Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 30, 2008 3:36 pm

Voith je napisal/-a:tocn tko.

sej se cloveku zgodi da se zmot. sam ko pa ze ve da se je zmotu in gre pol cez oba pasova obracat kot je neka zenska naredila na odcepu grosuplje, to je pa dejansko za v zapor za vsaj leto.

Ni takrat tri ubila?

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Pe maj 30, 2008 3:36 pm

je.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Pe maj 30, 2008 7:14 pm

Če jo bi dobili in ne bi naredila nesreče, bi dobila le 300€ kazni... Hja.. Naše življenje ni vredno več kot 100€. Žalosten zakon, drugega ne morem reči.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 9:11 am

4 mrtvi ta vikend:

http://www.rtvslo.si/modload.php?&c_mod ... _id=174862

Predlagam dopolnilo k ZVCP: potrojene kazni za voznike motornih koles.

Uporabniški avatar
AXioN
Uporabnik

Kraj: Ko si bogu za hrbtom, se uro voznje.

Napisal/-a AXioN Ne jun 01, 2008 9:31 am

Joie de vivre! je napisal/-a:Predlagam dopolnilo k ZVCP: potrojene kazni za voznike motornih koles.

Pa bi blo dost samo potrojene?

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 01, 2008 9:36 am

Joie de vivre! je napisal/-a:4 mrtvi ta vikend:

......kaj vam pa je :?: pa to je 50%-no zmanjšanje naspram dveh vikendov nazaj, ko se je ubilo 6 oseb.... :-P pohvale "organom"....

P.S sam še cela nedelja je pred nami....

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne jun 01, 2008 10:07 am

Nič ne bo pomagalo, če motorista ne more policaj ustavit. Še več, mislim, da od tiste nesreče v Velenju so policisti dobili prepoved, da bi sploh smeli loviti motorista. To motoristi prav dobro vedo in zato se nekateri obnašajo kot nedotakljivi, kar v bistvu tudi so. :?

Rešitev: ker se točno ve kje "dirkajo" bi morali policaji malo bolj pljunit v roke in čez vikende organizirat "zasede". Najprej radar, da mu zmeri hitrost, nato pa popolna cestna blokada in če se ustavi ter poskuša obrnit, še cestna blokada zadaj, da ga zaprejo, kot kakšno divjo žival, kar v bistvu nekateri tudi so. :evil:

Če se bodo tega začeli lotevat tako potem se bom počasi tudi premislil in bom nehal govoriti, da so policaje spremenili v inkasante ampak, da so končno zares začeli skrbeti za varnost v prometu.

_Matej_
Nov uporabnik

Napisal/-a _Matej_ Ne jun 01, 2008 11:28 am

BBoss je napisal/-a:

Rešitev: ker se točno ve kje "dirkajo" bi morali policaji malo bolj pljunit v roke in čez vikende organizirat "zasede". Najprej radar, da mu zmeri hitrost, nato pa popolna cestna blokada in če se ustavi ter poskuša obrnit, še cestna blokada zadaj, da ga zaprejo, kot kakšno divjo žival, kar v bistvu nekateri tudi so. :evil:

Če se bodo tega začeli lotevat tako potem se bom počasi tudi premislil in bom nehal govoriti, da so policaje spremenili v inkasante ampak, da so končno zares začeli skrbeti za varnost v prometu.

Za zasede se prehitro razve. Naj naštimajo radarje v kante za smeti kot avstrijci in slikajo od zadaj kot britanci oz najbolje kar v obeh smereh. Seveda na kritičnih točkah kjer motoristi največ divjajo (bohinjska dolina, polanska dolina, jezersko). V par mesecih kot hodi položnica do doma bi jih slikali ogromno. Seveda v primeru, če nebi pogruntal radarjev :)

Uporabniški avatar
Daewoo
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a Daewoo Ne jun 01, 2008 11:58 am

Mislim :roll: , pa ka mate tok proti nam, najbolš da namesto denarni kazni kar smrtne kazni pa bo mir, noben motorist ne bo upo več na cesto, pa bote meli vsi mir. :evil:
P.S. Vozim oboje že kar nakaj let. Lep pozdrav

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 01, 2008 11:59 am

Kolikokrat sem že napisal.. Tisti, ki smo se že prej držali prometnih predpisov, se jih zdaj držimo še bolj, tisti, ki se jih pa niso, pa se jih tudi sedaj ne. In tukaj ne pomaga nobeno drakonsko zviševanje kazni. Kaznuje se tako ali tako samo male prekrškarje, ne pa pravih.

PRIMER. Danes sva z ženo prišla po avtocesti v Domžale. Tik pred rdečim semaforjem (zgodilo se je danes ob 10.55) naju je prehitel Porsche z registrskimi tablicami MB-F8-85R (BUDALO MAMINO, UPAM, DA TO BEREŠ!) in zapeljal čez rdečo (kmalu za tem se je prižgala zelena za najino smer in sva prepeljala še midva križišče) in tako sva videla, da je prehitel čez šrafirano črto še ene 3 avtomobile in prevozil še 2 rdeči luči, na koncu pa smo (s tem, da sva midva čakala na eni rdeči še) parkirali skupaj pri Mercatorju. SAMO TAKIH KRATKOLULČNIM PREPOTENTNEŽEM se ne ZGODI NIČ! Do takrat bo pa zakon tako kot je in nič boljše.. Če bo kaj boljše... Vedno bolj sem odločen, da bom dal v svoj avto kamero, ker zaradi takih brezlulčnikov sem potem jaz kriv, če on naredi nesrečo!

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 01, 2008 1:50 pm

NaceM je napisal/-a: parkirali skupaj pri Mercatorju.

....in :?: nisi šel "obračunat" z njim - se mi zdi, da sem nekje zasledil, da si sposoben nekoga kr prebutat oz. si nekje v nekem postu pisal o tem :?: (če sem zamešal oz. nisi bil to ti, se opravičujem....)

P.S. verjemi mi, takim tud policaji nič ne morjo.......(če bi ti povedal za Krško upravo, koliko jih imajo na spisku "nedotakljivih" oz. jim "nič nočejo" bi se zamislil ...(pa smo ena najmanjših uprav v Slo.....)

P.S pisal sem že o mladem nadobudnem policaju prometniku, ki je "hotel" delat......sedaj je pa na meji - tovorna vozila "vaga" daleč od ceste......

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Ne jun 01, 2008 2:16 pm

Daewoo, ne vem, so man se ne zdi lih "zdravo", da pri omejitvi 60km/h (kjer je ob cesti tud manjše naselje) pičiš ene 200km/h.

NaceM, podobnega "junaka" sem tud sam nedolgo nazaj sreču, ko je šel po šrafiranem delu čez rdečo, poleg tega pa še telefoniral. Nekdo mu je celo zaploskal za to. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Slika

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne jun 01, 2008 2:40 pm

Jst se sprasujem, ce zivimo v drzavi pijanckov. Za soboto:
Zaradi kršitev javnega reda in miru so policisti 141-krat posredovali na javnih krajih in 40-krat v zasebnih prostorih, pridržali pa so sedem kršiteljev zaradi kršitev javnega reda in miru in 53 voznikov, ki so prekoračili dovoljeno stopnjo alkoholiziranosti.

Kolikor gledam te kronike jih vsak dan priprejo kaksnih 20-40. Pa kje se najdejo. Kazni za alkohol so se premile.

Uporabniški avatar
DIrk
Novinec

Napisal/-a DIrk Ne jun 01, 2008 3:00 pm

Najbol da so 10x večje kot za avtomobiliste....pa to človk ne more vrjet kakšne mate eni... :roll:

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 3:02 pm

BBoss je napisal/-a:

Nič ne bo pomagalo, če motorista ne more policaj ustavit. Še več, mislim, da od tiste nesreče v Velenju so policisti dobili prepoved, da bi sploh smeli loviti motorista. To motoristi prav dobro vedo in zato se nekateri obnašajo kot nedotakljivi, kar v bistvu tudi so. :?

najbols, da kr s snajperjem zacnejo strelat motoriste preventivno.

pišuka hvala bogu da nesmejo lovit motoristov ker s tem k jih lovijo se jih se vec pobije.

motorizem je pac obdavcen z veliko smrti. tko je blo zmer in noben zakon tega nebo spremenil.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 01, 2008 3:12 pm

@voith:....hm ni slaba ideja a le ob predpostavki, da bo to protitankovska puška :lol:

šala

da motoriste ne smejo loviti mi je malo čudno, dobro če jih ne lovijo zaradi njihove varnosti oz. varnosti drugih neslutečih udeležencev v prometu super :tomidelej:
a to motoristom ne daje pravice, da za njih ne veljajo cpp pravila...

prepričan sem pa v dejstvo, da tisti, ki vozijo motor ( nad 600ccm+) so to vozniki, ki se prekle*o dobro zavedajo v kaj se spuščajo in kaj jih čaka na drugi strani, če ne bodo vozili po "pameti" saj so sami lahke tarče smrti žal...

tisti, ki pa vozijo skuterje pa te igračke te bi pa morali policisti bolje kontrolirati saj menim, da je ta skupina tista, ki daje slabo luč na motoriste...so izjeme tudi pri motoristih višjega ranga in se zdivjajo po navadnih cestah in ogrožajo tako sebe kot nas druge avtomobiliste a še na srečo takih vidim jaz zelo zelo malo oz. je redkost in tako je tudi prav in če za nas veljajo pravila in zakoni, ki so veliko strožji tako naj velja tudi za njih veliko večji in strožji režim

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jun 01, 2008 3:23 pm

adis je napisal/-a:
prepričan sem pa v dejstvo, da tisti, ki vozijo motor ( nad 600ccm+) so to vozniki, ki se prekle*o dobro zavedajo v kaj se spuščajo in kaj jih čaka na drugi strani, če ne bodo vozili po "pameti" saj so sami lahke tarče smrti žal...

Glede na to kar vidim na cesti, ne vem če res vedo kaj počnejo. Predvsem je tukaj verjetno problem prevelike dosegljivosti dobrih motorjev prepoceni in prehitro doseganje visoke hitrosti... kdo bo pa bremzal?!?

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 3:32 pm

Motorji že zdavnaj niso več zgolj prevozno sredstvo, ampak je njihovo lastništvo in vožnja zgolj še "droga". In ta "droga" ubije glede na število zasvojencev več ljudi kot katerikoli druga droga. Če bi jih enostavno prepovedali, bi ostalo živih kakih 100 zdravih, mladih, produktivnih Slovencev na leto...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 01, 2008 3:33 pm

sašo5 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a: parkirali skupaj pri Mercatorju.

....in :?: nisi šel "obračunat" z njim - se mi zdi, da sem nekje zasledil, da si sposoben nekoga kr prebutat oz. si nekje v nekem postu pisal o tem :?: (če sem zamešal oz. nisi bil to ti, se opravičujem....)

P.S. verjemi mi, takim tud policaji nič ne morjo.......(če bi ti povedal za Krško upravo, koliko jih imajo na spisku "nedotakljivih" oz. jim "nič nočejo" bi se zamislil ...(pa smo ena najmanjših uprav v Slo.....)

P.S pisal sem že o mladem nadobudnem policaju prometniku, ki je "hotel" delat......sedaj je pa na meji - tovorna vozila "vaga" daleč od ceste......

Če bi tipa dobil poleg avta, bi tudi dobil kar si zasluži. A ni bilo ravno prejšnji teden, ko je en "spregledal" rdečo luč in je potem v drugem avtomobilu (katerega je zadel) umrla ženska? Taki si zaslužijo še kaj več od batin!

Zate pa sem rekel... Če jih boš dobil od mene, boš že vedel. Pa oprosti, če sem kje kaj zamešal.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 01, 2008 6:13 pm

7 MRTVIH na cestah ta konec tedna! Čestitke snovalcem povišanja kazni!
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov