Debate, ki niso vezane na ostala področja...

plinaš
Uporabnik

Re: Avtoplin - stari znanec?

Napisal/-a plinaš Po jan 10, 2011 8:33 pm

dask je napisal/-a:Sicer pa vlada lepo kaže svoj odnos do pravil - grobo kršijo sami svojo koalicijsko pogodbo, v kateri so zapisali, da "bodo spodbujali ekološko sprejemljive oz. čistejše vire energije". Res jih spodbujajo ja, lep primer je spodbujanje gradnje elektrarne na premog (blok 6 TEŠ) in cena LPG-ja. Ok, blok 6 bo čistejši kot obstoječi, ampak kakšen je smisel vlaganja v zastarele in umazane vire energije? Razen provizij, seveda.

ne mi reč da si kaj drugega pričakoval ???
plin je cnej k bencin

Uporabniški avatar
dask
Uporabnik

Napisal/-a dask To jan 11, 2011 11:40 am

plinaš je napisal/-a:
dask je napisal/-a:Sicer pa vlada lepo kaže svoj odnos do pravil - grobo kršijo sami svojo koalicijsko pogodbo, v kateri so zapisali, da "bodo spodbujali ekološko sprejemljive oz. čistejše vire energije". Res jih spodbujajo ja, lep primer je spodbujanje gradnje elektrarne na premog (blok 6 TEŠ) in cena LPG-ja. Ok, blok 6 bo čistejši kot obstoječi, ampak kakšen je smisel vlaganja v zastarele in umazane vire energije? Razen provizij, seveda.

ne mi reč da si kaj drugega pričakoval ???

Saj to je najhujše, da sploh ne pričakujem več nič. Me pa včasih še kaj preseneti :roll:

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc To jan 11, 2011 12:03 pm

Je že kdo računal koliko bi stala nakup in montaža sistema za polnjenje rezervoarja iz domačega zalogovnika? Predvidevajmo, da strošek zalogovnika odpade, ker se ogrevamo na plin.
Pri teh cenah avtoplina, bi bila investicija mogoče celo rentabilna.

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a Buffy To jan 11, 2011 12:31 pm

matejhoc je napisal/-a:Je že kdo računal koliko bi stala nakup in montaža sistema za polnjenje rezervoarja iz domačega zalogovnika? Predvidevajmo, da strošek zalogovnika odpade, ker se ogrevamo na plin.
Pri teh cenah avtoplina, bi bila investicija mogoče celo rentabilna.

Prvo je treba najt poceni ponudnika... Kr kokr js vem je cena za domači plin še vedno višja... al ni?
Slika

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc To jan 11, 2011 12:43 pm

Verjetno je res, glede na dogajanje pa vprašanje kako bo v naprej. Me pa zanima tudi čisto tako- informativno, koliko bi prišlo vse skupaj. Nenazadnje lahko plin tudi uvoziš, ali kupiš brez ddv,...

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc Pe jan 14, 2011 11:15 pm

Za debato čez vikend:

bil sem na servisu Prins na (v) Rafolčah. Servis narejen na xsari picaso 1.6 16V. To je bil prvi redni servis (pri 30000km).
Zamenjana sta bila dva filtra- eden je bil resnično katastrofalen. Eden izmed filtrov je menjan skupaj z ohišjem, tako da se ga da preizkusiti. Pihnil sem skozi novega in starega. Za primerjavo- skozi novega bi lahko dihal, skozi starega pa niti približno. Preverila sta (včeraj sta bila dva, ker je bil še en možakar s hrvaške na usposabljanju) še plinotesnost na injektorjih in preko računalnika parametre. Dela je bilo za približno 30 min.
Cena po ceniku (imajo izobešenega) je 140€ za prvi servis. Ker jima je nekaj nagajalo in se je zavleklo, mi je dal celo 20€ popusta. Poleg tega mi je brezplačno namontiral flash lube plastenko na sistem (svojo sem imel že čisto na koncu) in še dodatno plastenko (imel sem še plastenko starega olja) z novo.
Glede strokovnosti in prijaznosti nimam nobenih pripomb, je prijazen tako po telefonu kot v živo. Kar te zanima pove, če le ve.
Naslednja dva servisa staneta polovico manj, vsaj tako mi je rekel.

Pri montaži sistema v avto (november 2009), mi je povedal, da pride prvi servis nekje do 150€, tako da je račun realen.
Resnici na ljubo lahko filtra zamenjaš tudi sam, ostalega (plinotesnost, doziranje olja,...) pač ne. Se je pa škoda igrati s tem, ker tako izgubiš garancijo.

Lp, Matej

Mare77
Novinec

Kraj: Južno od LJ

Napisal/-a Mare77 So jan 15, 2011 12:58 am

matejhoc je napisal/-a:Za debato čez vikend:

bil sem na servisu Prins na (v) Rafolčah. Servis narejen na xsari picaso 1.6 16V. To je bil prvi redni servis (pri 30000km).
Zamenjana sta bila dva filtra- eden je bil resnično katastrofalen. Eden izmed filtrov je menjan skupaj z ohišjem, tako da se ga da preizkusiti. Pihnil sem skozi novega in starega. Za primerjavo- skozi novega bi lahko dihal, skozi starega pa niti približno. Preverila sta (včeraj sta bila dva, ker je bil še en možakar s hrvaške na usposabljanju) še plinotesnost na injektorjih in preko računalnika parametre. Dela je bilo za približno 30 min.
Cena po ceniku (imajo izobešenega) je 140€ za prvi servis. Ker jima je nekaj nagajalo in se je zavleklo, mi je dal celo 20€ popusta. Poleg tega mi je brezplačno namontiral flash lube plastenko na sistem (svojo sem imel že čisto na koncu) in še dodatno plastenko (imel sem še plastenko starega olja) z novo.
Glede strokovnosti in prijaznosti nimam nobenih pripomb, je prijazen tako po telefonu kot v živo. Kar te zanima pove, če le ve.

Pri montaži sistema v avto (november 2009), mi je povedal, da pride prvi servis nekje do 150€, tako da je račun realen.
Resnici na ljubo lahko filtra zamenjaš tudi sam, ostalega (plinotesnost, doziranje olja,...) pač ne. Se je pa škoda igrati s tem, ker tako izgubiš garancijo.

Lp, Matej

No, "Tvoj" nalednji servis bom imel jaz čez kak mesec, dva, pa bom sporočil, koliko sem plačal. Glede serviserja pa tudi jaz nimam pripomb... Je fant na mestu in se spozna na svoj plin ;)

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 15, 2011 10:17 am

matejhoc je napisal/-a:Za debato čez vikend:

Lp, Matej

flash lube se doliva..vrjetno si mislil na valve care - tam se plastenke menjajo ...
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero So jan 15, 2011 10:51 am

Odgovor petrola v v zvezi z evropsko direktivo o dolčanju cene lpg :

Spoštovani,

Ne, ne obstaja nobena evropska direktiva. Slovenija v celoti avtoplin uvaža, tako da je cena odvisna od nabavnih cen in razmer - večinoma na evropskem trgu. Trenutno Evropsko povprečje je 52% napram bencinu, naše pa 60%. Petrol si prizadeva obdržati razmerje med 50% in 60%, vendar žal predvsem v zimskem obdobju to ne uspeva vedno.

Lep pozdrav
Žiga Habjan

in še odgovor zakaj je razlika v ceni PLINSTAL / PETROL

Spoštovani,

Želja Petrola je da čim večjemu številu uporabnikom omogoči čim bližji dostop do avtoplina, zato intenzivno širi mrežo bencinskih servisov z avtoplinom, trenutno jih deluje že 37. Vse to pa je povezano z dodatnimi investicijami in večjimi logističnimi stroški - razvoz plina.
V primeru da bi ponujali avtoplin samo v našem skladišču, pa bi tudi kalkulacija prenesla drugačno prodajno ceno.

V zadnjem času so se nabavne cene plina zelo dvignile in žal še vedno rastejo, zato smo bili distributerji prisiljeni v spremembo cen tako avtoplina, kot plina za ogrevanje in cene jeklenk. Seveda pa ima vsak distributer možnost sprejeti poslovo odločitev in kljub zvišanju nabavnih cen določenemu artiklu znižati prodajno ceno.
Lep pozdrav,
Žiga Habjan

vir:petrol
Božiček je car, eno noč na leto dela, ostalo ma dopust......

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 15, 2011 11:06 am

rosonero je napisal/-a:Odgovor petrola v v zvezi z evropsko direktivo o dolčanju cene lpg :

Spoštovani,

Ne, ne obstaja nobena evropska direktiva. Slovenija v celoti avtoplin uvaža, tako da je cena odvisna od nabavnih cen in razmer - večinoma na evropskem trgu. Trenutno Evropsko povprečje je 52% napram bencinu, naše pa 60%. Petrol si prizadeva obdržati razmerje med 50% in 60%, vendar žal predvsem v zimskem obdobju to ne uspeva vedno.

Lep pozdrav
Žiga Habjan

in še odgovor zakaj je razlika v ceni PLINSTAL / PETROL

Spoštovani,

Želja Petrola je da čim večjemu številu uporabnikom omogoči čim bližji dostop do avtoplina, zato intenzivno širi mrežo bencinskih servisov z avtoplinom, trenutno jih deluje že 37. Vse to pa je povezano z dodatnimi investicijami in večjimi logističnimi stroški - razvoz plina.
V primeru da bi ponujali avtoplin samo v našem skladišču, pa bi tudi kalkulacija prenesla drugačno prodajno ceno.

V zadnjem času so se nabavne cene plina zelo dvignile in žal še vedno rastejo, zato smo bili distributerji prisiljeni v spremembo cen tako avtoplina, kot plina za ogrevanje in cene jeklenk. Seveda pa ima vsak distributer možnost sprejeti poslovo odločitev in kljub zvišanju nabavnih cen določenemu artiklu znižati prodajno ceno.
Lep pozdrav,
Žiga Habjan

vir:petrol

me prav zanima kje in od koga kupuje petrol ta plin , da je drugi najdražji v celi evropi.... po evrocentih...
pa če je tp povezano z investicijami ter plačujemo plinaši zaradi tega višjo ceno , potem nam sledi ( kakor jaz to razumem so nas določili za sovlagatelje??) določen delež v petrolu...
plin je cnej k bencin

matejhoc
Nov uporabnik

Napisal/-a matejhoc So jan 15, 2011 3:59 pm

plinaš je napisal/-a:flash lube se doliva..vrjetno si mislil na valve care - tam se plastenke menjajo ...

Res je ja. Valve care je zamenjal.

Burekdober

Napisal/-a Burekdober So jan 15, 2011 6:54 pm

lahko še enkrat poveš kateri avto vozis, kateri sistem si vzel in koliko je stal, kako dolgo so montirali. Kako je s homologacijo, a moras peljat na LPP ali kar monterji uredijo vse?

plinaš
Uporabnik

Napisal/-a plinaš So jan 15, 2011 7:59 pm

Burekdober je napisal/-a:lahko še enkrat poveš kateri avto vozis, kateri sistem si vzel in koliko je stal, kako dolgo so montirali. Kako je s homologacijo, a moras peljat na LPP ali kar monterji uredijo vse?

Odgovormatejhoc » Ne dec 26, 2010 6:55 pm
Zdravo,

imam xp l.08. Plinsko instalacijo od prinsa imam vgrajeno od novembra 2009. Do sedaj sem prevozil okoli 30000km.
Vse deluje brez težav, poraba je okoli 9.8 l/100km. Delam 90% vožnje po avtocesti (130km/h), ostalo umirjeno po stranskih.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
za ceno se pozanimaj pri uvozniku - montrju ... http://www.prins.si/ .... za xsaro picasso je načeloma montaža 2 dni ( ne pol šihta kakor imajo nekateri "konkurenti" ..) .. homologacijo ti lahko uredijo oni , vendar ni všteta v ceno - torej jo plačaš dodatno poleg cene naprave ... ti pa odvzame vse letanje okoli LPP-ja , dobiš jo priporočeno na uradni domači naslov po cca 2 tednih ( tudi več - brez panike)...
plin je cnej k bencin

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če jan 20, 2011 8:05 am

Eno vprašanje ali ima kakšno informacijo ( ali je morda celo uporabnik takega vozila ) o tovarniško vgrajenih vozilih na plin. Na netu( tuji avtooglasniki) sem našel nekaj tovarniško predelanih vozil na plin; renault seat, subaru,...

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Če jan 20, 2011 8:28 am

Tut na verovškovi očitno postaja vse dražje...

Cena avtoplina je 0,730 €/l.
Cena velja od 17.1.2011 na črpalki Verovškova ulica 70, Ljubljana.
Slika

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Če jan 20, 2011 11:06 am

me ne bo presenetilo, če bo cena prišla na 1 eur za liter

Uporabniški avatar
Buffy
Novinec

Napisal/-a Buffy Če jan 20, 2011 11:09 am

adis je napisal/-a:me ne bo presenetilo, če bo cena prišla na 1 eur za liter

Vrjetno ko bo cena bencina 1,4-1,5/L tako kot v nemčiji in avstriji :S (na avtocestah seveda...)
Slika

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če jan 20, 2011 12:48 pm

rosonero je napisal/-a:Eno vprašanje ali ima kakšno informacijo ( ali je morda celo uporabnik takega vozila ) o tovarniško vgrajenih vozilih na plin. Na netu( tuji avtooglasniki) sem našel nekaj tovarniško predelanih vozil na plin; renault seat, subaru,...

Zadnjič so mi na Avtotehniki v Celu razlagali, da so imeli v prodaji in na servisu enega rabljenega Scenica iz Italije z originalno plinsko inštalacijo. Mehanik je bil navdušen nad njim, še posebej, ker je lahko vso diagnostiko tako za plin kot bencin delal na renaultoven testerju.

...ti je tabelca kaj koristila?

rosonero
Novinec

Napisal/-a rosonero Če jan 20, 2011 3:39 pm

Nejko je napisal/-a:
rosonero je napisal/-a:Eno vprašanje ali ima kakšno informacijo ( ali je morda celo uporabnik takega vozila ) o tovarniško vgrajenih vozilih na plin. Na netu( tuji avtooglasniki) sem našel nekaj tovarniško predelanih vozil na plin; renault seat, subaru,...

Zadnjič so mi na Avtotehniki v Celu razlagali, da so imeli v prodaji in na servisu enega rabljenega Scenica iz Italije z originalno plinsko inštalacijo. Mehanik je bil navdušen nad njim, še posebej, ker je lahko vso diagnostiko tako za plin kot bencin delal na renaultoven testerju.

...ti je tabelca kaj koristila?

zanimivo, kaj pa vzdrževanje ( servisi ) instalacije ?

Je ja.....

Nejko
Novinec

Napisal/-a Nejko Če jan 20, 2011 4:12 pm

rosonero je napisal/-a:zanimivo, kaj pa vzdrževanje ( servisi ) instalacije ?

Verjetno v uradni mreži....ali pri vgrajevalcu sistemov, ki je enak vgrajenemu...
Zadnjič spremenil Nejko, dne So jan 22, 2011 8:22 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Splošna debata

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov