Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Na AC/HC s 3 pasovi v eno smer morajo vozila voziti po skrajnem desnem pasu, ki ni zaseden. 150 €

Vem za ta člen in se ga držim
158
59%
Vem za ta člen, a se ga praktično ne držim
18
7%
Prvič slišim
52
20%
Vedno vozim po prehitevalnem pasu
9
3%
Pravila me ne zanimajo, vozim po občutku in brez oviranja drugih
29
11%

Skupaj glasov : 266

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Re: Telebani na cesti

Napisal/-a chan Če maj 05, 2011 1:49 pm

W|zz je napisal/-a: Ne, ni edina pravilna rešitev, da se VSI začnemo obračat in lovit prekrškarje, sam to nima veze s tvojo izjavo o ranjenem egu... Js bi tut pop*zdil totalno...

Najverjetneje so redki junaki, ki ob podobni situaciji ostanejo ravnodušni ter ne izustijo kakšne sočne. Moment mojega interesa omenjenega primera je vezan prvenstveno in samo na izvedbo spremembe vožnje iz lastne smeri ter lovljenje prekrškarja, z namenom učiti ga kozjih molitvic. Zakaj je potrebna tolikšna posledična maščevalnost, tudi v preteklosti že z omembo potencialne uporabe fizične sile? Ni smiselneje potlačiti svojo negativnost ter se v miru odpeljati naprej?

W|zz je napisal/-a: Najbrš se ne bi obrnil za njim, tud če bi me prijelo da bi, pa vseeno to ne pomeni da je treba v tem iskat neke globje psihološke razlage o egu, ane..

Morda pa le, saj ravno pretiran egocentrizem, s posledičnimi maščevalnimi ukrepi kaže na vsakodnevnost dogajanja na naših cestah. Največje število besednih konfliktov na cesti kaže na prvenstveno testosteronske izpade in kazanje kdo ima "večjega".

Pametnejši pač odneha...
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a W|zz Če maj 05, 2011 8:45 pm

Js tle res ne vidim tega "kazanja kdo ima večjega". Tut fizičnega obračunavanja ni nihče omenjal.
Pač zarad takih kretenov mora prej al slej počit in velikokrat ne manjka dosti, da bi prišlo do trka. Me zanima kaj bi bilo, če v teh primerih x-hair ne bi bremzal in zavijal k robu ceste. V več kot 50% bi bile hude nesreče, še ubil bi ga lahko. (Tisti nasproti vozeči seveda.)
Sej se ne počuti x-hair zarad tega manj vreden al karkoli, gre pa se za varnost ane. Če bo en nažgan mulc pridriftal skoz križišče pa zletel pol metra mimo tvojega sina / hčerke, boš tut samo mirno "potlačil jezo" in šel naprej? Js vem da ne bi ostal miren, če bi lahko skoraj ostal brez nekoga, ki mi pomeni največ na svetu. (Sj drgač nimam še otrok). Al pa če bi živel v eni ozki (slepi) ulici pa da bi določen folk nonstop dirkal mimo tvoje hiše, k loh sam upaš da ne bo enkrat kej hujšega in da ne bo kdo priletel vate ali v koga od tvojih. Te ne bi prijelo da bi šel koga napizdit kaj se grejo? Konc koncev je ta primer bolj podoben temu, da nekdo recimo malomarno s pištolo maha ali strelja okoli sebe, kot pa temu da bi se dva prehitevala in se dajala na cesti. V prvem primeru nekdo ogroža ostale in valda ga boš napizdil kaj se gre, v drugem primeru je pa govora o ranjenem egu in "kazanju kdo ima večjega". :)

Uporabniški avatar
chan
Moderator | Naj pisec

Napisal/-a chan Pe maj 06, 2011 7:58 am

W|zz je napisal/-a:Sej se ne počuti x-hair zarad tega manj vreden al karkoli, gre pa se za varnost ane. Če bo en nažgan mulc pridriftal skoz križišče pa zletel pol metra mimo tvojega sina / hčerke, boš tut samo mirno "potlačil jezo" in šel naprej? Js vem da ne bi ostal miren, če bi lahko skoraj ostal brez nekoga, ki mi pomeni največ na svetu. (Sj drgač nimam še otrok). Al pa če bi živel v eni ozki (slepi) ulici pa da bi določen folk nonstop dirkal mimo tvoje hiše, k loh sam upaš da ne bo enkrat kej hujšega in da ne bo kdo priletel vate ali v koga od tvojih. Te ne bi prijelo da bi šel koga napizdit kaj se grejo?

V takšnih primerih se popolnoma strinjam, kjer je ustno opozorilo morda ne samo primerno temveč tudi zaželeno. Čeravno, roko na srce, v večini primerov ne pade na plodna tla, ustni konflikt pa nam daje neko moralno zadoščenje - morda sem z ranjenim egom malce pretiraval.

Naj mi X-Hair ne zameri, vozniki imamo danes povsem različne percepcije na določene cestne prekrške. Velikokrat se imam priložnost peljati s starejšim voznikom, ki dela letno bistveno manj kilometrov, iz tira ga zna spraviti povsem "nebistven" prekršek, ob katerem se sam samo nasmehnem. V večini ogledov pričujočih posnetkov tako marsikdo izmed nas dandanes še samo zamahne z roko, kot npr: vsakodnevno srečam pač nemalo podobnih babic in kolesarjev, ki tvegajo glavo pri prodiranju čez rdeč semafor. To pač ustvarijo leta izkušenj - marsikdo izmed nas se morda še spominja vsakodnevnih prehitevanj v škarje na stari štajerski Sloveniki, ko je bila le ta še samo hitra cesta! Da ne govorim o stari cesti čez Trojane ali pa še ne tako daleč nazaj na dolenjki pri kakšnem Medvedjeku ali čez Krakovski gozd... Zatorej postane voznik skozi leta tolerantnejši, iz tira te spravijo telebani redkeje.
Ravno lastne izkušnje pa pokažejo, da je lahko verbalna konfrontacija v veliki večini primerov povsem NEUČINKOVITA. Kaj šele lovljenje omenjenih "primerkov".
"Quidquid latine dictum sit, altum viditur."

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Ne maj 08, 2011 8:32 pm

_furby_ je napisal/-a:tale vas bel golf 3 je mene ze slikal. :x

Ti ti ti, norec ti.

~toMmy~ je napisal/-a:Ne razumem kako si sploh upajo na takšen način provocirat, ker s takšnim ignorantskim početjem slej ali prej naletiš na nekoga, ki se mu bo strgalo (kot v tem primeru). Kot da ni na motorju že brez provokacij dovolj ogrožen... Ne vem, jaz še z avtom ali kombijem pospešim kolikor se da hitro, če zaradi slabe preglednosti(samo kratek del ceste viden) komu nehote izsilim prednost in ga ob prvi priložnosti spustim naprej, če vidim, da bi rad dvignil tempo. Gre se za splošno kulturo, ne moreš si kar prilastit prednosti (kjer je nimaš) in potem še nonšalantno vsiljevat svoj tempo.

Tako preprosto povedano, še lažje je to izvajat na cesti. Da je lažje, vem, kot kaže, HVALABOGU, nisem edini.

CHAN je napisal/-a: Da ne govorim o stari cesti čez Trojane ali pa še ne tako daleč nazaj na dolenjki pri kakšnem Medvedjeku ali čez Krakovski gozd... Zatorej postane voznik skozi leta tolerantnejši, iz tira te spravijo telebani redkeje.

Ali pa stara cesta od Postojne do morja, ko ni bilo še AC. Tam videl, dobesedno, kako pločevina leti po zraku. Mama in ata šokirana do amena, jaz kot mulc nisem ravno uhitel situacije.

Pa je vikend za nami. Uff.....kje je še prvi julij.
http://www.youtube.com/watch?v=FvjeEkWHPjk
SlikaSlika

Uporabniški avatar
BBoss
Poznavalec foruma

Napisal/-a BBoss Po maj 09, 2011 12:08 am

Pa dobr x-hair, a je tvoj avto neviden al kaj, da vozjo direkt vate? To mi je že mal komično, ker sam nimam niti približno toliko takih izkušenj - v zadnjih nekaj mesecih sem imel "samo" enega s kombijem, ki je mislil, da sta pač oba pasa njegova in da je sredinksa črta pač idealna linija skozi ovinke, ki se jo je treba nujno držat.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Pe maj 13, 2011 4:58 pm

Ti bi počas loh vse te posnetke združu, pa jih na 24ur poslal.
Slika

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Pe maj 13, 2011 5:04 pm

Na kakih božjih lokacijah se ti to voziš, ceste delujejo zelo mamljive za preizkušanje testnih trditev o mojem novem avtu?

Norcev pa raje ne komentiram :twisted:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
_furby_
Mojster foruma

Kraj: Ankaran

Napisal/-a _furby_ Pe maj 13, 2011 8:10 pm

speedfreak je napisal/-a:

Na kakih božjih lokacijah se ti to voziš, ceste delujejo zelo mamljive za preizkušanje testnih trditev o mojem novem avtu?

a greva skupaj :twisted: te peljem tkoj tam okoli
turbo inside

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ So maj 14, 2011 8:33 am

Kaj pa to kolesar, spremljevalno vozilo, kolesar, spremljevalno vozilo, kolesar, spremljevalno vozilo. Takoj en za drugim, pa prehiti to če moreš. Dobro da sem bil včeraj dobre volje pa nisem popizdil se 10 km 30 vozit...
I'm not speeding I'm qualifying...

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 14, 2011 10:42 am

_furby_ je napisal/-a:
speedfreak je napisal/-a:

a greva skupaj :twisted: te peljem tkoj tam okoli

sm kr za :mrgreen:
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 14, 2011 10:43 am

NejcZ je napisal/-a:Kaj pa to kolesar, spremljevalno vozilo, kolesar, spremljevalno vozilo, kolesar, spremljevalno vozilo. Takoj en za drugim, pa prehiti to če moreš. Dobro da sem bil včeraj dobre volje pa nisem popizdil se 10 km 30 vozit...

ja sm opazu da so mel neke dirke, sam sm mel nekak sreco, da sm jih loh pehitevu...

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So maj 14, 2011 10:48 am

Pa ne se zajebavat no.. pa nisem bil z neko 100 konjsko jajco, pa si nisem upal it mimo nikjer ker je bla enostavno predolga kolona. Drugič grem vmes, pa nej gre z kolesom mal po bankini, ne rečem ko bi vsaj meli 10 metrov lufta vmes da vsaj enega po enega prehitiš če že morjo gužvo delat. Sej popizdiš no..

maniaxxx
Uporabnik

Napisal/-a maniaxxx So maj 14, 2011 10:53 am

NejcZ je napisal/-a:Pa ne se zajebavat no.. pa nisem bil z neko 100 konjsko jajco, pa si nisem upal it mimo nikjer ker je bla enostavno predolga kolona. Drugič grem vmes, pa nej gre z kolesom mal po bankini, ne rečem ko bi vsaj meli 10 metrov lufta vmes da vsaj enega po enega prehitiš če že morjo gužvo delat. Sej popizdiš no..

js sm jih sreču na cesti na Sleme, pa so bli tok narazn da sm jih loh prehitevu :mrgreen:

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ So maj 14, 2011 10:59 am

Js pa na eni izmed glacnih cset tukaj okoli pa z 240 konji pa miljon nm navora nisem mogel mimo... Pravtako ne 30 drugih avtov za mano pa par pred mano.
Enkrat ko bo en ko je mal bolj živčn popizdil bo cela pizdarija, že vidim :mrgreen:

Uporabniški avatar
CePO
Novinec

Kraj: renkovci

Napisal/-a CePO So maj 14, 2011 11:24 am

tolazite se, da je DOS(dirka okrog slovenije) samo 1x na leto, pa še to pridejo skoraj vsi okoli v max. treh dneh(tisti najboljši znajo pribrcati okoli tudi v slabih dveh dneh) :)
mene sicer niso živcirali na cesti, so se pa cel večer drli prek teh njivoh zvočnikov, ko so skozi našo vas šli. dobro, da se kolesarji po prekmurju malo razredčijo, ker jih že razdalja, nespečnost pa vsi hribi do nas zmatrajo.. :)

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Napisal/-a NejcZ Ne maj 15, 2011 12:25 pm

BTW, kaj je s temi pacienti spet po napačni strani avtoceste? To je postalo nacionalni šport zadnje čase, pa se nič ne dela proti tem :shock: :shock:

Gosic
Poznavalec foruma

Napisal/-a Gosic Ne maj 15, 2011 1:20 pm

V petek zjutraj, se je gospodič vozil s kolesom po južni obvoznici. Skupaj sva zavila na izvoz Vič....

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Napisal/-a X-Hair Po maj 16, 2011 5:38 pm

To je res normalno. Isti ovinek, samo tokrat se peljem v smeri škode na zadnjem posnetku.
http://www.youtube.com/watch?v=iEQaH6sxRT4&NR=1

:mrgreen:
http://www.youtube.com/watch?v=eZuFKk11ps0
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Tomas666
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Tomas666 Po maj 16, 2011 5:55 pm

x-Hair

k so tole slučajno Tolminske ceste?? ful se mi znano zdi,sem imel že podobne prigode tam :roll:
Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: Google [Bot] in 21 gostov