Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
lonelyboy
Nov uporabnik

Napisal/-a lonelyboy Če jul 03, 2008 3:48 pm

Od kdaj pa je vseeno kam jo nalepiš,a to kje piše?!

Uporabniški avatar
Addicted
Novinec

Napisal/-a Addicted Če jul 03, 2008 4:12 pm

lonelyboy je napisal/-a:Od kdaj pa je vseeno kam jo nalepiš,a to kje piše?!

Če vložiš celih 5min truda in prebereš par prejšnjih strani te teme, neboš verjel kakšna znanja boš odkril :lol:

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Če jul 03, 2008 4:14 pm

a na cestninskih postajah tud prodajajo vinjete?
prej sm šel čez tepanje en romun čaku pol mu je končno edn dopovedu da rab vinjeto pa je zapelu na stran pa šel peš nazaj..

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Če jul 03, 2008 5:27 pm

nebivedu je napisal/-a:Poanta bi bila, da bi bila vinjeta na desni strani, da se jo lahko vidi s strani ceste, kjer policisti stojijo in ne da je na nasprotni strani. Sej policaji ne stojijo na levi strani ceste, ko ustavljajo, ampak na desni.

Ampak, ko pride do tebe, reče "vozniško in prometno prosim" mu pa ni treba hoditi še enkrat okoli avta in komplicirati, tako jo pa lahko le spotoma pogleda.
Sicer se mi pa zdi tole kompliciranje že prav smešno. Šoferji komplicirajo kot bi imeli nalepljeno nalepko v velikosti 50x50cm, DARSovci pa tudi kot, da bo konec sveta. Upam pa, da se boste nekateri sprijaznili kam pašejo vinjete. Zdaj sem se spomnil. Jaz bi imel pa registrske tablice na boku, zakaj jih ne smem dati na bok.. :cry: :lol: Evo tako mi delujete s temi vinjetami (Nebivedu, ni letelo nate, da se razumemo)

lonelyboy je napisal/-a:Od kdaj pa je vseeno kam jo nalepiš,a to kje piše?!

Koliko si star? :lol: :roll:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
extreme N
Uporabnik

Kraj: NG

Napisal/-a extreme N Če jul 03, 2008 5:33 pm

nebivedu je napisal/-a:Če imaš malo luknjico od kamna v levem zgornjem kotu, te na tehničnem vrže z razlogom, da te ta luknjica moti in odvrača pogled od ceste. Kaj potem vinjeta počne v sprednjem levem kotu?

Poanta bi bila, da bi bila vinjeta na desni strani, da se jo lahko vidi s strani ceste, kjer policisti stojijo in ne da je na nasprotni strani. Sej policaji ne stojijo na levi strani ceste, ko ustavljajo, ampak na desni.

komplicirajo za luknjico? jo mam tocno pred ocmi ko vozim pa se noben ni nc reku. jo pa mislim vseeno dat popravit :D

se strinjam da ce bi kdo bil ob cesti bi verjetno stal na desni strani.

kakorkoli.. jst jo mam levo spodaj in me ne moti.
Extreme N

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Če jul 03, 2008 5:50 pm

Danes so na počivališču pri Lukovici kontrolirali vinjete in tako policaja kot DARS-ov nadzornik so stali na desni strani in stegovali poglede na levo stran avtov. Precej bizarno glede na to, da hočejo imeti skrajno levo zgoraj.

Jaz imam vinjeto za ogledalom in mi je nadzornik že na daleč pomahal saj se vinjeta gledano od zunaj šanja skoraj točno na sredi šipe.

Uporabniški avatar
a_sist
Poznavalec foruma

Napisal/-a a_sist Če jul 03, 2008 5:58 pm

ales66 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz sem tudi včeraj stal v vrsti na Petrolu za eno teto, ki je kupila 6 vinjet. :) Mater ma folk avtomobilov...

To je za en avto :D. Ena levo zgoraj, ena levo spodaj, pa še na sredini in na desni zgoraj in spodaj. Ena od šestih bo že prav nalepljena :lol:. Potem se naj pa najde en nadzornik in teži, da ni na pravem mestu. Ni šans :lol: .

pomoje bo strumni darsovc ugotovu, da ima 5 od 6ih vinjet narobe nalimanih.. kolk je že 5 × 300€? :P

Danes sem pa videl na dolenjski cestninski postaji tuj črn x5 ustavljen za provido (krem oktavia karavan), ženska iz x5 je ravno limala vinjeto gor :lol: V medijih sem zasledil, da bodo policisti tujce zaenkrat na vinjete le 'opozarjali', kasirali pa ne.. Če to drži jo je gospa odnesla le z opominom in 35€ za vinjeto..

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Če jul 03, 2008 6:06 pm

BBoss je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Jaz sem tudi včeraj stal v vrsti na Petrolu za eno teto, ki je kupila 6 vinjet. :) Mater ma folk avtomobilov...

Mogoče pa kupuje za službene avtomobile?

Good point! :) Le davčne številke in original računa na podjetje ni zahtevala...

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Če jul 03, 2008 6:31 pm

NaceM je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

Good point! :) Le davčne številke in original računa na podjetje ni zahtevala...

sebi možu
hčerki sinu pa vnukoma :)
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Če jul 03, 2008 9:38 pm

Zois je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

sebi možu
hčerki sinu pa vnukoma :)

Tako dobričino bi tudi jaz želel imeti v družini..pa ne samo za vinjete (da ne bo kdo mislil, da mi je hudo za tistih 35€)..
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Če jul 03, 2008 10:24 pm

NaceM je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:

od kdaj pa rabiš to? na petrolu z magno samo pin vpišeš in je to to. (sevda na firmo).

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Če jul 03, 2008 10:30 pm

res je. zato pa je magna.

spoyli
Nov uporabnik

Kraj: Logatec

da

Napisal/-a spoyli Pe jul 04, 2008 1:23 am

osebno se mi splača kupiti vinjeto, saj sem non-stop na relaciji Logatec-Ljubljana (1.10€ v prejšnem režimu, torej 2.20€ "povratna vozovnica") se pravi da sem za 35€ to relacijo lahko opravil slabih 16-krat, plus tistih 2x ali 3x na morje/po rally-ih, sedaj pa se lahko vozim brez skrbi pol leta!
podpiram pa turiste, saj bi resnično lahko ponudili tudi 10-14 dnevne vinjete za "razumnih" 10-15€!

P.S. na cestninski postaji Log bo kmalu v uporabi stacionarni radar (nauradne informacije) zato se le držite tistih 40 km/h.....so ratal predragi!
Priponke
VINJETICA.jpg
spoyli racing

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jul 04, 2008 11:58 am

sašo5 je napisal/-a:..jaz sem se peljal Brežice-N.M. in nazaj: videl vsaj enih 30 brez vinjet
(na Zalokah na pumpi cel konvoj Nizozemcev) ...najbolj zanimivo pa, ko sem šel tam in
nazaj čez cestnino Drnovo, so "pacijenti" tujih tablic ustavljali pri hiškah, nekateri celo vzvratno vozili, ter kr hoteli plačat...

prakticno sem to dozivel danes ko sem se vracal z morja... namrec pri cestninski postaji
takoj za pocivaliscem Ravne... so se tujci ustavili pri hiscah, a glej ga zlomka nobenega notri

uglavnem je tole tudi za tujce mal soka... :idea: sploh tisti, ki so se pred tednom ali
14dnevi placali cestinino danes pa 0...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Re: da

Napisal/-a Bor Pe jul 04, 2008 12:28 pm

spoyli je napisal/-a:podpiram pa turiste, saj bi resnično lahko ponudili tudi 10-14 dnevne vinjete za "razumnih" 10-15€!

Ja sam pol ti nebi plačal 35e za polletno apak bi več. Ker bi mogla bit dražja, da bi se računica izšla. Tko pa turisti tud tebe financirajo.

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Re: da

Napisal/-a kolesar Pe jul 04, 2008 12:46 pm

spoyli je napisal/-a:P.S. na cestninski postaji Log bo kmalu v uporabi stacionarni radar (nauradne informacije) zato se le držite tistih 40 km/h.....so ratal predragi!

kak radar? a novega bodo namontiral?

Uporabniški avatar
Cross
Nov uporabnik

Napisal/-a Cross Pe jul 04, 2008 4:54 pm

Sedaj ko imam tudi sam že par dni vinjeto sem si ustvaril mnenje o tej zadevi. Ugotovil sem, da so po mojem mnenju z njeno obliko (seveda) zajebal praktično vse, razen tega da je izgleš še kolikor toliko.

Kot prvo je absolutno prevelika, vsaj po širini, lahko bi bila za skoraj polovico ožja. Noben nebi jokal če bi bil avtosmajli malce manjši.

Izbral so povsem napačne barve, sploh pa z celoletno pri kateri sploh ne vem kakšn mojster jo je izbral. Tista zelena, ok kao slovenija, ampak zakaj glih florescentna, pa to še nebi bil tak problem če nebi bilo naslednje zadeve.

Absolutno je pretanka, kar pomeni da je praktično prosojna. Svojo sem seveda nalepil spodaj pa jo še opazim, pri matkinem avtu, pa je povsem preveč izstopajoča, sploh v soncu zaradi in te barve.

Še manj, oziroma sploh ne, mi je jasno kako lahko vinjeta, katere glavni namen je pobirati evre od tujcev nima nobnega slogana ali kakršne koli druge povezavo z slovenijo, brez da moraš pregledati celo vinjeto. Pa tako so bili takrat ponosni ko so se spomnl "i feel sLOVEnia" in da niso mogli tega gor dat lahko rečem samo "kaj pa druzga", pa tako se oklepamo vsake promocijske bilke.

Potem pa še ta postavitev, zakaj je morala bit taka zdraha, celo tako velika da smo na konc pristal na tem da je lahk vinjeta kjerkol na šipi, vsaj kao pol leta.

No to so nekak moja opažanja o naši novi nacionalni pridobitvi. Čeprav sem vesel da jo imam, mi je vseeno škoda ker bi bila lahko toliko bolša, ampak tudi nisem presenečen da je tako. Pri nas se pač tako dela.

Lp
Supression!

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Pe jul 04, 2008 6:26 pm

:har :pop:
Najbolje, da bi si lahko vsak doma narisal svojo vinjeto in jo nalepil tam kjer bi sam hotel.

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Pe jul 04, 2008 7:28 pm

glede Maribora, kolkikor sem jaz slišaš tista "hitra" cesta od Hoč do konca bob steze ni plačljiva, ni 100% oz možnost pomote.

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 04, 2008 8:16 pm

Gotty je napisal/-a:glede Maribora, kolkikor sem jaz slišaš tista "hitra" cesta od Hoč do konca bob steze ni plačljiva, ni 100% oz možnost pomote.

Se lahk kter dobro pozanima? je od hoč do melja ali od hoč do obija? Oz lahk kdo kak zemljevid maribora prilep kjer je ne/jo rabiš
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: berlonso in 4 gostov