Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
moofdi
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a moofdi Pe apr 15, 2011 2:31 pm

X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Ne moooorš :cry

http://www.youtube.com/watch?v=LCmeu1rtLoI

Daj mi na zs napiši tablico, ker se v video slabo vidi (zadnje cifre 54?). Grem skor j***a stavit :mrgreen: , da je tole moj dedek. :lol: No, vsaj avto je taprav, pa tipičnih 70 tudi. Dopovedat mu, da pri 71letih ni več za v avto pa misija nemogoče... :huh:

lp.
Arese 3.0 V6 24V... The Beauty And The Beast! ;)

Alfe So Mazohistke...Bl Jo Žgeš, Boljše Laufa. =)

Uporabniški avatar
Ausc
Novinec

Napisal/-a Ausc Pe apr 15, 2011 5:53 pm

yani je napisal/-a:
NejcZ je napisal/-a:A je še kdo opazil nenavadno povečanje hitrosti vožnje na naših AC? Včasih sem peljal 130 sem bil skoraj najhitrejši, zdej pa vozim 150 pa me še vedno vsi prehitevajo :shock: Al samo js naletim na take dneve in take voznike vedno 8)
Pa ne narobe razumet, podpiram to 8)

Jaz se vsak dan vozim po avtocesti v službo in moja potovalna hitrost je med 140 in 150. 8) Kar je manj si pa že skor ovira na cesti :twisted:

Resno, dokler vsi uporabljajo smernike in opazujejo okolico okrog sebe, potem ne vidim razloga, da bi to bilo tako zelo narobe.....

Zanimivo. Nazadnje ko sem sel na morje po AC, sem pri okoli 145-150 vecinoma samo jaz prehiteval druge, mogoce ce me je na celi poti prehitelo 5 avtov. Res pa da ni bila ravno ura, ko se folku kam mudi (med 5 in 6 popoldne)..

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe apr 15, 2011 6:03 pm

Vozil sem ob MB do Šentruperta, pa skos med 150 in 170, pa nisem bil bistveno hitrejši od nikogar, razen tovornjakov seveda. Zadnji čas da se na 150 dvigne omejitev da bomo lahko brez problema vozili 170 hehe 8)
I'm not speeding I'm qualifying...

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe apr 15, 2011 6:19 pm

NejcZ je napisal/-a:Vozil sem ob MB do Šentruperta, pa skos med 150 in 170, pa nisem bil bistveno hitrejši od nikogar, razen tovornjakov seveda. Zadnji čas da se na 150 dvigne omejitev da bomo lahko brez problema vozili 170 hehe 8)

Pomoje si mel prej srečo. Jaz se na primorski avtocesti (Unec-LJ) zjutraj ali pa popoldne po šihtu še vedno vozim standardnih 90kmh v koloni na prehitevalnem :roll:

V sredo dopoldne sta se pred cestninsko postajo Log (proti Ljubljani) dva avta "nasadila" in se je nabrala kilometrska kolona (hitrost 60kmh), zato ker vsi gledajo kdo ima bolj počen odbijač :huh:
Takoj ko smo šli mimo obeh avtov (ki sta bila varno na odstavnem pasu) se je hitrost dvignila na 110 :roll:

Za popizd**** :/:o:/ :/:o:/

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 15, 2011 10:06 pm

Slovenska posebnost - naslajanje nad nesrečo drugega in ob tem neizmerno uživati :huh:

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz So apr 16, 2011 11:43 am

Ah ne gre se samo za nesrečo. Vsaka malenkostna sprememba vse tolk zanima, kot da gre za kšno posebno znamenitost. Tud recimo če je en pas zaprt, ker recimo kosijo travo al pa kej in da je vožnja samo po enem pasu, je dostikrat podobno. Do tam počasna kolona 60kmh, od tam naprej pa 100+. Pa in prej in potem vsi vozijo po enem pasu, brez zožanj / razširitev.. :)

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic So apr 16, 2011 1:22 pm

Zakaj pa samo 170km/h? Zakaj kar ne kolkor pač gre? Seveda si s svojimi 140-150km/h ovira! Vozi hitreje, da neboš kaj drugačen ;).
Bee bee.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky So apr 16, 2011 7:26 pm

@NejcZ: od MB proti CE leti s takim tempom približno pol leta. Včasih se je štopalo v Slivnici, ko Ptujčani zavijajo in si bil s 110km/h do konca omejitve 100 na AC hitrejši od večine, zdej pa že mim petrola leti vsaj prehitevalni pas 130km/h pa tut Ptujčani zavijajo večinoma 100+, včasih pa so 80. Edino kadar je gužva, mal čez 15. in 16. in pa ko je ful tovornjakov na AC, takrat pade tempo na 110-130 km/h.
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx So apr 16, 2011 7:56 pm

Gosic je napisal/-a:Zakaj pa samo 170km/h? Zakaj kar ne kolkor pač gre? Seveda si s svojimi 140-150km/h ovira! Vozi hitreje, da neboš kaj drugačen ;).
Bee bee.

pišuka si ti k****n :roll:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne apr 17, 2011 1:07 pm

http://www.youtube.com/watch?v=dC_0ZUSj ... r_embedded

Sicer ne nevarna situacija, ampak nekateri motoristi bi lahko malo bolj pazili nase. Že tako ste zelo zelo ranljivi. V tem primeru bi prišel še en b**** v avtu nasproti, kateri bi iz ovinka pospešil, malo posekal in bi že vsak reševal svojo rit. Tisti v avtu, bi jo vsekakor lažje reševal, ker ma 4 kolesa. Pri motoristu je pa lahko že malo bolj neroden padec usoden. Počasi, previdno, predvsem pa po svoji strani. Danes je vikedn, lepa sončna nedelja, strah me je. :?
SlikaSlika

Uporabniški avatar
el_diablo
Poznavalec foruma

Kraj: Gottschee

Napisal/-a el_diablo Ne apr 17, 2011 1:27 pm

moofdi je napisal/-a:
X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Daj mi na zs napiši tablico, ker se v video slabo vidi (zadnje cifre 54?). Grem skor j***a stavit :mrgreen: , da je tole moj dedek. :lol: No, vsaj avto je taprav, pa tipičnih 70 tudi. Dopovedat mu, da pri 71letih ni več za v avto pa misija nemogoče... :huh:

lp.

fak no,dejte mu ključe skrit al pa kej,ker tale res več ni za na cesto.
obstaja točka,na kateri drzno postane neumno...

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne apr 17, 2011 1:41 pm

moofdi je napisal/-a:

lp.

@x-hair: na tej cesti kjer si se ti vozil je samo 1 pas, ti si pa uporabljal odstavnega kot svoj "desni" pas ( beri: drugi pas), kar je narobe.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 17, 2011 1:44 pm

el_diablo je napisal/-a:
moofdi je napisal/-a:

lp.

Poskusi mu ti ključe vzet. Če imaš koga starejšega pri hiši, veš da je to misija nemogoče, ker so zelo trmoglavi in si ne dajo dopovedat. Naša teta je bila enaka, dokler ni naredila totalke (hvala bogu je bil samo pleh zvit). Še potem ni hotela prenehat vozit, dokler ji ni oče z nekaj osnovnimi vajami vožnje (naglo zaviranje, polkrožno obračanje) in veliko živci nekako le dopovedal in pokazal, da ni več sposobna za (varno!) vožnjo. ;)
Po eni strani je bila dobra stvar, da je razbila avto, saj bi drugače še naprej vozila, dokler se ne bi zgodilo kaj hujšega :roll:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Po apr 18, 2011 10:30 am

adis je napisal/-a:
@x-hair: na tej cesti kjer si se ti vozil je samo 1 pas, ti si pa uporabljal odstavnega kot svoj "desni" pas ( beri: drugi pas), kar je narobe.

Ufff....pomoje da sem že na veliko razložil, če ne jaz pa ostali uporabniki. Vozil sem se po odstavnem, res je. Tudi ni bilo po pravilih. Res je. Je bilo zato avtomatično nevarno? Kako je zanimivo prebirat, ko večina vidi samo mojo vožnjo, katera ni bila po pravilih. :D Problem je, ker se mi je zdelo butasto, da me zadržuje za sabo. Enako kot tisti mercedes. Ko sem se mu počasi približal s svojo svetlobno hitrost je malo zavil desno. Oz ne, je vijugal desno. Pa da vidimo. Grem počasi desno, kaj se bo zgodilo. Možakar se lepo postavi na sredino. WTF?!?!. Se nasmehnem, jebenti spet eden, ko je vzel stvari v svoje roke. Ni se mi nikamor mudilo, dirkalo se mi tudi ni, skratka nič kaj takega. Se mi je pa butasto vozit pod omejitvijo na odcepu, kjer je ravnina, gradbišče zaprto in nikjer nobenega. Prednja skupinica je zbežala naprej. Najbrž s totalno neodgovorno hitrostjo blizu 100 :shock: Tudi sam bi z veseljem norel s to skupinico, pa mi je en šerif to preprečil. Tudi se ne jezim na prvega, kateri se je vozil kolikor se je pač vozil, po svojem pasu. Očitno on meni, da je bila tista hitrost za njega varna. Spoštujem. Ne odobravam pa enga cepca, da me zapira nekaj v brezveze. To je ves point tega posnetka. Pa da se razumemo. Ne me sedaj primerjat z enim, ko bi te dva avtomobila dohiteval z 150 in že 500m prej blendal da naj se mi ukane. To je debilizem. In tukaj preberte post od Wizza. Dedek je točno vedel, da je nekdo zadaj in hoče naprej. Ker verjemi mi, nebi rad nobenega ogrožal, ker s tem če ogrožam druge, sem tudi sam ogrožen. Sebe pa nočem ogrožat, ker se mam rad. Samo možakar pač ni bil pripravljen sodelovati v prometu. Bog si ga vedi, koliko takih je bilo krivih za kakšno nesrečo in ne neprilagojena hitrost, ki jo tako radi napišejo. Izgovor mora biti, da se kazni povečujejo in povečujejo. Pa mamo letos že več smrtnih kot lani. Bo treba spet povečat. Aja, sej bojo, s 1.junijem. Odlično, spet se bom vozil po cesti sproščeno. :roll:

Jaz tudi včasih cruzam 60-70. Se mi ne nori tistih 90-100. Avto me dohiti in ker poznam cesto mu iz ovinka ven nakažem, ( smernik ) da gre lahko mimo. Če je prostora malo, še gas spustim, da je ja čimprej mimo mene. Ne vem zakaj bi ga zadrževal za sabo. Ne vidim tudi enega vzroka ne.
http://www.youtube.com/watch?v=xQo-srZN ... re=related

Tukaj je že letelo po omejitvah. Vidim kako me bmw dohiteva. To so tista ogledala, ko so levo in desno, pa če se ne motim, je tudi znotraj. Eni najbrž še tega ne vejo :mrgreen: Seveda ne posečem ovinka, se mu lepo umaknem in rešeno. Ne pa z mislijo, čaki čaki, ti bmw-jaš. Ti pa mene ne boš prehiteval, ker takega šumaherja, fitipaldija, rossija, se pa ja ne prehiteva kot sem jaz in mu pospešim. :huh:
http://www.youtube.com/watch?v=6knNfksm ... re=related

Dohitim kolonco katera ga žge 80-90. Super, če bo tako do Tmina bo OK. Pa spet zagledam enega, ki se mu mudi. Ja prov. Pa se spet vržem skrajno desno, da mu bom ja omogočil čimhitrejše prehitevanje. Menim da, hitreje ko bo mimo, manj časa me bo ogrožal. Sam men se ni problem umaknit. Še manj, da bi mu to preprečeval, WTF!?!? :roll:
Posnetek je nekam izginil

Zame velja preprosto pravilo za na cesto. Sodelovanje v prometu. Ne pa drkanje v glavo neki za brezveze.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
domen_
Stalni uporabnik

Kraj: Varšavski lok

Napisal/-a domen_ Po apr 18, 2011 10:48 am

@X-Hair: ampak v čem je pravzaprav tvoj problem, da ne spoštuješ prometnih pravil? Misliš, da ni možno sodelovati v prometu IN spoštovati pravila?

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po apr 18, 2011 12:32 pm

Sicer pa ... kot je iz videa videti je bilo delo na cesti. Takrat odstavni pas postane tudi vozni pas :D Vsaj ponavadi ga z rumeno prekinjeno črto označijo, da lahko po obeh voziš. Že res, da so ožji pasovi kot sicer, samo se pa da komot mimo, če sta le oba voznika pri zdravi pameti.
Slika

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Po apr 18, 2011 12:35 pm

T1cK0 je napisal/-a:Sicer pa ... kot je iz videa videti je bilo delo na cesti. Takrat odstavni pas postane tudi vozni pas :D Vsaj ponavadi ga z rumeno prekinjeno črto označijo, da lahko po obeh voziš. Že res, da so ožji pasovi kot sicer, samo se pa da komot mimo, če sta le oba voznika pri zdravi pameti.

kot si napisal...ampak a je bil na posnetku tudi oznacen z rumeno crto? :roll:
turbo inside

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Po apr 18, 2011 12:36 pm

T1cK0 je napisal/-a:Sicer pa ... kot je iz videa videti je bilo delo na cesti. Takrat odstavni pas postane tudi vozni pas :D Vsaj ponavadi ga z rumeno prekinjeno črto označijo, da lahko po obeh voziš. Že res, da so ožji pasovi kot sicer, samo se pa da komot mimo, če sta le oba voznika pri zdravi pameti.

V tem primeru na posnetku (gorenjska avtocesta) odstavni pas nima funkcije voznega (kar lepo kaže neprekinjena črta).
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Po apr 18, 2011 12:45 pm

@x-hair: ne razumi me narobe vsi delamo prekrške takšne in drugačne in se nam zdijo nekateri prekrški čisto samoumevni.

ne odobravam vijuganja levo ter desno in zapiranja pasu po nepotrebnem.

Uporabniški avatar
moofdi
Nov uporabnik

Kraj: Radovljica

Napisal/-a moofdi Po apr 18, 2011 4:45 pm

peroRS je napisal/-a:
el_diablo je napisal/-a:
moofdi je napisal/-a:

lp.

Poskusi mu ti ključe vzet. Če imaš koga starejšega pri hiši, veš da je to misija nemogoče, ker so zelo trmoglavi in si ne dajo dopovedat. Naša teta je bila enaka, dokler ni naredila totalke (hvala bogu je bil samo pleh zvit). Še potem ni hotela prenehat vozit, dokler ji ni oče z nekaj osnovnimi vajami vožnje (naglo zaviranje, polkrožno obračanje) in veliko živci nekako le dopovedal in pokazal, da ni več sposobna za (varno!) vožnjo. ;)
Po eni strani je bila dobra stvar, da je razbila avto, saj bi drugače še naprej vozila, dokler se ne bi zgodilo kaj hujšega :roll:

Sem pogledal posnetek še enkrat v full-screnu, se lepo vidi tablica ko pride iz tunela. Avto je identičen dedkovemu, ni pa prava tablica. ;)

Se pa strinjam z zgoraj napisanim. Ne boš jih prepričal da so slabi vozniki in ne sodijo več na cesto. Dedek pravi da je s svojimi 70km/h varen voznik, vsi ostali gi ka prehitijo pa norci. Da o mlajših voznikih ne govorim, take bi on dal postrelit, ker samo oni delajo štalo po cesti, starejši so pa "varni vozniki"...no, to je njegovo mnenje. :lol:

Pa en LP.
Arese 3.0 V6 24V... The Beauty And The Beast! ;)

Alfe So Mazohistke...Bl Jo Žgeš, Boljše Laufa. =)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov