Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a DragonForce Po apr 11, 2011 7:04 am

abbe je napisal/-a:na unmu odseku tm je omejitev 80,skos tunel pa mislm da celo 60.
sicer ne vidim poante v tvojem posti x-hair,ker kle si sam ti izpadu un tacudn.ponavad sem se strinjal s tvojimi odgovori na forumu sam zadnje case pa nevem nekak cudno si zacel razmisljat,kot da bi zacel upostevati neka pravila za katera ti mislis da bi morala biti v veljavi oziroma se ti zdijo "logicna",v smislu,sj bi me lahko mem spustu po desni je blo dost placa ...ves to si poj ti v prekrsku pa ogrozas druge s svojimi izpadi,pa niti nevem zakaj bi moral on vozit cez omejitev.a zato da bi tebi ugajalo?sj s svojimi 70 na uro jih je poj v tunelu dohtel tiste ki so mu tko zlo usli z 90 na uro.
malo se bos moral zamisliti nad svojo voznjo...

Točno tako.

Tisti odsek sploh ni mišljen kot dvopasovnica, tisto na desni, po čem si ti vozil X-Hair, je odstavni pas, če si mogoče že slišal zanj.

Tam vsi vozijo po omejitvah in si ti izpadel norec, s svojim vijuganjem in rinjenjem v Škodo pred tabo. Podobno kot pri tistem Mercedesu B, ki te je ''zadrževal'' in nisi mogel prehiteti :?

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 11, 2011 9:05 am

Dragi Gosič!

Res je, pred mano sta dve vozili in upoštevata omejitev. Podpiram tole in pozdravljam. Spet se strinjam, res upoštevata varnostno razdaljo. Tudi sam jo, samo takrat ne, ko sem stardecu hotel nekaj pokazat, dopovedat, esmeralda spreglej že 1x. NE, ko sem čičota dohitel, je že nekaj rinil desno. Ko sem se pa sam spravil desno ( se strinjam, bil sem v prekršku )je tudi tale čiča počasi zavijal desno in se ukampiral na sredino pasu. Super. NIsem nič trobil, blendal, dvigoval roko, z nasmehom na obrazu sem se čudil, kako se je on odločil da ne spusti nobenega naprej. Ne gre se za nobene stotinke, dirkanje, lovljenje časa, .... zakaj se gre se mi pa ne da več ponavljat, sploh tebi ne. Res je bil lep dan, ravno za kruzat ;) Tudi poraba na 1.8T motorju je bila 8) Vidim pa, da si spet izkoristil in me dal med ovce katere lahko delajo vse po cesti. Bemtiš to je sedaj pa res mal delikaten primer, mah.....tebi še to pisat. Grem raje na pivo in ne, nimam modre luči. Verjemi, da si jo ne želim, ker to je podn od službe v teh časih, ko je mama Kresal gazda. Tudi verjamem, da nebi bili zadovolni z mojim delom, ker njim je cilj denar in ne varnost. Mene pa denar en klinc briga ni se zavzemam za varnost.

To nakladanje
Ta posnetek je skratka samo dokaz, kako velik nestrpnež si. Enostavno kar pričakuješ, če pripelješ za vozilom do podalška pritlažnika s svojimi +km/h, vijuganjem levo desno, da bo voznik iz vozila pred teboj skočil ven, naredil priklon, ti postregel s pršutom in konjakom in ti zaželel srečno nadaljno pot. Pred tem pa se ti bo še opravičil ker te je oviral za natansko 21,7sekunde in upal da to neobjaviš v svojo zakladnico posnetkov.

je čisto v brezveze. Si pač moral nekaj povedat. Ampak to je tvoje mnenje, katerega spoštujem. Ne pričakujem čisto nič od tega kar si napisal. Dejansko mi je že čisto vseeno kdo vozi avto. Ali je slep, pijan, zadet, brez las, izpita, zaspan, ravno po seksu, med oralnim obdelovanjem,.... ma prov čist vseeno mi je. Nekak zahtevam in pričakujem, od tistega kateri gre pod omejitvijo, da me ne j**e v glavo. To je vse kar pričakujem od dohitevanega. Jaz bom poskrbel za tole, da ne bom ogrožal njega, ker če ogrožam njega, potem ogrožam tudi sebe. Sebe pa nočem ogrožat, ker se mam rad. Glej predragi Gosič. Stvar je sila preprosta. Včasih se tudi men ne divja na zgornji omejitvi in norim tistih 60, mogoče 70. Ne razumem pa, zakaj bi jaz potem tiste, ki bi se radi peljali hitreje, zadrževal za sabo. Ah neeee jaz sem potem očitno mona, ker sodelujem pri tem, da bi me dohitevani prehitel. Še v življenju nisem pomislil, da bi dal gas, zavil levo, naredil karkoli, da bi tistemu kateri me prehiteva, otežil delo z mislijo :arrow: pa koji spolni organ ti mene zdej prehitevaš. Tukaj je 70 vrh glave in nimaš kaj vozit 90, hop in ga zaprem. :huh:
http://www.youtube.com/watch?v=xQo-srZNn4g

EX-B je napisal/-a: Ogromno folka pa bi se tam rado peljalo normalno 130 naprej in tudi ce se peljes med 80 in 90 (po GPSu), ti pripicijo od zadaj in blendajo ko zmesani, in nakazujejo da naj bi se umaknil na uni pas. Japakajse. Te 3 km al kolk pa ze lahko zdrzis zadaj, nimam se kam umaknit, po odstavnem se pac ne vozi.

Tudi sam se strinjam. b****. Bom še 1x razložil moj primer, pa ne tebi, da ne bo pomote. :D Če bi sam dohitel kolono katera bi se vozila kolikor bi se pač vozila, bi se prilimal zadaj in kruzal dalje. Sploh ni panike, bi šla poraba še nižje, men je cool. Če pa dohitim enega, kateremu se ni pač za vozit vsaj 80 po števcu, ga bom nekak prehitel, če se da. Bi se priključil koloni, katera je smrtonostno odrvela naprej najbrž z 90-100. To se pač ni dalo. A ne zaradi unega spredaj, kateri se vozi po PO SVOJEM pasu in ga kruza 70. Mene to sploh ne moti.

Doche je napisal/-a:Zakaj se pa vozijo vsi manj? Zato, ker je na tistem koncu pogosta kontrola oz merjenje hitrosti in "nihče ne tvega". To tudi meni gre na živce.

Hm.....ok, spet se strinjam. AMPAK, WTF je potem treba vozit 70. Tam je omejitev 80. Evo, priznam jaz sem priletel z enih 85 po števcu in ga norel z nezmanjšano hitrostjo naprej. V naseljih se vozim 60 po števcu, pa me trenutno še noben povohal ni. Čeprav eni so že fasal kazen za prekoračitev 5km/h. Men butasto. Ko jo bom fasal, jo bom pač fasal. Ene par lepih stavkov bom spregovoril s policajm in plačal kazen. In glej ga zlomka, Nekje pa ne gre 60, tudi 40 je nevarno, pa čeprav je omejitev v naselju 50. To si nekak tako napisal, kot da bi sam zahteval da vozila pred mano vozijo 140. Ni to point. Upam, da ga razbereš.

J1897 je napisal/-a:PPS tisti, ki se zgražate nad X-om - res je, da ni bil ravno 100m za vozilom pred njim, mislim pa, da je X ciljal na to, da je vozilo pred njim cel čas vozilo po 2 pasovih in to kljub temu, da je bila polna črta. Ali je x hotel prehitet avto pred njim ali ne, tega ne vem, definitivno pa drži, da se po dveh pasovih hkrati ne vozi!

AAAAAAND we haaaaave a WINNER. :mrgreen: Dodal bom še tole, da ja, priznam tudi sam bi bil v prekršku, če bi avto prehitel po odstavenm. Če bi ga lahko, bi ga. Sedaj me pa razcefrajte, kako sem bil nevaren na cesti, bi s tem ogrožal sebe, oba avta, muhe, mravljince, pa še Gosiča pred LCD-jem. Kako ljudje ne vidijo nekoga, da vozi po dveh pasih. Vidijo samo mene, kako divjam po cesti in rešujem ( si bom kar sposodil tvojo besedo, ker mi je všeč) G. Varnost. Vidim, da si veliko na soški in zna biti, da se voziš mimo mojega novega doma. Sicer sedaj bo očitno, da podpiram tiste, katere ovce se strinjajo z mano, ma jebat ga. Pustimo jim veselje. Ko bo pršut dozorel, vabljen na kako fetko, dve, tri. Seveda deci kvalitetnega vina ne uide, če nisi začetnik. Če ne boš dobil sok. :mrgreen:

abbe je napisal/-a:kar se pa tvojega primera tice pa nimas kj to se dogaja.najbol me pa takih primerih moti da tisti avto ki je za tem ki dela kolono nikakor ne upa prehiteti,pa se en avto za njim tudi ne uni naslednji pa itak cakajo da tadva prehitita.in kaj se potem naredi.po se pa najde kaki tak kot sem jaz pa se spravi prehirtevat 4 avtomobile v susu (vem da je to kolona in da se ne sme,sam ce sm precenu da bom uspel poj vem da bom,pa se avto mi to omogoca)ampak glej ga zlomka k zacnem prehitevat se pa un prvi spomne da bo pa on tut (ker me je ocitno vidu in je mislu da pa on tut lahko) po pa jaz moram zavirat na polno da ga ne pocm.idiotizem v glavnem.nevem kaj je cakla s prehitevanjem roliko ravnin

Ahhhaaaa. Ne predvidevaš dobro. In kako si upaš prehitevat 4 avte skupaj. To je že kolona. Si v prekršku. ;) Divjak. Tudi dokaj neuravnovešena oseba si, če se ne moreš vozit za njimi. :twisted:

DragonForce je napisal/-a:
Tisti odsek sploh ni mišljen kot dvopasovnica, tisto na desni, po čem si ti vozil X-Hair, je odstavni pas, če si mogoče že slišal zanj.

Tam vsi vozijo po omejitvah in si ti izpadel norec, s svojim vijuganjem in rinjenjem v Škodo pred tabo. Podobno kot pri tistem Mercedesu B, ki te je ''zadrževal'' in nisi mogel prehiteti :?

Res ni mišljen kot dvopasovnica. Odstavni pas praviš. Pa veš da sem slišal, pa tudi vem zakaj je namenjen. Pa sej pravim, tukaj bi bil v preršku, ker bi si dovolil cestni norec z bosanskim nadomestom to prehitet s hitrostjo katera bi bila po omejitvah. Še vedno se nekak ne morem načudit, da nobeden ne vidi spredaj enega, kateri ne ve kej bi se vozil. Problem bo, ko bo tale star čiča naletel na eno neuravnovešeno osebo. Dosedaj v svojih, recimo, 85 letih še ni naletel. Mu tudi osebno želim, da ne bo. Bo spet pisalo v časopisu, mlad norec pretepel starejšega občana. Nikoli nobeden ne ve kaj je bilo vzrok tega. Naša vrla vlada z ministrstvom in Kresalko bojo pa tako obrnil, da bojo spet dobili izgovore za višanje kazni. Beeee beeee beeee Ja ja ja, ni treba omenjat, da naj se vozim pa počasi, da ne bo položnicc domov. Problem tiči drugje. Če ga dosedaj nisi razbral v tej temi, ga tudi sedaj ne boš in se ti opravičujem, ker tako mislim.

Hauk, govoril sem :cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po apr 11, 2011 9:15 am

nestrpnost za volanom :lol:

jaz ne vem kaj se tolko sekirate, pac clovek je pred tabo in ce ga ne mores kolkor tolko po pravilih prehitet, ga pac ne prehitevas.
ce on vijuga ni potrebno se tebi vijugat okoli in mu ne vem kaj nakazovat (pustmo stat zakaj je vijugal, kr ce ne bo 100000000 teorij prislo ven) :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Po apr 11, 2011 9:44 am

X-Hair je napisal/-a: To si nekak tako napisal, kot da bi sam zahteval da vozila pred mano vozijo 140. Ni to point. Upam, da ga razbereš.

Ne ne, ni bilo tako mišljeno. Moj point je bil enak kot vožnja naselje-izven naselja-naselje-izven naselja, ko nekateri vozijo konstantno 60. Ne upajo pospešit ali pa včasih celo v naselju 40, ko bi šlo brez problema 60. Zdaj ko imaš vinjeto :) se zapelji do štajerske kdaj. Pa opazuj vožnjo ljudi pred radarji. Vsi pičijo 140, pred radarjem pa zmanjšujejo na 120. Kot, da jih bo radar vse poslikal pri 135-140 :roll:

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Po apr 11, 2011 9:45 am

lizard je napisal/-a:Ljubljana je prav neverjetna tam okrog četrte ure, sploh v petek. Manjkalo je nekaj 10 cm, da bi se mi direkt pred nosom zgodila ena bolj butastih nesreč.

Šlo je sicer za klasične manevre slovenskih voznikov - do zadnjega se silit in rinit v križišče. Nam se je sicer že prižgala zelena a ljudje so še kar vozili skozi rdečo in zavijali levo (križišče pri Avto Triglavu na Dunjaski cesti). Mi smo že štartali na kar uleti še "ta zadnji" padalec, a ta ne zavije levo, ampak se kar polkrožno obrne in v zadnjem trenutko zabremza, glih nekaj destet cm pred avtom desno od mene (ki je tudi že speljal in na srečo potem pravočasno zabremzal). Jaz sem stisnil že vse mišice in se pripravil na zelo glasen pok, ki ga na srečo ni bilo. Včasih mi je žal, da se takim res ne pripeti v tem dotičnem primeru nesreča (zgodilo se nikomur ne bi nič, ker so bile hitrosti premajhne, da ne bo kdo narobe razumel).

Slika dogajanja:

Slika

To je že kr standard... Dunajska, Celovška sm to doživu že prevečkrat :DDD :DDD
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 11, 2011 11:46 am

X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Ne moooorš :cry

http://www.youtube.com/watch?v=LCmeu1rtLoI

Torej, ne razumem dobro "telebanstva" v tem primeru "providanja"?!?

Voznik spredaj vozi v OKVIRU omejitve, okategoriziran pa je s "telebanstvom", ker ne vozi s hitrostjo PRIMERNO zadaj vozečemu ter mu uničuje ritem?!?
Ker vozi čez polno črto ter sili v desno - je že takoj "teleban"? Potemtakem lahko takisto okarakteriziramo VSE Italijane, katerim je takšen način vožnje vsakodnevna rutina. Je voznik s tem početjem KOGARKOLI oviral / ogrožal?!? Je morda ogrožal "nekoga", ki bi ga zaradi lastne ritmične vožnje poskušal prehiteti po desni? Teoretično je morda bil pa le toliko moder voznik, da je zadaj vozečemu nakazoval, naj ga s prehitevanjem po desni ne ogroža (in še koga od udeležencev) - morda...kdo ve...morda je bil pač priča že mnogokrat prehitevanja po desni...

X-Hair je napisal/-a:
Problem bo, ko bo tale star čiča naletel na eno neuravnovešeno osebo. Dosedaj v svojih, recimo, 85 letih še ni naletel. Mu tudi osebno želim, da ne bo. Bo spet pisalo v časopisu, mlad norec pretepel starejšega občana. Nikoli nobeden ne ve kaj je bilo vzrok tega. Naša vrla vlada z ministrstvom in Kresalko bojo pa tako obrnil, da bojo spet dobili izgovore za višanje kazni. Beeee beeee beeee Ja ja ja, ni treba omenjat, da naj se vozim pa počasi, da ne bo položnicc domov. Problem tiči drugje. Če ga dosedaj nisi razbral v tej temi, ga tudi sedaj ne boš in se ti opravičujem, ker tako mislim.

Našel si srž problema - NETOLERANTNOST do ostalih soudeležencev v prometu (ter najverjetneje tudi v ostalih segmentih). Absolutno nezavedanje, da je na cesti tisoče različnih voznikov s tisoče različnimi načini vožnje. Ko človek nekako to sprevidi in spozna (ponavadi potrebuje x let vozniških izkušenj), postane bistveno tolerantnejši do ostalih!
Netolerantni pa ostajamo do prekrškarjev, ki zavestno ogrožajo ostale in sebe ter svojo mojstrovino velikokrat podpišejo še z dvignjenim sredincem...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

J1897
Novinec

Napisal/-a J1897 Po apr 11, 2011 1:33 pm

X, na soški sem tedensko - relacija Tolmin-Gorica (Koper) in nazaj. Kje je tvoj novi dom, pa ne vem :mrgreen:
ČE se še enkrat obrnem na x-ov posnetek - če se osredotočimo le na vožnjo tistega pred x-om, potem lahko vidimo, da ves čas vozi hkrati po dveh pasovih. Zdej ne vem, morda je to za avs normalno, zame ni. Seveda bi se dalo marsikaj povedat tudi čez xov stil vožnje v posnetku, ampak očitno ste vsi na forumu opazili le to, vožnje po dveh pasovih pa ne. Ne zagovarjam pa nikogar v tem posnetku, da ne bo pomote!
PS: Chah, omenil si Italijane. Zadnje čase opažam (na veliko žalost), da kolone po naših (in tudi italijanskih cestah - stara cesta Gorica-Trst) povečini delajo avtomobili s slovenskimi tablicami, tako da sem že zdavnaj opustil stereotip o katastrofalnih italijanskih voznikih...na žalost je realnost popolnoma drugačna :?

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 11, 2011 2:13 pm

J1897 je napisal/-a:PS: Chan, omenil si Italijane. Zadnje čase opažam (na veliko žalost), da kolone po naših (in tudi italijanskih cestah - stara cesta Gorica-Trst) povečini delajo avtomobili s slovenskimi tablicami, tako da sem že zdavnaj opustil stereotip o katastrofalnih italijanskih voznikih...na žalost je realnost popolnoma drugačna :?

Bolj v kontekstu vožnje po dveh pasovih - pa vendarle obenem z zelo tekočo vožnjo (prevsem v mestih)
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po apr 11, 2011 9:20 pm

X-Hair je napisal/-a:D

abbe je napisal/-a:kar se pa tvojega primera tice pa nimas kj to se dogaja.najbol me pa takih primerih moti da tisti avto ki je za tem ki dela kolono nikakor ne upa prehiteti,pa se en avto za njim tudi ne uni naslednji pa itak cakajo da tadva prehitita.in kaj se potem naredi.po se pa najde kaki tak kot sem jaz pa se spravi prehirtevat 4 avtomobile v susu (vem da je to kolona in da se ne sme,sam ce sm precenu da bom uspel poj vem da bom,pa se avto mi to omogoca)ampak glej ga zlomka k zacnem prehitevat se pa un prvi spomne da bo pa on tut (ker me je ocitno vidu in je mislu da pa on tut lahko) po pa jaz moram zavirat na polno da ga ne pocm.idiotizem v glavnem.nevem kaj je cakla s prehitevanjem roliko ravnin

Ahhhaaaa. Ne predvidevaš dobro. In kako si upaš prehitevat 4 avte skupaj. To je že kolona. Si v prekršku. ;) Divjak. Tudi dokaj neuravnovešena oseba si, če se ne moreš vozit za njimi. :twisted:

Hauk, govoril sem :cry

cist sm podivjan pa cist neuravnovesen,sploh ce je kaki lepi dan med tednom ko ni prometa pa ce se vozm na kaki relaciji jesenice-kr gora al pa trzic-ljubel ali bled-bohinj.
cisti divjak :twisted: :twisted:
Ni vse res kar napišem

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Po apr 11, 2011 9:27 pm

Keri hud AX te je prehitel na koncu :D :twisted:

Tudi poraba na 1.8T motorju je bila

OFF: maš novo makino? Srečno vožnjo, pa čimveč novih zanimivih posnetkov :D

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz To apr 12, 2011 1:28 am

CHAN je napisal/-a:naj ga s prehitevanjem po desni ne ogroža (in še koga od udeležencev)

Če odmislimo ostalo v kontekstu in gledamo izven okvirjev cppja in se omejimo na varnost in upoštevamo da se spredaj vozeči jasno zaveda, da bi morda nekdo rad šel mimo (če ga tako očitno zadržuje)... Zakaj bi bilo to prehitevanje ogrožanje? Oz. zakaj je po levi varno, po desni pa ne? Če je prostora več kot dovolj..

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom To apr 12, 2011 9:31 am

Obravnavani odsek ima na začetku razen omejitve 80 tudi zapovedano varnostno razdaljo 30m. Vsak vozi po svoji presoji, nad katero pa bdi zakonska regulativa in eksekutiva. Če voziš zbrano in v okviru predpisov, verjetno ne dovoliš prehitevanja po desni in seveda posrednega ogrožanja za nobeno ceno. Če se komu mudi, mora prej od doma. Tako je tudi blendanje od zadaj, če koga prehitevaš s 130-140 na uro bebavo in jalovo. Namerno oviranje je pa čisto nekaj drugega. Zelo rad vozim hitro, s stalnim visokim tempom, tudi močnejše pospeševanje mi je v veselje, preko omejitev in pravil pa žal ne moreš. Grem pa parkrat na leto v Nemčijo, da si operem možgane, še posebej je zabavno kadar nagonijo par pasov na tesno skupaj in jih poterajo preko z omejitvijo 100, ne pa pri nas s 40. Tako vsaj poskušam razumeti Xhaira, ki ga nasilni peacemakerji nervirajo. V tem primeru pa ni šlo za to, ampak je nekdo priseben zapiral svojo varnost.

Uporabniški avatar
opelboy
Novinec

Kraj: Stopc da hills

Napisal/-a opelboy To apr 12, 2011 5:55 pm

Osebno mislim da se najbolj dejavni v tej temi preveč ozirajo na ostale udeležence v prometu in premalo nase.. ;)
Tisto X-ovo vijuganje ni nobeni reči podobno(pa brez zamere, verjamem da si dober šofer), s tem dosežeš da voznik pred tabo postane živčen in naredi neumnost. Too bad.
Še nekaj o prvi trditvi: sam se imam za povprečnega voznika, ki mu včasih zapaše bolj dinamična vožnja(tudi Raceland, Grobnik..) ampak vedno v okvirih svojih zmožnosti in zmožnostih avta. Večina nestrpnežev je pa takih da pljuvajo čez previdne ljudi, ki vedo da niso sposobni za normalno vožnjo, ko pa pride do kočljivih ali (bognedaj) izzivalnih situacij pop*** po celi črti. Oprostite izrazu :)

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To apr 12, 2011 6:26 pm

joztom je napisal/-a:Če voziš zbrano in v okviru predpisov, verjetno ne dovoliš prehitevanja po desni in seveda posrednega ogrožanja za nobeno ceno.

Jaz bi pomoje dovolil da me prehiti, sej se mene ne tiče ane. Ne vem no, sigurno ne bi vozil po obeh pasovih. Ne vem v čem bi me nekdo ogrožal, ki bi hotel mimo? 100x bolj nevaren se mi zdi vsak avto, ki gre 1m mimo mene, ampak v nasprotni smeri, pa nihče ne komplicira. Al pa na avtocesti na zožanjih, ko je promet usmerjen na odstavni in vozni pas, pa je ponavadi tako ozko, da če tovornjak vozi po odstavnem, da ga komaj prehitiš. Pa tam so skoraj vedno kolone in se prehiteva levo in desno. Tuki gre pa za dva osebna avta, pa je neko ogrožanje al ne vem kaj. Če jaz vem da bo šel nekdo po desni mimo mene, potem res ne vidim razlike a me bo prehitel po levi ali po desni, če je dovolj prostora in če ga ne želim zadrževat za seboj.

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Napisal/-a joztom Sr apr 13, 2011 8:24 am

Torej govora je o obravnavani situaciji na viaduktu Peračica z znano prometno ureditvijo. Pa se postavimo v drugo situacijo z enakim izidom. Peljem se proti Nanosu po AC od Postojne naprej, peljem ene 130 na uro na tempomat, prehiteva me nekdo s 137 na uro, pa prileti še nekdo po desnem odstavnem pasu in mene naj to ne moti, ker mi kao nič noče in gre itak meter desno od mene? Težko je kar slepo verjeti razsodnosti in neškodljivosti takega manevra. Pa da slučajno ne mislite, da drekam po cesti, se pa angažirano zanimam za promet pred sabo in za sabo in ga skrajno predvidljivo nadziram. Se pa že leta ne spomnim, da bi koga nerviral, oviral ali nasilno umirjal.

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra Sr apr 13, 2011 8:46 am

joztom je napisal/-a:Torej govora je o obravnavani situaciji na viaduktu Peračica z znano prometno ureditvijo. Pa se postavimo v drugo situacijo z enakim izidom. Peljem se proti Nanosu po AC od Postojne naprej, peljem ene 130 na uro na tempomat, prehiteva me nekdo s 137 na uro, pa prileti še nekdo po desnem odstavnem pasu in mene naj to ne moti, ker mi kao nič noče in gre itak meter desno od mene? Težko je kar slepo verjeti razsodnosti in neškodljivosti takega manevra. Pa da slučajno ne mislite, da drekam po cesti, se pa angažirano zanimam za promet pred sabo in za sabo in ga skrajno predvidljivo nadziram. Se pa že leta ne spomnim, da bi koga nerviral, oviral ali nasilno umirjal.

Ok, in zdej predpostavimo, da bos sel po desni mimo vozecemu nastavit rit pred nos in zavil na odstavni pas se sam - kdo je vecje tele oz. kdo je tisti, ki dejansko ogroza okolico, pacient, ki se mu ocitno mudi ali ti, serif, ki bos prevzel kontrolo nad stanjem? S tem, ko oviras projektil na svoji desni si prispeval svoja dva centa v predalcek nevarne voznje.

Pa da ne bo kdo mislil, da odobravam taksno pocetje - se zdalec ne. Najmanj kar je, je to, da si oba zasluzita "posebno" obravnavo...

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Sr apr 13, 2011 9:46 am

gofra je napisal/-a:
joztom je napisal/-a:Torej govora je o obravnavani situaciji na viaduktu Peračica z znano prometno ureditvijo. Pa se postavimo v drugo situacijo z enakim izidom. Peljem se proti Nanosu po AC od Postojne naprej, peljem ene 130 na uro na tempomat, prehiteva me nekdo s 137 na uro, pa prileti še nekdo po desnem odstavnem pasu in mene naj to ne moti, ker mi kao nič noče in gre itak meter desno od mene? Težko je kar slepo verjeti razsodnosti in neškodljivosti takega manevra. Pa da slučajno ne mislite, da drekam po cesti, se pa angažirano zanimam za promet pred sabo in za sabo in ga skrajno predvidljivo nadziram. Se pa že leta ne spomnim, da bi koga nerviral, oviral ali nasilno umirjal.

Ok, in zdej predpostavimo, da bos sel po desni mimo vozecemu nastavit rit pred nos in zavil na odstavni pas se sam - kdo je vecje tele oz. kdo je tisti, ki dejansko ogroza okolico, pacient, ki se mu ocitno mudi ali ti, serif, ki bos prevzel kontrolo nad stanjem? S tem, ko oviras projektil na svoji desni si prispeval svoja dva centa v predalcek nevarne voznje.

Pa da ne bo kdo mislil, da odobravam taksno pocetje - se zdalec ne. Najmanj kar je, je to, da si oba zasluzita "posebno" obravnavo...

Točno tako Gofra - tudi jaz nikakor ne odobravam takih dejanj mi pa na kraj pameti ne pade, da bi jih poskušal kakorkoli preprečevati in s tem reskirati nesrečo ali kakšno podobno sranje. Enostavno ni moja naloga, da to preprečujem, je pa moja naloga, da normalno nadaljujem po sredini VOZNEGA pasu, un pa naj prehiteve po odstavnem, če je tolk blesav. Če normalno spremljate dogajanje v vzvratnih ogledalih (čeprav močno dvomim glede na raznorazne komentarje) te takšen tudi ne more presenetit.

Norci bodo obstajali vedno, tako da tukaj ne moremo čisto nič narediti lahko pa naredim veliko v tem, da nikakor ne poskušamo igrati šerifov, ker s tem pademo praktično na isti nivo norca kot tisti, ki na silo prehiteva po odstavnem. In verjemte, da bo do nesreče prišlo prej, če boste kakega takega poskušali blokirat kot pa da ga pustite, da gre mimu in v 15sekundah pozabite nanj in na njegov manever, kot pa da se boste 15 in več let sekirali zakaj vam je blo takrat treba izigravat šerifa.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Sr apr 13, 2011 7:34 pm

Ta "druga" situacija je vseeno preveč drugačna, da bi lahko svoje načelo prenesel nanjo. Poleg višjih hitrosti je tu razlika predvsem ta, da za tega na tvoji desni ne veš. (Lahko veš, če spremljaš, ampak večina imo ne, kot BBoss napisal.) Prehitevanje po desni je v večini primerov še najbolj nevarno zato (na splošno na AC, če prehitevaš nekega "camperja" na prehitevalnem), ker on ne ve da boš na desni in lahko komot zavije, ker pričakuje prost pas. Isto je v tvojem primeru. Sicer je zelo malo verjetno, da bo nekdo (ti) v tistem moral nujno ustavit in zavit na odstavnega, pa vseeno. Lepo se voziš po voznem in naenkrat na tvoji desni avto in se zdrzneš, si presenečen, se ustrašiš. Recimo.
V xhairovem primeru pa tisti spredaj ve za x-ov namen in ga celo pričakuje, zato gre namerno blokirat pas. Če bi bil jaz na njegovem mestu in bi pričakoval da gre en avto desno mimo mene, mi to torej ni nobeno presenečenje in me ne zmoti toliko.

Isto recimo ta princip deluje na kšnem drugem primeru... Če bom recimo hotel nekje parkirat in manevrirat. Če bom že dal smernik in začel z obračanje in da v tistem en prileti (in ga ne pričakujem) in gre par centi mimo mene, bom seveda presenečen in jezen. Če pa recimo nakaže da se mu mudi in da bi šel mimo al karkoli pač in da jaz vem za njegovo namero, potem mu lahko pustim da gre mimo in tut če gre tesno mimo ne bom nič presenečen. Vsekakor se pa ne bom počutil ogroženega, kar bi v prvem primeru mogoče se.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Če apr 14, 2011 8:34 pm

A je še kdo opazil nenavadno povečanje hitrosti vožnje na naših AC? Včasih sem peljal 130 sem bil skoraj najhitrejši, zdej pa vozim 150 pa me še vedno vsi prehitevajo :shock: Al samo js naletim na take dneve in take voznike vedno 8)
Pa ne narobe razumet, podpiram to 8)
I'm not speeding I'm qualifying...

yani
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a yani Če apr 14, 2011 8:49 pm

NejcZ je napisal/-a:A je še kdo opazil nenavadno povečanje hitrosti vožnje na naših AC? Včasih sem peljal 130 sem bil skoraj najhitrejši, zdej pa vozim 150 pa me še vedno vsi prehitevajo :shock: Al samo js naletim na take dneve in take voznike vedno 8)
Pa ne narobe razumet, podpiram to 8)

Jaz se vsak dan vozim po avtocesti v službo in moja potovalna hitrost je med 140 in 150. 8) Kar je manj si pa že skor ovira na cesti :twisted:

Resno, dokler vsi uporabljajo smernike in opazujejo okolico okrog sebe, potem ne vidim razloga, da bi to bilo tako zelo narobe.....
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google Adsense [Bot], tomzzi in 8 gostov