@ iziboy & plinaš
Verjetno vama grem na živce s tem mojim kompliciranjem, a vendarle se mi zdi je dobro da se pred investicijo vgradnje lpg naprave pozanimam (pa tudi kdo drug ) še tudi pri upoporabnikih. Iz njihovih navedb se ponavadi kar precej dobro razbrati kakšna je naprava katero uporabljajo.
Konec lanskega leta ko se je pojavila možnost nakupa enega bencinarja precej pod ceno, sem povprašal slo monterje o njihovih napravah. Kakšne odgovore sem dobil ? Naša naprava je super duper, strošek servisa in vgradnje je zanemarljiv napram temu kar boste prihranili. Kar ni nič nepričakovanega, saj so konec koncev trgovci.
Zato sem tudi prebral kar nekaj forumov o lpg ter uporabniške izkušnje, in si na osnovi teh informacij ustvaril določeno sliko. Glede na vse prebrano sem izbral samo enega potencialnega monterja kateri bo izvedel vgradnjo če se zanjo odločim, zato me konkurenca sploh ne zanima in niti ne delam primerjave z njo.
Edina primerjava katero pa delam ( moje tabela iz začetka leta ) pa je ekonomska računica, ta pa je zame pa verjetno še za koga drugega verjetno najbolj pomembna. Čeprav se bo morda komu tole zdelo grdo a me zanima samo kako se čim ceneje vozim, ali je to plin bencin ali dizel, ekolokški vidik mi tukaj ne igra popolnoma nobene vloge. Tu se zna nekdo spotakniti ob dejati da je npr dizel dražji za vzdrževanje od bencinarja kar sicer drži in da ima moznost nastanka več okvar katere potem bremenijo denranico last
nika. A okvare je nemogoče predvideti avto lahko dela brez problema ali j..e vse po spisku. In za sestavo te računice potrebujem čim več podatkov, tako od uporabnikov kot tudi od monterjev.
Prins je napisal/-a:Spoštovani,
ker smo opazili, da prihaja v tem forumu do popolnega zavajanja okrog servisov in "obljubljenih cen" pri napravah PRINS se moramo oglasiti.
1.
Žal za pisanje v Financah ne moremo odgovarjati. Težava pri nekaterih novinarjih je, da pišejo na pamet in pri tem je očitno prišlo do napake.
Očitno so spraševali še katerega drugega monterja ali proizvajalca, ki jim je dal ceno 50 EUR.
Pri nas se cene gibljejo od 60 EUR naprej in so odvisne od tega za kateri servisni interval gre.
Najdražji servis je lahko 180 EUR na 120.000km (gre za kompletno menjavo filtrov in membran na uparjalniku).
Tega servisa pa še nihče ni plačal v celoti, ampak so vsi dobili popust. Ta servis tako stane 140 EUR s popustom.
Celotna cena vzdrževanja naprave do 150.000km bi bila tako 420 EUR.
TUKAJ NAJ POUDARIM, DA BI V PRIMERU, ČE BI V SLOVENIJI PLIN IMEL ENAKO KAKOVOST IN ČISTOST KOT NAPRIMER V NEMČIJI, NIZOZEMSKEM,... IMELI SERVISNI INTERVAL NA 50.000 KM OZIROMA CELO 75.000KM. TOREJ BI BIL STROŠEK SERVISOV DO 150.000KM LE OD 150 EUR DO 250 EUR.
2.
Ta, ki se zgraža zaradi cene servisa 150 EUR naj pove, da je plačal tako za servis kot za dve Valve Care tekočini.
Da ne bo pomote! Pri nas NE ČISTIMO filtrov kot se piše, temveč jih zamenjamo v celoti.
3.
Trenutno je pri nas na 15.000km (le za določena vozila) brezplačen pregled, za vse pa velja obvezni servisni interval na 30.000km. Takoj, ko se kvaliteta plina izboljša v tolikšni meri, da bo omogočala podaljšanje servisnega intervala bomo to tudi storili.
4.
Valve Care deluje popolnoma drugače kot ostale naprave za mazanje ventilov. Zaradi kvalitete izdelave in črpalke (ta deluje s pritiskom od 20-40 varov !!), ki jo uporablja je precej dražji od ostalih. Poleg tega ima 100% divider sistem, ki vbrizga popolnoma enako in natančno količino tekočine v vsak cilinder posebej.
Poraba tekočine je odvisna od porabe plina. je edini sistem, ki uporablja za natančen izračun mazanja porabo goriva.
Tako je poraba od 4.000km (Porsche Cayenne, ...) do 30.000km (Renault Clio 1.2, ...).
5.
Cena servisov in vgradnje na Honda servisih je določena s strani Honde in nanjo ne moremo vplivati.
Upam, da smo odgovorili na večino vaših pisanj in podali natančne odgovore.
Lep pozdrav.
Hvala za pojasnila
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......