Debate, ki niso vezane na ostala področja...

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Re: Nesreče - komentarji, kaj storiti?!...

Napisal/-a Renault VG So nov 27, 2010 5:47 pm

Možno jaz se 2x slišal rešilca.Sicer pa so po stari cesti šli tudi šleperji.Vzrok nesreče:megla.
EDIT:20 ljudi je poškodovanih 4 so še vkleščeni.
Zadnjič spremenil Renault VG, dne So nov 27, 2010 5:51 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So nov 27, 2010 5:49 pm

Renault VG je napisal/-a:Možno jaz se 2x slišal rešilca.Sicer pa so po stari cesti šli tudi šleperji.Vzrok nesreče:megla.

Vzrok nesreče neprilagojena varnostna razdalja, hitrost!
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
ESTEMP
Stalni uporabnik

Kraj: gorenjska

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 27, 2010 5:51 pm

Kako je lahko vzrok nesreče megla? :DDD Dajte malo prebrati kar pišete. Zagotovo je bila hitrost/varnostna razdalja ali oboje skupaj

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So nov 27, 2010 5:56 pm

ESTEMP je napisal/-a:Sej ne morš verjet...
http://24ur.com/novice/slovenija/video- ... -smer.html

SLO kamikaze na pohodu.
Debili na cesti.
Svašta :mrgreen:
Avto, moj partner!

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG So nov 27, 2010 5:59 pm

Neuradno naj bi jih bilo mrtvih 5.Megla je kriva zato ker se ni nič videlo v višnji gori se nevidi niti 10 m pred sabo kriva pa je tudi varnostna razdalja.Na žurnalu 24 je spremljanje dogodkov v živo.Rešilci kot kaže nemorejo mimo saj se vozijo sedaj že po regionalni cesti.

Uporabniški avatar
grizli
Novinec

Napisal/-a grizli So nov 27, 2010 6:50 pm

:shock: :shock: :shock:

Saj ne morem verjeti, da se sploh lahko kdo zavestno odloči za takšno početje. Za to bi bila edina ustrezna kazen takojšnji odvzem vozniškega dovoljenja za minimalno leto dni. Mislim da bi to bistveno bolj zaleglo kot pa denarna kazen in kazenske točke. Pa naj ti idioti v tem letu ob izgubljanju časa in uporabi javnega transporta razmišljajo v kakšno nevarnost so spravili sebe in ostale udeležence v prometu.

Dr.M3
Uporabnik

Napisal/-a Dr.M3 So nov 27, 2010 6:56 pm

moj-avto je napisal/-a:

SLO kamikaze na pohodu.
Debili na cesti.

Saj so prižgali žmigavce. =P Verjetno so mislili da to odtehta vožnjo v nasprotno smer.
Groza kaj vse vidiš po cestah.

LukL
Uporabnik

Napisal/-a LukL So nov 27, 2010 7:10 pm

Dr.M3 je napisal/-a:
moj-avto je napisal/-a:

SLO kamikaze na pohodu.
Debili na cesti.

Saj so prižgali žmigavce. =P Verjetno so mislili da to odtehta vožnjo v nasprotno smer.
Groza kaj vse vidiš po cestah.

takim se pa kamot tovornjak nasprot prpele...

LukL
Uporabnik

Re:

Napisal/-a LukL So nov 27, 2010 7:53 pm

Drocky je napisal/-a:ker sem se parkrat mel možnost peljat za avtošolo tovornjakom s prikolico(torej c+e kategorija) si skor upam stavit, da je temu, ki je prehiteval dobesedno dopizdilo.
Niti enkrat še nisem videl, da bi se avtošola odmaknila, niti enkrat ni tisti j*beni eurocargo ali atego oz ti tamali do 7,5t razvil hitrosti 90km/h, da ne omenjam kak včasih kdo zapleše po cesti. Zares nevem, zakaj morejo prvo kandidate peljat na najbolj zajebane ceste, če pa se že od zunaj vidi, da še ne obvladajo in seveda dostikrat vozijo ravno v času ko ljudje hodijo v službo ali iz nje(ne v tem primeru!!) in nardijo še večje sranje.

ko sem jaz delal izpit, je blo zame največ 80 km/h po navadni cesti, in pa 1x sem sam zapeljal na avtobusno postajo, da sem dal enemu živčnemu plac da je šel mim, se je začel intšruktor na mene dret, kaj si grem, da je blo čist brez potrebe... tak da... vse je v kurcu, nihče ne dela na kulturi vožnje

Uporabniški avatar
JamesTheMan
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a JamesTheMan So nov 27, 2010 7:58 pm

Kazen za tako neodgovorno vožnjo po nasprotnem pasu pa 260eur??? :shock: :huh: :x

Uporabniški avatar
4vale6
Stalni uporabnik

Kraj: Notranjska

Napisal/-a 4vale6 So nov 27, 2010 8:17 pm

JamesTheMan je napisal/-a:Kazen za tako neodgovorno vožnjo po nasprotnem pasu pa 260eur??? :shock: :huh: :x

Ja pa še polovička je možna, se prav bodo plačal sam 130. Nekoga ki bo šou pa izven naselja 15 preveč pa (razen sebe) nobenga ogorožal, bi pa najraj slekl pa avto zaplenil da gre brez vsega domov.

Uporabniški avatar
moj-avto
Stalni uporabnik

Napisal/-a moj-avto So nov 27, 2010 9:22 pm

4vale6 je napisal/-a:
JamesTheMan je napisal/-a:Kazen za tako neodgovorno vožnjo po nasprotnem pasu pa 260eur??? :shock: :huh: :x

Ja pa še polovička je možna, se prav bodo plačal sam 130. Nekoga ki bo šou pa izven naselja 15 preveč pa (razen sebe) nobenga ogorožal, bi pa najraj slekl pa avto zaplenil da gre brez vsega domov.

Žal je tako.
Kazni za hujše prekrške dejansko niso vzgojne, kot je vožnja v kontra smer po AC, zato pa imamo take fore na avtocestah.
Upam, da vinjeta dodatno ne omili kazni. :mrgreen:
Avto, moj partner!

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter Ne nov 28, 2010 1:02 am

Je kdo upošteval možno poledico na višnjegorcu? Lega ni glih ne-izpostavljena, dodaš še:
-premajhno varnostno
-nekoga ki se ustraš in panično narobe reagira
E, in maš vse sestavine za totalno prometno nesrečo v tem stilu.
Poglejte si slike na 24kur.com/tercialke.com ter boste videli da je nekaj avtov "pošrek".

Uporabniški avatar
mr.ramo
Poznavalec foruma

Kraj: WestCoast

Napisal/-a mr.ramo Ne nov 28, 2010 1:33 am

sem se pelu mim,pa loh sam povem da je zgledal kot "mejhn avtoodpad" :evil: katastrofa res :_(

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne nov 28, 2010 10:32 am

LinuxFuter je napisal/-a:Je kdo upošteval možno poledico na višnjegorcu? Lega ni glih ne-izpostavljena, dodaš še:
-premajhno varnostno
-nekoga ki se ustraš in panično narobe reagira
E, in maš vse sestavine za totalno prometno nesrečo v tem stilu.
Poglejte si slike na 24kur.com/tercialke.com ter boste videli da je nekaj avtov "pošrek".

Sem se malo prej peljal mimo pa je zagotovo glavni krivec megla. Le-ta je bila v pasovih... Torej 500m nič, potem pa 200m zelo gosta in nato spet nič. Težko je reagirati, saj si kar naenkrat v megli in preden uspeš prilagoditi hitrost na tistih 60-80km/h je megla že mimo.

Uporabniški avatar
B|ind
Poznavalec foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a B|ind Ne nov 28, 2010 10:41 am

Jaz sem imel zadnjič podobno situacijo - meglo v pasvoih ko sem se peljal iz LJ. In mi je popolnoma jasno da je to zelo možen vzrok za nesrečo.. ker je treba biti izredno previden. Malo dekoncentracije pa morda malo manj iskušen voznik pa je kmalu dovolj za tako katastrofo.

Sicer pa sem gledal posnetke na 24ur. Grozno je tole.. en avtoodpad ja, kup pločevine na kupu. :?

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer Ne nov 28, 2010 10:49 am

Mindflash je napisal/-a:Sem se malo prej peljal mimo pa je zagotovo glavni krivec megla. Le-ta je bila v pasovih... Torej 500m nič, potem pa 200m zelo gosta in nato spet nič. Težko je reagirati, saj si kar naenkrat v megli in preden uspeš prilagoditi hitrost na tistih 60-80km/h je megla že mimo.

Ma kaj je narobe z vami folk?!?!? Kaj ti gledaš 10 m pred sabo al kaj???? Pas megle pa ja vidiš že z velike razdalje... Če ne drugega, pa vsaj luči pred tabo vozečega avtomobila, ki naenkrat izginejo. Če si pa b****r in tiščiš do zadjega, potem si zrel za pokopališče... Preseneti te lahko ptič, ki ti prileti s strani ali avion, ki pade z neba, ne pa nekaj, kar je v tem letnem času čisto običajen pojav. Najvišja dovoljena hitrost je 130km/h IN TO V IDEALNIH POGOJIH !!!
Če se ne znaš prilagajati, te slej ko prej doleti naravna selekcija. In večina udeleženih je od tam doma. Torej poznajo vremenske pogoje. Ostalo so samo izgovori.
My dream: Ford Mustang Shelby GT500

Uporabniški avatar
Mindflash
Novinec

Kraj: Koper

Napisal/-a Mindflash Ne nov 28, 2010 11:39 am

Daj pomiri se malo. Ne veš niti kakšna je bila moja hitrost, niti kakšne so bile takrat razmere na cesti, tako da ti nisem dal prav nobenega razloga za pizdenje čez mene. Niti jaz, niti TI, niti kdorkoli drug ni stroj, da bi lahko predvidel vse. Dovolj je, da sta bila samo eden ali dva nepazljiva pa je to povzročilo verižno trčenje skoraj 40 vozil.
In ti se kar prilagajaj, vendar ne pozabi, da so tudi drugi vozniki okoli tebe. Ti se lahko povsem normalno ustaviš pred nesrečo pa te bo kdo nabasal s 100km/h v zadnji konec in ne bo prav nič ostalo od tebe. Kako ti je pa takšna naravna selekcija všeč?

Uporabniški avatar
Energetik81
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Energetik81 Ne nov 28, 2010 1:18 pm

Poledice takrat ni bilo, AC so bile dobro "polite" s soljo in samo mokre. Sem se v tistem času vozil po Primorki, in so bili dejansko pasovi hude megle, ki pa so se videli že vsaj 100-200m prej. Ampak folk gre v tako meglo s svojimi 130-140km/h in 5metrov varnostne. Z glavo skozi zid. In precej udeleženih se je varno ustavilo, pa so v njih prileteli tisti, ki se niso prilagodili razmeram.
Na naših AC gre predvsem za neprilaganje razmeram in veliiiko zaničevanje varnostne razdalje. Če bi včeraj vsi vozili z za razmere primernimi 100-110km/h s pripadajočimi VSAJ 70 metri varnostne (2s pri 100km/h), ne bi pokalo tudi pri napaki enega ali dveh. DARS in Policija tukaj nista kaj dosti kriva, razen tega, da bi Policija morala veliko bolj strogo nadzorovati varnostno razdaljo na AC.
Jaz osebno se vedno bolj ogroženo počutim na AC, veliko raje izbiram regionalke.
Corolla TS 1.8 HSD: Slika
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov