Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Nejko
Novinec

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a Nejko So jan 08, 2011 1:07 pm

in danes Petrol spet draži LPG.....0,814....

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy So jan 08, 2011 1:28 pm

Nejko je napisal/-a:in danes Petrol spet draži LPG.....0,814....

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :huh:
Slika

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So jan 08, 2011 2:12 pm

Nejko je napisal/-a:in danes Petrol spet draži LPG.....0,814....

Pa kaj jim je ??? Kje so vzroki za take podražitve ??? :evil: Še dobro, da ne tankam pri njih... res sem jezen in razočaran... Upam, da Veroškova ne bo sledila...

Uporabniški avatar
evolva
Nov uporabnik

Kraj: Lesce

Napisal/-a evolva So jan 08, 2011 8:51 pm

evropska direktiva pravi da naj bi se cena plina LPG vrtela okoli 50% cene bencina s tem naj bi spodujali ekologijo, na loren linu je pravu tip da bi bil plin lahk tud po 40c pa bi še vedno vsi lahk služil, petrol pa s to podražitvijo .... nevem pokriva slabe naložbe ?
Rollin´ on chrome

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 08, 2011 10:10 pm

evolva je napisal/-a:evropska direktiva pravi da naj bi se cena plina LPG vrtela okoli 50% cene bencina s tem naj bi spodujali ekologijo, na loren linu je pravu tip da bi bil plin lahk tud po 40c pa bi še vedno vsi lahk služil, petrol pa s to podražitvijo .... nevem pokriva slabe naložbe ?

saj si lepo napisal ... samo katera direktiva že ???' vsi smo že zanjo slišali pa nihče je ni videl... če veš ti kaj več o tem te prosim za kak link (po možnosti uradni od evropske komisije) ...

pa saj se vrti okoli 50%... samo doseči jim ne uspe...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
pinny
Poznavalec foruma

Kraj: Šoštanj

Napisal/-a pinny So jan 08, 2011 10:22 pm

Saj danes je bil plin na BS OMV Dravsko polje sever še po 0,79. Ker pač žau se morem v tiste konce vozt, mam vedn naračunano da tankam če ne na levi pa na desni strani AC :D. Večkrat pa gledal pa pri izvozu iz AC Slovenska Bistrica jug v smeri Celje pumpo MB24, kjer je plin vedno cenejši. Danes je bla na semaforju cena plina 0,77 ali pa 0,771 ker pač se vozu k tja gledu pa nisem dobr vidu :D. Morda kdo tanka tam? Sem sedaj malo posrfal http://www.mb24.si/ da vidim delovni čas, in mislim da bom od zdj naprej kar tam tankal, ker mi je pač zgolj ene 200m od poti :).

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis So jan 08, 2011 10:23 pm

evolva je napisal/-a:evropska direktiva pravi da naj bi se cena plina LPG vrtela okoli 50% cene bencina s tem naj bi spodujali ekologijo, na loren linu je pravu tip da bi bil plin lahk tud po 40c pa bi še vedno vsi lahk služil, petrol pa s to podražitvijo .... nevem pokriva slabe naložbe ?

torej eu je z to zahtevo postavil nek cilj, katerega mora slo tudi uresničiti, a nikjer ne piše do kdaj je čas uresničitve.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 12:24 am

adis je napisal/-a:

torej eu je z to zahtevo postavil nek cilj, katerega mora slo tudi uresničiti, a nikjer ne piše do kdaj je čas uresničitve.

kje si na lastne oči videl to direktivo napisano ??? bi prosil za kakšno povezavo ali podobno ...hvala
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 09, 2011 11:15 am

plinaš je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

kje si na lastne oči videl to direktivo napisano ??? bi prosil za kakšno povezavo ali podobno ...hvala

čakam na omenjeno direktivo, ker so se že nekateri zbunili in bi jo zelo radi imeli v svojih rokah ( odvetniki). ravnokar sem opravil izpit iz prava ( faks) in sem imel temo o eu ( direktive, odločbe, eu ustava ipd...) in za direktivo jasno piše, da gre za cilj, ki pa ni časovno določen do kdaj naj se uresniči in to naši politiki izkoriščajo dokler bodo lahko v tem primeru petrol.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 11:54 am

adis je napisal/-a:
plinaš je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

čakam na omenjeno direktivo, ker so se že nekateri zbunili in bi jo zelo radi imeli v svojih rokah ( odvetniki). ravnokar sem opravil izpit iz prava ( faks) in sem imel temo o eu ( direktive, odločbe, eu ustava ipd...) in za direktivo jasno piše, da gre za cilj, ki pa ni časovno določen do kdaj naj se uresniči in to naši politiki izkoriščajo dokler bodo lahko v tem primeru petrol.

mene ne zanima kaj pomeni "direktiva " !!!!!! zanima me , če ta famozna direktiva sploh obstaja ??????? dokler mi noben ne pokaže na "papirju" to je to , do takrat te direktive ni oz.je samo rekla-kazala ... in če je ti nisi zvohal , ko si delal izpit je sploh vprašanje če kdo ve kaj o tem razen vaških "obveščevalcev" ...

ti čakaš na omenjeno direktivo... da jo bodo našli ali sprejeli???
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 09, 2011 1:05 pm

plinaš je napisal/-a:
mene ne zanima kaj pomeni "direktiva " !!!!!! zanima me , če ta famozna direktiva sploh obstaja ??????? dokler mi noben ne pokaže na "papirju" to je to , do takrat te direktive ni oz.je samo rekla-kazala ... in če je ti nisi zvohal , ko si delal izpit je sploh vprašanje če kdo ve kaj o tem razen vaških "obveščevalcev" ...

ti čakaš na omenjeno direktivo... da jo bodo našli ali sprejeli???

kot prvo boš uporabljal malo manj klicajev!
kot drugo je zelo priporočljivo, da se vsaj osnovne pojme razčisti preden se gre v debato!
kot tretje, ko/če pride direktiva na plano jo bom z veseljem prebral.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Ne jan 09, 2011 1:16 pm

adis je napisal/-a:čakam na omenjeno direktivo, ker so se že nekateri zbunili in bi jo zelo radi imeli v svojih rokah ( odvetniki). ravnokar sem opravil izpit iz prava ( faks) in sem imel temo o eu ( direktive, odločbe, eu ustava ipd...) in za direktivo jasno piše, da gre za cilj, ki pa ni časovno določen do kdaj naj se uresniči in to naši politiki izkoriščajo dokler bodo lahko v tem primeru petrol.

Torej če te prav razumem je bol kot ne vse isti drek al direktiva obstaja al pa ne... :roll:
Če se motim bom vesel popravka :)
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis Ne jan 09, 2011 1:27 pm

Buffy je napisal/-a:
adis je napisal/-a:čakam na omenjeno direktivo, ker so se že nekateri zbunili in bi jo zelo radi imeli v svojih rokah ( odvetniki). ravnokar sem opravil izpit iz prava ( faks) in sem imel temo o eu ( direktive, odločbe, eu ustava ipd...) in za direktivo jasno piše, da gre za cilj, ki pa ni časovno določen do kdaj naj se uresniči in to naši politiki izkoriščajo dokler bodo lahko v tem primeru petrol.

Torej če te prav razumem je bol kot ne vse isti drek al direktiva obstaja al pa ne... :roll:
Če se motim bom vesel popravka :)

točno tako. dokler ne bo sprejeta je vse za en drek.

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Ne jan 09, 2011 2:01 pm

plinaš je napisal/-a:
adis je napisal/-a:

se globoko opravičujem , če si se počutil zaradi par klicajev ogrožen(niso bili mišljeni tebi ampak samo kot povdarek)... a tu (povdarjeno) si trdil , da eu je s to ( neznano - zaenkrat) direktivo postavil nek cilj ... a če nekaj trdiš , potem imaš to tudi podkrepljeno z dokazi .. no jaz je še nisem videl , zato zame te direktive ni..še...
torej direktiva obstaja ali ne .. to je vprašanje , na katerega še zmeraj nisem dobil odgovora (pa čeprav se ta direktiva išče že več kot 5 (pet ) let a je ni še nihče izvohal in objavil nikjer ) pa bi ga rad - sploh od takih (evolva), ki trdijo da obstaja(no saj verjetno je tudi on samo od nekoga slišal - na novo pač) ...in mešajo prazno slamo ...
in famozni petrol , ki je še malo časa nazaj zagotavljal , da se cena plina vrti med 50 in 60 % euro95 ( http://www.petrol.si/povej/petrol-bi-mo ... -avtoplina , je sedaj le to razmerje vzdignil na 0,64449723% ( http://www.petrol.si )... jap to so pač žalostna dejstva teškega prizadevanja naše države za ekologijo ...

pa lepo nedeljo še naprej ... lp
to bom pa prepisal iz računa za avtoplin (nimam skenerja) : ESD Prispevek za EKOSKLAD je obračunan po UL 114/09 po ceni 0,008€/l oz, 0,014€/kg ...super ,ane ?
plin je cnej k bencin

Frips
Nov uporabnik

Napisal/-a Frips Po jan 10, 2011 8:54 am

MAFIJA!

Bo treba še sosedom € nosit...

janez007
Nov uporabnik

Napisal/-a janez007 Po jan 10, 2011 9:51 am

Ke rje tudi mene pošteno pogrela tale zadnja podražitev, sem po internetu iskal to famozno direktivo, zaenkrat brez te sreče, sem pa zato našel tabelo s cenami LPG po EU. S to zadnjo podražitvijo smo glede na ceno na 2. mestu, dražje je le še v UK kjer je cena 83 centov na liter :evil:

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Po jan 10, 2011 9:52 am

Mene ornk preseneča da nima že nekdo doma tankštele z normalno ceno plina... v vsakem glavnem mestu bi mogu en bit pa bi se lepo vsi ustavlal ko bi mimo hodl :P hehe :D Če pa ma kdo kej, pa prosim na ZS... :D
Slika

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš Po jan 10, 2011 12:28 pm

janez007 je napisal/-a:Ke rje tudi mene pošteno pogrela tale zadnja podražitev, sem po internetu iskal to famozno direktivo, zaenkrat brez te sreče, sem pa zato našel tabelo s cenami LPG po EU. S to zadnjo podražitvijo smo glede na ceno na 2. mestu, dražje je le še v UK kjer je cena 83 centov na liter :evil:

to je res ..v €-centih ... po procentih glede na euro95 pa imajo cenejšega za več kot 7% od nas ( euro95 - 1,45€ )... tukaj se gleda razmerje avtoplina z bencinom... nisem sicer pregledoval a verjetno imamo najslabše razmerje ...
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 10, 2011 2:13 pm

plinaš je napisal/-a:
janez007 je napisal/-a:Ke rje tudi mene pošteno pogrela tale zadnja podražitev, sem po internetu iskal to famozno direktivo, zaenkrat brez te sreče, sem pa zato našel tabelo s cenami LPG po EU. S to zadnjo podražitvijo smo glede na ceno na 2. mestu, dražje je le še v UK kjer je cena 83 centov na liter :evil:

to je res ..v €-centih ... po procentih glede na euro95 pa imajo cenejšega za več kot 7% od nas ( euro95 - 1,45€ )... tukaj se gleda razmerje avtoplina z bencinom... nisem sicer pregledoval a verjetno imamo najslabše razmerje ...

Saj se bo jutri popravilo, bodo podražil bencin :roll: Jaz sem bil danes kar neprijetno presenečen na črpalki, res nisem računal, da je šel LPG do zadnjega tankanja 07.01. spet gor....

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask Po jan 10, 2011 2:16 pm

Sicer pa vlada lepo kaže svoj odnos do pravil - grobo kršijo sami svojo koalicijsko pogodbo, v kateri so zapisali, da "bodo spodbujali ekološko sprejemljive oz. čistejše vire energije". Res jih spodbujajo ja, lep primer je spodbujanje gradnje elektrarne na premog (blok 6 TEŠ) in cena LPG-ja. Ok, blok 6 bo čistejši kot obstoječi, ampak kakšen je smisel vlaganja v zastarele in umazane vire energije? Razen provizij, seveda.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 18 gostov