Debate, ki niso vezane na ostala področja...

rosonero
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a rosonero Ne dec 26, 2010 11:39 pm

Mare77 je napisal/-a:@matejhoc: Meni 1 flaša V-C zdrži cca 15k km. Glede na to, da imava 5 letno garancijo Prinsa, sva lahko malo pomirjena. Vseeno pa upam, da je ne bo treba uveljavljati. Porabo plina imam 9,6l/100km, precej je avtoceste. Naredil sem do sedaj 50k km na plinu. Najbrž imava tudi istega serviserja v Rafolčah ?

@rosonero: prvi servis je bil na 30k km, očiščen (se žal ne spomnim, a je bil res zamenjan ali samo spihan) je bil en filter (videl njegovo stanje, srednje zapacan), priklopljen računalnik, pa eno flašo V-C sem vzel. Cena pa je bila točno 150€ po mojih evidencah. Zdej kaj točno se je še delalo sedaj ne bi vedel, ker niti nisem bil preveč pozoren, pač zaupam svojemu serviserju in se s tem ne obremenjujem (do sedaj). Nek hud poseg pa ni bil in tudi ni bil predviden in potreben. Je pa že Matej povedal, da naj bi bil prvi servis dražji... Bomo videli.. On ima servis v kratkem in naj bo bolj pozoren na to, kaj se dela. Jaz pa imam drugi servis na 60k km predvidoma v roku 3 mesecev, pa bom tudi poročal, kaj in za koliko je bilo narejenega.

Aha, ok samo za potrditev informacije vc 1liter pride 40 EUR držala pa nja bi okol 10tkm ?

Drugače pa hvala za info!
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 11:41 pm

rosonero je napisal/-a:Mogoče res kopmliciram za bv samo če se odločim za to varianto želim vedet vnaprej kakšni stroški me čakajo, vsaj približni.

Nikakor pa ne, da so potem stroški za 100-200% večji to pa je daleč od približno enostavno ne more biti nekakovost slo plina kriva za tak porast.

Še oni od IQ je maja oz junija omenju stroške okol 50 eur pa tudi sam sem v tabelo letos januarja dal približno take cene oziroma še nižje.

But again, ko bosta mare in matej napisala kaj vse je bilo opravljeno in za kako ceno bo jasno malo več ...

daj še pri g1 se pozanimaj kakšne cene in garancijske pogoje imajo pa kaj ti gre v garancijo če crkne na plinski napravi in kaj ne ter kakšne so cene za servise + kaj se takrat predvidoma in po izkušnjah menja ... sploh bi bila zanimiva garancija na ventile na kakem cadilac escalade-u ... bi bilo lepo videti oba glavna ponudnika na tabeli s stroški od vgradnje v nov avto naprej....
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne dec 26, 2010 11:46 pm

rosonero je napisal/-a:Aha, ok samo za potrditev informacije vc 1liter pride 40 EUR držala pa nja bi okol 10tkm ?

Drugače pa hvala za info!

0,5 l je plastenka in zdrži dvojno kilometrino prejšnjega VC maziva -hladila....
plin je cnej k bencin

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne dec 26, 2010 11:53 pm

rosonero je napisal/-a:Mogoče res kopmliciram za bv samo če se odločim za to varianto želim vedet vnaprej kakšni stroški me čakajo, vsaj približni.

Nikakor pa ne, da so potem stroški za 100-200% večji to pa je daleč od približno enostavno ne more biti nekakovost slo plina kriva za tak porast.

Še oni od IQ je maja oz junija omenju stroške okol 50 eur pa tudi sam sem v tabelo letos januarja dal približno take cene oziroma še nižje.

But again, ko bosta mare in matej napisala kaj vse je bilo opravljeno in za kako ceno bo jasno malo več ...

Dej mi nekaj razloži, ker imam tehle rekla kazala že mal poln kufer: cel forum si ze prebavil in vse si ze ''ugotovil'', ampak še nikjer nisem zasledil da bi v zadnjem času za cene vprašal direktno monterja :? Ne vem no... a predno se boš ženil, boš tudi bivše njene vprašal kakšna je v postelji ali boš raje to sam probal :evil:
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

iziboy
Stalni uporabnik

Kraj: močvirje

Napisal/-a iziboy Ne dec 26, 2010 11:56 pm

Glede na to, kašne ''buče'' se zadnje čase prodaajo na tem forumu, kar se tiče avtoplina, bom takoj ko bo možno kontaktiral uvoznika za naprave Prins in mu toplo priporočal na se oglasi in razčisti nekaj pojmov neukim pisateljem. Upam da me bo poslušal...
VSE KAR SE DA RAZDRET, SE DA TUD NAZAJ SESTAVIT!

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Po dec 27, 2010 6:22 am

Spoštovani,

ker smo opazili, da prihaja v tem forumu do popolnega zavajanja okrog servisov in "obljubljenih cen" pri napravah PRINS se moramo oglasiti.

1.
Žal za pisanje v Financah ne moremo odgovarjati. Težava pri nekaterih novinarjih je, da pišejo na pamet in pri tem je očitno prišlo do napake.
Očitno so spraševali še katerega drugega monterja ali proizvajalca, ki jim je dal ceno 50 EUR.
Pri nas se cene gibljejo od 60 EUR naprej in so odvisne od tega za kateri servisni interval gre.
Najdražji servis je lahko 180 EUR na 120.000km (gre za kompletno menjavo filtrov in membran na uparjalniku).
Tega servisa pa še nihče ni plačal v celoti, ampak so vsi dobili popust. Ta servis tako stane 140 EUR s popustom.
Celotna cena vzdrževanja naprave do 150.000km bi bila tako 420 EUR.
TUKAJ NAJ POUDARIM, DA BI V PRIMERU, ČE BI V SLOVENIJI PLIN IMEL ENAKO KAKOVOST IN ČISTOST KOT NAPRIMER V NEMČIJI, NIZOZEMSKEM,... IMELI SERVISNI INTERVAL NA 50.000 KM OZIROMA CELO 75.000KM. TOREJ BI BIL STROŠEK SERVISOV DO 150.000KM LE OD 150 EUR DO 250 EUR.

2.
Ta, ki se zgraža zaradi cene servisa 150 EUR naj pove, da je plačal tako za servis kot za dve Valve Care tekočini.
Da ne bo pomote! Pri nas NE ČISTIMO filtrov kot se piše, temveč jih zamenjamo v celoti.

3.
Trenutno je pri nas na 15.000km (le za določena vozila) brezplačen pregled, za vse pa velja obvezni servisni interval na 30.000km. Takoj, ko se kvaliteta plina izboljša v tolikšni meri, da bo omogočala podaljšanje servisnega intervala bomo to tudi storili.

4.
Valve Care deluje popolnoma drugače kot ostale naprave za mazanje ventilov. Zaradi kvalitete izdelave in črpalke (ta deluje s pritiskom od 20-40 varov !!), ki jo uporablja je precej dražji od ostalih. Poleg tega ima 100% divider sistem, ki vbrizga popolnoma enako in natančno količino tekočine v vsak cilinder posebej.
Poraba tekočine je odvisna od porabe plina. je edini sistem, ki uporablja za natančen izračun mazanja porabo goriva.
Tako je poraba od 4.000km (Porsche Cayenne, ...) do 30.000km (Renault Clio 1.2, ...).

5.
Cena servisov in vgradnje na Honda servisih je določena s strani Honde in nanjo ne moremo vplivati.

Upam, da smo odgovorili na večino vaših pisanj in podali natančne odgovore.

Lep pozdrav.

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 Po dec 27, 2010 10:02 am

Prins je napisal/-a:Spoštovani,

2.
Ta, ki se zgraža zaradi cene servisa 150 EUR naj pove, da je plačal tako za servis kot za dve Valve Care tekočini.
Da ne bo pomote! Pri nas NE ČISTIMO filtrov kot se piše, temveč jih zamenjamo v celoti.

Lep pozdrav.

Ker tole leti direktno name, bi rad samo tole dodal. Ne pritožujem se nad ceno servisa, čeprav bi se očitno moral. Filter je bil res zamenjan z novim. Vendar pa nisem dobil 2 tekočin V-C, ker tudi nimam potrebe po tem, da bi vlačil okoli 2 flaši. Kupil sem 1, cena pa je bila večja zaradi tega, ker je bil to prvi servis. Kot sem se pozanimal po telefonu na servisu, naj bi bila cena naslednjega servisa 80€. Upam, da bo to res ! :D

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po dec 27, 2010 10:04 am

@ iziboy & plinaš

Verjetno vama grem na živce s tem mojim kompliciranjem, a vendarle se mi zdi je dobro da se pred investicijo vgradnje lpg naprave pozanimam (pa tudi kdo drug ) še tudi pri upoporabnikih. Iz njihovih navedb se ponavadi kar precej dobro razbrati kakšna je naprava katero uporabljajo.

Konec lanskega leta ko se je pojavila možnost nakupa enega bencinarja precej pod ceno, sem povprašal slo monterje o njihovih napravah. Kakšne odgovore sem dobil ? Naša naprava je super duper, strošek servisa in vgradnje je zanemarljiv napram temu kar boste prihranili. Kar ni nič nepričakovanega, saj so konec koncev trgovci.

Zato sem tudi prebral kar nekaj forumov o lpg ter uporabniške izkušnje, in si na osnovi teh informacij ustvaril določeno sliko. Glede na vse prebrano sem izbral samo enega potencialnega monterja kateri bo izvedel vgradnjo če se zanjo odločim, zato me konkurenca sploh ne zanima in niti ne delam primerjave z njo.

Edina primerjava katero pa delam ( moje tabela iz začetka leta ) pa je ekonomska računica, ta pa je zame pa verjetno še za koga drugega verjetno najbolj pomembna. Čeprav se bo morda komu tole zdelo grdo a me zanima samo kako se čim ceneje vozim, ali je to plin bencin ali dizel, ekolokški vidik mi tukaj ne igra popolnoma nobene vloge. Tu se zna nekdo spotakniti ob dejati da je npr dizel dražji za vzdrževanje od bencinarja kar sicer drži in da ima moznost nastanka več okvar katere potem bremenijo denranico last
nika. A okvare je nemogoče predvideti avto lahko dela brez problema ali j..e vse po spisku. In za sestavo te računice potrebujem čim več podatkov, tako od uporabnikov kot tudi od monterjev.

ker smo opazili, da prihaja v tem forumu do popolnega zavajanja okrog servisov in "obljubljenih cen" pri napravah PRINS se moramo oglasiti.

1.
Žal za pisanje v Financah ne moremo odgovarjati. Težava pri nekaterih novinarjih je, da pišejo na pamet in pri tem je očitno prišlo do napake.
Očitno so spraševali še katerega drugega monterja ali proizvajalca, ki jim je dal ceno 50 EUR.
Pri nas se cene gibljejo od 60 EUR naprej in so odvisne od tega za kateri servisni interval gre.
Najdražji servis je lahko 180 EUR na 120.000km (gre za kompletno menjavo filtrov in membran na uparjalniku).
Tega servisa pa še nihče ni plačal v celoti, ampak so vsi dobili popust. Ta servis tako stane 140 EUR s popustom.
TUKAJ NAJ POUDARIM, DA BI V PRIMERU, ČE BI V SLOVENIJI PLIN IMEL ENAKO KAKOVOST IN ČISTOST KOT NAPRIMER V NEMČIJI, NIZOZEMSKEM,... IMELI SERVISNI INTERVAL NA 50.000 KM OZIROMA CELO 75.000KM. TOREJ BI BIL STROŠEK SERVISOV DO 150.000KM LE OD 150 EUR DO 250 EUR.

2.

3.
Trenutno je pri nas na 15.000km (le za določena vozila) brezplačen pregled, za vse pa velja obvezni servisni interval na 30.000km. Takoj, ko se kvaliteta plina izboljša v tolikšni meri, da bo omogočala podaljšanje servisnega intervala bomo to tudi storili.

4.
Valve Care deluje popolnoma drugače kot ostale naprave za mazanje ventilov. Zaradi kvalitete izdelave in črpalke (ta deluje s pritiskom od 20-40 varov !!), ki jo uporablja je precej dražji od ostalih. Poleg tega ima 100% divider sistem, ki vbrizga popolnoma enako in natančno količino tekočine v vsak cilinder posebej.
Poraba tekočine je odvisna od porabe plina. je edini sistem, ki uporablja za natančen izračun mazanja porabo goriva.
Tako je poraba od 4.000km (Porsche Cayenne, ...) do 30.000km (Renault Clio 1.2, ...).

5.
Cena servisov in vgradnje na Honda servisih je določena s strani Honde in nanjo ne moremo vplivati.

Lep pozdrav.

Hvala za pojasnila

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Po dec 27, 2010 11:43 am

iziboy je napisal/-a:Sam nekaj mi pa vseeno ni jasno :?: Če si na prvi kontroli po 10.000 km povedal da neki ''ne štima'' in so ti nekaj nastavljali, zakaj hudiča sedaj čakaš 20.000km :shock:

Poraba olja se je malenkost dvignila, vendar je še vedno občutno manjša od povedane s strani serviserja. Kar me ne moti. In glede na to kolikšna je lahko poraba (kar je napisal prins na forumu- 4000-30000) očitno ni tako hudo. Mogoče imam pa res tako lepo vožnjo, da je mala poraba. Gotovo imajo neke tabele za nastavitev posameznih tipov avtomobilov in če so dvakrat nastavljali, zakaj bi odvili pipico do konca samo zato, da bi bila poraba "normalna".
Naj poudarim, da se sistem drugače obnese super in nimam nobenih težav z njim, samo zadovoljstvo in bogatejše življenje :D

Koliko so mi rekli, da bo prvi servis vem, vendar ne želim napisati, dokler ga ne naredim. Kar bo pa šele drugo leto :D .

LP, Matej

Uporabniški avatar
Doc_
Poznavalec foruma

Kraj: Nekje na Primorskem

Napisal/-a Doc_ Po dec 27, 2010 3:38 pm

Se pravi da pridem po 30.000km na servis in ne 25.000 kot piše ?? :mrgreen:
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 27, 2010 6:54 pm

Doc_ je napisal/-a:Se pravi da pridem po 30.000km na servis in ne 25.000 kot piše ?? :mrgreen:

če imaš motor v18 bi moral biti že 5x na servisu .. (joke )... =P
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 27, 2010 7:03 pm

rosonero je napisal/-a:@ iziboy & plinaš

Verjetno vama grem na živce s tem mojim kompliciranjem, a vendarle se mi zdi je dobro da se pred investicijo vgradnje lpg naprave pozanimam (pa tudi kdo drug ) še tudi pri upoporabnikih. Iz njihovih navedb se ponavadi kar precej dobro razbrati kakšna je naprava katero uporabljajo.

Konec lanskega leta ko se je pojavila možnost nakupa enega bencinarja precej pod ceno, sem povprašal slo monterje o njihovih napravah. Kakšne odgovore sem dobil ? Naša naprava je super duper, strošek servisa in vgradnje je zanemarljiv napram temu kar boste prihranili. Kar ni nič nepričakovanega, saj so konec koncev trgovci.

Zato sem tudi prebral kar nekaj forumov o lpg ter uporabniške izkušnje, in si na osnovi teh informacij ustvaril določeno sliko. Glede na vse prebrano sem izbral samo enega potencialnega monterja kateri bo izvedel vgradnjo če se zanjo odločim, zato me konkurenca sploh ne zanima in niti ne delam primerjave z njo.

Edina primerjava katero pa delam ( moje tabela iz začetka leta ) pa je ekonomska računica, ta pa je zame pa verjetno še za koga drugega verjetno najbolj pomembna. Čeprav se bo morda komu tole zdelo grdo a me zanima samo kako se čim ceneje vozim, ali je to plin bencin ali dizel, ekolokški vidik mi tukaj ne igra popolnoma nobene vloge. Tu se zna nekdo spotakniti ob dejati da je npr dizel dražji za vzdrževanje od bencinarja kar sicer drži in da ima moznost nastanka več okvar katere potem bremenijo denranico last
nika. A okvare je nemogoče predvideti avto lahko dela brez problema ali j..e vse po spisku. In za sestavo te računice potrebujem čim več podatkov, tako od uporabnikov kot tudi od monterjev.

1.

2.

3.

4.

5.

Lep pozdrav.

Hvala za pojasnila

ti pojdi kar k g-1 .... boš najbolše naredil za vse ... pa tudi zakaj bi izbral kaj slabšega in dražjega ??? komu na čast ?? itak imajo najdaljšo garancijo , največ izkušenj , domač slovenski proizvod ter najstarejše monterje in najmlajšega direktorja patentka ...

sicer pa nisi še nikoli omenil za kateri avto se gre... si kar preveč skrivnosten za to kar zahtevaš od nas ostalih...ki se pa že vozimo na plin...in sigurno nas več kot polovico navdihuje tudi ekološki moment , za kar pa si priznal , da pri tebi nima nobene vrednote ...
še zmeraj lahko bencinarja prodaš in kupiš dizla.... pa še potem boš hotel preračunavati , koliko bi pa prihranil če bi vgradil plin poleg nafte...
plin je cnej k bencin

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Po dec 27, 2010 7:53 pm

Hja, meni so tudi napisali 25000km, ampak ker mi je rekel serviser, da z novim letom prehajajo na 30000km ni razloga da bi hodil prej - razen, če so se dogovorili s plinskimi mogotci, da je po novem letu plin čistejši ;)

LP, Matej

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po dec 27, 2010 8:01 pm

plinaš je napisal/-a:
ti pojdi kar k g-1 .... boš najbolše naredil za vse ... pa tudi zakaj bi izbral kaj slabšega in dražjega ??? komu na čast ?? itak imajo najdaljšo garancijo , največ izkušenj , domač slovenski proizvod ter najstarejše monterje in najmlajšega direktorja patentka ...

sicer pa nisi še nikoli omenil za kateri avto se gre... si kar preveč skrivnosten za to kar zahtevaš od nas ostalih...ki se pa že vozimo na plin...in sigurno nas več kot polovico navdihuje tudi ekološki moment , za kar pa si priznal , da pri tebi nima nobene vrednote ...
še zmeraj lahko bencinarja prodaš in kupiš dizla.... pa še potem boš hotel preračunavati , koliko bi pa prihranil če bi vgradil plin poleg nafte...

Če pogledaš moje poste vidiš da o g-1, plineksu in še kom drugem nisem zapisal čisto nič, hkrati pa sem zapisal da sem že izbral potencialnega monterja, in ja če bo pel plin noter potem bo šel v kranju.

Avtomobila pa še nimam, sem v fazi nakupa drugega, rabljenega seveda. Razlog za nakup je potreba po 4 oz 5 vratih in večji prtljžni prostor ( torej manjši karavan ali enosprostorec), ker je moj bravo dobil dodatni sedež. :). Če do tega ne prišlo vozila sploh še ne bi menjal, ker kljub starosti in velikemu števelilo prevoženihh km dobro služi, ob spremenjenih pogojih pa je postal nepraktičen

Kar se tiče ekoogije je pač tako kot sem zapisal, pri meni je ekonomika na prvem mestu.

Tabelo nekih predvidenih stroškov pa sem si že spravil skupaj sedaj je treba najti samo še ustrezn avto.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 27, 2010 8:50 pm

rosonero je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:

Če pogledaš moje poste vidiš da o g-1, plineksu in še kom drugem nisem zapisal čisto nič, hkrati pa sem zapisal da sem že izbral potencialnega monterja, in ja če bo pel plin noter potem bo šel v kranju.

Avtomobila pa še nimam, sem v fazi nakupa drugega, rabljenega seveda. Razlog za nakup je potreba po 4 oz 5 vratih in večji prtljžni prostor ( torej manjši karavan ali enosprostorec), ker je moj bravo dobil dodatni sedež. :). Če do tega ne prišlo vozila sploh še ne bi menjal, ker kljub starosti in velikemu števelilo prevoženihh km dobro služi, ob spremenjenih pogojih pa je postal nepraktičen

Kar se tiče ekoogije je pač tako kot sem zapisal, pri meni je ekonomika na prvem mestu.

Tabelo nekih predvidenih stroškov pa sem si že spravil skupaj sedaj je treba najti samo še ustrezn avto.

ker vidim , da nisi obseden z znamko ... naprodaj je še nekaj novih citroenov xsara picasso 1,6 16v ... jaz pri moji nimam razen nekaj pikic oluščene barve na plastiki od armature ( osnovna barva siva in barvana v črno ) po 34 mesecih in 36,000 km prevoženih kilometrih ene druge pripombe...dovolj prostoren , dovolj prilagodljiv ( 3-je posamični odstranljivi sedeži zadaj ) in zelo primeren avto za prexdelavo na plin , ker gre tank namesto rezervnega kolesa spodaj ( zmeraj več kot 500km radiusa) ...
klima , tempomat , ogrevana ogledala... če ga bo vozila tudi tvoja boljša polovica ( ja vem da pač ni mačističen vagen) se bo pridružila veliko ženskim voznicam ki pri vožnji tega avtomobila uživajo...kulturna registracija - 80kw ...
in ko se ga navadiš si lahko za nepolnih 12,000€ tudi zelo hiter na cesti... preizkušen motor , preizkušen model , ki so ga nažalost nehali izdelovati a največ muzike za svoj denar ( moje mnenje !!!)..
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Po dec 27, 2010 9:00 pm

No pri nas se na znamko ne da nič, ok razni kitajci res odpadejo....bomo pogledal

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po dec 27, 2010 9:10 pm

rosonero je napisal/-a:No pri nas se na znamko ne da nič, ok razni kitajci res odpadejo....bomo pogledal

tvoja žena ali deklica naj ga pelje...ti si boš že potem sedež nastavil zase.. :-P
plin je cnej k bencin

Prins
Nov uporabnik

Napisal/-a Prins Po dec 27, 2010 10:56 pm

Doc_ je napisal/-a:Se pravi da pridem po 30.000km na servis in ne 25.000 kot piše ?? :mrgreen:

Tako je. Sedaj je servisni interval na 30.000km.
In takoj, ko bo to možno bomo ta interval še podaljšali. Trudimo se namreč, da bi obiske servisa in stroške zmanjšali na minimum, saj se zavedamo pomembnosti zmanjševanja stroškov vzdrževanja.

Poraba Valve Care tekočine je odvisna od porabe plina. Vedno kadar ste v dvomih, se obrnite na svojega serviserja, ki bo delovanje Valve Care naprave preveril.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš To dec 28, 2010 7:14 pm

še nekaj teorije in prakse okoli real-time vbrizga plina ... http://www.youtube.com/watch?v=JkbenkboKf4
plin je cnej k bencin

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Pe dec 31, 2010 9:17 am

http://www.v-lube.de/si/ ........ in potem piše pa tole ; doziranje samo ob uporabi avtoplina

• avtomatski izklop sistema ob zmanjkanju aditiva ........................ ?????????? wtf ?????? :rofl

bodo morali še nekaj žgancev pojesti ....
plin je cnej k bencin
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov