Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 6:21 pm

NaceM je napisal/-a:7 MRTVIH na cestah ta konec tedna! Čestitke snovalcem povišanja kazni!

Ja res, ta zakon ljudi kar sili da vozijo 200 km/h in prehitevajo v nepregledne ovinke.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Ne jun 01, 2008 6:32 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:7 MRTVIH na cestah ta konec tedna! Čestitke snovalcem povišanja kazni!

Ja res, ta zakon ljudi kar sili da vozijo 200 km/h in prehitevajo v nepregledne ovinke.

to glih ne. sili pa murphijev zakon, da pobije se vec ljudi na cesti.

in their face.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Ne jun 01, 2008 6:39 pm

Ta zakon samo molze denar od prekrškarjev,kaj koristnega od tega zakona pa ni. Razen tega,da jih je precej nestrpnih (kar je seveda logično) ko pred njimi vozi kakšen starejši gospod,ki ima bogo penzijo in namesto da bi peljal 90 km/h vozi 70 km/h ker se boji,da bo revež ob bogo penzijo... za njim se nabira kolona in nestrpnost voznikov,da ga končno prehitijo...

Saj predstavnilki amz-ja že dolgo govori,da naj bi naredili kaj v nasprotno smer,kot samo poviševati kazen,ampak kaj,ko to vedno naleti na gluha ušesa (saj je danes lepo povedal pri 24 ur-ah)
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 6:48 pm

Dans sem se vozil iz Jelšan proti kozini. Vsi italjančki vozijo 70 ali celo 50 tam, kjer je omejitev 90 in 30 in eden je celo 20 vozil tam, kjer je omejitev 50, ker se bojijo kazni. Umaknejo se ne, da bi lahko šel varno naprej, zato si s 85KM in 1480kg težkim avtom prisiljen prehitevat, če se hočeš kolikor toliko normalno in po omejitvah vozit.
Pa sej če bi bilo mrzlo ni problema počas vozit, ker pa pripeka orenk vročina, je tisto cijazenje ubijalsko in se dobesedno kuhaš v avtu.

Vedno bolj razmišljam, da bi plug montiral spredaj, da takega, ki vozi 20km/h skozi naselje kr iz ceste porineš na prvi večji vrt, ki je ob cesti in se pelješ dalje.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Ne jun 01, 2008 6:58 pm

Vedno bolj razmišljam, da bi plug montiral spredaj, da takega, ki vozi 20km/h skozi naselje kr iz ceste porineš na prvi večji vrt, ki je ob cesti in se pelješ dalje

:lol: :tomidelej: dobra ideja..

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jun 01, 2008 7:26 pm

Resnici na ljubo tudi sam opažam čedalje več drhali, ki pelje pri omejitvi 90 65 pri 50 pa 40... počasi mi popuščajo živci...

In to niso osamljeni primeri, da ne bo pomote. To se dogaja kar pogosto. In hočeš ali nočeš v enem zabačenem mestu naletiš na neko kolono ki ima pi. spredaj.

Če se držijo predpisov naj se jih potem DRŽIJO!!! ...dobesedno...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 7:35 pm

nebivedu je napisal/-a:Dans sem se vozil iz Jelšan proti kozini. Vsi italjančki vozijo 70 ali celo 50 tam, kjer je omejitev 90 in 30 in eden je celo 20 vozil tam, kjer je omejitev 50, ker se bojijo kazni. Umaknejo se ne, da bi lahko šel varno naprej, zato si s 85KM in 1480kg težkim avtom prisiljen prehitevat, če se hočeš kolikor toliko normalno in po omejitvah vozit.
Pa sej če bi bilo mrzlo ni problema počas vozit, ker pa pripeka orenk vročina, je tisto cijazenje ubijalsko in se dobesedno kuhaš v avtu.

Vedno bolj razmišljam, da bi plug montiral spredaj, da takega, ki vozi 20km/h skozi naselje kr iz ceste porineš na prvi večji vrt, ki je ob cesti in se pelješ dalje.

Saj to... Maš dva ekstrema, totalne presrance in nepoboljšljive budale, vmes smo pa mi. Nihče se ne upa več prehitevati, tudi tam kjer je res varno. Zato prihaja do kolon in si gotov. V bistvu ni nikomur nič hudega, pač si 3 minute kasneje na cilju, a smo čisto preveč nestrpni da bi to lepo požrli in sprejeli kot dobro. Jaz se sicer vozim v koloni, ampak sem včasih čisto na koncu z živci. In to je tisto, ta balkanski temperament v nas, zaradi česar še tako inteligenten zakon ne bi uspel.

Vseeno ostajam optimist in pričakujem, da se bo počasi zbistrilo in bodo ljudje vozili lepo 53/93.

RedBull je napisal/-a:Saj predstavnilki amz-ja že dolgo govori,da naj bi naredili kaj v nasprotno smer,kot samo poviševati kazen,ampak kaj,ko to vedno naleti na gluha ušesa (saj je danes lepo povedal pri 24 ur-ah)

Ta predstavnik AMZS-ja samo posplošuje in odkar ga spremljam ni povedal niti ene konkretne rešitve. Govori že povsem obrabljene floskule o slabi infrastrukturi in vzgoji, dlje pa mu ne uspe priti. Slovenci se stalno pritožujemo čez svoje ceste, pozabljamo pa, da so vsak 300% boljše kot so bile še l. 1988. Mogoče res niso na nivoju kake superduper sanjske države, ampak slabe pa tudi niso. Vzgoja? Meni je mamica vedno govorila, naj pazim in vozim počasi, pa sem kljub temu pogosto izzival. Ker sem Balkanec. In dokler bomo Balkanci, bo tale zakon le malo pomagal. Največji Balkanci pa so definitivno motoristi, se vidi, da smo še bolj na začetni fazi moto kulture.

Uporabniški avatar
seeman66
Stalni uporabnik

Napisal/-a seeman66 Ne jun 01, 2008 7:49 pm

Ti mrtvi, na žalost. Ampak noben od njih se sigurno ni peljal v naselju 60 in se ubil. To pa je lokacija kjer novi zakon pade totalno v vodo, ker glavce ne znajo najdit lokacije za kontrolo hitrosti kjer je potrebno za varnost ampak najdejo lokacije kjer je najlažje izpolnat normo, pokasirat eure in je to to.

lp

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 7:50 pm

nebivedu je napisal/-a:Dans sem se vozil iz Jelšan proti kozini. Vsi italjančki vozijo 70 ali celo 50 tam, kjer je omejitev 90 in 30 in eden je celo 20 vozil tam, kjer je omejitev 50, ker se bojijo kazni. Umaknejo se ne, da bi lahko šel varno naprej, zato si s 85KM in 1480kg težkim avtom prisiljen prehitevat, če se hočeš kolikor toliko normalno in po omejitvah vozit.

Saj to... Maš dva ekstrema, totalne presrance in nepoboljšljive budale, vmes smo pa mi. Nihče se ne upa več prehitevati, tudi tam kjer je res varno. Zato prihaja do kolon in si gotov. V bistvu ni nikomur nič hudega, pač si 3 minute kasneje na cilju, a smo čisto preveč nestrpni da bi to lepo požrli in sprejeli kot dobro. Jaz se sicer vozim v koloni, ampak sem včasih čisto na koncu z živci. In to je tisto, ta balkanski temperament v nas, zaradi česar še tako inteligenten zakon ne bi uspel.

Vseeno ostajam optimist in pričakujem, da se bo počasi zbistrilo in bodo ljudje vozili lepo 53/93.

Problem je bolj v tem, da seronje vozijo tako, da vozijo skoraj po sredi ceste in z 30km/h manj od omejitve po regionalki. Tudi če hočeš prehitet, te ne pusti naprej, ker vozi z levima kolesoma čez belo črto in ko pride kak avto nasproti se mu sploh ne umakne, ampak nadaljuje s tako vožnjo. Takega ne moreš prehiteti, ker te bo zrinil iz ceste na levo stran. Tako da so ljudje zadaj že prav trobili in bentili.
Ko smo prišli do malo večje ravnine je celo kolono začel prehitevat avtobus (tako da smo ostali moral počakat), ki je očitno že zamujal in so potniki bili preveč živčni in je skoraj tega debila odbil s ceste z zadnjim koncem.

Pa še tole - ne prideš 3 minute kasneje, ampak sem vozil od jelšan do kozine celo uro in 45 minut v koloni. Pot se pa normalno prevozi v 35 minutah in to če voziš po omejitvah, kaj šele, da bi po kaki ravnini malo pohodil gas.

Na avtocesti sem bil pa s 125km/h po GPS-u danes med najhitrejšimi, sploh po hribu navzdol, kjer v stilu "sej ne morem verjeti" ali pa "saj ni res, pa je" ljudje bremzajo iz 110km/h na 100km/h pri omejitvi 130km/h. Seveda pa pri omejivi 80km/h na avtocesti tudi vozijo 100km/h.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 7:56 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Največji Balkanci pa so definitivno motoristi, se vidi, da smo še bolj na začetni fazi moto kulture.

V dveh dneh sem z avtom naredil okoli 1000 kilometrov. V veliki večini sem bil v koloni in so nas prehitevali motoristi. In samo jaz, pa mogoče še eden (da sem ga videl), ko sva videla motor za nama, da sva se umaknila desno proti robu ceste, da je motorist lahko mirno šel mimo. Vsi ostali so vozili, kot da motoristov ni, je bilo pa kar nekaj takih, ki so zapeljali levo in motoristom zapirali poti.

Od vseh motoristov, kar sem jih videl ( pa sem jih videl v tem vikendu izredno veliko) je bilo samo par takih, ki so noreli ko zmešani, večina pa jih je vozila zelo lepo in umirjeno. Očitno sem bil na takem kraju, kjer se motoristi lepo vozijo.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Ne jun 01, 2008 7:59 pm

NaceM je napisal/-a:Zate pa sem rekel... Če jih boš dobil od mene, boš že vedel.....

........in dobival bom od tebe še naslednjih par let, ti boš pa zaradi mene "osla" ki sem te sprovociral, oz. si se sam(osebno ne vozim v rdečo, ampak na prehitevalnem pasu blendam kot nor)kredit odplačeval....... :idea: če se ti splača...... :?: izredni prihodki so vedno dobrodošli..... :lol:
Zadnjič spremenil sašo5, dne Ne jun 01, 2008 8:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jun 01, 2008 8:00 pm

Če pri takih počasnelah, ki jih opisuje(š) nebivedu, nisi brezkompromisen in mu prej ne blendaš al pa trobiš, povrhu vsega pa še greš na polno mimo, je brezveze it prehitevat, ker dva mučkača pa res nardita sranje. Ob takih primerih pride pol do nesreče in sedaj se bo zaradi tapočasnih mučkačev tega začelo dogajati več, kot pa do sedaj.
Po enem mesecu se že kaže, da ta sprememba zakona ne velja pol p. mrzle vode.
Ampak nekateri še vedno vrjamejo v "novi" zakon.
LP Rok

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 01, 2008 8:05 pm

Tp tudi jaz opažam, da je letos veliko manj norih motoristov in vedno več normalnih ki ne vozijo vsi po omejitvah ampak po pameti, takim se če se le da vedno umaknem desno in marsikateri celo pozdravi, ko to naredim, torej so še kulturni motoristi, očitno naravna selekcija dela svoje in je budal vedno manj.

Ne morete pa pričakovati da bo zdaj motorist vozil lepo 70 za vami v koloni če lahko varno in hitro prehiti celo kolono, ker je veliko ožji.

pa NE ne vozim motorja, tudi sam sem bil zaprisežen sovraznik norcev na motorjih ampak napredek je očiten.

O voznji sami pa raje ne pišem nič, ker se ne moreš normalno voziti zarad kretenov, ki ne vejo niti koliko dejansko JE omejitev.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 8:11 pm

Meni je najbolj zoprno to, da me je ta italjanček, ki je na hrvaškem (hrvaška je danes uvedla novi zakon - 50km/h čez omejitev v naselju - 2000 evrov kazni) gonil do onemoglosti in nas vse prehiteval, potem v sloveniji tako "po jajcih" vozil. Prehiteval nas je pa od krka naprej, preko reke in potem na avtocesti do jelšan. in to je prehiteval tut po 5 in več avtov skupaj na regionalkah. Pa skozi bakarac je sigurno ene 80 do 90 priletel mimo vse kolone (tam je naju prehitel, ko sva lepo vozila po omejitvi - 60km/h).

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 8:11 pm

Jaz sem na začetku bil še optimističen, a očitno sem imel vedno srečo, da sem naletel na normalne voznike, ki so vozili lepo 90 oz. malenkost čez... Zadnji teden pa je bil čisti obup.

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jun 01, 2008 8:31 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Jaz sem na začetku bil še optimističen, a očitno sem imel vedno srečo, da sem naletel na normalne voznike, ki so vozili lepo 90 oz. malenkost čez... Zadnji teden pa je bil čisti obup.
opažam isto. Na začetku se je komplet kolona peljala čez naselje striktno 50, zdej pa je to že spet prej čudež kot pravilo, je pa vseeno bolj pogosto, kot pred spremembo zakona.aja izven naselja je pa hitrost spet začela padat na 70-80, prej pa včasih skor nisem dohajal nekaterih, tak so tiščali čez ovinke.

Glede motoristov pa lahko sam en velik + dam letos, ker še nisem niti enega norca na motorju srečal do sedaj, tak kot je speedfreak napisal-
LP Rok

Uporabniški avatar
sundaydriver
Novinec

Napisal/-a sundaydriver Ne jun 01, 2008 9:28 pm

Veste kaj ... Jaz sem se kmalu po sprejetju novega zakona sprijaznil, da moj avto povsod razen na avtocesti in cesti rezervirani za motorna vozila vecinoma ne bo videl hitrosti visje od 70 km/h.
Enostavno se mi ne da vec zgubljat zivcev in trosit bencina za prehitevat. Ker kakor je ze reku nekdo, dolocenim moras trobit, blendat in na polno mimo, da te ne izrinejo.

Na avtocesti sem s 130, 140 km/h med najhitrejsimi, neverjetno.

Meckaci so z novim zakon postali se vecji meckaci. Cakajo, cakajo, cakajo. Pocasi speljujejo. Ce ni semaforja gledajo levo in desno, se 10 sekund za tem ko je ze vse frej in bi lahko ze 2 avtomobila sla iz krizisca. Ce mam priliko jih cimprej prehitim, ce pa prilik ni pa se pac sprijaznim z usodo da na normalen in hiter nacin nikamor ni mogoce priti in se pac cijazim 60 v peti po regionalki.

Kaj se je zgodilo zadnjic? Na semaforju na pasu za zavijat desno prvi v koloni spelje in nato, ko ze zavije (bil je mimo prehoda za pesce), pa brez razloga nenadoma ustavi. Brez kaksnih smernikov, enostavno bremza in stop. Folk za mano pa stal v kriziscu. No nato se je ta pred mano spet zganil in pri omejitvi 50 vozil slabih 40. V roku 10 sekund sem ga prehitel; sem si reku prav briga me pa ce 10 kazni dobim, za takim b*****m bom se zivce zgubil.

Sem pa zadnjic videl motorista, ki je uposteval popolnoma VSE predpise. Ne vem kdaj sem to nazadnje videl.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 01, 2008 9:58 pm

sašo5 je napisal/-a:
NaceM je napisal/-a:Zate pa sem rekel... Če jih boš dobil od mene, boš že vedel.....

........in dobival bom od tebe še naslednjih par let, ti boš pa zaradi mene "osla" ki sem te sprovociral, oz. si se sam(osebno ne vozim v rdečo, ampak na prehitevalnem pasu blendam kot nor)kredit odplačeval....... :idea: če se ti splača...... :?: izredni prihodki so vedno dobrodošli..... :lol:

Morda sem se malce narobe izrazil. Če ga boš tako sral, kot tile zaradi katerih sem napisal, kar sem napisal (prehitevanje po odstavnem pasu, vožnja v rdečo itd...) boš ne vedel, ampak ČUTIL. :) Pa še ti boš kakšno plačal poleg. Tudi to gre, če še ne veš.

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Ne jun 01, 2008 10:00 pm

Haska prevelikega ni (tiste žalostne števile zgoraj kažejo). Še sam si priznal, kako so ga eni zaradi tega zakona začeli srat na cestah.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 10:08 pm

NaceM je napisal/-a:

Haska prevelikega ni (tiste žalostne števile zgoraj kažejo). Še sam si priznal, kako so ga eni zaradi tega zakona začeli srat na cestah.

Ja ampak teh 7 žrtev ni bilo od takih.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov