Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Re: Navigacija! (vse o navigacijskih napravah, kartografijah

Napisal/-a MacTron Ne jul 10, 2011 10:38 pm

eljuero je napisal/-a:Kaj tomtom se več ne trži pri nas?

Ne se tako dolgo nazaj je bilo tole podjetje: http://web.archive.org/web/200901020833 ... i/kontakt/ vendar kot lahko vidis, je uradni url off. Poizkusi tu v kolikor si mislil cel komplet TomTom se pravi, zajeto kartografijo in elektronske naprave.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero To avg 02, 2011 10:14 pm

@MacTron, sem vzel kar 3790t. Napravca preizkušena in dela kot mora, me pa zanima, ali je pri vseh garminih problem izpisati šumnike (vsaj črko "č" pri obvestilih (npr. pri preračunavam ne zmore). Software je posodobljen.

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 03, 2011 8:16 pm

eljuero je napisal/-a:@MacTron, sem vzel kar 3790t. Napravca preizkušena in dela kot mora, me pa zanima, ali je pri vseh garminih problem izpisati šumnike (vsaj črko "č" pri obvestilih (npr. pri preračunavam ne zmore). Software je posodobljen.

Uredu. Pa si poklical omenjeno podjetje z linka, ce imajo se zastopstvo za TomTom (v kompletu sof|hardware)? Zanimivo, udaril s prvo in kupil najboljsi in najtanjsi model Garmina na trziscu. Glede šumnikov, se ti na root menuju pokaze: Prikaži zemlj.? Ce ne potem je lahko v nastavitvah kaksen bug. Naceloma mora pri preracunavanju poti pisati: Izračunavam pot in graficni nacin polnjenja. Je pa tudi nekaj, pri malo starejsih modelih je bilo mozno preklopiti tudi na brez-sumnikov.
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero So avg 06, 2011 7:37 am

Ne, nisem klical in več dalje raziskoval. Malo sem še gledal teste in potem odločil preizkusiti tega, ker mu je cena že nekaj padla.
Nimam sicer primerjave z ostalimi modeli (vmesnik, signal, ekran ... ), vendar pri tem nimam pripomb, razen omenjene.
V menuju in ostalih obvestilih so pokazani vsi šumniki. So pozabili :) Nisem pa zasledil opcije, da bi se pri tem dalo nastaviti brez šumnikov. Pa ok, bom preživel :) Hvala.

GTI_Mk4
Novinec

HTC Desire S in navigacija

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe avg 19, 2011 2:59 pm

lp
imam sledeč telefon na njem je bila neka aplikacija ki se ji reče navigacija...zemljevidi so googlovi...zanima pa me zakaj mi ne najde krajev oz poti po kateri bi rad šel brez da imam vklopljen internet..ko vklopim gps me najde na zemljevidu pa vse normalno deluje če se premikam samo krajev mi ne najde če grem pod iskanje pa če napišem da me naj vodi ne dela....kar neprestano išče....ve kdo kaj bi lahko blo narobe??

SG1
Nov uporabnik

Re: HTC Desire S in navigacija

Napisal/-a SG1 Pe avg 19, 2011 3:06 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:lp
imam sledeč telefon na njem je bila neka aplikacija ki se ji reče navigacija...zemljevidi so googlovi...zanima pa me zakaj mi ne najde krajev oz poti po kateri bi rad šel brez da imam vklopljen internet..ko vklopim gps me najde na zemljevidu pa vse normalno deluje če se premikam samo krajev mi ne najde če grem pod iskanje pa če napišem da me naj vodi ne dela....kar neprestano išče....ve kdo kaj bi lahko blo narobe??

Ta navigacija potrebuje dostop do interneta, ker si sproti downloada karte. Če iščeš navigacijo ki ne potrebuje dostop do interneta, si naloži iGO ali kaj podobnega.

LP

Uporabniški avatar
srcnik
Poznavalec foruma

Napisal/-a srcnik Pe avg 19, 2011 3:09 pm

dooooh

Če nima zemljevidov, tudi nima krajev na le teh zemljevidih. Internetno povezavo rabi, da najde ime kraja v online database in nato naloži še zemljevide.

Inštaliraj si motonav (neuradno: partis), pa daj mape gor pa boš mel mir.

Lp

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe avg 19, 2011 3:16 pm

najlepša hvala za odgovore

BraaZ
Novinec

Kraj: Grosuplje :) SELO:)

Napisal/-a BraaZ Pe avg 19, 2011 6:45 pm

Predlagam, da si "urediš" oz. namestiš navigacijo Sygnic, ki je mene osebno najbolj navdušila. Kar se tiče "NAVIGACIJE" potrebuješ dostop do spleta, da downloada zemljevide okolice kjer se nahajaš oz. tisto, kar iščeš. Tukaj bodi previden, da ne boš imel EDGE vklopnjen, ker zna biti to kar draga napaka (odvisno od paketa, ki ga imaš).

Lp Miha
Slika

GTI_Mk4
Novinec

Napisal/-a GTI_Mk4 Pe avg 19, 2011 7:51 pm

BraaZ je napisal/-a:Predlagam, da si "urediš" oz. namestiš navigacijo Sygnic, ki je mene osebno najbolj navdušila. Kar se tiče "NAVIGACIJE" potrebuješ dostop do spleta, da downloada zemljevide okolice kjer se nahajaš oz. tisto, kar iščeš. Tukaj bodi previden, da ne boš imel EDGE vklopnjen, ker zna biti to kar draga napaka (odvisno od paketa, ki ga imaš).

Lp Miha

ja samo to je pol isto to kar mam...da rabiš internet... :? ...jaz pa iščem da je stvar deluje brez spleta...

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny Pe avg 19, 2011 8:03 pm

Garmina si nalož pa mirna bosna :mrgreen:

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 Pe avg 19, 2011 8:20 pm

GTI_Mk4 je napisal/-a:
BraaZ je napisal/-a:Predlagam, da si "urediš" oz. namestiš navigacijo Sygnic, ki je mene osebno najbolj navdušila. Kar se tiče "NAVIGACIJE" potrebuješ dostop do spleta, da downloada zemljevide okolice kjer se nahajaš oz. tisto, kar iščeš. Tukaj bodi previden, da ne boš imel EDGE vklopnjen, ker zna biti to kar draga napaka (odvisno od paketa, ki ga imaš).

Lp Miha

ja samo to je pol isto to kar mam...da rabiš internet... :? ...jaz pa iščem da je stvar deluje brez spleta...

Tukaj je mislil da rabiš povezavo samo da preneseš zemljevide na telefon. Jst imam isto navigacijo, zemljevide sem naložil znotraj aplikacije, doma preko wifi (po inštalaciji obkljukaš željene zemljevide in ti jih aplikacija sama prenese dol). Navigacija potem deluje normalno preko GPS, kot garmin naprave.

pinny: na žalost Garmina za android naprave ni :?

lp!

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe avg 19, 2011 8:24 pm

Garmina, kolikor je meni znano, (še) ni za Androida, tako da je ena iz med opcij iGo oz. Motonav.
Slika

Viewer
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Android navigacija in števec hitrosti

Napisal/-a Viewer Ne sep 18, 2011 6:39 pm

Nasvet za kvalitetno brezplačno alternativo Android aplikaciji 'Plošča avtomobila', prosim.

Hvala in lp.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Ne sep 18, 2011 6:40 pm

no, rabm eno mnenje oz. kar konkreten nasvet kaj sedaj nabavit za v avto. Kakšni telefoni odpadejo, prav tako netbooki in dlančniki.
Pogoji pa so:
- Slovenija v celoti pokrita (potrebujem točne hišne številke; recimo Europe city navigator je premalo podroben, adria Route pa je vredu),
- balkan čimboljš pokrit,
- za ostalo Evropo je tudi fanj, da je dobro pokrita, čeprav ni taka nuja kot za Slovenijo,
- POI točke (upam, da sedaj imajo vsi to),
- podpora (micro)SD karticam,
- čimveč notranjega prostora za karte.
- cena, nekje do €200, raje manj.

Do sedaj sem imel Nüvija 660T, tako da Garmine kar se tiče pokritosti zelo dobro poznam.
Nekaj sem gledal Navon ampak se mi ne sanja, kako je pri njih s kartami (potrebujem mnenje kakega uporabnika). Nekako me mika tudi Navigon, ki ima Windows OS, vendar potem ne vem kako je s kartami....

P.S. navigacija naj bo hitra pri izračunu poti, ker trenutni Nüvi.... jah, dobiš sive lase v kakšnih križiščih, ko začne s slavnim preračunavanjem :twisted:

Uporabniški avatar
Bojanxe
Novinec

Re: Android navigacija in števec hitrosti

Napisal/-a Bojanxe Ne sep 18, 2011 6:53 pm

Jaz na HTC Wilfire (android) uporabljam IGO MyWay navigacijo. Je plačljiva drugače, ampak se jo dobi tudi na netu.. Če sam ne obvladaš, reci sosedovemu mulcu, naj ti naloži zadevo, bo sigurno vedel kako se streže stvari..... ;)
Pokritost je super, samo naložiti moraš prave mape gor, mene skoraj vedno do hiše pripelje.

Lep pozdrav,
Bojan
Alfa Klub Slovenija

Viewer
Nov uporabnik

Re: Android navigacija in števec hitrosti

Napisal/-a Viewer Ne sep 18, 2011 6:56 pm

Načeloma ni problem, da ne bi znal shekat (oz. najti take verzije), samo se mi ne da ubadat s tem. :) Dati skoraj 40 evrov za letno licenco pa tudi...khm, nisem tako bogat, da bi denar sral. =)

Hvala za nasvet.

W3s7_S1D3
Novinec

Napisal/-a W3s7_S1D3 Pe sep 23, 2011 9:43 am

W3s7_S1D3 je napisal/-a:no, rabm eno mnenje oz. kar konkreten nasvet kaj sedaj nabavit za v avto. Kakšni telefoni odpadejo, prav tako netbooki in dlančniki.
Pogoji pa so:
- Slovenija v celoti pokrita (potrebujem točne hišne številke; recimo Europe city navigator je premalo podroben, adria Route pa je vredu),
- za ostalo Evropo je tudi fanj, da je dobro pokrita, čeprav ni taka nuja kot za Slovenijo,

Do sedaj sem imel Nüvija 660T, tako da Garmine kar se tiče pokritosti zelo dobro poznam.
Nekaj sem gledal Navon ampak se mi ne sanja, kako je pri njih s kartami (potrebujem mnenje kakega uporabnika). Nekako me mika tudi Navigon, ki ima Windows OS, vendar potem ne vem kako je s kartami....

P.S. navigacija naj bo hitra pri izračunu poti, ker trenutni Nüvi.... jah, dobiš sive lase v kakšnih križiščih, ko začne s slavnim preračunavanjem :twisted:

Nobenega predloga? :?:

bar
Nov uporabnik

Napisal/-a bar Pe sep 23, 2011 6:02 pm

Rabim nasvet

Kupiv sem mitsubishi carismo 2001 z tovarniško ugrajeno navigacijo. Zraven pa nisem dobil CD-ja z kartami. Kje bi se dalo to dobit verjetno paše tudi od drugih mitsubishijev.

lp

Uporabniški avatar
eljuero
Stalni uporabnik

Napisal/-a eljuero Sr sep 28, 2011 12:46 pm

W3s7_S1D3 je napisal/-a:
W3s7_S1D3 je napisal/-a:no, rabm eno mnenje oz. kar konkreten nasvet kaj sedaj nabavit za v avto. Kakšni telefoni odpadejo, prav tako netbooki in dlančniki.
Pogoji pa so:

Nobenega predloga? :?:

Meni pa v Sloveniji City navigator boljše služi kot Adria route pa sta oba zadnji verziji.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: esem in 3 gostov