NaceM je napisal/-a:Se absolutno strinjam. (Čeprav sem jaz na lastne oči videl, kako je v nepregledni ovinek prehitevala provida.. Pa o tem sem že pisal.)
Vendar... Kaj izzove takšno brezglavo početje? Tudi cijazenje za nekom, ki vozi konkretno pod omejitvijo + vročina + še marsikaj drugega...
.petek zvečer je na uvozu na avtocesto pri Slovenski Bistrici umrla 20-letna voznica iz Maribora, ki je v nepreglednem ovinku prehitevala osebni avtomobil
nebivedu je napisal/-a:NaceM je napisal/-a:Se absolutno strinjam. (Čeprav sem jaz na lastne oči videl, kako je v nepregledni ovinek prehitevala provida.. Pa o tem sem že pisal.)
Vendar... Kaj izzove takšno brezglavo početje? Tudi cijazenje za nekom, ki vozi konkretno pod omejitvijo + vročina + še marsikaj drugega...
Nekaj časa lahko voziš tako, da imaš nogo bolj na bremzi kot na gasu, potem pa te mine in bi rad vozil sproščeno. Poleg tega, če vročina nabija v avto, se nekak ne moreš več voziti sproščeno in hočeš malo večjo hitrost, ter odprta okna da te bo shladilo. Avto imaš pa premalo močan, da bi lahko v trenutku bil mimo zato potem v obupu prehitiš avto, ki se cijazi pred tabo in narediš štalo na cesti. In tega bo na žalost vedno več in vedno hujše bodo nesreče.
Največji hec je pa v tem, da tudi ko takega počasneža prehitevaš, ne dosežeš ali presežeš najvišje omejitve na odseku. Tako da nesreče ne bodo več zaradi neprilagojene hitrosti, ampak zaradi obupa.
NaceM je napisal/-a:...lahko te doleti 30. člen 3. odstavek ZVCP, ki govori
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
p.s.: Koliko je dvig kazni za to, ne vem, včasih je bila kazen za kršitev 3. odstavka 30.člena 30.000,00 SIT.
uros_p je napisal/-a:NaceM je napisal/-a:...lahko te doleti 30. člen 3. odstavek ZVCP, ki govori
(3) Voznik ne sme brez upravičenega razloga voziti tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. Kadar se za vozilom, ki vozi na čelu kolone s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti na cesti ali delu ceste, po katerem vozi, in nižja od hitrosti prometnega toka vozil na smernem vozišču, nabere kolona vozil, ki ga ne more varno prehiteti, se mora voznik na prvem primernem kraju umakniti z vozišča in pustiti kolono vozil mimo.
p.s.: Koliko je dvig kazni za to, ne vem, včasih je bila kazen za kršitev 3. odstavka 30.člena 30.000,00 SIT.
Tukaj se mi zdi, da zakon cilja na traktoriste ipd... Ampak ja, načeloma bi se ta člen lahko navezoval na vse voznike, ki vozijo pod 90, kjer je omejitev 90 in je za njim kolona? Sem prav razumel?
Ampak spet ne piše koliko nižja? To je spet relativno. Tako hitrost 89 kot 45 sta nižji od 90. In recimo da sta koloni tako za tistim ki vozi 89 in tistim, ki vozi 45, kdo potemtakem dobi kazen, ali oba in če ne oba, zakaj ne?
uros_p je napisal/-a:Tukaj se mi zdi, da zakon cilja na traktoriste ipd... Ampak ja, načeloma bi se ta člen lahko navezoval na vse voznike, ki vozijo pod 90, kjer je omejitev 90 in je za njim kolona? Sem prav razumel?
Ampak spet ne piše koliko nižja? To je spet relativno. Tako hitrost 89 kot 45 sta nižji od 90. In recimo da sta koloni tako za tistim ki vozi 89 in tistim, ki vozi 45, kdo potemtakem dobi kazen, ali oba in če ne oba, zakaj ne?
FBR je napisal/-a:uros_p je napisal/-a:Tukaj se mi zdi, da zakon cilja na traktoriste ipd... Ampak ja, načeloma bi se ta člen lahko navezoval na vse voznike, ki vozijo pod 90, kjer je omejitev 90 in je za njim kolona? Sem prav razumel?
...tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. ...s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti... in nižja od hitrosti prometnega toka vozil
Povsem lepo piše, kolikšna je ta hitrost...
Mam pa en predlog. Čim se v polletju ali v enem letu zakon ne izkaže za boljšega (in ne, 2% upad smrtnih žrtev ni uspeh) naj ga ukinejo in vzpostavijo prejšnje stanje. To bi bilo fer! Če ni uspeha je zgrešeno. Če je zgrešeno nima kaj delati v zakoniku...
FBR je napisal/-a:
...tako počasi, da bi oviral druge udeležence v cestnem prometu. ...s hitrostjo, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti... in nižja od hitrosti prometnega toka vozil
Povsem lepo piše, kolikšna je ta hitrost...
nebivedu je napisal/-a:Nekaj časa lahko voziš tako, da imaš nogo bolj na bremzi kot na gasu, potem pa te mine in bi rad vozil sproščeno. Poleg tega, če vročina nabija v avto, se nekak ne moreš več voziti sproščeno in hočeš malo večjo hitrost, ter odprta okna da te bo shladilo. Avto imaš pa premalo močan, da bi lahko v trenutku bil mimo zato potem v obupu prehitiš avto, ki se cijazi pred tabo in narediš štalo na cesti. In tega bo na žalost vedno več in vedno hujše bodo nesreče.
Največji hec je pa v tem, da tudi ko takega počasneža prehitevaš, ne dosežeš ali presežeš najvišje omejitve na odseku. Tako da nesreče ne bodo več zaradi neprilagojene hitrosti, ampak zaradi obupa.
kixs je napisal/-a:Nedvoumno bo, ko bos za taksno pocetje dobil listek od policaja.
Ce se za tabo naredi kolona IN se vozis manj kot je dovoljeno, se UMAKNI!
ajd
uros_p je napisal/-a:kixs je napisal/-a:Nedvoumno bo, ko bos za taksno pocetje dobil listek od policaja.
Ce se za tabo naredi kolona IN se vozis manj kot je dovoljeno, se UMAKNI!
ajd
Zaradi takšnega razmišljanja pa smo balkan in bomo še nekaj časa balkan. Namesto da bi razmislil s svojo glavo, širiš nestrpnost, naj se UMAKNEM. Komu, tebi? Zakaj? Ker kričiš? Preberi si še enkrat kaj piše v členu. Umakniti se moraš če sta izpolnjena dva pogoja:
1) hitrost, ki je nižja od največje dovoljene hitrosti in
2 )nižja od hitrosti prometnega toka vozil
Ti pa navajaš samo prvi pogoj in s CAPS pišeš naj se umaknem. Kot slepa kura pa spregledaš 2. točko, ravno to, na katero se jaz naslanjam, ker je ta za moje pojme nejasna. In ne samo to, kolikor je meni iz izkušenj znano, se ta člen sploh ne prakticira. Vsaj jaz nisem videl niti slišal za primer, ko bi kdo bil kaznovan zaradi prepočasne vožnje. Si ti?
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov