Debate, ki niso vezane na ostala področja...

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Sr jul 09, 2008 2:55 pm

Ok za tovorni promet vendar upam, da ne bodo uvedli tudi za vsa vozila. Samo enota naj bi stala 120 EUR. Tudi, če bi enote delili brezplačno bo strošek vračunan v cestnini kar posledično pomeni podražitev.

Prav tako mi ni jasno kako bodo reševali problem osebnih vozil, ki tega nimajo - pride tujec iz xy države z avtom in kaj sledi? Mora kupiti sistem in mu nato pošljejo položnico za nekaj eurov, ki jo bo skoraj nemogoče izterjati? Ali pustijo vinjeto za takšne? Vendar če bi bila vinjeta za takšne primere bi mi še vedno morali imeti neko drugo "vinjeto" na šipi, da bi lahko kontrolirali kdo ima vinjeto oz. satelitski sistem.

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr jul 09, 2008 3:10 pm

Edino prav. No, zdaj pa se kregajte dalje :D
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Sr jul 09, 2008 3:52 pm

vinjete so zakon. jaz sem v devetih dneh že (po starem režimu) zvozil za eno letno vinjeto!

ko bo satelitsko cestninjenje ne prevozim niti metra več po AC. In ni boga ki bi mi vsilil neko elektronsko big brother sranje not. Če pa že se bom pa mo najboljših močeh potrudil da bom jammal vse kolikor se da!

Sicer pa "res lepo" videt takšen nivo solidarnosti... ker nekateri posamezniki nočejo "subvencionirati" z nekaj evri letno velike večine ostalih ki so redni uporabniki avtocest in obvoznic. Itak raje naj nekdo drug plača 700 eur + letno za cestnino kot pa da sam daš nekaj evrov na leto (vsakdo ki kupi vinjeto jo vsaj malo izkoristi in je tako napram staremu režimu "na prste ene roke" evrov v izgubi.

Pa niti ne da zdaj nase gledam. Prevozim dosti to je res ampak še vseeno nisem tako odvisen od AC kot nekateri ki so jo prisiljeni uporabit za pot v službo vsakodnevno - nujno za eksistenco. Zdaj pa ti povej delavki na UE Ljubljana ki se vsak dan pelje z Velenja v službo ali cariniku v Beli Krajini ki se v službo vozi z gorenjske da je sistem satelitskega cestninjenja pravičen ;)

Uporabniški avatar
jay
Mojster foruma

Kraj: Mb-Ruše

Napisal/-a jay Sr jul 09, 2008 3:59 pm

tud v usa malo kdo uporablja elektronsko cestninjenje, raje grejo po drugi poti
Slika
dB team united
16. dB awards 2009
Slika
irmscher vectra C GTS

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr jul 09, 2008 4:08 pm

Samo res ne zastopim nekaterih tu gor. Sam se res ne vozim veliko pa AC, ne prej ne sedaj ko so vinjete, ampak vam povem, da sem že "preplačal" polovico polletne vinjete (preračunano po starih tarifah na cestninskih postajah) :roll:
Vinjete so zame zakon in upam da satelitskega cestninjenja za os. vozila, še dolgo ne bo pri nas...

Nevem kaj bo nekatere pobralo če boste dali 55€ na leto in boste imeli potem mir celo leto, ne pa vsak mesec plačevati svoje prevožene km na AC? Daj preračunjate malo in ne obremenjujte se preveč s tujci, ki "morajo" kupovati naše "drage" vinjete :roll:

goldhorn
Novinec

Napisal/-a goldhorn Sr jul 09, 2008 4:11 pm

ghandaed je napisal/-a:Sicer pa "res lepo" videt takšen nivo solidarnosti... ker nekateri posamezniki nočejo "subvencionirati" z nekaj evri letno velike večine ostalih ki so redni uporabniki avtocest in obvoznic.

Ja saj.. ko pa mi "subvencioniramo" penzije, zdravstveno zavarovanje in še marsikaj je pa solidarnost za njih "pravična". Seveda je še bolj "pravično" je, da tisti, ki dela dvojno službo pade v višji razred.

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jul 09, 2008 4:25 pm

a tkole zgleda tale škatla?

Slika

Je*enti, da tole ne bo "krasilo" mojo armaturko, in bo skrit v predalu).

Drga pa, če bo res tale škatlca 120€ al clo 200€, me res prov zanima, koliko je takih, ki so PROTI vinjeti in ZA satelitsko cestninjenje.
Slika

Uporabniški avatar
blind3k
Stalni uporabnik

Kraj: Ljutomer,Koper

Napisal/-a blind3k Sr jul 09, 2008 4:42 pm

pomoje če bo to satelitsko cestninjenje, bodo AC zelo prazne... Za marsikoga bo začetna investicija prevelika, potem pa še plačevat za vsak kilometer...

tudi nevem kako bodo to izpeljali pri tujcih

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! Sr jul 09, 2008 4:44 pm

Jaz si tudi ne predstavljam tega in tudi dvomim, da bo naslednja vlada (najbrž leva) naredila to "uslugo" državljanom...

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr jul 09, 2008 5:46 pm

opazam da se vsi tujci al pa vsaj 95% vozi lepo brez vinjet.

super nadzor nimas kej.

Uporabniški avatar
eentox
Uporabnik

Napisal/-a eentox Sr jul 09, 2008 5:53 pm

Nadzor na cestninskah postajah je sploh smešen. Zadnjič grem na izvozu iz AC dol in ena deklica stoji na desni strani in razteguje vrat in gleda, kje imam vinjeto :D Grem stavit, da tudi če je ne bi imel, ne bi bilo nič narobe takrat :D
Sicer je bila simpatična in sem ji lepo pomahal, ampak ni pa to nek hud nadzor :D :P

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Sr jul 09, 2008 5:54 pm

Voith je napisal/-a:opazam da se vsi tujci al pa vsaj 95% vozi lepo brez vinjet.

super nadzor nimas kej.

...še posebaj hrvaški zunanji minister...
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jul 09, 2008 7:40 pm

=ZiAn= je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:opazam da se vsi tujci al pa vsaj 95% vozi lepo brez vinjet.

super nadzor nimas kej.

... on je pač kolega od Rupsija... :D

Strokovnjak
Uporabnik

Napisal/-a Strokovnjak Sr jul 09, 2008 8:35 pm

Če bo (upam da ne) satelitsko cestninjenje, kako bodo preprečili, da uporabnik ne bo imel v avtu ugasnjenega GPS sprejemnika in se lepo švercal mimo "cestninskih točk"?

Če bodo to uvedli, potem bo spet stara pesem izogibanja avtocest, vsaj s takimi cenami kot so bile do 01.07.2008. Na izlet že greš po AC, samo da se boš v službo vozil, tu pa ni računice, ker 1000€ na leto ne mislim dati Darsu, se raje po regionalkah vozim, pa čeprav traja 15 minut več.

Uporabniški avatar
(Ales)
Novinec

Kraj: Tržič

Napisal/-a (Ales) Sr jul 09, 2008 8:39 pm

Evo zdej dva dni delam na bencinski, kjer med drugim prodajamo tudi vinjete in ker smo ravno na gorenjskem na avtocesti pride veliko tujcev do nas brez vinjete ampak jo skoraj vsi (99%) tudi tukaj kupijo. Ko so delali po TV neko dramo, ker je kao 35€, se 3/4 tujcem sploh to ne zdi veliko in jo brez kakršnih koli problemov kupijo. Ostala 1/4 bi pa pomoje jamrala isto tud če bi bla vinjeta 10€.
avto pa pes morata imeti nemške starše, baba je pa lah tud eksotična
got k-jet? Slika

Uporabniški avatar
uros_p
Novinec

Kraj: Prevalje

Napisal/-a uros_p Sr jul 09, 2008 9:05 pm

Strokovnjak je napisal/-a:Če bo (upam da ne) satelitsko cestninjenje, ...

... 1000€ na leto ne mislim dati Darsu, se raje po regionalkah vozim, pa čeprav traja 15 minut več.

Že mogoče veš cene za prevoženi km?
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Sr jul 09, 2008 9:20 pm

=ZiAn= je napisal/-a:

super nadzor nimas kej.

Tu sem ostal brez komentarja. Vsi so videli, da so prišli (in odšli) brez vinjet, pa noben nič .. ah

Uporabniški avatar
Zois
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a Zois Sr jul 09, 2008 9:28 pm

Pavel_P je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:

super nadzor nimas kej.

Tu sem ostal brez komentarja. Vsi so videli, da so prišli (in odšli) brez vinjet, pa noben nič .. ah

kaj pa kdaj je blo??
Slika pugi.si

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Sr jul 09, 2008 9:38 pm

kolesar je napisal/-a:
kixs je napisal/-a:
Strokovnjak je napisal/-a:Glede označb so sedaj najbolj debilne zelene table čez avtocesto na katerih piše npr
CESTNINA - STOP 1200m. Že res, da se morajo tovornjaki in avtobusi ustaviti, a za vse ostale je ta STOP več kot zavajajoč. Ni čudno da se tujci ne znajdejo.

Te tudi mene motijo. Saj so zelo opazne in bi morali tisti STOP takoj prekriti.

kaj vse vas moti :roll:

Naprimer to, da se ti kak nemc ustavi in naredi zastoj tam..

Uporabniški avatar
NaceM
Novinec

Napisal/-a NaceM Sr jul 09, 2008 9:42 pm

Zois je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:
=ZiAn= je napisal/-a:

super nadzor nimas kej.

kaj pa kdaj je blo??

Včeraj, ko je tega Jandrokoviča Rupsi tako očetovsko trepljal po rami. :) Se je vidlo, da so vsi hrčkasti avtomobili brez vinjet. Minister Gregor (pardon... Rupel) pa nič! :lol:

(Saj vem, da diplomatski avti imajo gotovo spet kakšno luknjico in izjemo/privilegij, vendar govora na pogovoru z našim bradonjo, je bilo ravno o vinjetah - hrvaški mulček je pač zagovarjal trditev, da bi se naslednjič pripeljal rad s cenejšimi - 10-dnevnimi vinjetami, pa glej ga zlomka.. Tudi te, ki bi jo moral plačat.. JE NI.. Pa se nekaj kürči.)
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 4 gostov