Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko Sr dec 22, 2010 8:07 pm

Tele tabele v excelu so zakon...bi prosil zanje, če je možno dobiti kakšnno kopijo,da vnesem svoje podatke not. Je pa res tako, da sva tudi s kolegom, ki sva približno isti čas dala LPG v avtomobila izračunala, da je povrnitev investicije nekako v 60.000 do 70.000 km...izračuni so bili pa narejeni tako preko palca, v eni gostilniški debati po rekreaciji...

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 8:13 pm

hm....prehod je torej možen

So kake omejitve npr: če imaš recimo znamko a potem pa greš na znamko B ?

Primer: sedaj imaš npr peugeota 307 1.6 potem pa hreš na OCTAVIO 1.4 TSI ?
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 8:18 pm

Nejko je napisal/-a:Tele tabele v excelu so zakon...bi prosil zanje, če je možno dobiti kakšnno kopijo,da vnesem svoje podatke not. Je pa res tako, da sva tudi s kolegom, ki sva približno isti čas dala LPG v avtomobila izračunala, da je povrnitev investicije nekako v 60.000 do 70.000 km...izračuni so bili pa narejeni tako preko palca, v eni gostilniški debati po rekreaciji...

NEJKO, žal se je original tabela izgubila z okvaro diska na katerem se je nahajala :evil: skupaj z kup drugimi zadevami :evil: lahko ti pošljem samo slikco ....

Saj res kašno pa imate porabo plina napram gorivu ?

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Sr dec 22, 2010 8:33 pm

rosonero je napisal/-a:Saj res kašno pa imate porabo plina napram gorivu ?

Meni kaže BC okoli 10,5; kar pomeni da je realno nekoliko manj, poraba plina pa se giblje okoli 12l/100km. Tudi meni so rekli, da napeljavo ni problem prestavit v drug avtomobil.

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Sr dec 22, 2010 8:47 pm

rosonero je napisal/-a:hm....prehod je torej možen

Problem je edino iz klasičnega na direkt vbrizgavanje zaradi popolnoma drugačnega rezima računalnika.
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 8:58 pm

iziboy je napisal/-a:

Problem je edino iz klasičnega na direkt vbrizgavanje zaradi popolnoma drugačnega rezima računalnika.

emm...to pa pomeni kaj?

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Sr dec 22, 2010 10:27 pm

Malo sem po drugih forumih še bral o LPG-ju in tam našel tudi sledeča dva linka

1. http://www.carservice.bz/de/Autogas/pre ... stung.html

vnesete strošek vgradnje in bencinsko porabo pa dobite ven kilomtre pri katerih se zadeva armortizira oz po domače začne šparat.

2. Na drugem forumu se je lastnik honde predelane na lpg pritožIl nad stroški servisa lpg naprave . O čem govorim ? O temle

Slika

To je uradni izvleček cen servisiranja plinske instalcije za hondo

Hjo tole so pa kr lepe številke in tudi občutno višje od tistih katere sem upošteval v svojem izračunu

Je pa nekaj zelo zanimivo, čisto noben od ponudnikov Lpg katereih strani sem na hitro preletel nima cene stroška servisa plinske instalacije zapisane na svojih straneh. Zakaj je temu tako ?

Ko smo že pri tej temi prosim da tisti ki ste opravili kak servis plin. instal. to zapisete sem ceno servisam, km pri katerih je bil narejen, in kaj je bilo narejeno

Zgleda pa da si bom moral ponovno čas vzet pa še enkrat tisto tabelo skupaj spravit......

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Sr dec 22, 2010 11:57 pm

Prins ima servisni interval na 30k, za 1 pregled sem dal 150€. Čez 3 mesece imam naslednjega in ne pričakujem kake razlike. Na servisnem pregledu se pregleda stanje LPG naprave, spuca filtre, pljuva čez Petrol in to je to. =P

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 23, 2010 7:42 am

rosonero je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

emm...to pa pomeni kaj?

Lahko se prestavlja brez omejitve če je v obeh vozilih port vbrizg, se pravi klasika: injektor v sesalni kolektor. Če pa je motor z direktnim vbrizgom je treba menjat komp, kar pa precej poviša stroške.

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 7:58 am

Mare77 je napisal/-a:Prins ima servisni interval na 30k, za 1 pregled sem dal 150€. Čez 3 mesece imam naslednjega in ne pričakujem kake razlike. Na servisnem pregledu se pregleda stanje LPG naprave, spuca filtre, pljuva čez Petrol in to je to.

:DDD opa tole je pa daleč od tistih 50 eur za servis

Potem takem torej za 150.000 pridejo stroški servisa, če zadnjega zanemarimo ker avto prodamo 4 x 150 = 600 EUR

iziboy je napisal/-a:Lahko se prestavlja brez omejitve če je v obeh vozilih port vbrizg, se pravi klasika: injektor v sesalni kolektor. Če pa je motor z direktnim vbrizgom je treba menjat komp, kar pa precej poviša stroške.

Hm če uporabim kar prvotni primer iz 307 1.6 16v ( ta 16v sem pozabil na začetku dopisat ) na octavio 1.4 TSI to potem pomeni da bo strošek prenosa instalacije potem višji od 500-600 eur, koliko so predhodniki omenjal ?

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 23, 2010 9:49 pm

Prins ima servisni interval na 30k, za 1 pregled sem dal 150€. Čez 3 mesece imam naslednjega in ne pričakujem kake razlike. Na servisnem pregledu se pregleda stanje LPG naprave, spuca filtre, pljuva čez Petrol in to je to. [/quote]
:DDD opa tole je pa daleč od tistih 50 eur za servis

Potem takem torej za 150.000 pridejo stroški servisa, če zadnjega zanemarimo ker avto prodamo 4 x 150 = 600 EUR

Za servisne stroške ni ravno tako kot si seštel, je malo ceneje, odvisno od tega kateri servis po vrsti je. Je pa to zato ker nam prodajajo tako nekvalitetno sranje na pumpah... :evil:

Lahko se prestavlja brez omejitve če je v obeh vozilih port vbrizg, se pravi klasika: injektor v sesalni kolektor. Če pa je motor z direktnim vbrizgom je treba menjat komp, kar pa precej poviša stroške.
[/quote]

Hm če uporabim kar prvotni primer iz 307 1.6 16v ( ta 16v sem pozabil na začetku dopisat ) na octavio 1.4 TSI to potem pomeni da bo strošek prenosa instalacije potem višji od 500-600 eur, koliko so predhodniki omenjal ?[/quote]

Ne pozabi dejstva, da sta to dva zelo različna motorja, ne zaradi države porekla proizvajalca, ampak zaradi načina vbrizga goriva. Pri direktnem vbrizgu je prisoten tudi periodičen vbrizg bencina, da ne pride do poškodbe bencinskih injetorjev, pri nekaterih je ta odstotek celo do 30% :? To je tako kot bi ti v Cliotu 1.2 16V riknu motor(ček) in če bi ga menjal z popolnoma enakim ni panike: Italija odpad, nabaviš drugo mašinco in gremo dalje. Če pa bi hotel v ta isti avto dati 1.2 turbo motor pa imaš cel kup zapletov, da sploh ne omenjam homologacije in podobnega papirnega sranja :huh:[/b][/i]

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 10:07 pm

glede na zapis od mareta

Mare77 je napisal/-a:Prins ima servisni interval na 30k, za 1 pregled sem dal 150€. Čez 3 mesece imam naslednjega in ne pričakujem kake razlike. Na servisnem pregledu se pregleda stanje LPG naprave, spuca filtre, pljuva čez Petrol in to je to. =P

Sem ven potegnil 600 eur za 150.000 km ob dejstvu da zadneje na 150.00 ne nardimo ker avto gre v prodajo. Verjetno so stroški res manjši, samo kaj veliko pa dvomim, če ne druga če pogldeam cenik za hondo ( tabela malo nazaj )

Se mi je zdelo da bo pri menjavi p307 v octavia tsi nastal probelm zaradi razlličnih tehnologij. Če zanemaarimo priusa in lpg je kombinacija lpg + tsi trenutno verjetno najbolj "šparovna"

Ker pa ravno tudi kupujem drugo vozilo ( je staro namreč dodatni sedež pridobilo :D ) sem se odločil da si bom čez praznike vzel čas in posodobil tisto tabelo katero sem izdelal v začetku leta, da malce vidim kaj približno pravijo številke....

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 23, 2010 10:24 pm

rosonero je napisal/-a:glede na zapis od mareta

Mare77 je napisal/-a:Prins ima servisni interval na 30k, za 1 pregled sem dal 150€. Čez 3 mesece imam naslednjega in ne pričakujem kake razlike. Na servisnem pregledu se pregleda stanje LPG naprave, spuca filtre, pljuva čez Petrol in to je to. =P

Sem ven potegnil 600 eur za 150.000 km ob dejstvu da zadneje na 150.00 ne nardimo ker avto gre v prodajo. Verjetno so stroški res manjši, samo kaj veliko pa dvomim, če ne druga če pogldeam cenik za hondo ( tabela malo nazaj )

Se mi je zdelo da bo pri menjavi p307 v octavia tsi nastal probelm zaradi razlličnih tehnologij. Če zanemaarimo priusa in lpg je kombinacija lpg + tsi trenutno verjetno najbolj "šparovna"

Ker pa ravno tudi kupujem drugo vozilo ( je staro namreč dodatni sedež pridobilo :D ) sem se odločil da si bom čez praznike vzel čas in posodobil tisto tabelo katero sem izdelal v začetku leta, da malce vidim kaj približno pravijo številke....

Priusa na LPG sta pri nas samo dva (delujoča) in obadva na ''oranje'' :D Škoda Superb combi 1.8 TSI povprečna poraba 8.5 LPG + 10% benza, leti pa k strela 8)

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 11:02 pm

eden prius se prodaja ( ima še nalepke gor )

8,5 l plina + 0.5l benicna = 6l dizla sta čisto skupaj

jah superb, jp nekoč.....

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 23, 2010 11:11 pm

rosonero je napisal/-a:eden prius se prodaja ( ima še nalepke gor )

Že, že, sta cenovno skupaj... ampak ni primerjave z dizlom ko se bencinar za isti denar/100km pod ritjo zavrti do rdečega polja :DDD :DDD

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 11:19 pm

iziboy je napisal/-a:

Že, že, sta cenovno skupaj... ampak ni primerjave z dizlom ko se bencinar za isti denar/100km pod ritjo zavrti do rdečega polja :DDD :DDD

drži sam danes bo treba počas začet gledat tud na ekonomiko naše vožnje, enegenti grejo žal samo gor ......dost hitrej ko plače :evil:

iziboy
Stalni uporabnik

Napisal/-a iziboy Če dec 23, 2010 11:22 pm

rosonero je napisal/-a:
iziboy je napisal/-a:

drži sam danes bo treba počas začet gledat tud na ekonomiko naše vožnje, enegenti grejo žal samo gor ......dost hitrej ko plače :evil:

Kere plače pa sploh grejo gor :?: :!: :?: :!:

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če dec 23, 2010 11:31 pm

jo ...skoraj nobene

superb mi deluje kot octavia ko je prvič prišla ven ...super avto za malo denarja, ravno gledam za manjšimi karavani sam superb je pa :shock: again someday ....

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Pe dec 24, 2010 7:40 am

Nekaj me zanima kako je s kompatibilnostjo naprav gre recimo valve care še na kakšno drugo konkurenčno napravo ?

pero666
Nov uporabnik

Napisal/-a pero666 Pe dec 24, 2010 10:20 am

Tudi meni je bilo receno ob vgradnji, da je servis 50 eur.
A to je kar naenkrat v enem letu slo gor za x3?
Ravno v kratkem mam servis.... Bo tekla kri.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov