Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Kraj: Mal naokol

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a xsara Po apr 04, 2011 8:43 am

Pozdravljeni

Zanima me kaj vse potrebujem za navigacijo v avtomobilu preko netbook-a (mini prenosnega računalnika), torej vem, da rabim Usb-gps sprejemnik, potem še kaj ?.........
ter seveda me zanima, kako je z kartami, se jih, da sneti z neta in katera bi bila najboljša (adriaroute ali kaj podobnega?), aja pa še to obstaja nosilec za avto za mini prenosnike?....

se opravičujem, če je že kje tema, sam ne najdem kaj dosti.....pa še to nimam pojma o gps navigaciji preko mini prenosnika, tako, da prosim za malo pomoči...

Hvala lepa, lp
citroen for life, aja and fiat too, aja pa še mitsubishi.......

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po apr 04, 2011 8:55 am

Glede navigacije, Garmin ima software za PC-je, snameš ga lahko kjerkoli pač snemaš torrente, lahko pa kupiš legalno verzijo, imenuje pa se Garmin Mobile PC. Ista štorije je potem naprej z kartografijami, kaj je boljše se pa sam odloči. Meni osebno za Slovenijo je AdriaRoute dosti boljša od CityNavigator, kdo drug bo trdil obratno.

Kar se pa nosilcev tiče, sprobal sem nosilec ki ga ponujajo v www.globepoint.si, vakuumski nosilec za mini prenosnike, in kar se kvalitete in dizajna tiče mi je bil ql, ampak za mojega Dell netbooka je bil premajhen, tako da dobro premeri če ti bo pasalo. Drugi problem je bil pa, da v kombiju ga nikakor nisem mogel namontirati da bi lepo stalo, v avtomobilu pa nisem probal če kaj bolje stoji.
Sem pa na ebayu videl še ene nosilec, ki se mi pa zdijo tudi boljši, pritrdijo se pa na podnožje sedeža...vsaj za v kombi so mi delovali precej bolje, ampak sedaj sem se že navadil da ga imam na sedežu.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po apr 04, 2011 9:02 am

gecco je napisal/-a:Glede navigacije, Garmin ima software za PC-je, snameš ga lahko kjerkoli pač snemaš torrente, lahko pa kupiš legalno verzijo, imenuje pa se Garmin Mobile PC. Ista štorije je potem naprej z kartografijami, kaj je boljše se pa sam odloči. Meni osebno za Slovenijo je AdriaRoute dosti boljša od CityNavigator, kdo drug bo trdil obratno.

Kar se pa nosilcev tiče, sprobal sem nosilec ki ga ponujajo v http://www.globepoint.si, vakuumski nosilec za mini prenosnike, in kar se kvalitete in dizajna tiče mi je bil ql, ampak za mojega Dell netbooka je bil premajhen, tako da dobro premeri če ti bo pasalo. Drugi problem je bil pa, da v kombiju ga nikakor nisem mogel namontirati da bi lepo stalo, v avtomobilu pa nisem probal če kaj bolje stoji.
Sem pa na ebayu videl še ene nosilec, ki se mi pa zdijo tudi boljši, pritrdijo se pa na podnožje sedeža...vsaj za v kombi so mi delovali precej bolje, ampak sedaj sem se že navadil da ga imam na sedežu.

ja tudi jest mislim, da je adriaroute boljši, sicer pa sem prej pozabil vprašati, obstajali naj bi tudi bluetooth gps sprejemniki, kako pa deluje potem navigacija po tem načelu?..je bolje z usb-gps zunanjo anteno ali z bluetooth sprejemnikom?...............hvala..........

Uporabniški avatar
gecco
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a gecco Po apr 04, 2011 9:09 am

xsara je napisal/-a:
gecco je napisal/-a:Glede navigacije, Garmin ima software za PC-je, snameš ga lahko kjerkoli pač snemaš torrente, lahko pa kupiš legalno verzijo, imenuje pa se Garmin Mobile PC. Ista štorije je potem naprej z kartografijami, kaj je boljše se pa sam odloči. Meni osebno za Slovenijo je AdriaRoute dosti boljša od CityNavigator, kdo drug bo trdil obratno.

Kar se pa nosilcev tiče, sprobal sem nosilec ki ga ponujajo v http://www.globepoint.si, vakuumski nosilec za mini prenosnike, in kar se kvalitete in dizajna tiče mi je bil ql, ampak za mojega Dell netbooka je bil premajhen, tako da dobro premeri če ti bo pasalo. Drugi problem je bil pa, da v kombiju ga nikakor nisem mogel namontirati da bi lepo stalo, v avtomobilu pa nisem probal če kaj bolje stoji.

ja tudi jest mislim, da je adriaroute boljši, sicer pa sem prej pozabil vprašati, obstajali naj bi tudi bluetooth gps sprejemniki, kako pa deluje potem navigacija po tem načelu?..je bolje z usb-gps zunanjo anteno ali z bluetooth sprejemnikom?...............hvala..........

Če že kupuješ, bi ti priporočal kar komplet garmin mobile pc skupaj z garminovim sprejemnikom. Mislim da vse skupaj pride 130€. Tako vsaj veš da bo vse delalo kot mora.
''you cannot be a true petrolhead until you've owned an Alfa''
''Four wheels move the body. Two wheels move the soul.''
Slika

Uporabniški avatar
xsara
Uporabnik

Napisal/-a xsara Po apr 04, 2011 9:22 am

gecco je napisal/-a:
xsara je napisal/-a:

Če že kupuješ, bi ti priporočal kar komplet garmin mobile pc skupaj z garminovim sprejemnikom. Mislim da vse skupaj pride 130€. Tako vsaj veš da bo vse delalo kot mora.

hvala lepa se že zanimam po štacunah :)

svetilnik
Uporabnik

Kraj: Istra

Napisal/-a svetilnik So apr 23, 2011 6:22 am

Na Mimovrste bi kupil Garminov sprejemnik za prometne informacije GTM 35 Premium za Garmina 1350, pa me zanima če je potrebno še kakšno nalaganje programov, da bi stvar delovala?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So apr 23, 2011 10:25 pm

svetilnik je napisal/-a:Na Mimovrste bi kupil Garminov sprejemnik za prometne informacije GTM 35 Premium za Garmina 1350, pa me zanima če je potrebno še kakšno nalaganje programov, da bi stvar delovala?

Nobenega nalaganja programa, le tole: http://www.garmin.si/view_product.php?p ... &cat_id=76 nadgradnja servisa premium, ki pa je brezplacna. Ko bos kupil napravo imas zraven navodila kaj gledati v kaksni drzavi (nekje je pomembna ikonca v levem kotu (zelena za normalen promet - rumena za bolj gost promet in rdeca za zastoje, nekje pa znaki na kartografiji). Nastavitve pa so pod orodja (tools) > nastavitve (settings) > promet (traffic).
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Ne apr 24, 2011 2:05 am

Zanima me, če Mitsubishijeva navigacija (ASX) podpira SLO in kje bi izvedel kaj več o podpori...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Ne apr 24, 2011 10:10 am

hondas je napisal/-a:Zanima me, če Mitsubishijeva navigacija (ASX) podpira SLO in kje bi izvedel kaj več o podpori...

Mitsubishi vgrajuje genuine Kenwood DNX7240BT katera tudi podpira Garminovo osnovo (kar se tice kartografij Navteq): http://images.kenwood.eu/files/prod/118 ... PS_Eng.pdf Torej, da poenostavim: Tukaj imas nadgradnjo firmware-a naprave: https://buy.garmin.com/shop/store/downl ... 0-00752-10 (ampak najprej tu: http://www.kenwood.com/cs/ce/mm/firmware/2009b/eng.html sele potem ver. l.2011) tu pa najnovejso kartografijo https://buy.garmin.com/shop/shop.do?pID ... pvID=53436

Uporabniški avatar
hondas
Novinec

Napisal/-a hondas Po apr 25, 2011 2:22 am

O, hvala...
Po tolikih letih bi bil čas, da se preimenujem v Citroenovec.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po apr 25, 2011 11:43 am

hondas je napisal/-a:O, hvala...

Ni kaj. Mitsubishi (tisti boljsi modeli v tej znamki) imajo tudi se eno mozno varianto in sicer sistem Rockford Fosgate v skupnem mitsubishi multi communication system. Kako je pri tej navigaciji oz. njeni pokritosti v kartografiji pa vprasaj jutri uvoznika/servis. Vem le to, da ima v tem sistemu 30GB disk in da morda celo poganja kaksno kartografijo od iGo, Tom Tom itd... ne pa Navteq, katerega sem omenil pri prejsni.

Deko
Nov uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Deko Po maj 02, 2011 12:07 pm

Pozdravljeni!

Zanima me, če si mogoče kdo lasti navigacijo 2010/2011 za DVD 800 v astri ali insignii. Namreč sam imam navigacijo 2009/2010 predvidevam in notri ni podpore za Hrvaško in Slovenijo. V navigaciji 2010/2011 pa je posodobitev map z Slovenijo in Hrvaško. Ta DVD namreč stne na navteq-ovi strani 199 eur....Ne splača se mi zapravit toliko denarja za DVD....zato me zanima, če si kdo lasti novi DVD pa bi si samo na disk od avta instaliral ti dve mapi. Hvala za pomoč.

lp, Deko

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek So jun 04, 2011 7:01 pm

Halo poznavalci, kaj pravite za tole navigacijo, ali ima vse za povprečnega uporabnika? http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/stores/servlet/Product2_10001_10001_11173_-1_10262___ProductDisplayErrorView
Vse kar zmorem.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po jun 06, 2011 7:50 am

ribcek je napisal/-a:Halo poznavalci, kaj pravite za tole navigacijo, ali ima vse za povprečnega uporabnika? http://trgovina.mercator.si/webapp/wcs/stores/servlet/Product2_10001_10001_11173_-1_10262___ProductDisplayErrorView

Ne bi komentirali ali kako?
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po jun 06, 2011 8:26 pm

@ribcek: Ce bi se malce ozrl nazaj bi lahko prebral marsikaj o MIO navigacijskih napravah (nekaterih modelih) ter o njihovih tehnicnih lastnostih. Mio z naslednjega linka ja popolnoma dovolj za povprecnega uporabnika v kolikor bi se seveda odlocil za to znamko (zato pravim zgodovinski pregled nazaj). Zanimivost je le ta, da se da dolocene kartografije tudi najeti (v kolikor se potrebuje samo enkratno) drugace pa se kupi nadgradnja.

ribcek
Novinec

Napisal/-a ribcek Po jun 06, 2011 8:30 pm

MacTron je napisal/-a:@ribcek: Ce bi se malce ozrl nazaj bi lahko prebral marsikaj o MIO navigacijskih napravah (nekaterih modelih) ter o njihovih tehnicnih lastnostih. Mio z naslednjega linka ja popolnoma dovolj za povprecnega uporabnika v kolikor bi se seveda odlocil za to znamko (zato pravim zgodovinski pregled nazaj). Zanimivost je le ta, da se da dolocene kartografije tudi najeti (v kolikor se potrebuje samo enkratno) drugace pa se kupi nadgradnja.

ok, je mogoče še kakšen predlog, grem pa na dopust na korziko in ne bi rad, da se kje zatika.... :roll:
(sem prebral vse moogoče, ampak eni uporabniki grejo res v orng detajle, jaz pa potrebujem simple odgovor)
Vse kar zmorem.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron Po jun 06, 2011 9:09 pm

ribcek je napisal/-a:ok, je mogoče še kakšen predlog, grem pa na dopust na korziko in ne bi rad, da se kje zatika.... :roll:
(sem prebral vse moogoče, ampak eni uporabniki grejo res v orng detajle, jaz pa potrebujem simple odgovor)

Dobro. Upam pa le, da to ni kupovanje tik pred zdajci (glede na zgornje dva posta), ker to ni bilo se nikoli uredu (nepoznavanje vseh funkcij navigacije). Torej, glede na lokacijo oz. routo se lahko ogleda tukaj: http://mapinsight.teleatlas.com/mapfeedback/index.php kaksna pokritost kartografije, ki jo ima MIO navigacija. Predlog je vsekakor zabelezen ze v prejsnjem odgovoru in tudi, ce je detajlno povprasevanje se da izlusciti le simple stvari (prebere se le iskano).

lejla22
Nov uporabnik

Napisal/-a lejla22 To jun 07, 2011 6:55 am

Zdravo,
bom kar tule vprašala... Razmišljam o nabavi navigacije za avto... Izbrala bom nekaj od garmina, do nekje cca 200€ max.
Gledala sem nuvija 1390 t premium in pa nuvi 2360 in nuvi 2460, pa me zanimajo vaše izkušnje oziroma mnenja.

Hvala in lep dan
Lejla :?

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Napisal/-a MacTron To jun 07, 2011 12:00 pm

@lejla22: Torej v kolikor si se odlocila za tega proizvajalca navigacijskih naprav ter v tej skupini med temi tremi, naj povem, da imata le ver. 23xx in 24xx PhotoReal lane assistent (povedano nekaj strani nazaj kaj pomeni ta novost). 1390T tega nima (default). Drugace so vse tri v nekem sozvocju in imajo enake/podobne karakteristike tako, da tu ne bi smelo biti kaksnega hudega pretehtavanja (morda kaksne detajlne npr: Planing Route izostane pri 1390T). Odlocitev katerega pa po lastni presoji in seveda boljse videti in se prepricati v zivo (design, izgled, oprema..).

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Ne jul 10, 2011 9:18 am

Kaj tomtom se več ne trži pri nas?
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov