vozila pred teboj skočil ven, naredil priklon, ti postregel s pršutom in konjakom in ti zaželel srečno nadaljno pot. Pred tem pa se ti bo še opravičil ker te je oviral za natansko 21,7sekunde in upal da to neobjaviš v svojo zakladnico posnetkov.

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pero Ne apr 10, 2011 10:48 am

X:

če je omejitev 80, ni obvezno da se vozi 80, 70 je še dovoljeno! Iz posnetka ni razvidno ali je res 70 ali pa si ti šel celo več kot 80 ;)

Vozni pas je za vožnjo, odstavni ki je ločen z polno črto pa za ustavljanje v skrajni sili! Kje si ti vozil še enkrat poglej!

Predpisi so zato da se jih držimo, pa čeprav nam niso všeč.

Pa kot je rekel Gosic, pred tabo sta bila 2 avta!

Koliko cm si pa šel okoli tega mopeda?

http://www.youtube.com/watch?v=I49SKYqV ... re=related

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 10, 2011 12:03 pm

Šel je vsaj meter stran od njega-> več kot preveč razdalje.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne apr 10, 2011 4:58 pm

x-hair a dvojke ni več? Je zdaj v igri G3, ki ga ni več na netu?

zajbel
Novinec

Napisal/-a zajbel Ne apr 10, 2011 5:50 pm

NejcZ je napisal/-a:Šel je vsaj meter stran od njega-> več kot preveč razdalje.

Ko boš v malo višjem razredu, se boste v šoli učili, koliko je en meter. Takrat se pa spet oglasi.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Ne apr 10, 2011 6:07 pm

zajbel je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:Šel je vsaj meter stran od njega-> več kot preveč razdalje.

Ko boš v malo višjem razredu, se boste v šoli učili, koliko je en meter. Takrat se pa spet oglasi.

Ko prehitevaš avto na dvo-pasovni cesti.. greš kaj več od njega? Ne moralizirajte no.. :roll:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
EX-B
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a EX-B Ne apr 10, 2011 6:50 pm

Na X-Hairovem videu je omejitev 80, ampak tam se vecina folka tko al tko pelje vsaj 70 ali manj, to gre tudi meni na zivce. Je pa tukaj drug problem, tisti pas na tem odseku, po katerem se kar nekaj folka sicer pelje, torej desni, je cel cas locen z NEPREKINJENO crto, torej to pomeni, da je odstavni, po katerem se ne vozi. Ogromno folka pa bi se tam rado peljalo normalno 130 naprej in tudi ce se peljes med 80 in 90 (po GPSu), ti pripicijo od zadaj in blendajo ko zmesani, in nakazujejo da naj bi se umaknil na uni pas. Japakajse. Te 3 km al kolk pa ze lahko zdrzis zadaj, nimam se kam umaknit, po odstavnem se pac ne vozi.
Lp. Grega, DipLab.si
Slika

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Ne apr 10, 2011 7:35 pm

Zakaj se pa vozijo vsi manj? Zato, ker je na tistem koncu pogosta kontrola oz merjenje hitrosti in "nihče ne tvega". To tudi meni gre na živce. Da ne omenjam današnjega dne v predoru Golovec ob polovični zapori. Sem samo štel folk, ki se dejansko ustavi in bulji v tebe kaj delaš tam, par naglih zaviranj, škripanje gum, vožnja par metrov za vozilom,.. vsega pa tako ne rabim omenjat ker vsi vemo kako je. :roll:

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Ne apr 10, 2011 10:02 pm

Danes spet že milijonkrat videna zgodba... glavna cesta Deskle - Gorica, kolona 10 avtov (do mene, za mano jih je bilo še par), celo kolono pa zadržuje šerif, ki pogumno drvi, kaj drvi, divja z nezaslišanimi svetlobnimi 60 km/h (omejitev 90). Glavna atrakcija - na odseku z omejitvijo 70 je majstr pospešil na izjemnih 80 (!), potem pa je očitno ugotovil, da bo prevelika hitrost povzročila, da bo njegov avto premagal silo težnosti in ga izstrelil v vesolje, zato je panično zavrl na sprejemljivih, vendar še vedno izjemno visokih 40 na uro. to fijakanje se je nato nadaljevalo do semaforja pri Solkanu, nakar je prej omenjeni cestni dirkač pogumno zavil na desno, kolona, katere del sem na žalost bil tudi jaz, pa je nadaljevala pot z nezaslišanimi 90 na uro.
Ne vem, nekateri očitno mislijo, da se ceste spremenijo v drsalnico v trenutku, ko padeta dve dežni kaplji ali pa (kot v prejšnjem primeru) ko sonce zaide in pade mrak :o
PS. preden začnete branit tega izjemno varnega šoferja naj vas spomnim, da v (nevem katerem) členu ZVCP piše, da se moraš, če se za tabo nabere kolona 4 (?) vozil, umakniti na stran, česar G. Varnost ni storil
PPS tisti, ki se zgražate nad X-om - res je, da ni bil ravno 100m za vozilom pred njim, mislim pa, da je X ciljal na to, da je vozilo pred njim cel čas vozilo po 2 pasovih in to kljub temu, da je bila polna črta. Ali je x hotel prehitet avto pred njim ali ne, tega ne vem, definitivno pa drži, da se po dveh pasovih hkrati ne vozi!

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 10, 2011 10:07 pm

na unmu odseku tm je omejitev 80,skos tunel pa mislm da celo 60.
sicer ne vidim poante v tvojem posti x-hair,ker kle si sam ti izpadu un tacudn.ponavad sem se strinjal s tvojimi odgovori na forumu sam zadnje case pa nevem nekak cudno si zacel razmisljat,kot da bi zacel upostevati neka pravila za katera ti mislis da bi morala biti v veljavi oziroma se ti zdijo "logicna",v smislu,sj bi me lahko mem spustu po desni je blo dost placa ...ves to si poj ti v prekrsku pa ogrozas druge s svojimi izpadi,pa niti nevem zakaj bi moral on vozit cez omejitev.a zato da bi tebi ugajalo?sj s svojimi 70 na uro jih je poj v tunelu dohtel tiste ki so mu tko zlo usli z 90 na uro.
malo se bos moral zamisliti nad svojo voznjo...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 10, 2011 10:16 pm

J1897 je napisal/-a:Danes spet že milijonkrat videna zgodba... glavna cesta Deskle - Gorica, kolona 10 avtov (do mene, za mano jih je bilo še par), celo kolono pa zadržuje šerif, ki pogumno drvi, kaj drvi, divja z nezaslišanimi svetlobnimi 60 km/h (omejitev 90). Glavna atrakcija - na odseku z omejitvijo 70 je majstr pospešil na izjemnih 80 (!), potem pa je očitno ugotovil, da bo prevelika hitrost povzročila, da bo njegov avto premagal silo težnosti in ga izstrelil v vesolje, zato je panično zavrl na sprejemljivih, vendar še vedno izjemno visokih 40 na uro. to fijakanje se je nato nadaljevalo do semaforja pri Solkanu, nakar je prej omenjeni cestni dirkač pogumno zavil na desno, kolona, katere del sem na žalost bil tudi jaz, pa je nadaljevala pot z nezaslišanimi 90 na uro.
Ne vem, nekateri očitno mislijo, da se ceste spremenijo v drsalnico v trenutku, ko padeta dve dežni kaplji ali pa (kot v prejšnjem primeru) ko sonce zaide in pade mrak :o
PS. preden začnete branit tega izjemno varnega šoferja naj vas spomnim, da v (nevem katerem) členu ZVCP piše, da se moraš, če se za tabo nabere kolona 4 (?) vozil, umakniti na stran, česar G. Varnost ni storil
PPS tisti, ki se zgražate nad X-om - res je, da ni bil ravno 100m za vozilom pred njim, mislim pa, da je X ciljal na to, da je vozilo pred njim cel čas vozilo po 2 pasovih in to kljub temu, da je bila polna črta. Ali je x hotel prehitet avto pred njim ali ne, tega ne vem, definitivno pa drži, da se po dveh pasovih hkrati ne vozi!

tam se vecina folka vozi po 2 pasovih,ker itak se ne sme prehtevat pa ker verejtno nekateri nimajo obcutak za prostor pa menijo da se bojo zaleteli v uno ograjo na sredini.jih ne zagovarjam,sam tud x-hair-ovva voznja ni blo uzorna.
kar se pa tvojega primera tice pa nimas kj to se dogaja.najbol me pa takih primerih moti da tisti avto ki je za tem ki dela kolono nikakor ne upa prehiteti,pa se en avto za njim tudi ne uni naslednji pa itak cakajo da tadva prehitita.in kaj se potem naredi.po se pa najde kaki tak kot sem jaz pa se spravi prehirtevat 4 avtomobile v susu (vem da je to kolona in da se ne sme,sam ce sm precenu da bom uspel poj vem da bom,pa se avto mi to omogoca)ampak glej ga zlomka k zacnem prehitevat se pa un prvi spomne da bo pa on tut (ker me je ocitno vidu in je mislu da pa on tut lahko) po pa jaz moram zavirat na polno da ga ne pocm.idiotizem v glavnem.nevem kaj je cakla s prehitevanjem roliko ravnin
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Ne apr 10, 2011 11:47 pm

meni je v tem filmčku še najbolj zanimivo tisto na 2:31 :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 8 gostov