lisko je napisal/-a:Gotty je napisal/-a:glede Maribora, kolkikor sem jaz slišaš tista "hitra" cesta od Hoč do konca bob steze ni plačljiva, ni 100% oz možnost pomote.
Se lahk kter dobro pozanima? je od hoč do melja ali od hoč do obija? Oz lahk kdo kak zemljevid maribora prilep kjer je ne/jo rabiš
Cross je napisal/-a:Sedaj ko imam tudi sam že par dni vinjeto sem si ustvaril mnenje o tej zadevi. Ugotovil sem, da so po mojem mnenju z njeno obliko (seveda) zajebal praktično vse, razen tega da je izgleš še kolikor toliko.
Kot prvo je absolutno prevelika, vsaj po širini, lahko bi bila za skoraj polovico ožja. Noben nebi jokal če bi bil avtosmajli malce manjši.
Izbral so povsem napačne barve, sploh pa z celoletno pri kateri sploh ne vem kakšn mojster jo je izbral. Tista zelena, ok kao slovenija, ampak zakaj glih florescentna, pa to še nebi bil tak problem če nebi bilo naslednje zadeve.
Absolutno je pretanka, kar pomeni da je praktično prosojna. Svojo sem seveda nalepil spodaj pa jo še opazim, pri matkinem avtu, pa je povsem preveč izstopajoča, sploh v soncu zaradi in te barve.
Še manj, oziroma sploh ne, mi je jasno kako lahko vinjeta, katere glavni namen je pobirati evre od tujcev nima nobnega slogana ali kakršne koli druge povezavo z slovenijo, brez da moraš pregledati celo vinjeto. Pa tako so bili takrat ponosni ko so se spomnl "i feel sLOVEnia" in da niso mogli tega gor dat lahko rečem samo "kaj pa druzga", pa tako se oklepamo vsake promocijske bilke.
Potem pa še ta postavitev, zakaj je morala bit taka zdraha, celo tako velika da smo na konc pristal na tem da je lahk vinjeta kjerkol na šipi, vsaj kao pol leta.
No to so nekak moja opažanja o naši novi nacionalni pridobitvi. Čeprav sem vesel da jo imam, mi je vseeno škoda ker bi bila lahko toliko bolša, ampak tudi nisem presenečen da je tako. Pri nas se pač tako dela.
Lp
ThugBoy je napisal/-a:mene pa zanima na kak način bodo izvajali oz. izvajajo kontrole?
na cestninskih postajah in počivališčih ali te sredi avtoceste tud ustavijo?
in pa zanima me če ti lahko napiše kazen ker nimaš vinjete po tem ko si se že pripeljal iz avtoceste? v primeru da je itaq očitno da si prišel z avtoceste?
LP
MacTron je napisal/-a:Gotty: ko si vceraj napisal/citiral uporabnika glede MP Obrezje in tudi hitro zbrisal post na katerega
se je nanasala kazniva 500-700m voznja po avtocesti (zaradi neuporabe vinjet do prvega pocivalisca
- nakup vinjete) naj te spomnim da na hrvaskem prodajajo vinjete na vseh petrol in europetrol postajah
http://www.cestnina.si/img/Petrol-proda ... ll%20-%20A).jpg (2049 x 2011)
in prav tako v Bih (petrol d.d.) ter Italija in Avstrija (ASFINAG) tako da so obvesceni vsi
le problem so tisti, katere sem tudi ze sam izpostavil; tisti, ki se sedaj vracajo iz HR (sepravi tujci, ki so pred uvedbo se placali)
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov