hahehihoh je napisal/-a:Jaz imam na peugeotu 206 1.4 HDI porabo okoli 6-7 litrov. Zadnja dva tanka okoli 8, enkrat celo čez 8 litrov. Je pa res, da se ga ne špara niti malo in da gre za zgolj mestno vožnjo (največ 5-10 km v eno smer, večinoma pa 2-3 km v eno smer).
DePalmo je napisal/-a:Moja mami ima isti avto in ima porabo 5.3, s tem da ima samo kratke relacije (služba - 9km v eno smer). Jaz sem imel 1.6 HDi in sem imel porabo 6.5 z zelo težko nogo... nevem kako ti uspe 8 litrov pri tako majhnem motorju.
Obratno kot z varčno vožnjo. Torej visoke povprečne hitrosti na AC, gas-bremza vožnja, stanje v koloni in premagovanje višinske razlike. Tudi z 900ccm motorčkom lahko pridelaš poljubno veliko porabo, samo dovolj časa moraš stati v gužvi na mestu. Lahko tudi 100L/100km, če želiš.DePalmo je napisal/-a:Moja mami ima isti avto in ima porabo 5.3, s tem da ima samo kratke relacije (služba - 9km v eno smer). Jaz sem imel 1.6 HDi in sem imel porabo 6.5 z zelo težko nogo... nevem kako ti uspe 8 litrov pri tako majhnem motorju.
J.McLane je napisal/-a:Je pa treba vedeti da se Prius bori z bencinom, ki ima ca 10% manj kalorične vrednosti (na liter), podobno kot bi pričakovali da bo predelan avto na plin porabil isto plina kot bencina. Torej finančno imate danes vsi prav, ki pravite da se ne splača bencinski hibrid, energetsko pa kakorkoli obračate pokuri manj energije kot primerljiv dizel.
DePalmo je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Jaz imam na peugeotu 206 1.4 HDI porabo okoli 6-7 litrov. Zadnja dva tanka okoli 8, enkrat celo čez 8 litrov. Je pa res, da se ga ne špara niti malo in da gre za zgolj mestno vožnjo (največ 5-10 km v eno smer, večinoma pa 2-3 km v eno smer).
Moja mami ima isti avto in ima porabo 5.3, s tem da ima samo kratke relacije (služba - 9km v eno smer). Jaz sem imel 1.6 HDi in sem imel porabo 6.5 z zelo težko nogo... nevem kako ti uspe 8 litrov pri tako majhnem motorju.
J.McLane je napisal/-a:
2-3 km vs 9 km, ampak roko na srce, če delaš tako malo kilometrov imaš kljub vsemu en tank goriva za 2 meseca, strošek za gorivo je pa v primerjavi z registracijo, servisi v tem primeru dokaj majhen. Za tako vožnjo (letno ekstremno malo kilometrov) je pa itak najboljša izbira poceni NA bencinar.
peroRS je napisal/-a:J.McLane je napisal/-a:Je pa treba vedeti da se Prius bori z bencinom, ki ima ca 10% manj kalorične vrednosti (na liter), podobno kot bi pričakovali da bo predelan avto na plin porabil isto plina kot bencina. Torej finančno imate danes vsi prav, ki pravite da se ne splača bencinski hibrid, energetsko pa kakorkoli obračate pokuri manj energije kot primerljiv dizel.
To že vendar moraš upoštevati še dejstvo, da sem jaz dal skoraj 3000€ manj za novega dizla kot ti za rabljenega hibrida.
Tako, da nekje se mora pozna razlika v tehniki
Jaz sem se z omenjeno razliko v denarju vozil dobro leto in naredil 50.000km.
Če bi gledal primerjavo NOV DIZEL vs. NOV HIBRID, pa se upam trditi, da ni računice v korist hibrida.
Ti novi dizli so pa tudi na ekološkem področju zelo prizanesljivi do okolja, nekateri celo bolj kot moderni turbo bencinarji.
Tako je moje mnenje.
Kael je napisal/-a:1.4 HDI s 68 KM sem imel tudi jaz v Peugeotu - motorček je zelo varčen, vendar le in samo dokler šaltaš malenkost čez 2.000, ko enkrat začneš nažigat na 3000 rpm+, kratke vožnje pa poraba strmo raste - tako da 8 litrov s tako vožnjo v mestu oz. vožnja 150 do 160 na AC (beri končna hitrost) ni nobena umetnost.
UDO1 je napisal/-a:@=swen= : Bencina nič ne porabiš? Od katere firme imaš sistem in kako je z mazanjem (vrsta, stroški?) - naj bi bile fordove mašine bolj občutljive in manj primerne za plinske predelave - veš kaj o tem?
DePalmo je napisal/-a:hahehihoh je napisal/-a:Jaz imam na peugeotu 206 1.4 HDI porabo okoli 6-7 litrov. Zadnja dva tanka okoli 8, enkrat celo čez 8 litrov. Je pa res, da se ga ne špara niti malo in da gre za zgolj mestno vožnjo (največ 5-10 km v eno smer, večinoma pa 2-3 km v eno smer).
Moja mami ima isti avto in ima porabo 5.3, s tem da ima samo kratke relacije (služba - 9km v eno smer). Jaz sem imel 1.6 HDi in sem imel porabo 6.5 z zelo težko nogo... nevem kako ti uspe 8 litrov pri tako majhnem motorju.
Je res, sploh če delaš veliko voženj po AC. Imaš pa po drugi strani veliko dražje zavarovanje, zato se s tega stališča ne splača nabavit predimenzionirane mašine.DePalmo je napisal/-a:Pa se... ker nisem vedel da se da tako majhnega mlinčka (sploh padizla) spravit na tako veliko porabo. Je potem že bolje kupit malo močnejšega in prideš čez z manjšo porabo in hitrejšo vožnjo.
Energetik81 je napisal/-a:Je res, sploh če delaš veliko voženj po AC. Imaš pa po drugi strani veliko dražje zavarovanje, zato se s tega stališča ne splača nabavit predimenzionirane mašine.DePalmo je napisal/-a:Pa se... ker nisem vedel da se da tako majhnega mlinčka (sploh padizla) spravit na tako veliko porabo. Je potem že bolje kupit malo močnejšega in prideš čez z manjšo porabo in hitrejšo vožnjo.
Zakaj ne bi malčka mogel spraviti na veliko porabo? Deljenje z 0 je neskončno. Zdaj pa pomisli, ko stojiš v koloni ne delaš nič kilomtrov, porablja se pa okoli 1L/uro goriva. Zato tudi z mopedom lahko narediš porabo 100L/100km.
xxl je napisal/-a:Kael je napisal/-a:1.4 HDI s 68 KM sem imel tudi jaz v Peugeotu - motorček je zelo varčen, vendar le in samo dokler šaltaš malenkost čez 2.000, ko enkrat začneš nažigat na 3000 rpm+, kratke vožnje pa poraba strmo raste - tako da 8 litrov s tako vožnjo v mestu oz. vožnja 150 do 160 na AC (beri končna hitrost) ni nobena umetnost.
-neverjetno,jaz pa gledam te mašine za drug avto v družini,potem je boljše kakšnega C1,ali picanto...saj je tudi vzdrževanje cenejše,kaj vem,veliko je itak odvisno od noge
SuperVeloce je napisal/-a:40% mesta in 5,2 pri tako težkem avtu? A maš vsakokrat zeleni val na semaforju?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov