Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
jrk0
Novinec

Kraj: Ptuj - Podlehnik - Ljubljana

Napisal/-a jrk0 Ne jul 15, 2007 12:15 pm

pa saj dobro sveti, pa tudi svetloba je fajn. edino to vcasih j**e ja =)

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Ne jul 15, 2007 12:42 pm

jst bi se neki uprasu ce kdo ve. Imam v luceh motorcke za nastavitev visine luci in stikalo na 3 pozicije na armaturni. Zdj ce bi jst dal xenon kit, bi ta nastavitev visine bila se vedno mozna? ker ce se pri montazi samo pokrovcek zvrta da grejo kabli skoz in nic drugega, podnozje zarnice pa je enako, to nebi smel bit problem.

Kaj pa z bi-xenon lucmi? kje pride tisti relejck ki spreminja visino osvetlitve (beri dolge-kratke luci)??? kako je z namestitvijo bi-xenon kita? tudi samo prevrtan pokrovck al se kej druzga?

uglaunem bi rad obdrzal nastavitev visine preko stikala v armaturki, poleg tega pa bi seveda rad imel bi-xenon (dolge-kratke) ker imam H4 zarnice zdaj.

hvala za odgovore.
Extreme N

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne jul 15, 2007 1:40 pm

pri h 4 zarnicah je mozan SAMO bi-xenon.nastavitev visine nima veze z zarnicami,ker se pri nastavitvi luci premika notranjost luci!
ta tvoj bi-xenon nebo enak danasnjim original bi-xenonom,zato ti tudi nebos imel zaslonk ki se premikajo.ampak v eni zarnici kratko in dolgo.

Uporabniški avatar
Dumber
Novinec

Kraj: Ptuj

Napisal/-a Dumber To jul 17, 2007 12:44 am

evo moje iskušnje s kiti in s to nastavljivostjo žaromete imam nastavljene tako da jaz super vidim kit že imam mesec dni ali več in do zdaj še mi ni nobeden žmiknil kao da ga moja svetloba moti. Doma pa sem na cesti šentilj - gruškovje. kjer verjamite da so te dni kolone noč in dan in da bi se že našel en Čelak bodisi Nemec, ki bi mi blendnil če bi ga motlo.
Slika

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek To jul 17, 2007 10:50 am

sori zaj sem malo zmeden.. v avto bom dal neoriginalne luči z lečo in xenon.

Bom lahko zdaj jaz še vedno štelal višino luči iz avta?

Zanima me glede pranja žarometov.. če ima kdo kako idejo kje kupit pralce žarometov, z celo inštalacijo do posode z vodo? je to drag poseg?

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a sonic To jul 17, 2007 10:53 am

Vidim da se s pravnim vidikom nikomur ne ljubi ukvarjati - ali pa sem pač pravilno ugotovil.

Bi pa nekaj drugega vprašal: dal bi xenon v golfa V, pa me zanima, kdo od prisotnih je to že naredil?
Ker bi bilo najprej verjetno treba spremeniti stikalo za dnevne luči, bi bilo fajn da to naredijo na VW servisu morda.
Pa itak bi raje videl da mi kdo vgradi ta xenon (predvsem zaradi potencialnih zapletov na liniji balasti - elektronika od avta, menda zna biti problem), po možnosti da je zaposlen na VW servisu in se spozna na golfe V.
A kdo ve za kako tako varianto?
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
tmtslash
Uporabnik

Kraj: Slovenj Gradec

Napisal/-a tmtslash To jul 17, 2007 10:58 am

zakaj bi spremenil stikalo za dolge luci?
Bolš je drazja kvaliteta, ko pa poceni kvantiteta :)

Uporabniški avatar
sonic
Poznavalec foruma

Napisal/-a sonic To jul 17, 2007 11:25 am

aja, sem pozabil napisat. Zadnjič sem napisal, da ni spremembe v intenzivnosti svetlobe med položajem 0 in 1. Včeraj pa sem malo bolj natančno opazoval, pa dnevne luči (ki gorijo vedno) vseeno svetijo za odtenek manj intenzivno.
1997 Chevrolet Tahoe LT 5.7 V8
2010 VW Touran 1.4 TSI DSG

"Everything in life is somewhere else, and you get there in a car." (E. B. White)

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Kraj: štajerska

Napisal/-a shelton To jul 17, 2007 11:33 am

Tle ni govora od odtenku, temveč je razlika med dnevnimi in običajnimi precejšnja.

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 17, 2007 1:08 pm

DaDek je napisal/-a:sori zaj sem malo zmeden.. v avto bom dal neoriginalne luči z lečo in xenon.

Zanima me glede pranja žarometov.. če ima kdo kako idejo kje kupit pralce žarometov, z celo inštalacijo do posode z vodo? je to drag poseg?

Ja se vedno bos lahko stelal luci iz avta.

Sicer pa tukaj v tej temi se dnevno nasmejim, vprasanja ki so bila obdelana ze 100 krat se vedno znova in znova pojavljajo. Boljse da ne kupujete xenon kita, ker ce ste nesposobni prebrat odgovore par strani nazaj potem boste nesposobni tudi pri montazi xenona.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To jul 17, 2007 1:32 pm

Courage™ je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:sori zaj sem malo zmeden.. v avto bom dal neoriginalne luči z lečo in xenon.

Ja se vedno bos lahko stelal luci iz avta.

Sicer pa tukaj v tej temi se dnevno nasmejim, vprasanja ki so bila obdelana ze 100 krat se vedno znova in znova pojavljajo. Boljse da ne kupujete xenon kita, ker ce ste nesposobni prebrat odgovore par strani nazaj potem boste nesposobni tudi pri montazi xenona.

ja doro meni se lih ne da čekirat 100 strani solate za nazaj, ker nisem razumel posta ki je nad mojim napisan, tako da sem se že malo vstrašil.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jul 17, 2007 1:36 pm

Če je kdo junak/poznavalec naj naredi povzetek glede vseh vprašanj in odgovorov ki so bila v tej temi; pa bomo zbrisali vso to solato a ne?
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To jul 17, 2007 1:40 pm

predlagam pimpeda da povzame resnične stvari in napiše en fajl v wordu like 4-5 strani o xenonu.

Uporabniški avatar
Pollo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Pollo To jul 17, 2007 1:42 pm

Spet sami OT: če ma kdo tle kej pojma je to za moje pojme Mactron...pa vrjemte,da tud če bo vse združen v par strani se bo spet en najdu" a je kdo že montiru v Opla...."

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To jul 17, 2007 1:48 pm

Predlagam, da se kakorkoli počisti ta "solata". Glede koristnih nasvetov okoli xenon lahko brez problema dodam kaj tudi s svoje strani.

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To jul 17, 2007 1:51 pm

kaj si zaj hoto meni kaj povedat da mi more bit bed? al to da si ti super truper men, pa nikoli ne vprašaš stvari, ki je že objasnjena nekje? yeah. search own0rz majst0r.

Res bi blo fajn da neko povzame pa se da v tovarno znanja ta tema pa se zaklene, pa nebo več vprašanja če bo kdo še vprašal al ne.

Uporabniški avatar
INFINITI
Mojster foruma

Napisal/-a INFINITI To jul 17, 2007 1:55 pm

Polooo je napisal/-a:Spet sami OT: če ma kdo tle kej pojma je to za moje pojme Mactron...pa vrjemte,da tud če bo vse združen v par strani se bo spet en najdu" a je kdo že montiru v Opla...."

Taka vprašanja bomo potem brisali ven... oz. lahko naredimo sticky temo in jo zaklenemo, pa odpremo novo za taka vprašanja. Če pa kdo postavi vprašanje odgovorjeno v sticky - sankcije za smetenje ;)
2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi

Uporabniški avatar
shelton
Novinec

Napisal/-a shelton To jul 17, 2007 2:12 pm

DaDek je napisal/-a:kaj si zaj hoto meni kaj povedat da mi more bit bed? al to da si ti super truper men, pa nikoli ne vprašaš stvari, ki je že objasnjena nekje? yeah. search own0rz majst0r.

Ni letel nič na tebe, čist splošno, ker se res nobenmu ne da brat 65 oziroma več strani solate, tak da se ne razburji ;)

Če si slučajno opazil, js ponavadi ne sprašujem, temveč poskušam pomagat z odgovori iz mojih izkušenj :)

Še en OT post več :?

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Napisal/-a DaDek To jul 17, 2007 6:31 pm

shelton je napisal/-a:
DaDek je napisal/-a:kaj si zaj hoto meni kaj povedat da mi more bit bed? al to da si ti super truper men, pa nikoli ne vprašaš stvari, ki je že objasnjena nekje? yeah. search own0rz majst0r.

Ni letel nič na tebe, čist splošno, ker se res nobenmu ne da brat 65 oziroma več strani solate, tak da se ne razburji ;)

Če si slučajno opazil, js ponavadi ne sprašujem, temveč poskušam pomagat z odgovori iz mojih izkušenj :)

Še en OT post več :?

sry za dvoumnost med tem ko sem postal si tudi ti :) na majstora polota je letelo.

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N To jul 17, 2007 6:38 pm

INFINITI je napisal/-a:Če je kdo junak/poznavalec naj naredi povzetek glede vseh vprašanj in odgovorov ki so bila v tej temi; pa bomo zbrisali vso to solato a ne?

bi se kar strinju. tudi meni se ni dalo brat 64 strani. se opravičujem, ampak res ni tolko casa :)
Extreme N
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov