Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a W|zz Po apr 18, 2011 5:20 pm

Dobro no, sej to bi lahko kdorkol delal, da bi malo povijugal po cesti, zato da ne spusti tistega zadaj mimo. Lahko bi bil star 20, 40, 60 ali 80 let. Tut če bi bil to tvoj dedek, bi lahko tako vožnjo pokazal tudi že pred 30 leti, ker ma človek to v glavi, ne v letih, tko da starost tle nima neke velke veze. Moja soseda me čez ograjo ni pozdravla, ker je tolk slabo vidla, da me ni prepoznala. Ampak vozila je pa še. To so bolj problemi, ki se tičejo starosti.. Pa pomanjkanje refleksov pa tko.. Žleht je lah pa vsak dost, da bo vijugal po cesti :)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Po apr 18, 2011 6:48 pm

CHAN je napisal/-a:
T1cK0 je napisal/-a:Sicer pa ... kot je iz videa videti je bilo delo na cesti. Takrat odstavni pas postane tudi vozni pas :D Vsaj ponavadi ga z rumeno prekinjeno črto označijo, da lahko po obeh voziš. Že res, da so ožji pasovi kot sicer, samo se pa da komot mimo, če sta le oba voznika pri zdravi pameti.

V tem primeru na posnetku (gorenjska avtocesta) odstavni pas [b]nima funkcije voznega[/b] (kar lepo kaže neprekinjena črta).

pa tudi odstavnega ne :!:

Uporabniški avatar
joztom
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joztom To apr 19, 2011 5:06 pm

Pa prav silite se s tem nemogočim primerom. Na Peračici ni preusmerjanja v dva pasova, je omejitev jasna in je zapovedana varnostna razdalja 30m. Kdorkoli bi si želel na silo po odstavnem pasu in to tik pred tuneli mimo, nima prav. Šoferja se ne poznata in jima ni jasno, če oba vesta, kaj je pred njima (tunel). Vsak normalni ne bi dovolil tik pred luknjo prehitevanje po desni, pa magari je 70 let star. Zdaj tukaj sicer obravnavamo jasno drugo osebo in jasno namero, kar pa šofer Škode ni mogel predvidevati in je varoval svoje zdravje. Za rizična prehitevanja ali vzrejo peacemakerjev je dovolj bolj enostavnih in preglednih situacij kot tale.

Uporabniški avatar
bzzero
Novinec

Napisal/-a bzzero Pe apr 22, 2011 10:01 am

joztom je napisal/-a:Pa prav silite se s tem nemogočim primerom. Na Peračici ni preusmerjanja v dva pasova, je omejitev jasna in je zapovedana varnostna razdalja 30m. Kdorkoli bi si želel na silo po odstavnem pasu in to tik pred tuneli mimo, nima prav. Šoferja se ne poznata in jima ni jasno, če oba vesta, kaj je pred njima (tunel). Vsak normalni ne bi dovolil tik pred luknjo prehitevanje po desni, pa magari je 70 let star. Zdaj tukaj sicer obravnavamo jasno drugo osebo in jasno namero, kar pa šofer Škode ni mogel predvidevati in je varoval svoje zdravje. Za rizična prehitevanja ali vzrejo peacemakerjev je dovolj bolj enostavnih in preglednih situacij kot tale.

Se popolnoma strinjam.. omejitev na tem delu ceste pa je 80km/h in ti ne bi padla krona z glave, če bi ta kilometer poti prevozil 70km/h za vozili pred tabo - se lepo vidi, da je pred škodo še en avto!

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Pe apr 22, 2011 10:09 am

Še moj primer telebana. Dva dni nazaj mal pred polnočjo se peljem od Lj proti Logatcu po prazni cesti. Hitrost 140km/h po števcu (po GPS-ju je to 132km/h) in par kilometrov pred cestninsko Log dohitim italijana v starem WV Polu, ki je „zajahal“ sredinsko črto med voznim in prehitevalnim pasom in mu tudi na kraj pameti ni padlo, da bi se prestavil na vozni pas. OK, ni panike ga bom itak preko cestninske prehitel. No klele sem se uštel, ker pač italijan skoraj ni zmanjšal hitrosti in je skoz hišice udaril z vsaj 100km/h med tem, ko sem jaz zmanjšal na dovoljenih 60km/h.

Pri pospeševanju sem ga po cca 500m za hišicami ujel saj je nadaljeval s svojimi 100km/h tokrat po prehitevalnem pasu. Z žmigovcem nakažem, da bi šel rad mimo, se še malo približam, da bi se ja razblin dvom da sem hitrejši ampak italijan se pač ne dan. Zgledalo je čisto komično saj sva bila na AC popolnoma sama in ne blizu ne daleč nikjer nikogar. Po kakem km take bebaste vožnje sem mu pač na hitro poblendal in to samo 1x in italijan se končno umakne ampak klele se zgodba šele začne.

Grem mimo nakar za sabo doživim blendalni koncert, ki je trajal 20-30sekund dokler nisem bil že toliko daleč, da je očitno ugotovil, da to ne zaleže več. Ok peljem spet 140km/h in pri izvozu za Vrhniko me ta italijan spet dohiti. Izgleda sem mu res stopil na žulj, ker sem bil ponovno deležen blendalenga koncerta dokler me ni prehitel. Po klancu navzgor proti Logatcu je italijanov mlinček pač omagal in sem ga s svojimi konstantnimi 140km/h ponovno dohitel in prehitel (tokrat je bil lepo na voznem pasu) a glej ga zlomka, takoj ko me je spet zagledal se je blendanje nadaljevalo. No končno sem imel poln falus vsega in sem pospešil nad omejitev, da se kretena dokončno znebim.

Zdej mi pa nej eden razloži kaj sploh je blo to? A zato, ker sem prvi blendu potem, ko ni upošteval vseh drugih znakov in da mu je poznavanje cestnih pravil španska vas, sem nato moral biti deležen izživljanja enega bebastega laha, ki ne sodi na cesto ampak v kakšen belo pobarvan zavod. Lahko bi pa zavestno naredil prekršek in ga prehitel po desni pa o tem danes sploh ne bi pisal?

Sicer pa hvala bogu za zatemnjeno zadnje steklo in avtomatsko zatemnitev vzvratnih ogledal tako da mi ta blendaški izpad niti ni oteževal vožnje. Brez teh dodatkov pa bi verjetno bil precej bolj znerviran.

Uporabniški avatar
DragonForce
Stalni uporabnik

Napisal/-a DragonForce Pe apr 22, 2011 10:50 am

V takih primerih dostikrat pomaga samo konkretna moč pod havbo, da pobegneš takemu norcu. Nikoli ne veš, kakšne probleme ima sam s sabo in tudi ni dobro ugotavljati.

Verjetno mu je bilo pa dolgčas na prazni cesti in si je zaželel nekoga provocirat, imel je samo srečo, da ti nisi bil kakšen psiho :mrgreen:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Pe apr 22, 2011 11:32 am

Ko se ti nekdo ne umakne greš pač po desni mimo. Kaj češ drugega, jebiga pravila.. pravila lahko veljajo samo če se jih vsi držijo.
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
domen90
Stalni uporabnik

Napisal/-a domen90 Pe apr 22, 2011 11:50 am

X-Hair je napisal/-a:85 letnik meni, da je teh 70 najbolj varnih in se špila šerifa.

Ne moooorš :cry

http://www.youtube.com/watch?v=LCmeu1rtLoI

Meni se zdi da se tukaj ti špilaš šerifa s to svojo kamero, saj si še sam rekel da si skušal spredaj vozečemu nekaj dopovedat.
Slika

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 22, 2011 11:51 am

NejcZ je napisal/-a:Ko se ti nekdo ne umakne greš pač po desni mimo. Kaj češ drugega, jebiga pravila.. pravila lahko veljajo samo če se jih vsi držijo.

Žalostno, ampak dostikrat res! :?
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
ban
Mojster foruma

Napisal/-a ban Pe apr 22, 2011 12:24 pm

@BBos: drugič takmu pacientu, ko ga prehitiš prižgi zadnjo meglenko, vse 4 žmigavce, štop lampo pa še rikverc luči. :mrgreen:

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Pe apr 22, 2011 1:00 pm

ban je napisal/-a:@BBos: drugič takmu pacientu, ko ga prehitiš prižgi zadnjo meglenko, vse 4 žmigavce, štop lampo pa še rikverc luči. :mrgreen:

Ampak to še ni vse, brat je enkrat ponoči poleg žmigavcev, zadnje meglenke in bremz luči še z notranjo osvetlitvijo začel utripat! :D Takrat se je en pacient z Mercedesom nabijal na nas pa blendal in levi žmigavec imel vklopljen, smo pa v koloni prehitevali strnjeno kolono, vglavnem ni bilo niti pogojev niti vzroka za umikanje, očitno bi pa v tistem trenutku morali vsi zapeljat na odstavni pas, da bi ta pomembnež šel mimo :D
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair So apr 23, 2011 8:53 pm

Včerajšnjih 150km.

http://www.youtube.com/watch?v=1Fb7-oiJmP4

Zadnji :mrgreen:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Ne apr 24, 2011 12:23 pm

Ti pa si magnet za take prometne situacije. ;)

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 24, 2011 12:31 pm

BBoss je napisal/-a:Ti pa si magnet za take prometne situacije. ;)

Pomoje smo vsi, razlika je samo ker ima on vse dokumentirano :lol:

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Sr apr 27, 2011 3:36 pm

Zadnjič spremenil X-Hair, dne Sr apr 27, 2011 3:44 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
SlikaSlika

xxseby
Novinec

Kraj: medvode/pirnice

Napisal/-a xxseby Sr apr 27, 2011 3:43 pm

peroRS je napisal/-a:
BBoss je napisal/-a:Ti pa si magnet za take prometne situacije. ;)

Pomoje smo vsi, razlika je samo ker ima on vse dokumentirano :lol:

×2 :DDD
Just checking....... ;)

Uporabniški avatar
BS-speed
Novinec

Kraj: Sevnica

Napisal/-a BS-speed Sr apr 27, 2011 3:46 pm

Nekateri imajo še zmeraj probleme z vklučevanjem v krožno križišče.
Slika
Lp, Boštjan

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing Sr apr 27, 2011 3:59 pm

BS-speed je napisal/-a:Nekateri imajo še zmeraj probleme z vklučevanjem v krožno križišče.
Slika

Če bi jaz bil tam prisoten, bi ga/jo fuknu iz avta in vlekel po krožnem v pravi smeri. Samo tako bo učinek pravi. Si sploh ne upam pomisliti, da mi taki inbicili uničijo MOJ avto. Ne verjamem, da bi znal kontrolirati svojih 130kg, bi znal biti kar hud problem :evil: :evil:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Sr apr 27, 2011 4:39 pm

Včeraj okoli 12.00 greva s fotrom po LJ obvoznici mimo izvoza Podutik in nasproti po odstavnem pasu V NAPAČNI SMERI pripelje en starejši možakar NA MOPEDU (tistim malim do 25kmh) BREZ ČELADE!!!!!! :shock: :shock: :shock: :shock:

Slika

Pa človek dejansko ne ve več ali bi se smejal ali jokal. Jaz sem samo gledal z odprtimi usti. :huh: :huh:

Uporabniški avatar
aygo
Novinec

Kraj: slovenija

Napisal/-a aygo Sr apr 27, 2011 4:57 pm

Tukaj pri Podutiku gre marsikdo tudi peš po odstavnem pasu :shock:
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov