Meni mi kaže cca. 1 l manj po BCju kot je realna poraba.
Citroen Berlingo, 1,6HDI 90KM - poraba po dobrih 13k km je 6,34 l/100km
Najmanjša, ki sem jo dosegel je bila 5,8 l/100km, največja pa 7,2 l/100km.
To je pa enmal čuden način. Pri vseh avtih, katere jaz vozim, se ob prižgani lučki vsakič približno isto litrov notri spravi. Glede na vožnjo se spreminja le števec kilometrov do praznega tanka.Včasih ko se prižge lučka natočim 55 litrov, drugič pa 65l.
Meni kaže glede na porabo zadnjih nekaj prevoženih km. Raste pa ne, kvečjemu miruje (če preidem iz bolj potratne na manj potratno vožnjo).DePalmo je napisal/-a:Me pa zanima če ima še kateri drug avto tak sistem kot peugeot. Količino goriva kaže glede na trenutno vožnjo, torej če ga tiščim pada hitreje, če ga lepo vozim dejansko raste in kaže več kot ga je še ostalo v rezervoarju.
Kater avto to? No, zaradi takih stvari mora že veliko prej nulo pokazat, da ti ni treba pol po kanglico.gdi je napisal/-a:Meni se je lučka prižgala ko je bilo po računalniku še za okoli 190km bencina, ko je na računalniku kazalo še 120km pa je pocukalo in sem lahko zakleniv in šel po kanglico. To je bilo takoj po nakupu avta ko sem preverjav točnost računalnika
gdi je napisal/-a:Meni se je lučka prižgala ko je bilo po računalniku še za okoli 190km bencina, ko je na računalniku kazalo še 120km pa je pocukalo in sem lahko zakleniv in šel po kanglico. To je bilo takoj po nakupu avta ko sem preverjav točnost računalnika
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov