Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Kukec
Stalni uporabnik

Napisal/-a Kukec Pe jul 04, 2008 8:22 pm

jaz se opazil tablo za uporabo vinjet komaj pri izvozu-uvozu na pobrežju... tak da od tunela pa do križišča v melju že rabiš vinjeto... za pobrežje obi pa nisem siguren

Uporabniški avatar
TomazK
Novinec

Kraj: Radomlje

Napisal/-a TomazK Pe jul 04, 2008 8:24 pm

Kakšna so vaša opažanja glede prometa od uvedbe vinjet? Je na lokalnih cestah več, manj prometa?

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jul 04, 2008 8:31 pm

lisko je napisal/-a:
Gotty je napisal/-a:glede Maribora, kolkikor sem jaz slišaš tista "hitra" cesta od Hoč do konca bob steze ni plačljiva, ni 100% oz možnost pomote.

Se lahk kter dobro pozanima? je od hoč do melja ali od hoč do obija? Oz lahk kdo kak zemljevid maribora prilep kjer je ne/jo rabiš

sam mimo obija do hoč, na štiripasovnici kjer so semaforji ne rabiš vinjete.. (zemjevid na darsovi strani)
drugače pa po bob stezi pa do rondoja pesnica jo pa itak potrebuješ..

Uporabniški avatar
lisko
Moderator / upravnik foruma

Napisal/-a lisko Pe jul 04, 2008 8:44 pm

Torej bom za 5km na leto plačal 55 evrov....oz. 110....jebiga eni zgubimo drugi dobijo...
Slika
(Sine! Kaj naj nardim da pridem prek pločnika?......... Jeep-a si kup pa ne jamri :P ) :)

Uporabniški avatar
black
Poznavalec foruma

Napisal/-a black Pe jul 04, 2008 8:47 pm

Cross je napisal/-a:Sedaj ko imam tudi sam že par dni vinjeto sem si ustvaril mnenje o tej zadevi. Ugotovil sem, da so po mojem mnenju z njeno obliko (seveda) zajebal praktično vse, razen tega da je izgleš še kolikor toliko.

Kot prvo je absolutno prevelika, vsaj po širini, lahko bi bila za skoraj polovico ožja. Noben nebi jokal če bi bil avtosmajli malce manjši.

Izbral so povsem napačne barve, sploh pa z celoletno pri kateri sploh ne vem kakšn mojster jo je izbral. Tista zelena, ok kao slovenija, ampak zakaj glih florescentna, pa to še nebi bil tak problem če nebi bilo naslednje zadeve.

Absolutno je pretanka, kar pomeni da je praktično prosojna. Svojo sem seveda nalepil spodaj pa jo še opazim, pri matkinem avtu, pa je povsem preveč izstopajoča, sploh v soncu zaradi in te barve.

Še manj, oziroma sploh ne, mi je jasno kako lahko vinjeta, katere glavni namen je pobirati evre od tujcev nima nobnega slogana ali kakršne koli druge povezavo z slovenijo, brez da moraš pregledati celo vinjeto. Pa tako so bili takrat ponosni ko so se spomnl "i feel sLOVEnia" in da niso mogli tega gor dat lahko rečem samo "kaj pa druzga", pa tako se oklepamo vsake promocijske bilke.

Potem pa še ta postavitev, zakaj je morala bit taka zdraha, celo tako velika da smo na konc pristal na tem da je lahk vinjeta kjerkol na šipi, vsaj kao pol leta.

No to so nekak moja opažanja o naši novi nacionalni pridobitvi. Čeprav sem vesel da jo imam, mi je vseeno škoda ker bi bila lahko toliko bolša, ampak tudi nisem presenečen da je tako. Pri nas se pač tako dela.

Lp

oh joj no :roll:
bejž na en pir pa se ne sekiri :pij:

Uporabniški avatar
Doche
Poznavalec foruma

Kraj: Ried

Napisal/-a Doche Pe jul 04, 2008 8:57 pm

lisko je napisal/-a:Torej bom za 5km na leto plačal 55 evrov....oz. 110....jebiga eni zgubimo drugi dobijo...
Sej boš pa enkrat, 2x malo dlje zapeljal pa boš dobil noter ;)

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe jul 04, 2008 9:36 pm

Saj ne, da bi se hvalil, ampak jaz sem vinjeto že finančno pokril :oops: :oops: :oops:

Uporabniški avatar
ThugBoy
Stalni uporabnik

Kraj: Morje

Napisal/-a ThugBoy Pe jul 04, 2008 9:44 pm

od obija proti hočam oz. slivnici je nerabiš do zadnjih semaforov pred avtocesto.tam pa je pol itaq tabla da jo potrebuješ.
od obija proti melju pa jo potrebuješ.

mene pa zanima na kak način bodo izvajali oz. izvajajo kontrole?
na cestninskih postajah in počivališčih ali te sredi avtoceste tud ustavijo?
in pa zanima me če ti lahko napiše kazen ker nimaš vinjete po tem ko si se že pripeljal iz avtoceste? v primeru da je itaq očitno da si prišel z avtoceste?

LP
Even When They Kill Me They Can't Never Take A Game From Young G

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty Pe jul 04, 2008 9:53 pm

isto kot v tujih državah, po avtocestah se bodo vozili in te pomožnosti ustavili da vidijo če jo imaš ali ne. zdaj v začetku pa preverjajo, kolko sem slišal po radiu, da na počivališčih na AC in na glavnih vhodih in izhodih AC. (npr. na jodlarskem je ASFINAG za te reči)

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jul 04, 2008 10:13 pm

BBoss je napisal/-a:Saj ne, da bi se hvalil, ampak jaz sem vinjeto že finančno pokril :oops: :oops: :oops:

x2

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Pe jul 04, 2008 10:19 pm

ThugBoy je napisal/-a:mene pa zanima na kak način bodo izvajali oz. izvajajo kontrole?
na cestninskih postajah in počivališčih ali te sredi avtoceste tud ustavijo?
in pa zanima me če ti lahko napiše kazen ker nimaš vinjete po tem ko si se že pripeljal iz avtoceste? v primeru da je itaq očitno da si prišel z avtoceste?
LP

pri nas vsak dan kontrolirajo policaji in oni nadzorniki za par ur, se prestavljajo iz enga izvoza na drugega..
ja itak da ti da kazn na izvozu iz avtoceste, še na carini dobiš kazn ko greš iz slovenije če nimaš vinjete to je šele zakon :twisted:

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So jul 05, 2008 5:50 am

ja jaz sem jih tudi že srečal.Na izvozu Dramlje pri Celju. Prvo oni trikotnik na tleh pa piše cestninska kontrola potem pa en policaj pa en cestninar p a sta samo avte opazovala (itak je 40 omejitev,lahko opazi pravočasno vinjeto )
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron So jul 05, 2008 10:55 am

Gotty: ko si vceraj napisal/citiral uporabnika glede MP Obrezje in tudi hitro zbrisal post na katerega
se je nanasala kazniva 500-700m voznja po avtocesti (zaradi neuporabe vinjet do prvega pocivalisca
- nakup vinjete) naj te spomnim da na hrvaskem prodajajo vinjete na vseh petrol in europetrol postajah

http://www.cestnina.si/img/Petrol-proda ... ll%20-%20A).jpg (2049 x 2011)

in prav tako v Bih (petrol d.d.) ter Italija in Avstrija (ASFINAG) tako da so obvesceni vsi
le problem so tisti, katere sem tudi ze sam izpostavil; tisti, ki se sedaj vracajo iz HR (sepravi tujci, ki so pred uvedbo se placali)
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Gotty
Nov uporabnik

Kraj: Tezno

Napisal/-a Gotty So jul 05, 2008 11:29 am

ja vem ker v bistvu nočem bit pameten če nisem 100% :D

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois So jul 05, 2008 12:01 pm

(predor šentvid)
Ustavi policist voznika na vasi in mu reče: "Tole bo pa 300 euričev kazni, ker nimate vinjete!"
Šofer: "Pa saj ne vozim po avtocesti !?!"
Policist: "Ja, že, že ampak po avtocesti ste se vozili včeraj, a ne vidite, da imate še beton za brisalci.... "
Slika pugi.si

MaticZ.
Nov uporabnik

Napisal/-a MaticZ. So jul 05, 2008 2:52 pm

Samo table kje naj bi vinjeta bila niso postavljene kjer naj bi bile.

Tak primer je na hitri cesti iz Tržiča proti Podbrezju, če se pelješ proti Podbrezju, je tabla za hitro cesto, ampak ni table za uporabo vinjete. Če se pelješ iz Podbrezij, je tabla zravn krožnega križišča in tudi tabla kaže na hitro cesto(je plavo obarvana). Če se pa iz Podbrezij pelješ samo kilometer naprej od krožnega križišča, proti Naselju Zvirče in potem zaviješ na "hitro cesto", pa nikjer ni oznake, 1.za vinjeto, 2. za hitro cesto.

Uporabniški avatar
TrijoAdijo
Mojster foruma

Napisal/-a TrijoAdijo So jul 05, 2008 5:09 pm

MacTron je napisal/-a:Gotty: ko si vceraj napisal/citiral uporabnika glede MP Obrezje in tudi hitro zbrisal post na katerega
se je nanasala kazniva 500-700m voznja po avtocesti (zaradi neuporabe vinjet do prvega pocivalisca
- nakup vinjete) naj te spomnim da na hrvaskem prodajajo vinjete na vseh petrol in europetrol postajah

http://www.cestnina.si/img/Petrol-proda ... ll%20-%20A).jpg (2049 x 2011)

in prav tako v Bih (petrol d.d.) ter Italija in Avstrija (ASFINAG) tako da so obvesceni vsi
le problem so tisti, katere sem tudi ze sam izpostavil; tisti, ki se sedaj vracajo iz HR (sepravi tujci, ki so pred uvedbo se placali)

Pravtako so vsi tisti vozniki,ki vstopajo v RS iz RH na MP Obrežje brez vinjete opozorjeni, da jo morajo kupiti. Kot sem že omenil jo lahko kupijo v mejni menjalnici oz. pri ta-prvem "Darsovcu" ki je prisoten na MP.

Zanimiv pa je podatek, da vsi tujci, ki nimajo vinjet, jih zelo radi in zelo hitro kupijo....brez kakšne vroče krvi ali neodobravanja (no...nekateri malce pogodrnjajo...ampak ko se jim objasni da jim naslednje pol leta ne bo treba plačevati cestnine, so pa hitro veseli), kar pa nažalost za naše sodržavljane ne morem reči :roll:

LP!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek So jul 05, 2008 5:51 pm

ko sme se dane siz šentilja proti mb peljal.. je 3/4 turistov ki so se račali iz morja ni melo.. policija pa na SOS počivališčih in vsepovsod kje se lahko stoji koga obdelovala :D

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC So jul 05, 2008 10:33 pm

Zadnjič se peljem po gorenjski AC od KR proti Jesenicam in se po odstavnem pelje policaj na motorju (zelo počasi) in za vsak avto, ki gre za njim, obrne glavo in čekira ali ima vinjeto. Verjetno avtomatično pogleda na voznikovo stran, k sm šu pa jst mim njega je pa tko ene trikrat sem pa tja pogledu, ker jo mam na levi. Modela je kr zamajal na unmu motorju :twisted:

Sej je prov da ns čekirajo ampak še enkrat poudarjam, da bi moral dopustit lepit vinjeto kamorkoli na vetrobranko steklo.

lp

YOC

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jul 05, 2008 11:00 pm

DaDek je napisal/-a:policija pa na SOS počivališčih in vsepovsod kje se lahko stoji koga obdelovala :D

:shock:

pazite se na cestah ker vas lahko obdelajo policaji :lol:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov